Genre: Drama / Mystery
Geregisseerd door: Akira Kurosawa
Met onder meer: Toshirô Mifune, Machiko Kyô en Takashi Shimura
Gesproken taal: Japans
Plot Rashômon
"The husband, the wife… or the bandit?"
In Kurosawa's Rashômon worden vier deels tegenstrijdige versies van de gewelddadige dood van een samoerai verteld door getuigen, onder wie de geest van het slachtoffer.
Tajômaru
Medium
Policeman
Jordy
erg stoere film... vond 'm een stuk beter dan Seven Samurai
de manier waarop alles gefilmd is (dat gebouw in de regen...), de verschillende kanten van het verhaal, echt top
2 redenen die me van de 4,5 sterren af houden: het deel met die geest was wat minder, en (om dttom te quoten): "ik werd een beetje moe van dat wijf"
Ramon K
Ultieme binnenkomer van grootmeester Kurosawa. Rashomon was zijn tijd ver vooruit. De camerabewegingen waren perfect. Het verhaal werd uit verschillende perspectieven verteld. De muziek is prachtig. De film bevat prachtige meningen over de mens en een moraal net als in een fabel. Tot slot bevat deze film de meest realistische gevechtsscene ooit. Brian Singer ,regisseur van The Usual Suspects, was naar eiger zeggen geinspireerd door deze film en heeft door die inspiratie zijn meesterwerk kunnen afleveren. een dikke 5 sterren
Ik had wellicht te hoge verwachtingen, maar de film viel me een beetje tegen.
Ik vind Seven Samurai een rijkere film.
Rashomon is visueel een genot om naar te kijken, zeker. De verhaalstijl zal zeker revolutionair geweest zijn voor zijn tijd, maar dat weegt niet mee in mijn oordeel.
De afzonderlijke verhaaltjes die door de verdachten en getuigen verteld werden vond ik maar tot op zekere hoogte boeiend, vooral omdat er eigenlijk steeds heel weinig gebeurt.
Goodfella
Deze film komt woensdag a.s. op ZDF...
Zal ik m'n haat tegen die nasynchroniserende @#$% even opzij zetten en de film gewoon gaan kijken (wil 'm ERG graag zien nl.) of zal ik gewoon wachten totdat ik ooit een beter versie te zien kan krijgen?
- 2070 berichten
nagesynchroniseerd duits is nog altijd beter te verstaan als japans !!
Film is alleen al de moeite waard voor de beelden.
FisherKing
Film is alleen al de moeite waard voor de beelden.
Helemaal mee eens : Als ze maar geen Hande Hoch zeggen
- 2070 berichten
ze hadden in de tijd dat die film speelt nog geen guns, dus ik denk het niet.
Goodfella
Oja, da's waar. Het is een Japanse film, dus anders zou ik ondertitels moeten lezen. Nou ja, dat komt eigenlijk wel op hetzelfde neer als naar nagesynchroniseerd Duits luisteren.
Jullie hebben me over de streep getrokken, ik ga kijken.
FisherKing

Ik kan me herinneren dat ze Het Wilde Westen al met vuurwapens werkte ...
- 2070 berichten

Klopt, maar de film speelt in het oosten (Japan)
Goodfella
Voor iedereen die naar Duits sprekende Japanners wil kijken...
Zometeen om 01.50 uur, ZDF.
tovenaar
Even die zender even zoeken
wordt dit trouwens je eerste film op je breedbeeld tv Goodfella??
Goodfella
Yep, en tevens m'n eerste Kurosawa.
Wellicht een goed begin. En daarna Seven Samurai, die staat in mijn 5 sterren favorieten.
Goodfella
Tsja, ik zou wel willen, maar m'n lokale videotheken laten dat niet toe!
Maar als ik volgende maand begin met m'n studie in Nijmegen zal daar wel verandering in komen, hoop ik.
tovenaar
Yep, de opera eindigde, heute eindigde...
Rashomon kwam, zag en overwon!
Voor de tijd waarin ie gemaakt is, zeker een trendsetter, verassend origineel eigenlijk! Ik kreeg alleen echt heel erg veel jeuk van die rover, ik had echt het gevoel alsof er deze keer 5 x zoveel muggen op m'n kamer zaten
Goodfella
Supermooi camerawerk, vooral die regenscènes zien er schitterend uit (Se7en, eat your heart out!
), het verhaal steekt (zeker voor z'n tijd) heel mooie in elkaar en er zitten een paar leuke, orginele vondsten in de film. (die geest... cool!!)
Maar...
Het acteerwerk vond ik niet om over naar huis te schrijven. Die moordenaar (was hij het?
) was ronduit irritant met z'n idiote gelach en ook ik werd "een beetje moe van dat wijf". Ik had ook steeds het idee alsof ik naar een stomme film zat te kijken. Tenminste, er werd geacteerd alsof het een stomme film was. Heel overdreven mimiek enzo...
Maar alles bij elkaar is het wel genoeg voor 3,5 sterren. Tot ik 'm weer zie, want zo'n Duits nagesynchroniseerde versie is eigenlijk maar niks natuurlijk...
Je hebt gelijk Goodfella,
ik heb me ook ge-ergerd aan dat vrouwtje... ze mocht van mij wat minder schreeuwen/janken, tja, wat deed ze eigenlijk????
Ook van mijn kant, 3,5 ster!
ik vraag me trouwens wel af, zou dat schreeuwen/janken, tja, wat deed ze eigenlijk???? ook nagesynchroniseerd zijn?? Misschien is ze in het Japans wel niet zo erg heheheh en hadden ze ook voor die rover een of andere gestoorde Duitser in gehuurd die voor de gelegenheid eens een paar keer flink zijn irritante lachjes mocht testen in de voice-cabine
Al met al, zeer origineel wel. Scene waarin die houthakker met zijn bijltje door het woud loopt is voor mij de beste van de film

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad