• 9.380.474 stemmen

The Sound of Music (1965)

Muziek / Drama | 174 minuten

Genre: Muziek / Drama

Geregisseerd door: Robert Wise

Met onder meer: Julie Andrews, Christopher Plummer en Richard Haydn

Gesproken taal: Engels, Frans, Italiaans en Duits

Plot The Sound of Music

"The happiest sound in all the world!"

De weduwnaar Kapitein Von Trapp leidt zijn huishouden nabij Salzburg zoals hij deed bij het schip dat hij ooit leidde. Dit verandert echter wanneer het nieuwe kindermeisje Maria, die mislukt is als non, arriveert. Ze danst door de heuvels en inspireert iedereen om te zingen en om schoonheid in de kleinste dingen te zien. Wanneer de kapitein een feestje organiseert om zijn nieuwe verloofde te introduceren weet Maria het zeker: een leven als non is niets voor haar. Ze trouwt met de kapitein, maar wanneer de Duitse overheersers de kapitein terug willen in militaire dienst komt het geluk in gevaar.

Captain Georg von Trapp

Kurt von Trapp

Brigitta von Trapp

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Je moet er van houden. Als ik in de goede bui ben zijn dit soort films wel leuk en maken ze me vrolijk. Als ik niet de de juiste bui ben, zijn films als dit tenenkrommend. Maargoed dat toen ik de film rond kerst vorig jaar zag in de goede bui was. Hij vermaakte wel prima, alleen kwamen de té zoetsappige liedjes mij de keel uit. Toch een film die je een keer moet hebben gezien. 3*

AGE-411 schreef:

Zegt een 13-jarige.

Dat jij het taalgebruik van een te hoog niveau vond snap ik helemaal nadat ik jouw reactie gelezen had/ geprobeerd had te lezen!

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Tommy De Vito schreef:

Snap niet dat deze film niet in de top 250 staat.

Zowiezo één van de mooiste en de beste musicals ooit gemaakt!

Heerlijke film! 5*

Als iedereen nog dezelfde stem had als toen ze hem (jaren geleden) voor het eerst zagen, zou deze wel in de Top 250 staan.

Lijkt me.....

avatar van marlijn

marlijn

hij komt donderdag op rtl4

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Dat kan wel wat minder zoet, beetje zoetsapppig kan wel maar dit slaat echt alles

avatar van rayman

rayman

Heb deze film vanavond voor de vijfde keer gezien denk ik, maar 't blijft een hele mooie film/musical.

Ik hou in principe niet van musicals, maar voor deze maak ik een uitzondering.

avatar van Thomas83

Thomas83

The Sound of Music staat natuurlijk bekend als een echte klassieker, in elk geval binnen het genre. Op de Nederlandse tv wordt hij niet vaak meer uitgezonden volgens mij, laat staan op prime time. Dit was dus een goede kans voor me om hem even op te nemen en opnieuw te kijken, want de laatste keer is echt heel lang geleden, ik denk wel 15 jaar of meer.
Nu ben ik niet echt een musicalliefhebber. Het is allemaal vaak wel heel erg happy, en als mensen opeens in gezang, rennen (altijd op een wat rare manier) of dansen uitbarsten dan werkt dat bij mij al snel op de lachspieren. Ook The Sound of Music heeft zeker wat van deze elementen, maar ik ben erg echt aangenaam door verrassend. Door de zeer lange speelduur en op het oog nogal zoete plot had ik verwacht dat de film nogal wat doorbijt-momentjes zou bevatten, maar dat viel enorm mee. Sterker nog, de film keek juist extreem goed weg, zeker voor eentje die bijna 3 uur duurt.
Het plot is allereerst nog vrij leuk. Natuurlijk klef, voorspelbaar en vaak wat simpel, maar het is ook een familiefilm natuurlijk, en het werkt nog verrassend goed. Soms weet de film echt nog een beetje te ontroeren, en hij is ook nog vaak vrij grappig. De minpuntjes, zoals de simpele introductie van de puberdochter en hoe ze wordt neergezet in de film, zijn niet echt heel storend, ze worden wat tenietgedaan door de de vele sterke punten. Eigenlijk vond ik 1 scène maar écht storend, en dat was die waarin Kapitein Von Trapp de Barones, rivale van Maria, wel erg makkelijk dumpt. Zij hing er in feite ook maar een beetje bij. Een zwak uitgewerkt en wat overbodig personage, eigenlijk alleen om te laten zien hoe leuk Maria wel niet is.
De meeste andere karakters zijn wel erg leuk. Niemand wordt diep uitgewerkt, maar ze doen het wel leuk. Vooral Maria en Herr Von Trapp zijn erg leuke personages, en er is ook wel chemie tussen beiden. Heel knap spel. Af en toe ook erg fijne dialogen trouwens. Soms ook wel wat minder.
Op het einde wordt het allemaal nog wat romantisch, en daarna zelfs lekker spannend. Dat laatste had ik niet verwacht. Vooral die scène in het klooster was erg goed. De belichting viel hier ook wel op, zoals die in meerdere scènes echt heel goed was. Net als het camerawerk. Dat verrasste me ook wel. Echt vakmanschap. Er zitten een paar ongelofelijk mooie shots in de film. De zeer fraaie decors (de bergen, de villa van de Von Trapps, het klooster, het dorpje) helpen natuurlijk ook flink mee. Prachtige kleuren ook, en ook de kostuums. Deze film moet in 1965 echt een gigantisch spektakel zijn geweest.
The Sound of Music moet als musical natuurlijk wel wat goede en aanstekelijke liedjes bevatten, en die zijn zeker aanwezig. Een stuk of 4/5 geloof ik, waarvan de meesten wel meer dan een keer worden gezongen. De choreografie lijkt me ook prima, maar ik vind dat nooit zo interessant. Het ziet er vaak ook zo fout uit, mensen die opeens gaan huppelen of op een rare manier rennen. Wat dat betreft snap ik wel dat veel mannen niet zo van musicals houden.
De film bevat ook nog min of meer een politieke boodschap, wel knap hoe de politieke situatie zo is meegenomen in het plot. Dat geeft de film toch een beetje meerder lagen.
Al met al moge het duidelijk zijn dat ik, tot mijn grote verbazing eigenlijk, zeer enthousiast ben over The Sound of Music. Ik heb me drie uur lang echt vermaakt. Hij kijkt enorm lekker weg en is vooral visueel echt schitterend. Eigenlijk ook helemaal niet gedateerd, en ik vond hem eigenlijk nog een stuk leuker dan The Wizard of Oz, waar ik vorig jaar na ook een herkijkbeurt ook al enthousiast over was. Het verbaast me eigenlijk dat de film nog iets van 0.3 punt hoger wordt gewaardeerd. Misschien omdat minder mensen die hebben gezien, en het musicalpubliek (waar ik mezelf niet onder reken) vrij klein is? Hoe dan ook, ik kom uit op 4.0*. Deze weet nog ongeveer een uur langer mijn aandacht vast te houden.

avatar van Mlis

Mlis

Een leuke klassieker die ik al te vaak gezien heb. Nog steeds moet ik lachen om die te vrolijke non en de strenge kapitein. Er zitten leuke grapjes in de film wat de film aangenaam maakt om te kijken. De liedjes zijn mierzoet maar wel leuk om naar te luisteren. Vooral het kleinste dochterje Gretl is om te wreten.

avatar van Couch Potato

Couch Potato

Ook al komt er een tijd dat géén kat hier nog van houdt, en niemand dit nog wil zien, I don't give a sh*t, ik hou van die héérlijke Rodgers & Hammerstein songs, ik blijf dit een ongelooflijke klassieker vinden, sommigen zullen dit wel klef vinden, maar ik ben dan ook een overjaarse sentimentele zot!

Hoezee!!

avatar van Movsin

Movsin

Robert Wise maakte deze onvergetelijke en onsterfelijk familiale musical. Richard Rodgers en Hammerstein zorgden, zoals in andere musicals, voor muziek en liedjes die ook evergreens zijn geworden.

Bij zijn verschijning had de film een fenomenaal sukses (zelfs de nonnekens kwamen er voor naar de cinema).

Ook heden ten dage is de film meer dan het bekijken waard. Het verhaal is misschien wat braafjes en een beetje gemaakt maar in een musical stoort dat amper. Het is een sympathiek gedoe met die jongeren en bovenal is er een adorable Julie Andrews

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Ook nog eens bekeken. Vreemd dat ik hier zulk slechte score aan heb gegeven vroeger. De film kijkt goed weg en je krijgt onmiddelijk zin naar de oostenrijkse alpen. Het is een beetje een melig en cliché verhaal maar we spreken over een film van '65. Mijn ouders vertelden me dat er toen één iemand in het dorp was die een TV had. Deze film is nog zéér te genieten voor ene van bijna een halve eeuw oud. Technisch ook fantastisch trouwens. Belichting, beeldkwaliteit, camerawerk, geluid. Ik heb ervan genoten.

avatar van m1701

m1701

Echt een super film

Heb em al wel tig keer bekeken van kleins af aan!!

Ken dus ook alle liedjes uit mijn hoofd

Echt een familie film om bij mee te zingen

Voor mij dus een dikke 4*

avatar van loves_horror

loves_horror

Hele leuke familiefilm!

Feelgood voor de Kerst.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

INHOUD 1.5* 5 7.5

De film vindt ik erg flauw, maar geschikt voor 10 jarigen. Het is een muzikale film, maar dan ook erg veel muziek en te weinig verhaal. Het is geschikt als familiefilm zou je kunnen zeggen.

