Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 22 april 2004
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Kill Bill: Vol. 2
"The bride is back for the final cut."
Na de eerste twee namen op haar moordlijst te hebben doorgestreept vervolgt The Bride haar missie om wraak te nemen op haar vroegere handlangers: na O-Ren Ishii en Vernita Green is het nu de beurt aan Elle Driver, Budd en uiteindelijk haar baas Bill. Er is echter een onverwachte troef in het spel.
Beatrix "The Bride" Kiddo
Larry Gomez
Rufus
O-Ren Ishii
Mr. M
Zeer goed vervolg, wat deel 1 completeert eigenlijk. Alles wordt nu helemaal duidelijk, en er zitten weer diverse geweldige scenes in. Michael Madsen zet ook weer een rol neer die perfect bij hem past.
Deel 2 is rustiger, met meer dialogen en wat minder actie, maar dat maakt het juist zo mooi compleet als je de 2 delen achter elkaar ziet, want het was tenslotte oorspronkelijk bedoeld als 1 film.
Deze krijgt van mij ook 4 sterren.
Blood Duster
Geweldig vevolg, waardoor ook deel 1 meer op zijn pootjes komt. Komt helaas nog zelden voor dat een vervolg op een film beter is.
Rianneke_Dan
Vond het ook een leuk vervolg.
Goede vechtscene's die redelijk spannend waren, maar toch minder dan in deel 1.
Uma Thurman zet een goede rol neer, en alles werd echt duidelijk aan het eind van de film.
Vond de personages ook wel gaaf, vooral Michael Madsen doet het goed als 'badguy'.
Leuk ook dat je dingen uit het verleden zag met Bill en hoe ze werd opgeleid door Pai Mei (dacht ik)
Heb me zeker vermaakt.
*Nientjah*
geweldige film! maar weet iemand hoe het nummer heet als beatrix uit het graf is ontsnapt (dus niet tijdens) en nadat ze om een glaasje water heeft gevraagd, dus tijdens dat ze teruggaat naar budd's trailer (het shot waarbij je haar steeds dichterbij ziet komen lopen met een warme trillende lucht en vlak voordat het ironside-stukje wordt gespeeld als ze elle driver ziet). Het klinkt zo stoer westernachtig. Alvast bedankt als iemand het weet!
luuk1988
deze film vind ik niet slechter dan zijn 1e minder geweld meer dialogen toppertje 4*
JJ_D
Wat 'Kill Bill: Vol. 2' het meest navenant maakt met deel 1 is de schitterend ingecalculeerde muziek op de perfecte momenten. Net als zijn voorganger blinkt hij uit in experimenteel gebruik van allerhande audiovisuele snufjes. De geweldige score op muzikaal vlak, het verbluffende kleurgebruik wat betreft Tarantino's beeldenpracht. Jammer echter dat er in 'Vol. 2' zuiniger wordt omgesprongen met gewaagde shots of sobere, doch pure esthetiek (denk aan het sneeuwgevecht uit de eerste film). De invloeden beperken zich hier tot het sporadisch gebruik van een 'Sin City'aans-aandoend mystiek kleurenpalet dat bepaalde kleuren accentueert tegen een zwart/wit achtergrond.
Aanvankelijk valt het verhaal dat allemaal nog goed op, want de emotionele botsing tussen 'bride' en Bill (in de uitzonderlijk esthetische flashback) is allerminst saai te noemen. Ook daarna gaat de film gestaag verder, van de tragische Budd over übercoole Elle naar de ultieme climax die sterk teleurstelt. Het finale gevecht duurt gewoon te weinig lang om echt te verbazen, plus de sentimentele rompslomp die eraan voorafgaat maakt de ontgoocheling des te groter. Een half uur lulkoek over moeder/killer is allerminst interessant, zeker als het humorgehalte verwaarloosd wordt - een tendens die de hele 2e film merkbaar is. Ook het waarheidsserum is een te voor de hand liggende keuze: niks meer dan een eenvoudige truc om onopgeloste vragen beantwoord te krijgen, en zo verdere emotionele conflicten tegen te gaan. Een échte confrontatie ware immers spannender geweest, en had misschien nog meer absurditeiten opgeleverd.
En toch blijft 'Kill Bill: Vol. 2' een genot om kijken, door Tarantino's pretentieloosheid, zijn originele vondsten en zijn lachwekkende stijlbreuken. Een geklewier van strakke filmische parels en innoverende cinema, door elkaar gemixt in een verhaal dat zichzelf niet eens serieus neemt... Genieten dus.
rensiboy
uitstekend vervolg van de eerste kill bill
rensiboy
gruwelijk knap gemaakt ook
echt te vet
TheOne
Dit tweede deel van de gehele film zit zwaar onder de kwaliteit van de eerste deel. Na het grote gevecht in een restaurant in Japan in het eerste deel verwacht je in het tweede deel wel iets groters.
P8rb
juist
4,0
thunderball
Goede recentie, waar ik het wel mee eens ben!
Zeker na de eerste keer hem gezien te hebben, toen ik uit de bioscoop kwam, dacht ik van het einde: is dit nu alles??
