• 9.377.434 stemmen

Met onder meer: Aaron Eckhart, Carice van Houten en Catalina Sandino Moreno

Releasedatum: 8 december 2016

Plot Incarnate

"Faith has failed us."

Na een gruwelijk ongeval zit Seth Ember in een rolstoel. Hij bezit het zeldzame vermogen om zich te verdiepen in de geest van bezeten mensen, om zo hun demonen te bezweren van binnenuit. Wanneer het Vaticaan hem vraagt om een bijzondere, onrustige jongen te bezweren, is Ember geschokt als hij ontdekt dat dezelfde boze geest verantwoordelijk is voor de dood van zijn vrouw en kind, een jaar eerder.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Klinkt goed!

avatar van tattoobob

tattoobob

Alleen een beetje jammer dat Eckhart in de film zit

Seam

Eckhart lijkt een neusje voor totaal debiele scripts te hebben, mijn hemel waar gaat dit nou weer over.

Vanaf 12 mei 2016 in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

EDIT: release verplaatst naar 1 december

n00r

Ja ja dit word zeker een die ik ga kijken! Heel erg benieuwd na deze film!

avatar van Corcicus

Corcicus

Wat is dit? De horrorversie van Inception?

Corcicus schreef:

Wat is dit? De horrorversie van Inception?

Volgens AD:

Incarnate is een film die te vergelijken is met horrorklassiekers als The Omen.

Carice van Houten in een andere moederrol | AD.nl

n00r

Pittig goede score op IMDB. Ben benieuwd.

avatar van tbouwh

tbouwh

Er zal eens een film zijn die kort na de release op imdb niet goed scoort...

n00r

Weet iemand waarom de score opeens weg is van imdb?

Seam

Waarschijnlijk omdat het gewoon gekochte stemmen waren, zoals gebruikelijk. Hopelijk treedt Imdb daar een keer wat sneller op. Deze film zal uiteindelijk wel ergens tussen de 5 en 6 uitkomen.

Seam schreef:

Waar baseer je dat op?

n00r schreef:

Waar baseer je dat op?

Waar doel je precies op? De gekochte stemmen of het feit dat deze film op 5-6 zal uitvallen? De gekochte stemmen lijkt me redelijk voor zichzelf spreken.

De film zal niet goed scoren vanwege de matige cast, matige regisseur, matige scriptschrijver en matig budget. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit, wie weet wordt het de beste film van het jaar, ik zou daar alleen geen geld op inzetten.

Seam schreef:

Die gekochte stemmen spreken voor zich inderdaad. En ja mijn vraag was waarom je denkt dat hij tussen de 5/6 zou uitkomen. Maar nu is het duidelijk ja. Ik vind de cast wel goed maar smaken verschillen natuurlijk!

avatar van voskat

voskat

Ik word soms moe van het typen van deze woorden, maar dit is toch weer een geval van leuke ideeën, matige uitwerking.

Het leuke idee is in dit geval Aaron Eckhart die de duivelsuitdrijverij op een wat minder religieuze manier beoefent dan we gewend zijn (als een soort "Matrixorcist").

De matige uitwerking komt vooral door het halfbakken script. Er had duidelijk iemand weinig zin om dialogen te schrijven, met als gevolg net wat te veel plichtmatig praatwerk. Een beetje filosofie, een paar grapjes hadden net wat meer pit kunnen geven aan het hele verhaal.

Een klein beetje liefde kan van een 2,5 zo een 3,5 maken. Ze kunnen het wel, daar in Hollywood, maar ze zijn gewoon een beetje lui.

P.S. Ik wed dat ze Carice d'r personage pas achteraf "van Nederlandse komaf" hebben gemaakt om dat accent te verklaren...

avatar van DutchTakeshiro

DutchTakeshiro

Stiekem een klein beetje benieuw naar deze film...

avatar van Sjef Shagbuil

Sjef Shagbuil

zaal is meestal leeg bij pathe, slecht teken... ga het toch proberen.

n00r

Ga hem vrijdag of zaterdag zien. Mijn verwachtingen zijn niet echt hoog na wat recensies gelezen te hebben

avatar van Corcicus

Corcicus

Saaie en verwarrende film. Het kostte me erg veel moeite om er niet bij in slaap te vallen. Een beetje Inception meets Exorcist mash up die wat mij betreft volkomen mislukt is.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Films over duiveluitdrijving zijn er dusdanig veel dat het moeilijk is om origineel te blijven. Toch kregen we de laatste jaren uiterst vermakelijke films als Rite en Deliver Us From Evil te zien, al kwam geen van deze films in de buurt van een klassieker als The Exorcist. Natuurlijk was die verwachting er na het zien van de eerste beelden van Incarnate dan ook niet, dit ondanks dat het plot best aardig in elkaar blijkt te zitten. Incarnate blijkt een kruising te zijn geworden van films als The Exorcist, The Matrix en de film Flatliners uit 1990. Dit biedt natuurlijk perspectief, al blijft een echte verrassing uit en houden we uiteindelijk weinig meer over dan een vermakelijk horrorprent, met alle clichés die daarbij komen kijken.

Aaron Eckhart vertolkt de hoofdrol van Seth Ember. Eckhart speelde in het verleden een aantal zeer aardige bijrollen in films als The Dark Knight en Olympus Has Fallen, maar blunderde daarnaast ook meer dan eens. Wie herinnert zich bijvoorbeeld nog het verschrikkelijk slechte I, Frankenstein? Naast Eckhart zien we onze eigen Carice van Houten, die met Game of Thrones aardige bekendheid heeft verworven in Hollywood. Al met al geen beroerde cast en de twee bekende gezichten maken er dan ook het beste van. Toch is de beste performance in de film weggelegd voor de jonge David Mazouz, die volledig opgaat in zijn rol als bezeten kind en hiermee nog geloofwaardig overkomt ook. Dat de film toch niet helemaal geslaagd is, is vooral te danken aan het rammelende script en meer nog de soms tenenkrommend slechte dialogen.

Toch weet de film, met een speelduur van krap anderhalf uur, wel te entertainen. Dit is vooral te danken aan het feit dat de vaart er flink in blijft zitten. Zo zitten er een aantal redelijk gelukte jump scares in de film en blijft ook de spanning continu voelbaar. Wel is de uiteindelijke ontknoping te voorspelbaar voor woorden en wellicht hadden makers juist dat iets anders aan moeten aanpakken om op een hogere score uit te komen. Het einde zorgt er nu eigenlijk juist voor dat Incarnate alsnog een dertien in dozijn-horrorfilmpje is geworden. Dit waar dit alleen al door de laatste dertig seconde weg te laten omzeild had kunnen worden. Een gemiste kans!

Incarnate is een alleraardigste horrorprent geworden, die het zichzelf te moeilijk maakt door slecht uitgewerkte dialogen en een voorspelbaar einde. Van een echte mislukking kunnen we zeker niet praten, daar ligt het entertainment gehalte toch net iets te hoog voor. Aaron Eckhart en Carice van Houten leveren beide een prima acteerprestatie af, maar toch is het de jonge David Mazouz die daar de gehele film met kop en schouders bovenuit steekt. Onderaan de streep zal Incarnate zeker voor de doorgewinterde horrorkijker net iets te kort schieten, maar toch is de film zeer vermakelijk en is het natuurlijk altijd leuk om Carice van Houten in een Hollywoodfilm te zien die bij ons de bioscopen weet te halen. Geen briljante film, maar zeker een voldoende.

n00r

Eerlijk gezegd snap ik de lage score van de film niet. Oke er zitten wat cliches in maar buiten dat is het een super sterke film. Prima acteerwerk vooral van het kleine jongetje maar de rest was ook prima, mooi verhaaltje en o zo spannend. Ik ga geen lange recensies schrijven want daar ben ik niet zo goed in maar dit vond ik echt een goede film.

avatar van Reckless_D

Reckless_D

Wat een flut casting en verhaal...
Aaron Is goed voor bijrollen, maar deze man kan geen hoofdrol dragen. Ik raak heel snel verveeld met zijn acteerwerk en uiterlijk (zit steeds naar zijn kin te kijken). Deze film kon beter direct op dvd uitgebracht worden ipv een bioscoop release.
Ook lekker geloofwaardigde vader van dat jong wordt in een lijkenzak afgevoerd en no questions asked, nee is normaal om een oogje dicht te knijpen Doordat de hele film rust op het trucje van Ember en daardoor dialogen, acteerwerk en logica ontbreken, krijgt deze film geen betekenis. Jammer 2 sterren

avatar van joolstein

joolstein

Nog geen vijf minuten in de film en je weet al dat Incarnate het hem niet gaat worden. Toch bleef ik hoop houden dat ik het bij het verkeerde eind had voor deze middelmatige horror-flick. Maar helaas de diepgang in de film is niet meer dan van een matige Amerikaanse Tv-serie. Met daarnaast een verschrikkelijk rammelend script en soms tenenkrommend slechte dialogen. Aaron Eckhart is de in een rolstoel voortbewegende exorcist die zich zonder een greintje zelfspot van de ene naar de andere Razziewaardige scène gromt. Zijn rol grenst aan het bespottelijke. Waar Max von Sydow het in de klassieker The Exorcist (1973) nog vooral moest doen met een houten kruisje en wat wijwater, zijn de collega's in Incarnate druk met een heel arsenaal van hightech apparatuur om door te dringen tot het rijk van de duivel. Helaas geen verbetering en de getoonde droomsequenties zijn schaars en leiden voornamelijk tot tamelijk nietszeggende,clichématige dertien-in-een-dozijn scènes. En dan is er nog Carice van Houten die de ondankbare rol van een moeder wier 11-jarig zoontje door een demon is bezeten speelt. Die heeft in deze zouteloze productie verder niets interessant te doen. De film schiet domweg gewoon te kort.

avatar van Macmanus

Macmanus

Misser

Dacht nog heeeeel even in het begin dat dit wellicht wat kon worden. Budget is er. En ze leken een iets andere wending op het exorcisme verhaal toe te willen passen. Origineel is het nooit, maar dat is voor mij niet het ergst. Helaas is de film daarna, dom, saai en cliche. Cast is vrij slecht. Eckhart haal ik altijd door elkaar met Thomas Jane. Eckhart lijkt meestal de betere van de twee, maar hier phoned hij het flink in. Het is hem niet heel kwalijk te nemen. De fantasie van de makers is ook wel erg beperkt. Zie je ook wel aan de twee hulpjes van Eckhart. Ergens in de leefwereld van diegene die is overgenomen schuilt nog potentie. Maar logica problemen en het missen van een totale flow breekt de film helemaal op.

Nergens geef je iets om iemand in deze film, nergens word spanning opgebouwd. Enige wat nog de moeite waard geweest had kunnen zijn; was als de wereld in het hoofd van de jongen een lynchiaans sfeertje had. Maar Peyton is daar de regisseur niet naar.

avatar van coumi

coumi

Niet best. Film is bovendien lang op de plank blijven liggen. Bij de aftiteling is vermeld dat Incarnate reeds in 2013 is gedraaid, en wie dit rommeltje ziet kan zelf bedenken waarom het zo lang heeft geduurd voordat deze een release kreeg. Ook fantasy verhalen moeten nog iets van geloofwaardigheid hebben, maar dit is zonder meer de debielste variatie op het thema duiveluitdrijving die ik heb gezien. Heel erg over de top, bijna net zo slecht als die andere recente spektakelfilm(I, frankenstein) waarin Eckhart een bedenkelijke hoofdrol in had. Tot overmaat van ramp ook totaal geen relativerende dan wel ironische humor in het verhaal. Het word, jazeker, gepresenteerd alsof we het allemaal heel serieus moeten nemen. Waarschijnlijk om nog wat te compenseren heeft men de film volgepropt met aantrekkelijk vrouwen, waarvan met name Moreno(Maria, Full of grace) er bekaaid vanaf komt.

avatar van DragQueen

DragQueen

Geen al te beste horror/thriller. De uitvoering van het geheel is slap te noemen. Hoewel de insteek van het verhaal best potentie biedt voor een degelijke film, word die nergens ten volle benut. Het acteerwerk gaat er dan nog wel mee door, maar zelfs dat laat soms te wensen over. Verder zijn er een handvol spannende momentjes aanwezig, maar die kunnen de film helaas niet naar een hoger niveau tillen. 2,5 Ster.

avatar van mixmaster

mixmaster

Slappe horror/thriller met een zeer voorspelbaar verhaaltje zoals we al duizenden keren eerder hebben gezien.

Leuk snabbeltje voor Carice van Houten.

avatar van Waku

Waku

Wel heel zoutloze horror.

Of zoals mixmaster boven zegt.....slappe horror.

Behalve heel erg uitgemolken thema ( Carice verwijst in haar moederrol ook nog eens doodleuk naar de klassieker " The Excorcist") wordt de film ook nog eens nergens eng.

Geen enkel schrikmomentje.

En dan die verwijzingen steeds naar een deur......blauwe deur,groene deur, paarse deur.......beetje treurig allemaal. Leuk om van Houten in een avondvullende Amerikaanse film te zien, maar dat was het dan ook wel.

avatar van TomRayder

TomRayder

Saai. Clichés. Niet horror waardig.

avatar van schenkowiets

schenkowiets

Viel 100% mee !

Spanning zat er goed in.

Deed me een beetje aan insidious denken deze film.