ACTEERWERK 3* 3 9

Julie Andrews doet het wel erg goed in de film. Ze is de perfecte 'Kinderopvoetster' als acteur die je zou kunnen vinden. Zingen kan ze ook, alhoewel je zou zeggen dat het fake is als je naar de film kijkt. De kinderen en Christopher Plummer daarintegen vond ik zeer slecht. Christopher Plummer zou een beetje een serieuzere blik moeten hebben, maar van de kinderen vind ik het wel normaal dat ze nog niet konden acteren. Ik geef nog een 3 dankzij Julie Andrews

SPEELDUUR 1* 1 1

Hij duurt 174 minuten , als je op tv kijkt moet je ook nog een 20 minuten reclame geven. Dus als je op tv kijkt daar het ongeveer 3 uur en 15 minuten. Dan moet je de film wel heel interessant vinden om te blijven kijken. Het is dan ook enorm langdradig, en dat maakt de film ook heel saai. Maar ergens kan ik het wel begrijpen als muzikale film dat dat dan wat langer duurt. Ik zou zeggen dat de film geschikt is als middagfilm, toch zeker op vlak van speelduur.

UITWERKING VAN DE FILM 2.5* 1 2.5

Is de film goed uitgewerkt: ja of nee. Wel het antwoord is toch wel duidelijk nee. Toch kan ik het best begrijpen dat de film niet goed uitgewerkt is omdat het jaartal 1965 is. Ik heb enkele anderen films gezien van de jaren '60 en die zijn toch nog wel zeer veel slechter uitgewerkt. Natuurlijk valt de film niet de vergelijken met 1 van de 21ste eeuw.

TOTAAL 2*

avatar van TANTE CORRIE

TANTE CORRIE

Niet echt mijn soort film maar voor zo'n film toch wel erg goed!

avatar van Don Dijk

Don Dijk

Ik word vreselijk chagrijnig door films als deze.

avatar van skipy05

skipy05

Ik heb deze vroeger heel veel gezien. Ik heb hem nu terug gezien en hij blijft goed. Het is een echte klassieker. Spijtig dat hij hier toch niet zo hoog scoort. Deze film is van ver voor mijn tijd. Voor die jaren is deze heel goed gemaakt. Verhaal is zeer goed. De meeste van de nummer ken ik ook al van buiten. Deze film wordt zeker jaarlijks nog eens op tv uitgezonden.

avatar van akira

akira

tja.. ik had vroeger een crush op Julie Andres ...

avatar van mikey

mikey

akira schreef:

tja.. ik had vroeger een crush op Julie Andres ...

Echt waar??????

avatar van wildcatje

wildcatje

ik kan me voorstellen dat veel mensen het niet leuk (meer) vinden. voor mij is het jeugdsentiment en ik blijf het prachtig vinden om deze film te kijken. ik vind het verhaal, de personages en de muziek nog altijd erg leuk

avatar van bild

bild

Familiefilm die te veel leunt naar de kinderen, kinderfilm dus. De film bevat zo alle ingrediënten om een kinderfilm te kunnen maken: het simpele verhaal, de sfeer, het acteerwerk van Christopher Plummer en vooral ook de vele kinderliedjes.

avatar van misterwhite

misterwhite

Deze film sprak mij totaal niet aan. Het is totaal men ding niet. Maar soms zit er hier en daar toch wel iets leuks tussen.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Walgelijke musical met veel herhaling en langdradige onboeiendheden. Ik krijg spontaan de kriebels van al die te blije kinderen en de hele sfeer eromheen.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Een musical die ik vroeger nooit leuk vond. En nu heb ik precies hetzelfde. Natuurlijk altijd beter dan die vreselijke Annie. Ik kan Musical films gewoon niet uitstaan. Volgens mij zal ik andere Musical films ook niks vinden. 1,5.

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Deze musical kan je elk jaar weer kijken en wat een heerlijke film blijft het. Hoe vaker je de film kijkt hoe leuker de liedjes in de film worden! Super goeie feel good movie en daarnaast een klassieker!

Dikke 5*

avatar van what is truth

what is truth

topper, lijkt helaas uit de tijd. Maar destijds een super musical.

avatar van Rmie

Rmie

Leuke liedjes..

prima vermaak

... zoek er verder niks achter...

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Jaaa, dit is toch wel mijn ultieme musical. Heerlijke meezingliedjes. Vooral in een sing along bioscoop helemaal te gek.

Het verhaal is superzoetsappig en de liedjes idem dito. Maar het hoort er gewoon bij.

avatar van 606

Blijft een tijdloze musical met prachtige muziek.

Acteren van iedereen is goed.

Mooie beelden van de natuur.

avatar van AGE-411

AGE-411