Later echter ben ik het toch ontzettend gaan waarderen, vooral ook om dat het niet een einde is wat je verwacht, of wat de fans waarschijnlijk het liefst willen. Dus wat dat betreft origineel!
happy
Juist!!!
Ik vond het einde al meteen subliem, want waarom moet een film altijd eindigen in een groots en lang gevecht.
Een gevecht dat soms nog ongeloofwaardiger is omdat degene die dood is toch nog niet dood blijkt te zijn...en nog niet.....en nog niet.....
Nee, deze film is van begin tot eind geweldig!!!
Evenals deel 1
tiiim
Uma Thurman is weer helemaal geniaal in deze film. Af en toe is het een beetje maf om te volgen, met al die flashbacks en flashforwards, maar het went, en dan is de film helemaal superb.
kleez
om eerlijk te zijn snapte ik erg weinig van deze film! (heb
deel 1 niet gekeken) Vond het ook een bijzonder ranzige
en smerige film!
om eerlijk te zijn snapte ik erg weinig van deze film! (heb
deel 1 niet gekeken) Vond het ook een bijzonder ranzige
en smerige film!
Ja kijk als je deel 1 niet hebt gezien snap ik dat je hem niet begrijpt. En als je deel 2 al ranzig vindt, zou ik je niet aanraden om deel 1 te gaan kijken.
Ik snap niet zo erg wat je er ranzig aan vindt, maar goed, ieder zijn mening hè. Ik vind Kill Bill (vol. 1&2) helemaal geweldig!
kleez
okeey, zal deel 1 wel ff gaan zien, weet niet wanneer
!
Maare om even om terug te komen over dat ranzige:
als zij in het ziekenhuis ligt in coma, en dat ze dan gene*kt wordt,
waarna ze hem in koele bloede vermoord!
Dat kom je niet alle dagen tegen zeg maar
MXO
okeey, zal deel 1 wel ff gaan zien, weet niet wanneer
!
Maare om even om terug te komen over dat ranzige:
als zij in het ziekenhuis ligt in coma, en dat ze dan gene*kt wordt,
waarna ze hem in koele bloede vermoord!
Dat kom je niet alle dagen tegen zeg maar
Het stuk dat jij beschrijft is volume 1.
Johan311
Haartje beter dan deel 1.
Thurman die Carradine om zeep helpt, helemaal goed.
Na enkele kijkbeurten blijkt dit toch echt de beste van de twee te zijn. In vol. 2 gaat het allemaal net iets verder dan het oppervlakkige (desalniettemin toch erg lollige) hak en slash werk van het eerste deel. Alhoewel het einde wellicht een beetje cheesy is, kan ik er toch wel erg van genieten; van die net iets te fabelachtige verhalen...
4* blijven staan...
KrisV
@kleez
Kan je aub je stem weghalen, aangezien je duidelijk KB1 gezien hebt, en niet 2.
Plaats je stem dan maar bij deel 1.
Inland Rabbit
Deel 1 vind ik overdreven. Ben ook benieuwd hoeveel tomatensoep ze nodig hadden. Goh wat is die film rood zeg. Wel leuk hoor en ze zullen kwa kwaliteit ook niet veel van elkaar verschillen.
Vond 2 wat beter uitgewerkt qua verhallijn en dialogen zoals hier al gezegd was.
Ik kijk de delen sowieso nooit los en dan sluit het toch wel heel mooi aan hor. Na de actie in 1, wil je dan ook wel ff rust.
Leatherfacerules
Vond kill bill 1 en 2 FANTASTISCH!! sommige grappige stukken maar vooral nie saai. Het overdrevenheid maakt de film grappig...
EEN DIKKE 5!!!!!!!!!!!!!!!!
Tarkus
Net als deel 1 is ook dit 2de deel steengoed.
In dit deel zit opmerkelijk minder actie dan in Vol. 1, maar des te meer puike dialogen.
Het is natuurlijk een must om deel 1 gezien te hebben alvorens je dit kan bekijken, anders ben je al op voorhand de draad van het ganse verhaal kwijt.
Tarantino heeft met dit tweeluik een pracht van een film gemaakt en Uma Thurman speelt de pannen van het dak, evenals David Carradine, die in Vol. 1 amper aan bod kwam.
En het zal wellicht niemand verbazen, maar ook hier is weer gezorgd voor een sublieme soundtrack.
brookie
Is opzich van hetzelfde nivo als volume 1 maar hij duur gewoon te lang naar mijn mening....
trouwes in de film zitte er ene aantal kerels de hele tijd op Uma te geilen, ben ik dan de enige die haar totaal niet onaantrekkelijk vind?! Ik neem niet het gevoel dat dat ironisch bedoeld is anders staat Uma wel erg voor lul
zou wel vet zijn daar nie van
zou wel vet zijn daar nie van
Wie zitten dan op haar te geilen? Budd ofzo? En je bedoelt zeker niet aantrekkelijk
Inland Rabbit
Ja dat denk ik wel. En ik persoonlijk kan nou niet bepaald zeggen dat ze niet aantrekkelijk is. Ja, mooi zelfs.

Kill Bill: Vol. 1
2003

Quentin Tarantino onthult idee voor 'Kill Bill'-prequel: 'Zal ik het nog doen?'

Netflix verwijdert nog dit jaar een grote hoeveelheid titels, dit zijn de best beoordeelde

Netflix verwijdert deze maand enkele goed beoordeelde titels uit het aanbod

Quentin Tarantino hint op een derde 'Kill Bill'-film: "Waarom niet?"

Pulp Fiction
Misdaad, 1994