Genre: Animatie / Familie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Polar Express
"A journey like you’ve never imagined."
Een jongen die twijfelt aan het bestaan van de Kerstman, komt in een fantasiereis naar de Noordpool terecht op een magische trein. Daar zal hij de Kerstman persoonlijk mogen ontmoeten, samen met enkele andere kinderen.
- Trailer (YouTube)
- The Polar Express (BoekMeter)
- Trip to the North Pole (BoekMeter)
- Game (GamesMeter)
- The Polar Express (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Know-It-All
Hero Girl (stemrol)
Billy - Lonely Boy
Smokey / Steamer
Hero Boy (motion capture)
Hero Boy (stemrol)
Lonely Boy (stemrol)
Hero Girl (motion capture)
Bones1138
Erg leuke film. Volgens mij deed Tom Hanks alle stemmen van de volwassenen? Enige nadeel met dit soort films, is dat ze het 'te echt' willen laten lijken, zodat de tekortkomingen van computeranimatie nog beter naar voren komen. (zie Final Fantasy) De gezichten van de 'acteurs' blijven van digitaal plastic waardoor de emoties vaker niet helemaal overkomen.
Bones1138
erge tegenvaller hoor. speelt te lang op die trein af en er gebeurt niet veel.
De Film heet "The Polar Express", wat slaat op die trein...ander hadden ze de film wel "Polar" genoemd.
Pieter Montana
Trailer ziet er wel goed uit.Binnenkort maar eens huren.Het ziet er wel een leuke film uit voor op zo'n koude winteravond.
Frank V
Mooie film met goede animaties en sfeervolle muziek. Ik ben inmiddels een week in het bezit van de DVD. De extra's vallen helaas tegen, ze zijn veel te kort om een goede indruk te maken. Bovendien had alles met gemak op één disc gepast.
Prachtig geanimeerd (op de vlakke uitdrukkingen van de kindergezichten na dan), maar inhoudelijk wel erg simpel en eendimensionaal. Begint erg goed, met een paar sublieme scenes (vooral het wegwaaiende kaartje en de scene op het ijs), maar na aankomst op de Noordpool stagneert het verhaal behoorlijk en kan de kijker zich opmaken voor een portie vals sentiment. De liedjes zijn overigens afgrijselijk. Tegenvaller van regisseur Zemeckis, maar als kerstfilm niet onder de maat.
IcU
Totaal vergeten om op te stemmen. Erg mooie film, alleen vind ik de inhoud een beetje slap. 3½*
otherfool
Oversentimentele film over... niks! Wat gebeurt er eigenlijk op de trein? Of op de noordpool? De film worstelt zich fragmentarisch door het 'verhaal', om aan het eind nog een enorme portie sentimenteel te worden. Saaie liedjes en simpele symboliek, slechts de (bij vlagen) mooie animatie redt nog iets.
1,5*.
Dijana
Ik vond deze film best mooi. De 3d mensen in de film leken net op echte mensen. Het is een mooie animatie:)
Vinco
Wat een geweldig mooie animatie film met een erg leuk verhaal en zker geschikt is voor kerstfilm!
4,5 ster
Menghini
Mooie animatie-film, wel een beetje een zwak, kort verhaal. Verder goed. 3½*
flessenlicker
Prachtige familie kerstfilm, superieure graphics!
Mooi geluid! Verhaal ietsje minder
maar doet niet af aan de rest van de film.
Volgende week nog maar es een keertje kijken
roysommerdijk
Leuke kerstfilm voor de hele familie!!! Het geluid en beeld is echt super!!
Cor1965
Leuke film, maar volgens mij gaat het over een jongen die twijfelt aan de kerstman en gedurende de reis, zijn twijfels langzaam ziet verdwijnen. Dus niet zoals boven aan in de omschrijving staat. 3 *.
giant2000
(gaap) kon me niet boeien. Haakte definitief af bij het muzikale 'lollige' serveren van de warme cécémel. Zal nooit weten hoe de film afloopt en dat wil graag zou houden.
