Genre: Drama / Komedie
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 23 oktober 2003
Bekijk via Netflix
Plot Cloaca
Vier oude studievrienden worden door omstandigheden tijdelijk op elkaar teruggeworpen. Joep is lid van de Tweede Kamer. Hij zit in een huwelijkscrisis en duikt zo lang onder bij Pieter. Pieter werkt als ambtenaar bij de gemeente. Jarenlang heeft hij voor zijn verjaardag een schilderij uit het gemeentelijk kunstdepot mogen uitkiezen, maar nu ze veel waard blijken te zijn, wil de gemeente de kunstwerken terug. Tom is een aan coke verslaafde topadvocaat. Hij probeert Pieter te helpen, maar is door zijn verslaving eigenlijk uitgerangeerd als advocaat. De vierde vriend, Maarten, staat vlak voor de première van zijn theaterstuk waarin Joeps 18-jarige dochter, met wie hij heimelijk een relatie heeft, een rol speelt. De mannen besluiten uit solidariteitsgevoelens elkaar te helpen, maar de oude vriendschap en vroegere verwachtingen blijken niet bestand tegen de tand des tijds en hun zelfzuchtige ambities.
Tom
Brest
Jacques Vermeulen
Lighting designer
tovenaar
Ik keek net even in het profiel van Quido en klikte even op de website die hij daar heeft staan. Dat was de site http://www.dehollandsefilm.nl/. Daar zag ik dat Cloaca zaterdag 1 mei 2004 al op tv komt op Ned 3. Is dat zo? Das snel...
Quido
Wat moet jij in mijn profiel!?
Nee,... de gegevens die daar opstaan kloppen tot nog toe altijd. Ik weet even niet meer van wie Rob (webmaster) ze heeft gekregen, maar het was uit betrouwbare bron
Zal het wel even navragen.
Cloaca is een zgn. telescoop film. Biosrelease + telefilm.
tovenaar
Dat had ik net inderdaad zelf ook gevonden, thanks Kapp. Goede zaak dat dit al zo snel op tv komt, net als de Ordening trouwens.
Quido
Is het ook volgend jaar weer de bedoeling de telefilms uit 2003 te herhalen?
Geen telescoop, hoor. Dat zijn grotere films. Bijvoorbeeld Minoes, Nynke, De Grot en Phileine.
Cloaca was een telefilm, maar werd - net als bijvoorbeeld Familie - evengoed uitgebracht in de bioscoop.
Geen idee, hij is wel in april op televisie.
Prinzes
ik zou Cloaca ook graag op dvd willen aanschaffen, iemand enig idee wanneer hij uitkomt?
Sowieso niet voordat 'ie op tv wordt uitgezonden op 1 mei, aangezien het een zgn. telefilm is. Ik zal wel even informeren naar de (voorlopige) releasedatum.
Antwoord van A-film:
'Cloaca staat momenteel gepland op 22/4/2004'
Quido
Maakt mij ook helemaal niet uit hoor
Maar gebruikelijk is het niet.
Zelva
't Is heel heel misschien wel handig voor als mensen de film op tv zien en hem helemaal geweldig vinden, ze die dan ook direct kunnen kopen. Als ze eerst nog eens een maand moeten wachten, is de kans op vergeten erg groot.
hans vd togt
ik ga hem zeker nog een keertje zien als ie op tv is, maar dvd-tje is mischien weer een beetje overdreven...
Goede dialogen en een sterke cast kan dus genoeg zijn om ruim 100 min de aandacht er bij te houden alleen jammer dat het einde van de film werd afgeraffeld, toch een dikke 7 dus 3.5*
Beejeej
hmm, ietwat depressieve film...
wat mij betreft de Nederlandse versie van 'Requiem for a Dream'. had er echt veel van weg en aangezien ik dat ook echt een meesterlijke film vond, kan ik deze film ook met een 8 waarderen = 4 sterren. een van de beste Nederlandse films die ik tot nog toe heb mogen zien.
wat mij betreft de Nederlandse versie van 'Requiem for a Dream'. had er echt veel van weg n.
Ik zie het niet, hoor.
Beejeej
in een notendop: 4 mensen die onderling verbonden zijn met elkaar, die in een neerwaartse spiraal van negativiteit zitten...
Jep. Samen met Goodbye Lenin de filmhuishit van afgelopen jaar.
Maar heeft toch wel in de bios gedraaid niet dan?
Klopt, maar primair gemaakt voor TV. Vandaar dat ie snel op TV mag.
tovenaar
Zie bovenaan de pagina, boven het plaatje.

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Ben X
Drama, 2007

Kleine Teun
Komedie / Drama, 1998
naaktheidministerart collectorscheidenunderage girlfriend college friendshooker