Genre: Muziek / Drama
Geregisseerd door: Robert Wise
Met onder meer: Julie Andrews, Christopher Plummer en Richard Haydn
Gesproken taal: Engels, Frans, Italiaans en Duits
Plot The Sound of Music
"The happiest sound in all the world!"
De weduwnaar Kapitein Von Trapp leidt zijn huishouden nabij Salzburg zoals hij deed bij het schip dat hij ooit leidde. Dit verandert echter wanneer het nieuwe kindermeisje Maria, die mislukt is als non, arriveert. Ze danst door de heuvels en inspireert iedereen om te zingen en om schoonheid in de kleinste dingen te zien. Wanneer de kapitein een feestje organiseert om zijn nieuwe verloofde te introduceren weet Maria het zeker: een leven als non is niets voor haar. Ze trouwt met de kapitein, maar wanneer de Duitse overheersers de kapitein terug willen in militaire dienst komt het geluk in gevaar.
Maria
Louisa von Trapp
Friedrich von Trapp
Kurt von Trapp
Brigitta von Trapp
Eindelijk iemand die het snapt
Misschien een idee voor een sequel?
Ambru
Deze film stond vroeger altijd op op skivakantie. op zich geen slechte film, maar voor zover ik me heriner duurt hij net iets te lang
villasappho
De muziek was verschikkelijk. Wel mooie beelde van de bergen. Het verhaal was lang niet slecht, maar een 16 jarig meisje en een 14 jarige jonge die als de dood zijn voor onweer...
Volgens mij vluchten ze meer voor de te verwachtte regen...
kwinz
Wow! Een echte klassieker! Een vriend van mij heeft deze film nog op videoband. Heb hem niet gezien. Wel van gehoord...
kanjertje
De moeder van alle films.
Muziekfilm pur sang.
Echte klassieker om meermaals te bekijken
veron35
Volgens mij vluchten ze meer voor de te verwachtte regen...
Naar het bed van hun oppas?
villasappho
O dat stukje, tja ach, ze moeten wat doen voor een liedje met zijn allen. Beetje lullig om ze allemaal buiten in de regen te zetten.
De tijden zijn in verhouding van toen en nu heel erg veranderd. Mijn oma vertelde me dat dat toen normaal was, een latere film met Andrews is Mary Poppins, het stukje waarin ze tegen het plafond zwegen was, "ongekend, fantastisch en niet te geloven" in de bioscoop.
Tijden veranderen en meisjes van 16 nu zijn anders dan die van rond 1965!
loveechanel
Ik vond het een leuke film, maar je hebt ook momenten erin waarvan je denkt.. IS HET NIET SAAI AAN HET WORDEN?
De film zelf is wel mooi gespeeld door de kinderen en andere acteurs, maar het kon toch beter..
Het verhaal is ook wel leuk, maar er mist echt iets in..
jumpstylemovie
Saaie , ouderwetse , zeer kinderlijke film.
Sfeertje was Ontigelijk kinderachtig.
Ontzettend voor spelbaar en taalgebruik van hoog niveau.
2**
tarentino
Als ik hm nu voor t eerst zou kijken zou ik er niks aan vinden maar ik keek die vroeger toen ik 6 was ofzo en dan onthoud je al die liedjes enzo dus ik heb emotionele waarde aan deze film, verder vind ik het ook gewoon een goede film naast de liejdes
AGE-411
Saaie , ouderwetse , zeer kinderlijke film.
Sfeertje was Ontigelijk kinderachtig.
Ontzettend voor spelbaar en taalgebruik van hoog niveau.
2**
Zegt een 13-jarige.
FisherKing
Pardon ? Leeftijd is toch niet belangrijk.
tonnyhk
Een ware klassieker !
In het tijdsbeeld van de jaren zestig een zeer goede familie musical met leuke muziek. Ik heb er diverse theatervoorstellingen van gezien en blijf het nog steeds leuk vinden.
Wel een beetje gedateerd inmiddels.
tn2543
Mooie film. Deze film had ik toendertijd gezien toen ik ongeveer 10 jaar was. Toen vond ik het een topfilm. Nu nog steeds.
shooterfan
dit is mijn opa zijn lievelingsfilm, ik snap niet wat hij er in ziet en ik denk dat ik het nooit erin zal zien, vervelende film met kinderen die elk moment beginnen zingen en dat is zo irriterend.
-happy
we moesten deze op school zien, ik snap opzich wel waarom maar vond hem behoorlijk saai. ik geef hem toch een 3.0 omdat het wel echt is gebeurd en dat het een mooi verhaal is.
aerts007
Na al die jaren nog altijd even melig!
Echt gebeurd........jawadde!
Erger dan de Fam Flodder.
-happy
ik bedoel niet dat dit verhaal precies echt gebeurd is maar dat er wel zulke dingen gebeurden in die tijd
notorious_kim
dit is een klassieker. Elk jaar rond de kersttijd spelen ze deze dan ook terug, en elke keer kijk ik weer.
In mijn dvd-kast staat een leuke versie met een karaokefunctie zodat je de liedjes kunt meezingen.
"edelweis, edelweis, every morning you greet me"
aerts007
"edelweis, edelweis, every morning you greet me"

Hanna01
in een woord: GEWELDIG!!!!!
Heerlijke feelgoodfilm met superliedjes die altijd worden meegezongen door de fam. Super leuke familiefilm die je wel 100 keer kan zien en nog niet gek er van word!
Tommy De Vito
Snap niet dat deze film niet in de top 250 staat.
Zowiezo één van de mooiste en de beste musicals ooit gemaakt!
Heerlijke film! 5*
zinulzki
Mijn zussen hebben me met een levenslang trauma opgezadeld, door steeds weer diezelfde CD van TSOM af te spelen wanneer we vroeger met de ganse familie op reis gingen. Rond kerstmis was het ook elke keer prijs. Natuurlijk is dit goed gemaakt entertainment, maar als je mijn diepste geheimen wilt ontfutselen, laat me dan een dag lang Rodgers-Hammerstein beluisteren en ik geef alles prijs.
anco12
na lang twijfelen heb ik hem toch gekeken
om eerlijk te zeggen vondt ik er niks aan
wat een flauwe film is dit.
ik had er meer van verwacht , want iedereen roept er over

Deze vijf films scoren op MovieMeter aanzienlijk beter of slechter dan op IMDb

Noten op de zang: De allerbeste verfilmde musicals

Canadees acteur Christopher Plummer (91) overleden

Walk the Line