jaspertje3
Jesus echt meer dan verschrikkelijk. In het vliegtuig gezien, geen bal aan en een mindere animatiefilm qua uitstraling etc. Max 1 ster
Purmerend
Leuke kinderfilm om te kijken in de kerstvakantie. Met veel heel bekende kerstliedjes kom je lekker in de kerstsfeer.
mirpsie
ik denk dat dit toch wel de meest mooie kerstfilm is die ik gezien heb, het geeft weer waar het gaat om kerst wij de mensen van tegen woordig denken aan eten eten en nog eens eten maar et gaat om om elkaar geven elkaar helpen steunen en elkaar vertrouwen dit is echt een erg gevoelige film en super mooi
anthony68
De film begint in een kerstsfeer een jongetje dat hoopt op de komst van de kerstman door de animatie lijkt de jongen een beetje op een zombie maar erg goed geanimeerd de lichaamsbewegingen en de manier van tekenen doen erg echt lijken de details zijn ook heel erg goed. Let maar eens om de tekeningen op de kleding en de kreukels etc. Kleuren zijn ook mooi. Ik weet niet welk computerprogramma ze hiervoor hebben gebruikt maar dat mogen ze meer doen hoewel ze niet met deze animatie kunnen tippen aan de levens echte king kong van 2005 die is echt levens echt de emotie daarin van de dieren is echter dan de emotie van de kinderen hier in de polar. Het vlees is niet echt vlees maar plastic jammer. Maar de omgeving de trein, de sneeuw, de noordpool en de noordpoolstad zijn fantasievol gemaakt. Ook de elfven zijn een beetje houterig. Ze mochten best veel meer humor erin stoppen het is een saai kerstverhaal over denken aan anderen en geloven in de kerstgedachte. Terwijl het speelgoed in echt door straatarme kinderen wordt gemaakt in derde wereld landen. Die realiteit geeft je een beetje een relativerende blik op de opgeblazen kerstgevoel wat we zogenaamd willen geloven. Wellicht omdat de realiteit zo hard is willen de westerse filmmaatchapijen die realiteit verwerpen met fantasiewereld. Als of de kinderen een dikke man met een vieze baard dankbaar moeten zijn dan de straatarme kinderen in derde wereld die in werkelijkheid de speelgoed hebben gemaakt. Maar verder over de film de stemmen waren goed en de lessen in de film zijn ook wel leuk. Maar je moet veel fantasie hebben om de film een beetje leuk te vinden met de vele missers die in werkelijkheid niet kunnen. Een trein op het ijs???!!! Ik vindt dit soort films wel leuk om weg te droomen.
hinie
deze hadden we met kerst gekeken en ik moet zeggen dat hij best wel aardig was voor een kerstfilm.
als je ziet wat voor shit films er allemaal gemaakt zijn voor kerst , dan vond ik deze nog wel gaan.
film_kaza
ik vond er niet echt zo veel aan. ik zag hem in de bioscoop en er zaten 2 vervelende jongens naast mij die de hele tijd zaten te kletsen.
maar toch 2 sterren
iGeO
Zéér maar dan ook zéér mooi gemaakte film, het verhaal is daar en tegen weer wat dunnetjes.
film_kaza
ik dacht dat tom hanks in een special pakje alle rollen speelden in deze film.
dennisloquet
zeer mooie animatie, jammer dat het verhaal ontbreekt waardoor het meer een reclame voor digitale animatie is dan een film

Op tv of op streaming? Zó kijk je 'The Polar Express' tijdens kerst

'The Polar Express' wordt nu al weer heel veel gestreamd: 'Tijdloze familie-ervaring'

Kerstvakantie met de kinderen: Pathé Thuis komt met de voordelige 'Holiday Kids Classics'

'Tom Hanks in gesprek met Disney over rol in nieuwe Pinocchio-film als Geppetto'

Tian Mi Mi
Drama / Romantiek, 1996