Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Ben Younger
Met onder meer: Giovanni Ribisi, Vin Diesel en Nia Long
Gesproken taal: Engels en Russisch
Plot Boiler Room
"Welcome to the new American dream."
De jonge Seth kan niet aan de verwachtingen van zijn vader voldoen: hij is gestopt met z'n studie, en runt een illegaal casino. Seth wordt benaderd om voor een optiehandelaarsbedrijf te werken, waar hij al snel naar de top klimt. Hij komt er echter achter dat het bedrijf niet helemaal legaal aan z'n winst komt.
Seth Davis
Harry Reynard
FBI Agent David Drew
Michael Brantley
Jordy
Vooral het eerste gedeelte van de film is erg goed: het geeft een interessant beeld van de handelaren. Bovendien heeft de film, vooral in het eerste deel, een erg relaxte soundtrack. Daarna, als de nadruk komt te liggen op de illegale praktijken in het bedrijf, wordt het wat minder. Het einde is wat teleurstellend, het lijkt wat afgeraffeld te worden. Toch 3 sterren.
dttom
Niet orgineel, meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Het is allemaal al een keertje gedaan en de romance is overbodig.
azreal
Heel objectief gekeken kan ik begrijpen dat mensen het niet de beste film vinden. Toch vond ik hem fantastisch omdat het onderwerp mij echt ligt. Vond je wall street goed dan moet je deze film ook zien. Hij is (helaas) niet beter dan wall street maar wel een aanrader als je van zulke films houdt.
iman
YeP ik vond 'm goed goed goed......erg komische dat ze naar de film wallstreet gaan kijken...hahahaha.....echt wel een film om te hebben gezien...
Blindfold
Ik moet trouwens wel zeggen dat ik die Ribisi een zeer zwakke acteur vind. Ik heb hem nog nergens echt overtuigend gezien. Het beste was volgens mij nog in The Gift, want daar speelde hij een raar zielig mannetje en toen was ie gewoon zichzelf ofzo. Hij had gewoon voor eeuwig in My Two Dads moeten blijven spelen.
Jordy
het eerste wat ik van hem zag was een aflevering in seizoen 3 van The X-Files (waarin ik hem geweldig vond), daarna volgde ik zijn filmcarrière met veel aandacht, maar behalve in Friends (beetje hetzelfde rolletje: halve gare tiener) heb ik 'm nooit meer goed gevonden
maar wacht 's .. My Two Dads... er brandt in de verte een lampje, speelde hij daar ook in??
Jos2
Ik neem aan dat je 'Gone in sixty seconds' bedoeld. Daar zat ie ook in, ja.
aburefan
tikkeltje vergezocht, een gare rol van Nicky Katt en beetje overdreven momenten af en toe, zoals die speeches van affleck en nog aantal andere dingen maarja verder niet onaardig.
NERD
Ondanks het op het eerste oog saaie onderwerp, een erg coole film (met cool bedoel ik acteren en vooral de muziek en stijl van filmen) die zeker niet saai is. Een erg aangename verrassing.
Ik vond die Giovanni Ribisi juist erg goed acteren!
Alleen waarom hebben ze voor dat hele kleine rolletje nou Ben Affleck genomen?? lijkt me verspilling van het geld.
4 sterren.
Banjo
- 2032 berichten
COOL dat is het juiste woord voor deze film toch wel 4 sterren waard
mr.Frielink
Leuke rol van Giovanni Ribisi, die onverwachts goed presteert als onwetende zakenman. Het einde is echter ronduit zwak, daar er op geen enkele wijze naartoe wordt gewerkt.
dje-em
ja verbaas me ook over de ietwat negatieve reacties. Gewoon een lekker spannende film en ook de drama tussen vader en zoon is erg mooi weergegeven. idd het einde wat afgeraffeld, maar verder niets mis mee
empirekees
Aardige film, met leuke momenten, maar het einde werd te snel afgerond...3*
doron v
Beter dan wallstreet. Dit is mijn favoriet, komt waarschijnlijk omdat ik werkgerelateerd deze film moest zien. Ben van plan om hem als tranings materiaal te gaan gebruiken voor onze nieuwe agents
Sjan
Verassend goede film. Ik had her en der wel positieve dingen over deze film gehoord, maar er maar niet te veel van verwacht. De spanning werd goed opgebouwd en het acteerwerk was meer dan voldoende. Alleen dat einde: wat een afraffeling. Maar goed, toch 3.5*, het is immers bijna pasen!
Phoenix
Erg stoer gefilmd (de scène waarin hij in z'n auto door de stad rijdt en je zo'n 5 shots per seconde ziet onder het genot van een erg lekker deuntje gaf precies de stijl van de film weer imo). Helaas blijft het daarbij dus 2,5* is wel voldoende.
Ik moet overigens zeggen dat Vin Diesel beter is in gewone rollen als in XXX-films
neo
Alsof tv-films altijd zo slecht zijn (voor zover je dat bedoelde)...
Droopy
Interessante film over iemand die alles schijnt fout te doen. De relatie met Pa neemt wel over-sentimentele vormen aan durende de film. .
De, voor mij onbekende hoofdpersoon, speelde redelijk overtuigend.
De film is ook de moeite waard voor verkopers die telefonisch acquisitie moeten gaan plegen. Diverse methoden van werken zijn zeker interessant, waar andere methoden weer veel te ver gaan in mijn optiek. 3.5 ster
Tcoh benadert het meer de realiteit dan je zou denken, als ik kennissen van mij mag geloven.
Droopy
Ik geloof je onmiddellijk, maar dan wel in amerika. Hier in nederland valt het allemaal gelukkig nog wel mee (maar voor hoe lang nog)
Laat ik nu een nederlandse deskundige kennen die deze film als behoorlijk realistisch bestempelde.

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Bound by Honor

North Country
Drama, 2005

Rounders
Drama / Misdaad, 1998
financeslong island, new yorkstockbrokerinvestment firm investment banker