Genre: Familie / Komedie
Alternatieve titels: Home Alone: Taking Back the House / Home Alone IV
Geregisseerd door: Rod Daniel
Met onder meer: Mike Weinberg, French Stewart en Jason Beghe
Plot Home Alone 4
"Bigger house. Badder baddies. Bigger and better laughs."
De ouders van Kevin McCallister zijn ondertussen gescheiden, en Kevin besluit om de kerstvakantie in de villa van Nathalie, de nieuwe vriendin van zijn vader, door te brengen. Op kerstavond wordt er echter in de villa ingebroken door de gangsters Marv en Vera.
Kevin McCallister
Natalie
Megan McCallister
Buzz McCallister
Noooooooo!!!!!....
was mijn eerste reactie toen ik zag dat deze film was toegevoegd.
empirekees
Hij heeft ook van die fantastische films gemaakt 'Rod Daniel'
En ik vond French Stewart altijd zo leuk in 3rd rock. Wordt tijd voor betere voor mister Stewart!
roda
K-9 met James Belushi vond ik goed. en ook The Super met Joe Pesci is leuk.
maar leren die lamzakken het nou nooit, altijd maar vervolgen maken zonder de originele cast.
Home Alone 1 en 2 waren kerstfilm-toppers, Home Alone 3 en 4 wil ik gewoonweg niet zien.
SSeagal
Ja hoor, wie heeft hier een 4 gegeven terwijl hij nog niet uit is? Ik kijk echt uit naar deze film....(uch)
WB
Dit ga je niet menen: een deel 4? Dit is echt de grooootste blunder die je kan maken in de filmgeschiedenis!!! Deel 1 en 2 waren namelijk top, en deel 3 was kl*te, en dan nog es een deel 4
En dan gaat et ook nog es over het ventje die in deel 1 en 2 de hoofdrol had... Maar dan zonder Macauley Culkin! FOUT!!!
83 minuten onzin, en wannabe kerstgedachtes! Ben benieuwd of deze winst draait...
Mindflight
OMG!!!!!! hoe dat kind macaulay culkin al na probeert te doen!!! OMFG!
landrover
Is deze ooit al is in de bios geweest???
Wel raar....4e deel....
Nannel
wat errug! Hebben ze dan geen hersens? En dan te bedenken dat ze hier dus ook nog geld hebben ingestoken!?! *blegh*
*zum kotzen*
moviefreak#1
Net zoals bij de andere Home Alone films is het eerste uur een beetje saai waarna je dan hoopt op een paar leuke trucs waardoor de dieven van huizen vallen, verfpotten, strijkijzers of bakstenen tegen hun hoofd krijgen. Ook bij deze is het eerst uur ontzettend saai en dan krijg je er dit keer niets voor terug. Geen leuke vernieuwende grappen, helemaal nix. Dan voel je je flink gepakt omdat je juist daarvoor het 1ste uur heb overleeft.
Een 1 1/2 toch nog wel maar helaas erg slecht.
Jordy
berichten verwijderd, discussieren over stemgedrag mag in het forum
yarakhasan
morpheus
Home Alone 4 gezien toen ik een keer op mijn kleine neefje moest passen. Ik ben meer hersencellen uit frustratie verloren dan mij lief is, wat een slechte film.
0,5 ster
Moviemeters
Goede film, heeft misschien wel de titel nr4 maar is toch helemaal iets anders dan de andere 3. Niet te vergelijken met de andere delen eigenlijk.
redjina
Ik vond het een mooie film....
Zo zie je maar weer geld maakt niet altijd gelukkig...
djelle
Iets beter dan 3, maar nog steeds geen waardige opvolger uit de reeks. 2*
Quido
Is het kerst ? Blijkbaar wel.
Wat een vertoning zeg! Het leek eerder hartje zomer, het is dat je honderd keer verteld wordt dat het kerstmis is ...
Bij en tijd en wijle nog wat moeten lachen, niet omdat het leuk grappig was, maar omdat het dom grappig was. Net zoiets als de brakke dialogen in sommige scenes van 'Intensive care' (en ik kan het niet vaak genoeg zeggen: helaas waren deze grappige slechte dialogen nogal schaars).
Het is zo cliché als maar zijn kan: vader ligt in scheiding met de moeder, heeft een nieuwe vriendin. Deze vriendin vindt kinderen absoluut niet leuk, maar doet net of dat wel het geval is. Vader en nieuwe vriendin willen zich gaan verloven, maar op het eind komt alles weer op zijn pootjes terecht en komen vader en moeder weer bijelkaar (ik denk niet dat dit een spoiler is, dit wordt je namelijk al zowat duidelijk wanneer je de synopsis leest).
Home Alone 1 en 2 moesten het grotendeels hebben van de gezellige sfeer en de leuke grappen om de boeven te vangen. In deel 3 en 4 zijn beide aspecten totaal niet uit de verf gekomen. Vooral dit deel doet, zoals boven al aangegeven, meer aan als een film die juist niet rond kerst speelt. Ook wordt er in verhouding weinig aandacht besteed aan de stukken om de boeven tegen te houden. En de scenes waarin dit dan gebeurt, zijn zo chliché en totaal niet nieuw tegenover de eerdere films dat het niet leuk meer is.
De acteurs zijn ook verre van goed. Vooral de vader van Kevin is een geval apart. Wat een macho! Ik neem aan dat het niet de bedoeling is dat hij zo over komt. Hij past totaal niet in zijn rol.
Verder zijn de schurken in dit deel wel erg blöd. Gewoonweg té dom. Het maakt het er niet geloofwaardiger op.
Ook de andere kinderen en de butler waren vrij irritant, met de hoofdrolspeler had ik misschien nog wel de minste moeite.
Waarom eigenlijk doorgaan met de Home Alone zoals wij die kennen uit deel 1 en 2 ? Waarom niet eens een andere situatie kiezen of in ieder geval andere personen ? Het maakt het er allemaal niet beter op als de personages gelijk zouden moeten zijn aan deel 1 en 2 (wat alweer zo'n 10-15 jaar geleden is).
Helaas een uitgemolken concept ... waarom toch ?
Quentin
....... heel verhaal .....
Helaas een uitgemolken concept ... waarom toch ?
Geld?
djelle
Goed gezegd Quido. Tegenwoordig lijken filmmakers nauwelijks nog inspiratie te hebben. Blade 1,2,3, Rush hour 1,2,(3?), Terminator 3, Once upon a time in Mexico (mariachi 3) Bridget jones 2... om maar nog te zwijgen over de films die gewoon een verzameling zijn van trends waarop ze inspelen. Dergelijke commercie verkracht gewoon de artiestieke of creatieve waarde van de film. Is altijd als zo geweest maar de laatste jaren is het echt extreem... Jammer genoeg.
Eraser
Deze film draait deze maand op Canal + maar ik durf hem niet te kijken
Ramon K
Kuch....... Home Alone 2........kuch!

Home Sweet Home Alone

Pinocchio
Drama / Fantasy, 2008

Home Alone 2: Lost in New York
Familie / Komedie, 1992
vakantieburglarstrijdvaderhuiscrook couple aloneslapsticklittle boyfamilie relatieshuisinvasieprecocious childhome alonemischievous child kerstmiskids on their own