• 9.377.956 stemmen

Met onder meer: Aaron Eckhart, Carice van Houten en Catalina Sandino Moreno

Releasedatum: 8 december 2016

Plot Incarnate

"Faith has failed us."

Na een gruwelijk ongeval zit Seth Ember in een rolstoel. Hij bezit het zeldzame vermogen om zich te verdiepen in de geest van bezeten mensen, om zo hun demonen te bezweren van binnenuit. Wanneer het Vaticaan hem vraagt om een bijzondere, onrustige jongen te bezweren, is Ember geschokt als hij ontdekt dat dezelfde boze geest verantwoordelijk is voor de dood van zijn vrouw en kind, een jaar eerder.

avatar van voskat

voskat

Ik word soms moe van het typen van deze woorden, maar dit is toch weer een geval van leuke ideeën, matige uitwerking.

Het leuke idee is in dit geval Aaron Eckhart die de duivelsuitdrijverij op een wat minder religieuze manier beoefent dan we gewend zijn (als een soort "Matrixorcist").

De matige uitwerking komt vooral door het halfbakken script. Er had duidelijk iemand weinig zin om dialogen te schrijven, met als gevolg net wat te veel plichtmatig praatwerk. Een beetje filosofie, een paar grapjes hadden net wat meer pit kunnen geven aan het hele verhaal.

Een klein beetje liefde kan van een 2,5 zo een 3,5 maken. Ze kunnen het wel, daar in Hollywood, maar ze zijn gewoon een beetje lui.

P.S. Ik wed dat ze Carice d'r personage pas achteraf "van Nederlandse komaf" hebben gemaakt om dat accent te verklaren...

avatar van Reckless_D

Reckless_D

Wat een flut casting en verhaal...
Aaron Is goed voor bijrollen, maar deze man kan geen hoofdrol dragen. Ik raak heel snel verveeld met zijn acteerwerk en uiterlijk (zit steeds naar zijn kin te kijken). Deze film kon beter direct op dvd uitgebracht worden ipv een bioscoop release.
Ook lekker geloofwaardigde vader van dat jong wordt in een lijkenzak afgevoerd en no questions asked, nee is normaal om een oogje dicht te knijpen Doordat de hele film rust op het trucje van Ember en daardoor dialogen, acteerwerk en logica ontbreken, krijgt deze film geen betekenis. Jammer 2 sterren

avatar van joolstein

joolstein

Nog geen vijf minuten in de film en je weet al dat Incarnate het hem niet gaat worden. Toch bleef ik hoop houden dat ik het bij het verkeerde eind had voor deze middelmatige horror-flick. Maar helaas de diepgang in de film is niet meer dan van een matige Amerikaanse Tv-serie. Met daarnaast een verschrikkelijk rammelend script en soms tenenkrommend slechte dialogen. Aaron Eckhart is de in een rolstoel voortbewegende exorcist die zich zonder een greintje zelfspot van de ene naar de andere Razziewaardige scène gromt. Zijn rol grenst aan het bespottelijke. Waar Max von Sydow het in de klassieker The Exorcist (1973) nog vooral moest doen met een houten kruisje en wat wijwater, zijn de collega's in Incarnate druk met een heel arsenaal van hightech apparatuur om door te dringen tot het rijk van de duivel. Helaas geen verbetering en de getoonde droomsequenties zijn schaars en leiden voornamelijk tot tamelijk nietszeggende,clichématige dertien-in-een-dozijn scènes. En dan is er nog Carice van Houten die de ondankbare rol van een moeder wier 11-jarig zoontje door een demon is bezeten speelt. Die heeft in deze zouteloze productie verder niets interessant te doen. De film schiet domweg gewoon te kort.

avatar van Macmanus

Macmanus

Misser

Dacht nog heeeeel even in het begin dat dit wellicht wat kon worden. Budget is er. En ze leken een iets andere wending op het exorcisme verhaal toe te willen passen. Origineel is het nooit, maar dat is voor mij niet het ergst. Helaas is de film daarna, dom, saai en cliche. Cast is vrij slecht. Eckhart haal ik altijd door elkaar met Thomas Jane. Eckhart lijkt meestal de betere van de twee, maar hier phoned hij het flink in. Het is hem niet heel kwalijk te nemen. De fantasie van de makers is ook wel erg beperkt. Zie je ook wel aan de twee hulpjes van Eckhart. Ergens in de leefwereld van diegene die is overgenomen schuilt nog potentie. Maar logica problemen en het missen van een totale flow breekt de film helemaal op.

Nergens geef je iets om iemand in deze film, nergens word spanning opgebouwd. Enige wat nog de moeite waard geweest had kunnen zijn; was als de wereld in het hoofd van de jongen een lynchiaans sfeertje had. Maar Peyton is daar de regisseur niet naar.

avatar van coumi

coumi

Niet best. Film is bovendien lang op de plank blijven liggen. Bij de aftiteling is vermeld dat Incarnate reeds in 2013 is gedraaid, en wie dit rommeltje ziet kan zelf bedenken waarom het zo lang heeft geduurd voordat deze een release kreeg. Ook fantasy verhalen moeten nog iets van geloofwaardigheid hebben, maar dit is zonder meer de debielste variatie op het thema duiveluitdrijving die ik heb gezien. Heel erg over de top, bijna net zo slecht als die andere recente spektakelfilm(I, frankenstein) waarin Eckhart een bedenkelijke hoofdrol in had. Tot overmaat van ramp ook totaal geen relativerende dan wel ironische humor in het verhaal. Het word, jazeker, gepresenteerd alsof we het allemaal heel serieus moeten nemen. Waarschijnlijk om nog wat te compenseren heeft men de film volgepropt met aantrekkelijk vrouwen, waarvan met name Moreno(Maria, Full of grace) er bekaaid vanaf komt.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Leuke film wel en ook nog eens met onze (inter)nationale filmster Carice van Houten die ook in deze film haar acteertalent weer goed te voorschijn laat komen. De film is boeiend en het verhaal liep ook lekker. Toch omdat deze in zijn soort er niet echt uitsprong is onze waardering iets lager dan normaal maar met een ruime 6,5 zal Brad Peyton wel tevreden zijn over zijn product.

