Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Ben Younger
Met onder meer: Giovanni Ribisi, Vin Diesel en Nia Long
Gesproken taal: Engels en Russisch
Plot Boiler Room
"Welcome to the new American dream."
De jonge Seth kan niet aan de verwachtingen van zijn vader voldoen: hij is gestopt met z'n studie, en runt een illegaal casino. Seth wordt benaderd om voor een optiehandelaarsbedrijf te werken, waar hij al snel naar de top klimt. Hij komt er echter achter dat het bedrijf niet helemaal legaal aan z'n winst komt.
Seth Davis
FBI Agent David Drew
Michael Brantley
dope
- 20054 stemmen
Goeie film! Ribisi speelt overtuigend en Ben Affleck (waar ik niet zo'n grote fan van ben) speelt hier de rol van zijn leven in (ook al is het maar een bijrol, deze staat hem op het lijf geschreven). Zien we ook Vin Diesel eens op een andere manier! Deze film is absoluut het kijken waard!
markpennings
Zeer goede film, ook erg indrukwekkende cast.
4.5.*
raaij
indrukwekkende film ja, vooral de scenes waarin ze zich gaan afreageren op mensen in de bar om stoom af te blazen, en grappig om die grote huizen te zien zonder meubilair omdat ze daar gewoon geen tijd voor hebben...
en ik dacht niet dat ik het ooit zou zeggen, maar zowel dhr Diesel als Affleck waren zeker niet onaardig aan het acteren!
Prudh
Onderhoudende film waarin jammer genoeg de wijze les er iets te dik bovenop ligt. Verder vond ik het leuk om te zien hoe Seth (Ribisi) steeds verder omhoog werkte binnen het malafide bedrijf, om uiteindelijk zichzelf tegen te komen.
dennis1984
Leuk zo'n vin diesel die een keer niet zo'n 'van damme, schwarzenegger, stallone' rol speelt. 3 sterren
Lukic
Ik heb net het eerste stuk gezien en ben er toch wel een beetje opasselijk van geworre.
Oppervlakkkige nietsnuttenwaarbij het alleen om geld draait en die een beetje panisch door de telefoon zitten te schreeuwen. Ook erg onzinnig dat ze allemaal zo jong zijn, maakt het allemaal niet erg realistisch. Beetje divers gezelschap had beter geweest. Ik zal deze post wel aanvullen als ik de film afgekeken heb maar ik ben bang dat ik hem de grond in moet trappen...
Dieptepunt van de film tot nu toe: Het stukje dat Ben Affleck ze introdctie van het bedrijf geeft. Beetje patsen met ze Ferrari... Steek uhm in je hol kinnenbak! Genante vertoning...
Lukic
Dit waren gewoon pubers. Verder zagen ze er allemaal hetzelfde uit (eenheidsworsten) en zullen het in het echie wel niet zulke populaire en stoere jongen zijn maar wat meer kneusjes en wizzkids.. net zoals IT'ers bijvoorbeeld vaak... Het is nu eenmaal niet de stoerste business... Kan je het wel leuk maken met een ferrari en wat stoer gelul over geld, maar het blijft natuurlijk gewoon wat het is. Al draagt een aap een goude ring, het is en blijft een lelijk ding; zullen we maar zeggen.
Het zijn gewoon allemaal mannetjes met een enorm grote bek die snel geld willen verdienen, echt geen 'IT-ers'.
Kazuyuki
- 2068 stemmen
Ik heb het idee dat ze bij een veredeld callcentre werken. Wat is daar nou stoer aan?
Lukic
Hehe ik zat ook maar een beetje te fokken.
Indeed... Belsletjes zijn het.
Leno
Men neme: 1 Glengary Glen Ross, 1 The Firm en 1 Wall Street. Doe deze in een blender. Mix het gedurende één minuut en voila: Boiler Room.
Bijna alles was slecht aan deze film: het overdreven sentimentele gedoe tussen pa en zoon, de hoofdrolspeler zelf die totaal ongeloofwaardig overkomt als vlotte babbelaar en Affleck die een belachelijke impressie doet van Alec Baldwin in Glengary.
NERD
Lukic, wat jij omschrijft als negatieve punten zijn juist allemaal beresterke punten aan deze film.
De wereld van uiterlijke schijn, prestatie ten koste van alles en luchtpaleizen. Perfect weergegeven in deze film naar mijn mening.
The Goss
Voor de ik deze film gezien had, dacht ik oh, oh, weer zo'n Wall Street kloon, maar het is me allemaal erg meegevallen. Verhaal was geloofwaardig en ik heb me lekker mee laten sleuren in de film.
Maar telkens als ik Ribisi zie, zie ik hem als dat ongelofelijke dropje in Friends. Daar kom ik maar niet van los.
Lukic
Ik heb de film afgezien... na het slechte begin (waar ik in een eerdere post over heb gesproken...) werd de film iets beter, om aan het eind weer in elkaar te zakken met een anticlimax. Al met al vond ik er helemaal niets aan... Onzinnige dingen zater er ook in... Die FBI-agent vraagt aan de hoofdrolspeler om zijn C-schijf van de computer op een A-floppy te zetten. Oh ja dat past ook lekker... Des te onzinniger vlak nadat hij de backup maakt de FBi binnenvalt. En waarom was het dan nodig? Ze nemen dan toch zelf de computers in beslag?
2 sterren.
Plintkabouter
Wel leuke film alleen ergerde ik me wel aan het vervelende camera werk.... OP een gegeven ogenblik leek het net alsof die Seth en zijn pa ( op het FBI bureau ) scheel keken toen je halfclose-upts kreeg. Best lamme sh*t maar, was wel leuke film voor de rest. Ook wel fijn dat Diesel inderdaad geen bikkel rolletje had
Wat ook wel jammer was, is dat Seth loopt je janken en 2 min daarna geen traantje te zien is, terwijl het nog de zelfde scene was ( wel andere shot ).
Toch *** ipv de **** die ik eerst had gegeven, omdat het wel een seer kool verhaal is, hoe die gasten iedereen lopen af te troggelen.
alexis
de film heeft we iets, het is ook wel grappig om te zien dat seth een hart heeft
***
gertos
Behoorlijk misselijkmakend hoe zo'n klasje wordt toegesproken door de Gorilla met de dikste .... (lees: de jongen met de duurste auto).
De eagerness bij de jonge gastjes om óók voor het snelle grote geld te gaan. Ergerlijk om te zien (vooral in deze film), maar zeker realistisch. Het telefonisch door de strot duwen van aandelenorders is in Nederland gelukkig nog niet gangbaar, maar een vergelijking met de dromen en spirit van optiehandelaren in Nederland kan best worden getrokken. Daar reden 15 jaar geleden de Ferrari's ook af en aan op het Rokin.
Wat is daar eigenlijk mis mee?
Maar even to the point: dit is -naar mijn mening- een heel beroerde film. Niet spannend, fout acteerwerk, ergeniswekkend. 1 ster. Ga Wall Street zien. Het meesterwerk op dit gebied.
Toonmeister
Het moet allemaal niet gekker worden. Deze film is gewoon vet. Het verhaal, de acteurs, het paste allemaal precies. Bovendien dikke hiphop en vette wagens. Wat wil een mens nog meer vraag ik me dan af hoor...
Ik geef hem 5 *-en al is het alleen maar omdat de rest zo walgelijk negatief is.
morpheus
Een film met weinig effectieve inhoud wordt door Ben Younger opgepoetst tot een heel redelijk geheel. Vlot en realistisch verhaal vertolkt met vlotte acteurs. Boiler Room beweegt ook met een goed tempo en het camerawerk is heel strak. Tel daarbij de relaxte muziek en je hebt een middagje chillen.
Zonder gekheid, afgezien van het abrupte einde kijkt Boiler Room lekker weg.
***
THORNADO
Een aardige film. Begin is sterk. Einde valt tegen. Goede acteer werk van Vin Diesel en Ben Affleck. Voor het eerste deel van de film een 4, voor het einde een 2. Dus ik maak er een 3.0* van.
De GeuS
Aardig filmpje. Het verhaal loop lekker vlot tot aan een half uur voor het eind. Dit wordt jammer genoeg afgeraffeld; kleine 3*
ikvoereendjes
Ik vond hem wat tegenvallen alleen het spel van giovanni was wel ok.
Wat gezegd is, hij begint best aardig, maar het geeft geen voldoening op het eind.
Had er meer van verwacht 2,5*
Poisonthewell
Aardige, vlotte tussendoor-film. Ik het begin dacht ik even dat de film regelrechte beursmakelaar-glorificatie was, maar het tegendeel bleek gelukkig al snel waar; geen kapitalistisch manifest, maar een bittere kijk op hoe het er allemaal echt aan toe gaat (bij uitzondering, uiteraard, maar toch). En dat alles in een hip jasje. Het einde was wel erg abrupt. Toch 3*
De GeuS
Ik moest wel even lachen toen die ene harrie zei: 'copy your c-drive to a floppy disk'....

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

North Country
Drama, 2005

Rounders
Drama / Misdaad, 1998
financeslong island, new yorkstockbrokerinvestment firm investment banker