Genre: Familie / Komedie
Alternatieve titels: Home Alone: Taking Back the House / Home Alone IV
Geregisseerd door: Rod Daniel
Met onder meer: Mike Weinberg, French Stewart en Jason Beghe
Plot Home Alone 4
"Bigger house. Badder baddies. Bigger and better laughs."
De ouders van Kevin McCallister zijn ondertussen gescheiden, en Kevin besluit om de kerstvakantie in de villa van Nathalie, de nieuwe vriendin van zijn vader, door te brengen. Op kerstavond wordt er echter in de villa ingebroken door de gangsters Marv en Vera.
Kevin McCallister
Natalie
Megan McCallister
Buzz McCallister
Iron Maiden
het is ook bedoeld voor kleine kinderen die dat niet doorhebben,
kimberlyVD
Vind dat deze eigenlijk niet thuis hoort in de flop 100 ! Misschien geen superfilm maar barslecht is hij ook niet... Een 2,5 toch...
JohnWilliams
Zeker de verkeerde gekeken.
Als deze voor jouw niet in de flop moet...welke films dan wel?
Luc_Beijers
Dit is nu echt een klotefilm. Is het niet waard op een opvolger te zijn van deel 1 en 2.
boring...
desteven007
Ik denkt dat home alone 3 en 4 losstaat, van de 1 en 2 mits het ook een andere regisseur is + andere jongen.
dvdfreak123
compleet met je eens
Tsja...
Ik zeg maar niks meer, het totaal cijfer zegt al genoeg.
Berniertje
Zielig familievermaak!
Echt een grote vlop. Jammer dat ze nog een vervolg hebben gemaakt. De eerste 3 delen waren namelijk wel de moeite waard om te kijken. Niet meer woorden aan vuil maken. Gewoon barslecht 1.5*
Weertenaar
Zelden heb ik zo'n grote Kaa-Uu-Tee film gezien: 0.50
En net als je denkt dat je met Jaws drie en vier de meest slechtst denkbare films hebt gezien dan zit je er dus behoorlijk naast. Het niveau in Home Alone is werkelijk bedroevend, en daar is dan ook maar een passende oplossing voor: het geven van de laagst mogelijke score, mijn tweede (na 173 stemmen). Ik noemde Jaws, en dat is niet zonder reden. Want die quadrologie heeft angstig veel overeenkomsten met de Home Alone reeks. Doet u mee: Het eerste deeltje van beide reeksen is alleszins origineel, het tweede deel teerde vooral voort op het origineel maar kon er nog heel behoorlijk mee door, en met het derde en vierde deel gaat men gigantisch de mist in. Al vond ik Home Alone 3 in vergelijking met Jaws 3 een iets beter vervolg op de eerste twee delen dan Jaws 3 op de eerste twee deeltjes was.
Normaliter vertelt een film een verhaal, maar ik heb om alle hoeken en alle gaten gekeken, een verhaal kon ik in Home Alone vier met de grootst mogelijke moeite van de wereld echt niet vinden. Owww neeee wacht, de McAllisters gaan scheiden, briljant!!!! Het is echt de allereerste keer dat ik zo'n verschrikkelijk armzalig script heb gezien. Jaws drie en vier waren van een niveau dat rond het absolute nulpunt ligt, maar daar gaat men met Home Alone nog veel verder onder door. De grappen die kevin uithaalt zijn op de vingers van een hand te tellen, zag je al vanaf de eerste paar seconden van de film dat pa en ma McAllister weer bij elkaar zouden gaan komen, en komt men met de meest dramatische plottwist op de proppen die ik ooit heb gezien: huishoudster Molly is de mol in het huis.... Verschrikkelijk zeg, ik heb er eigenlijk gewoon geen woorden voor. Dat dit soort troep het witte doek haalt, het is gewoonweg een schande.
Waar ik in deeltje drie de nieuwe Kevin de grond inboorde, daar moet ik mijn woorden toch enigszins bij gaan stellen. Deze Kevin is een nieuw dieptepunt wat betreft de cast. In niets lijkt hij op een ondeugend jochie en is hij eigenlijk niets anders dan een doodnormaal kereltje in een doorsnee gezin. Hij doet dan nog wel zijn best, wat zou een kereltje van die leeftijd anders moeten, maar de Home Alone sfeer was in deeltje 3 al min of meer een eenzame dood gestorven. De bijrollen zijn over het algemeen ook verschrikkelijk, al vond ik het personage van die Prescott nog wel iets eigenzinnigs hebben, waarvoor ik er nog een half puntje bijstop op dit onderdeel. De dialogen mogen nauwelijks dialogen genoemd worden in deze prent, om over enige chemie tussen de personages nog maar te zwijgen.
Tja realisme, hoe serieus kun je dat nog nemen als een doodeenvoudige huishoudster ineens de meest duivelse plannen heeft... Het stereotype binnen het gezin van de McAllisters is ook weer aanwezig, en zijn de 'grappen' die Kevin uithaalt met de badguys ontgelofelijk overdreven waardoor er van humor nog nauwelijks sprake is. Verder giert het water uit de kranen alsof zojuist de Hooverdam is opgeblazen als Kevin Marv en Vera voor de eerste keer te pakken neemt, en is het domste wat ik gezien heb nog wel dat Prescott uit die 'dommeknecht'-schacht wil klimmen terwijl met een druk op de knop het liftje voor zijn neus staat.... Verder ontbreken ook de clichematige actiemomenten niet in de vorm van een mobieltje waarvan de batterij natuurlijk net weer leeg is wanneer het er op aan komt, en het feit dat wanneer Kevin toch nog gepakt word door Molly net Prescott weer uit het niets komt opduiken.
