Genre: Actie / Avontuur
Alternatieve titels: Ong-Bak: Muay Thai Warrior / Daredevil / Ong Bak / องค์บาก
Thailand
Geregisseerd door: Prachya Pinkaew
Met onder meer: Tony Jaa, Petchtai Wongkamlao en Patrarin Punyanutatam
Releasedatum: 22 juli 2004
Plot Ong-Bak
"No computer graphics. No stunt doubles. No wires."
De 'Ong-Bak' is een Boeddhabeeld dat op het platteland van Thailand in de Nong Pra-du tempel staat. De dorpelingen geloven dat Ong-Bak over magische krachten beschikt en dat hij hen zal behoeden voor het kwaad. Op een donkere nacht hakt een voormalige inwoner van het dorp, Don (Wannakit Siriput), het hoofd van het beeld af om zo in de gunst te komen van de misdaadkoning Khom Tuan. De jonge strijder Ting (Tony Jaa), moet het afgehakte hoofd van het Boeddhabeeld terughalen.
Ting
Humlae / Dirty Balls / George
Muay Lek
Komtuan
Uncle Mao
Saming
Toshiro
Heb m'n stem verhoogd naar 5* trouwens, kan deze film blijven kijken en Tony Jaa is een begrip geworden bij mij en m'n maten.
Bekijk trouwens ook eens zn demonstraties en dergelijke op youtube.com (zoeken naar Tony Jaa).
ja wat een film zeg echt master.
wat kan die gast vechten zeg nog nooit zo iets waanzinnigs gezien.
4,5 ster
ja wat een film zeg echt master.
wat kan die gast vechten zeg nog nooit zo iets waanzinnigs gezien.
4,5 ster
hoe heet de vechtsport wat hij doet.
en is er ook een ong-bak 2
zag het op google ???
Don Gertus
De vechtsport die Tony Jaa beoefent heet Muay Thai en dit mag je wel als Ong-Bak 2 beschouwen.
ok thx
Mescaline
Gevechten zijn leuk soms wat overdreven maar erg mooi in beeld gebracht.
Acteren zowel van niemand in deze film is echt goed te noemen vind ik toch jammer..
Het verhaal is niet veel waard en de film dreigt vaak in te deuken zodat hij nogal langdradig wordt.
Voor de gevechten vooral hoe ze gefilmt zijn krijgt deze film 3,5 sterren omdat ik het knap vind hoe ze dit zo goed konnen filmen(zeker veel tijd aan besteed.)
Matchostomos
Le nouveau Bruce Lee est arrivé...deels dan toch
Wat betreft charisma komt Jaa nog in geen honderd jaar aan de knieën van meneer Lee, al compenseert en demonstreert hij dat mateloos via een indrukwekkende fysiek.
Jaa breekt niet alleen botten op het scherm, maar ook bij de kijker; elke slag of stoot gaat namelijk gepaard met een gevoel van wederzijdse 'pijn'. Dat hij het dan allemaal nog eens zonder touwtjes weet uit te voeren, geeft nogmaals blijk van zijn lichaam zonder grenzen.
Dat weerhoudt me er echter niet van om 'Ong-bak' af te rekenen op zijn verhalende en visuele (een beweging enkele malen herhalen hoeft echt niet) tekortkomingen, ongemeen slecht acteerwerk en enerverende muziek.
Uiteindelijk doet dat niet veel terzake, maar toch kunnen opgenoemde aspecten niet wegsteken dat 'Ong-bak', afgezien van de actiescenes, bitterweinig te bieden heeft. De vuisten moeten nog maar één enkele minuut gaan liggen, of we verlangen reeds naar de volgende actiegeladen scene. En dan wordt het als kijker moeiijk om deze prent bij momenten te bestempelen als 'niet saai'.
Hopelijk weet 'Tom Yum Goong' deze tekortkomingen enigszins goed te maken, waardoor ik Tony Jaa en zijn films alsnog kan bekijken als een volwaardig geheel.
FillumGek
Het acteerwerk is idd niet van hoog niveau, maar toch verveelde ik me niet in de rustige scenes. Ik vond vooral Petchtai Wongkamlao voor de nodige droge humor zorgen. Vond hem best leuk spelen.
Tom Yum Goong kan je trouwens hier wel mee vergelijken. Weinig verhaal, veel actie en de rustige scenes bevatten matig acteerwerk, maar toch weer wat humor van Petchtai Wongkamlao. Dus ik weet niet of Tom Yum Goong je veel beter bevalt of niet.
Matchostomos
Die humor kon mij absoluut niet bekoren: regelrecht platvloers en bij momenten gewoon dom; allesbehalve droog met andere woorden.
Ook pijnlijk, was de emotionele noot naar het einde toe, die wel heel geforceerd en leeg overkwam.
Droge humor kan ook best dom zijn, is het vaak zelfs.
Op basis van je recensie zou ik Tom Yum Goong zeker niet aanrader. Zelfde mankementen als bij deze film, maar dan nog iets langer gerekt. Al kan je hem nog steeds kijken voor enkele geweldige actiescenes uiteraard.
sinterklaas
Ik ben ook zeer benieuwt. Hopelijk komt ie snel in Nederland.
FillumGek
Omdat die user waarschijnlijk evendom is... kiddin'
Die user weet het zelf niet ( in de eerste comment zeggen ze trouwens wel gelijk dat het om Tom Yum Goong draait) en TYG wordt volgens mij ook vaak gezien als een Ong-Bak 2 ( zelfde acteurs, zelfde actie, zelfde kwakverhaal).
Maar als je hem zo tof leek, hoef je in elk geval niet meer te wachten, want hij is al uit
JJ_D
Mijn verwachtingen voor deze hersenloze 'Ong-Bak' waren niet bepaald hooggespannen, en zoals velen reeds aanhaalden blinkt de film maar uit op één enkel vlak: de martial arts.
Het zwakke verhaal, de eentonige soundtrack en de uiterst matige acteerprestaties daar gelaten blijft 'Ong-Bak' echter een oninteressante film: veel spektakel, jawel, maar op den duur gaan zelfs de meest bizarre (katachtige) sprongen vervelen... Bovendien tracht Prachya Pinkaew de gaatjes te vullen met dwaze humor, wat de film helemaal niet ten goede komt. En tot slot is de cameravoering totaal niet esthetisch (in tegenstelling tot vb. 'The Matrix'), zodat de aandacht al snel verslapt.
Compromisloze, ongecompliceerde actiefilm; met alle (oppervlakkige) gevolgen van dien...
IcU
Zeer vermakelijk, met goede actie. Verhaal stelt weinig voor, maar daardoor is hij niet minder vermakelijk. 3½*
sinterklaas
Tom Yum Goong heeft ook een altenative titel dat Ong bak 2 heet.
Staat op IMDB.
Mitchagi
Helaas, ongeacht de uiterst indrukwekkende technieken die elke martial arts beoefenaar laat watertanden is het acteren inderdaad aan de lage kant.
Mocht deze actie en Tony Jaa gekoppeld worden aan een verhaal zoals we dat in Hero kregen was dit een prachtfilm geworden.
Ravenstein
Ik kan hier eigenlijk niks zeggen dat al niet eerder gezegd werd.
De actiescenes zijn dé troeven van deze film (hoewel die "slow motion instant replays" reeds na de tweede, derde keer begonnen tegen te steken) die voor de rest bitter weinig te bieden heeft.
De eerste helft van de film is redelijk pijnlijke zit (oa door de rol van Petchtai Wongkamlao als Humlae en voornamelijk door de aanwezigheid van de knappe Pumwaree Yodkamol en haar irritante stemgeluid!!! Aaargh!!), maar vanaf het gevecht met Big Bear krijgen de actiescenes de bovenhand en wordt het allemaal veel leuker. De muziek, die was zeer goed te pruimen, buiten het rapnummer bij de eindgeneriek.
Eens de moeite om te zien voor de actiescenes en Tony Jaa's kunsten, maar echt gedenkwaardig is Ong-Bak niet.
Toch een 3'tje...
Mr_White
- 2067 berichten
Ijzersterke knokfilm. Het verhaal is aardig maar ook niet meer dan dat maar gelukkig zijn de gevechten en stunts van hoog niveau. Die Tony Jaa is echt een martial artist om goed in de gaten te houden.
QuentinTarantino
hoe heet de vechtsport wat hij doet.
en is er ook een ong-bak 2
zag het op google ???
De vechtsport heet muay thai, en ja, er is een deel 2... Het verhaal is tergend slecht, de hoofdrolspeler is op zoek naar z'n olifantje (zegt genoeg hoop ik) maar er zitten wel weer enkele superieure vechtscènes in, maar deel 2 komt toch niet in de buurt bij twee!
mos18
hij doet ze eigen stunts niet hoor dus ik snap niet wat hij goed in is

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Yip Man
Actie / Biografie, 2008