• 9.374.845 stemmen

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

Met onder meer: Tom Hanks, Daryl Sabara en Nona Gaye

Releasedatum: 9 december 2004

Plot The Polar Express

"A journey like you’ve never imagined."

Een jongen die twijfelt aan het bestaan van de Kerstman, komt in een fantasiereis naar de Noordpool terecht op een magische trein. Daar zal hij de Kerstman persoonlijk mogen ontmoeten, samen met enkele andere kinderen.

Hero Boy (Adult)/ Father / Conductor / Hobo / Scrooge / Santa Claus

Sister Sarah / Mother

Know-It-All

Hero Girl (stemrol)

Billy - Lonely Boy

Smokey / Steamer

Hero Boy (motion capture)

Hero Boy (stemrol)

Lonely Boy (stemrol)

Hero Girl (motion capture)

avatar van Bones1138

Bones1138

Erg leuke film. Volgens mij deed Tom Hanks alle stemmen van de volwassenen? Enige nadeel met dit soort films, is dat ze het 'te echt' willen laten lijken, zodat de tekortkomingen van computeranimatie nog beter naar voren komen. (zie Final Fantasy) De gezichten van de 'acteurs' blijven van digitaal plastic waardoor de emoties vaker niet helemaal overkomen.

avatar van Bones1138

Bones1138

queenie schreef:

erge tegenvaller hoor. speelt te lang op die trein af en er gebeurt niet veel.

De Film heet "The Polar Express", wat slaat op die trein...ander hadden ze de film wel "Polar" genoemd.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Trailer ziet er wel goed uit.Binnenkort maar eens huren.Het ziet er wel een leuke film uit voor op zo'n koude winteravond.

avatar van master_denhaag

master_denhaag

Ik heb deze als een hele mooi animatie ervaren

avatar van Anjin

Anjin

Toppie van een film hoor

Heb hem al 2x gezien

avatar van Frank V

Frank V

Mooie film met goede animaties en sfeervolle muziek. Ik ben inmiddels een week in het bezit van de DVD. De extra's vallen helaas tegen, ze zijn veel te kort om een goede indruk te maken. Bovendien had alles met gemak op één disc gepast.

avatar van james_cameron

Prachtig geanimeerd (op de vlakke uitdrukkingen van de kindergezichten na dan), maar inhoudelijk wel erg simpel en eendimensionaal. Begint erg goed, met een paar sublieme scenes (vooral het wegwaaiende kaartje en de scene op het ijs), maar na aankomst op de Noordpool stagneert het verhaal behoorlijk en kan de kijker zich opmaken voor een portie vals sentiment. De liedjes zijn overigens afgrijselijk. Tegenvaller van regisseur Zemeckis, maar als kerstfilm niet onder de maat.

avatar van ISOX

ISOX

net gekeken, prachtig gemaakt! leuke film!

Erg mooie film.

Leuk voor kinderen en volwassenen

avatar van andy1980

andy1980

goeie en mooie animatiefilm!

avatar van IcU

IcU

Totaal vergeten om op te stemmen. Erg mooie film, alleen vind ik de inhoud een beetje slap. 3½*

avatar van otherfool

otherfool

Oversentimentele film over... niks! Wat gebeurt er eigenlijk op de trein? Of op de noordpool? De film worstelt zich fragmentarisch door het 'verhaal', om aan het eind nog een enorme portie sentimenteel te worden. Saaie liedjes en simpele symboliek, slechts de (bij vlagen) mooie animatie redt nog iets.

1,5*.

avatar van Dijana

Dijana

Ik vond deze film best mooi. De 3d mensen in de film leken net op echte mensen. Het is een mooie animatie:)

avatar van Vinco

Vinco

Wat een geweldig mooie animatie film met een erg leuk verhaal en zker geschikt is voor kerstfilm!

4,5 ster

avatar van Menghini

Menghini

Mooie animatie-film, wel een beetje een zwak, kort verhaal. Verder goed. 3½*

avatar van flessenlicker

flessenlicker

Prachtige familie kerstfilm, superieure graphics!

Mooi geluid! Verhaal ietsje minder

maar doet niet af aan de rest van de film.

