• 9.373.940 stemmen

Geregisseerd door: Jon Weinbach

Met onder meer: LeBron James, Kobe Bryant en Dwyane Wade

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Redeem Team

"Everything to lose. Everything to prove."

Het Amerikaanse basketbalteam won op de Olympische Spelen van 2004 slechts een bronzen medaille, wat voor een team vol met NBA-sterren niet goed genoeg is. Spelers als LeBron James, Chris Paul, Dwight Howard en Kobe Bryant zullen het vier jaar later in Peking een stuk beter moeten doen. 'The Redeem Team' bevat vele interviews met de spelers en coaches, exclusieve kijkjes achter de schermen en nooit eerder vertoonde beelden van de voorbereiding en het toernooi zelf.

avatar van schrans

schrans

Best genietbaar, zeker de effectieve wedstrijden maar in vergelijking met bijvoorbeeld The Last Dance een stukje te mager.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

schrans schreef:

helemaal met je eens. Maar mogen meer van dit soort docu's komen.

avatar van james_cameron

Uitstekende, zeer onderhoudende documentaire over de crisis binnen het amerikaanse basketbal na het behalen van het karige olympisch brons op de spelen van 2004. Spelers als LeBron James, Chris Paul, Dwight Howard en Kobe Bryant zullen het vier jaar later in Peking een stuk beter moeten doen, onder leiding van een nieuwe en omstreden coach. Mooi in elkaar gezet, met leuke interviews met de betrokkenen, veel interessant archiefmateriaal en natuurlijk een grote reeks spectaculaire wedstrijdbeelden.

avatar van The Oceanic Six

Kijkt goed weg, maar haalt het qua emotionele impact niet bij een serie als The Last Dance. Al blijft het wel pijnlijk om de verongelukte Kobe Bryant hier te zien. Sneu hoe zijn leven moest eindigen een aantal jaar later. We volgen Team USA die op de Spelen van 2008 goud willen winnen na jaren dat het allemaal niet mee zat. Nou ja, dat lukte dus en die weg volgen we. Het probleem wat ik hier had is dat Team USA eigenlijk altijd wel de absolute wereldtop is geweest, waardoor het me niet enorm veel raakte dat het lukte. Beetje alsof je Real Madrid een Champions League ziet winnen nadat het een paar edities is mislukt. Het zal nog wel vaker gebeuren. Verhalen van underdogs vind ik toch interessanter dan wanneer topteams het waarmaken.

Buiten dat is deze docu vakkundig gemaakt met goede interviews, beelden rondom het team en uiteraard de wedstrijden. Ik heb weinig met basketbal, maar wel met sport. Een goed sportverhaal is altijd mooi om te bekijken. Maar wie eens een keer iets over basketbal wil zien kan beter een paar uur extra pakken met The Last Dance.