Het is werkelijk ontluisterend hoe zwak deze film cinematografish in elkaar zit. Neem alleen al die ongelooflijk afgezaagde beeldovergang in een klok- en schuifvorm... Hoe serieus kun je een film vervolgens nog nemen op dit onderdeel? Daarbij is het camerawerk letterlijk om te janken. Er komt geen greintje gevoel bij kijken laat staan dat er mooie plaatjes geschoten worden. Verder noemde ik al de beeldovergang, en daarmee is ook meteen de belabberde montage afgedaan en zijn ook nu weer de stunts van een armzalig zwak niveau. Het is zelfs nog slechter dan in deeltje drie maar ja ik had ook eigenlijk niets anders verwacht. Ik vraag me serieus af wat voor 'vakmensen' er eigenlijk in Hollywood rondlopen om zoiets als Home Alone vier in de wereld te zetten.....
Ondanks dat deze prent een nieuw dieptepunt betekend in mijn "Moviemeter-carriere" heb ik toch nog een paar kleine kijkwaardige gebeurtenissen gezien in Home Alone vier waardoor een pure 0,50 voorlopig (gelukkig maar) nog eventjes uitblijft. Wel heb ik nauwelijks aanknopingspunten ontdekt waardoor de film ook maar in de buurt zou kunnen komen van een verhoging met een halve ster. Het plot van Sesamstraat steekt nog beter in elkaar dan dat van Home Alone vier, het acteerwerk is van een ongekend zwak niveau met de slechte casting van Kevin voorop, het realisme is opnieuw weer te vergelijken met het welbekende korreltje zout, en heb ik cinematografish, tot deze film aan toe (na 173 stemmen te hebben uitgebracht), vooralsnog geen slechtere prent gezien dan Home Alone vier. Gelukkig ben ik ook hier weer doorheen, echter ben ik wel een ervaring armer en een illusie rijker: 0,50 (0,70).
tarentino
volgens mij heb je hm alleen gekeken om je weer ff uit te leven op deze site aan deze teringlange tekst die tog niemand leest, net of je serieus had gedacht dat dit een doordacht meesterwerk is. Deze film is voor de kleine kindjes dus stel je niet zo aan.
tommykonijn
juist een super leuke film
Als je dit al leuk vindt, neem ik aan dat je niet meer bijkomt na het zien van deel 1.
Sanderkeuh
Tss, ik vind het net leuk dat hij zijn mening zo uitgebreid zegt.
De meesten die 0.5 stemmen, bij eender welke film, zeggen niets. En als er iets uitkomt is het iets in de aard van 'kutfilm'.
Dark Knight
geen woorden voor behalve dan dat het een vreselijke klote film is en dat ie voor mijn part heel hoog in de flop mag staan ik erger me er gewoon aan, deel 1 & 2 waren zo leuk en zo mooi en dan komen deel 3 & 4 eraan zonder culkin en zonder leuke bad guys,0,5*********
Moviecheezert
Deze film zuigt echt!
De derde film was nog wel vermakelijk, maar dit is gewoon bar slecht!! Echt, alsof dat joch in de verste verte op Kevin lijkt!
Die van deel 3 was gewoon heel iemand anders, en hij was nog wel oke, maar deze gast die met zijn onderbroek aan staat te douchen is niet om aan te zien!
Materny
En hou jij je gemak eens -.- .
Voor wat het waard is, ik lees z'n recensies graag namelijk.
In dit geval ben ik het roerend met hem eens, een waar dieptepunt in het genre komedie.
Berniertje
Nog 1x een halfuur gekeken, toen had ik er echt genoeg van! Ik verlaag mijn stem naar 1* Verder is het prutprutprut!
medansavamhel
Home Alone 3 faalde grappig en briljant te zijn zoals Home Alone 1 en 2 waren. Echter was het acteerwerk wel voldoende, maar dit is in deel 4 niet het geval. Een compleet dwaze film. De criminelen zijn niet gevaarlijk en daarbij totaal niet serieus te nemen, en er zijn eigenlijk totaal geen briljante vallen terwijl dit zo kenmerkend bleek te zijn bij Home Alone. Het acteertalent van de jongen is erg slecht en bovendieen is hij enorm irritant. Deze film is een plaats in de flop 100 meer dan waard. Ik probeer het normaal te vermijden, maar deze film ontvangt van mij de laagst mogelijke aantal punten.
xNorbxCorex
Hahaha, het feit dat er zulke lange recensies over geschreven worden is behoorlijk falend.
jirachi03
niet te geloven dat mijn klas deze wil zien. Ze zeggen dat deze echt goed is. Nou als dit goed is in Darth Vader een Vulcan.
Ze hebben soms echt geen smaak!
Dit zegd al genoeg . Ik heb ze maar dat idee uit de kop gehaald met een van de minst gerespecteerde films op een site warbij honderden keren op dez film gestemd is
SmuttWars
Ze hebben soms echt geen smaak!
Je moet je wel verheven voelen boven je klasgenoten zeg...de gewone filmkijker...niet zo`n kenner als jij...whahahaha
SanderSander88
Ze hebben soms echt geen smaak!
Je hebt wel Pokemon in je top 10.

Home Sweet Home Alone

Pinocchio
Drama / Fantasy, 2008

Home Alone 2: Lost in New York
Familie / Komedie, 1992
vakantieburglarstrijdvaderhuiscrook couple aloneslapsticklittle boyfamilie relatieshuisinvasieprecocious childhome alonemischievous child kerstmiskids on their own