Volgende week nog maar es een keertje kijken

avatar van roysommerdijk

roysommerdijk

Leuke kerstfilm voor de hele familie!!! Het geluid en beeld is echt super!!

avatar van Cor1965

Cor1965

Leuke film, maar volgens mij gaat het over een jongen die twijfelt aan de kerstman en gedurende de reis, zijn twijfels langzaam ziet verdwijnen. Dus niet zoals boven aan in de omschrijving staat. 3 *.

avatar van giant2000

giant2000

(gaap) kon me niet boeien. Haakte definitief af bij het muzikale 'lollige' serveren van de warme cécémel. Zal nooit weten hoe de film afloopt en dat wil graag zou houden.

avatar van Raoula

Raoula

de meest saaie film ooit

hij gaat echt nergens over!

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Jesus echt meer dan verschrikkelijk. In het vliegtuig gezien, geen bal aan en een mindere animatiefilm qua uitstraling etc. Max 1 ster

avatar van Purmerend

Purmerend

Leuke kinderfilm om te kijken in de kerstvakantie. Met veel heel bekende kerstliedjes kom je lekker in de kerstsfeer.

avatar van Remi

Remi

Hele mooie animatie over kerst

avatar van mirpsie

mirpsie

ik denk dat dit toch wel de meest mooie kerstfilm is die ik gezien heb, het geeft weer waar het gaat om kerst wij de mensen van tegen woordig denken aan eten eten en nog eens eten maar et gaat om om elkaar geven elkaar helpen steunen en elkaar vertrouwen dit is echt een erg gevoelige film en super mooi

avatar van anthony68

anthony68

De film begint in een kerstsfeer een jongetje dat hoopt op de komst van de kerstman door de animatie lijkt de jongen een beetje op een zombie maar erg goed geanimeerd de lichaamsbewegingen en de manier van tekenen doen erg echt lijken de details zijn ook heel erg goed. Let maar eens om de tekeningen op de kleding en de kreukels etc. Kleuren zijn ook mooi. Ik weet niet welk computerprogramma ze hiervoor hebben gebruikt maar dat mogen ze meer doen hoewel ze niet met deze animatie kunnen tippen aan de levens echte king kong van 2005 die is echt levens echt de emotie daarin van de dieren is echter dan de emotie van de kinderen hier in de polar. Het vlees is niet echt vlees maar plastic jammer. Maar de omgeving de trein, de sneeuw, de noordpool en de noordpoolstad zijn fantasievol gemaakt. Ook de elfven zijn een beetje houterig. Ze mochten best veel meer humor erin stoppen het is een saai kerstverhaal over denken aan anderen en geloven in de kerstgedachte. Terwijl het speelgoed in echt door straatarme kinderen wordt gemaakt in derde wereld landen. Die realiteit geeft je een beetje een relativerende blik op de opgeblazen kerstgevoel wat we zogenaamd willen geloven. Wellicht omdat de realiteit zo hard is willen de westerse filmmaatchapijen die realiteit verwerpen met fantasiewereld. Als of de kinderen een dikke man met een vieze baard dankbaar moeten zijn dan de straatarme kinderen in derde wereld die in werkelijkheid de speelgoed hebben gemaakt. Maar verder over de film de stemmen waren goed en de lessen in de film zijn ook wel leuk. Maar je moet veel fantasie hebben om de film een beetje leuk te vinden met de vele missers die in werkelijkheid niet kunnen. Een trein op het ijs???!!! Ik vindt dit soort films wel leuk om weg te droomen.

avatar van hinie

hinie

deze hadden we met kerst gekeken en ik moet zeggen dat hij best wel aardig was voor een kerstfilm.

als je ziet wat voor shit films er allemaal gemaakt zijn voor kerst , dan vond ik deze nog wel gaan.

avatar van film_kaza

film_kaza

ik vond er niet echt zo veel aan. ik zag hem in de bioscoop en er zaten 2 vervelende jongens naast mij die de hele tijd zaten te kletsen.

maar toch 2 sterren

avatar van iGeO

iGeO

Zéér maar dan ook zéér mooi gemaakte film, het verhaal is daar en tegen weer wat dunnetjes.

avatar van film_kaza

film_kaza

ik dacht dat tom hanks in een special pakje alle rollen speelden in deze film.

avatar van dennisloquet

dennisloquet

zeer mooie animatie, jammer dat het verhaal ontbreekt waardoor het meer een reclame voor digitale animatie is dan een film