Matig horrortje.

Eentje die wel met wat originele ideetjes komt, maar deze nogal achteloos rondstrooit. 't Is een beetje aanklampen de eerste 20 minuten, voelde mij aan alsof deze film paste in één of andere bestaande franchise waarvan de fans al lang en breed bekend waren met de regels van het universum.

Niet dat er veel mysterieus blijft, na een half uurtje is het wel duidelijk waar deze film heenwil en is het vooral wat extra padding rond een bekend gegeven. Bezetene en exorcisme, maar dan anno 2016 (of 2013, want blijkbaar heeft het even geduurd alvorens deze film het licht zag).

Eckhart valt wat licht uit de een hoofdrol, van Houten moet het ondertussen een beetje beu zijn steeds mama van Nederlandse afkomst te moeten spelen. Het is grappig dat het telkens vernoemd wordt (in Intruders ook al) terwijl er verder nooit wat mee gedaan wordt. De rest van de cast is niet veel beter trouwens, jongetje was ook maar matig en de papa van het gezinnetje hadden ze beter gewoon integraal geknipt.

Visueel nog wel oké vormgegeven, maar daar houdt het dan ook zo'n beetje op. Flauw einde, weinig spannend en ondanks wat originele ideeën voelt het toch nog steeds wat loom, saai en onorigineel aan. Da's ook een kunst natuurlijk, maar niet echt iets om trots op te zijn als regisseur.

avatar van TZ1984

TZ1984

Mijn verwachting was niet zo hoog, zeker gezien het feit dat ik al heel veel dergelijke films heb gezien , maar ook de standaard' cover. Maar daardoor viel de film mij erg mee.

Ik vond het toch een origineel concept, wat m.i. goed uit de verf kwam. Mede door de geloofwaardigheid van de acteurs. Ik deel de mening van de meesten hier dan ook niet. Alhoewel het een mix betreft van Insidious, Inception en exorcisme-films, is het toch gelukt om een spannende film neer te zetten, die bij tijd en wijle 'onder je huid kruipt', zo'n beklemmend gevoel geeft, zeker naarmate de film vorderde. Alsof je zelf een personage bent.

Een goed advies aan de mensen die deze film nog willen zien: ga niet op de cover af, of op de beoordelingen hier op Moviemeter - behalve die van mijzelf dan - maar kijk en oordeel dan zelf! Zeker de moeite waard om eens te zien en de film pakte m.i. zeer verrassend uit! Ik houd wel van deze hiervoor genoemde 'mix'. Beter goed gejat dan slecht bedacht!

avatar van Noodless

Noodless

Best degelijke horrorprent waarbij het verhaal wel een aantal originele ideeën heeft. Niet dat het concept vernieuwend lijkt, maar waar meestal bij dit soort werkjes over bezeten mensen vaak de aandacht van de kijker gaandeweg verslapt met voorspelbare wendingen en overdreven uitgewerkte flauwe scènes, weet deze film de kijker voldoende te boeien. Het slot is oké en de cast doet het zeker naar behoren. 6,5/10

avatar van james_cameron

Naar verluidt heeft dit middelmatige horrorwerkje een jaar of drie op de plank gelegen voor release. Dat is niet verwonderlijk, want de film ontbeert heel wat essentiële onderdelen. Zoals een interessant plot, spanningsopbouw en boeiende personages. De aanwezigheid van Aaron Eckhart en Carice Van Houten behoeden dit nog net voor de ondergang, maar het is op het randje. Het is continu een geval van 'waar hebben we dit eerder en beter gezien'. Het antwoord: in heel wat eerdere en betere films.

avatar van Shadowed

Shadowed

Wel ok.

Incarnate is qua idee ( demonen en exorcisme ) niet het meest origineel. Maar daar zit dan af en toe wel een origineel momentje in en komt daarom ook wel redelijk uit de hoek.

Ja, er mist toch echt wat aan deze film. Er komt een tekort aan spanning en schrikmomenten. Dat zijn de elementen die bij deze filmpjes toch wel aan de orde moeten komen. Hierdoor krijg je een paar flauwe momenten in. Das jammer, want het begin was veelbelovend.

De film is trouwens niet minder saai. Hij kijkt lekker weg als tussendoortje en is daarmee een ok filmpje. Leuk als een tussendoortje, hoogvlieger? nee.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

"The exorcist meets Inception" wordt hier wel gezegd, maar van het exorcisme-gedeelte krijg ik amper de rillingen, en het dromengedeelte zou hebben geprofiteerd van wat meer The cell. Het is mij niet duidelijk wat regisseur en cast hier in kunnen hebben gezien, waarom ze dachten dat dit een gat in de markt zou kunnen vullen of hoe de studio zou kunnen hebben gehoopt dat hiermee geld zou kunnen worden verdiend. De ontwikkelingen van de laatste tien minuten zijn nog wel aardig en krikken mijn waardering qua sterren nog wat op, maar uiteindelijk is dit toch een film waar ik het warm noch koud van krijg (en zéker niet van ga griezelen).