• 9.371.710 stemmen

Geregisseerd door: Ben Younger

Met onder meer: Giovanni Ribisi, Vin Diesel en Nia Long

Gesproken taal: Engels en Russisch

Plot Boiler Room

"Welcome to the new American dream."

De jonge Seth kan niet aan de verwachtingen van zijn vader voldoen: hij is gestopt met z'n studie, en runt een illegaal casino. Seth wordt benaderd om voor een optiehandelaarsbedrijf te werken, waar hij al snel naar de top klimt. Hij komt er echter achter dat het bedrijf niet helemaal legaal aan z'n winst komt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Chris Varick

Michael Brantley

avatar van Berke

Berke

Goede film.

Weet iemand hoe dat liedje heet dat gedraait wordt wanneer seth voor het eerst met de auto naar J.T. Marlin gaat?

avatar van Underdog

Underdog

De GeuS schreef:

Ik moest wel eveb laggen toen die ene harrie zei: 'copy your c-drive to a floppy disk'....

Volgensmij is hier ook niet echt goed over na gedacht.

Ik vond het wel jammer dat je de inval van de FBI niet meer kon zien. Maar toch wel een vermakelike film, 2,5*.

avatar van De GeuS

De GeuS

Excuses voor het 'laggen'....

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Berke schreef:

Ik heb geen idee, misschien dat je m hier ertussen ziet staan:

Wel een erg lekkere soundtrack trouwens maar die schijnt dan weer niet te bestaan op CD ofzo. Op amazon is alleen de score verkrijgbaar.

Grappig trouwens dat 50 Cent al in deze film te horen is.

avatar van otherfool

otherfool

Een film die me volledig tegen de logica in op het puntje van mijn stoel kreeg. Sterk acteerwerk en toch een verhaal dat me beetpakte. 4*.

avatar van 606

otherfool schreef:

ja klopt helemaal het verhaal was echt apart.

ook vond ik Giovanni Ribisi heel goed in zijn rol.

avatar van MarkFish

MarkFish

Ik vond Ribisi ook goed acteren. Erg oprecht. Ergerde me aan de beoordeling van de Veronicagids, die 2 sterren gaven en Ribisi schaapachtig vonden acteren. Hij was niet geloofwaardig zeiden ze. Dat vond ik juist wel omdat hij niet zo'n typische broker/yuppie-uitstraling heeft, maar meer van een onschuldige, slimme jongen, die het door zijn hersens en lef redt in die wereld.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Aardige film, prima rol van Ribisi en één van de eerste keren dat ik Affleck echt kon waarderen. Niks speciaals, 3*

avatar van zandertjuh

zandertjuh

Persoonlijk vond ik dit een goede film met ook goed acteerwerk. Sterk verhaal..

Zeker een aanrader

*3.5

avatar van illMattie

illMattie

Leuke film. Goed verhaal en over het algemeen goed acteerwerk (lees: Vin Diesel is niet zo'n geweldige acteur).

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Prima film, eens een keer over een onderwerp dat we nog niet vaak hebben gezien. Prima acteerwerk en een leuk verhaal. Heb me goed vermaakt bij deze..

avatar van Shinobi

Shinobi

Een erg spannende film om te zien over de handel in weliswaar valse aandelen met een top rol van Ribisi. Deze film bleef me echt van het begin tot eind gespannen houden, alleen wel raar dat Diesel en Affleck -toch wel grote namen- maar zo een klein rolletje hadden.

Ik geef 'm 3, 5 sterren.

avatar van funsb

funsb

Wat een onderschatte film is dit zeg ! Giovanni Ribisi speelt heerlijk en voor de verandering irriteer ik me niet aan Ben affleck en Vin diesel. Toppertje ! 4*

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Redelijke film. Hij begint echt goed en interessant maar tegen het einde verandert de stijl van de film en werd het minder voor mij. Wel goed acteerwerk en een leuke cast.

avatar van tarentino

tarentino

zwaar overgewaardeerde film, onderwerp dat me totaal niet boeide. Van "de goede acteerprestaties" van Ribisi waar sommige mensen hier het over hebben heb ik niks gemerkt en die kutkop van hem werkte daar ook niet echt aan mee.

avatar van stylianos

stylianos

goede, bij vlagen realistische film over de louche handelaren die op deze wereld rondlopen.

goed acteerwerk en goede verhaallijn, de film kon me 2 uur boeien en dat gebeurt niet vaak.

avatar van Spil

Spil

tarentino schreef:

Omdat het onderwerp jou niet boeit vindt jij het een "zwaar overgewaardeerde film"? Goed punt!

Mijn bescheiden mening: Kijk hem iedere keer dat hij op tv is, ligt hier op dvd in de kast en hij blijft geweldig.. Echt super thriller over een stel stock-brokers die niet helemaal kosjer te werk gaan...

avatar van tarentino

tarentino

ja en om de acteerprestaties, maar dat had je volgens mij nog niet gelezen

avatar van darkjaap

darkjaap

goede film

goed verhaal, goed geacteerd 3,5*

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Aardige film. De eerste helft bevat een paar geinige one-liners en is regelmatig grappig. De tweede helft wordt de film wat serieuzer maar het blijft een prima film.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

vader en zoon relatie had voor mij eruit gelaten kunnen blijven, voor de rest een vermakelijk filmpje waar ook nog is redelijk in geacteerd werd zelfs door ben e vlek.

avatar van murtcelP

murtcelP

Leuke film, spannend verhaal, goed in beeld gebracht.

Hoewel ik van tevoren het handelen in aandelen/opties helemaal niet interessant vond, vond ik het in deze film heel erg boeiend!

Het acteerwerk is ook prima. ***1/2

avatar van glass

glass

Zeer vermakelijke film,alleen de Fbi kwam zo uit een b film, wel om gelachen.Ook had de film nog 5 min langer mogen duren om de inval en het gedupeeerde gezin te laten zien.

avatar van Riddick

Riddick

Verhoogt naar 4 sterren.. Puur omdat ik zelf ook bij zo iets werk. (dan niet corrupt).. Maar zie veel dingen qua stress deadlines gesprekken overheen komen..

avatar van johnrambo

Nee, acquisitie..

avatar van rodneyVL

rodneyVL

De GeuS schreef:

Ik moest wel even lachen toen die ene harrie zei: 'copy your c-drive to a floppy disk'....

Inderdaad, over een "Goof" gesproken...

avatar van RedLine

RedLine

Volgens mij zitten er op die C-Drive alleen maar nummers en adressen en dat soort dingen.

geweldige film...niet te zwaar.

maar hij sprak mij enorm aan.

Vooral de sfeer in de film vind ik erg goed.

avatar van Zinema

Aardig filmpje, misschien niet altijd even geloofwaardig, maar met een zeer sterke cast. Vermakelijk en goed.