Genre: Animatie / Familie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Polar Express
"A journey like you’ve never imagined."
Een jongen die twijfelt aan het bestaan van de Kerstman, komt in een fantasiereis naar de Noordpool terecht op een magische trein. Daar zal hij de Kerstman persoonlijk mogen ontmoeten, samen met enkele andere kinderen.
- Trailer (YouTube)
- The Polar Express (BoekMeter)
- Trip to the North Pole (BoekMeter)
- Game (GamesMeter)
- The Polar Express (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Know-It-All
Hero Girl (stemrol)
Billy - Lonely Boy
Smokey / Steamer
Hero Boy (motion capture)
Hero Boy (stemrol)
Lonely Boy (stemrol)
Hero Girl (motion capture)
andrew
Het is gewoon een leuke kerstfilm bedoeld voor het gehele gezin. Tuurlijk de liedjes op het einde zijn wel zoetsappig, maar dat hoort ook wel een beetje bij een familie kerstfilm. De animaties zijn zeer mooi gedaan, alleen is jammer dat de personages soms zo houterig bewegen. Mijn cijfer: 3,5*
morpheus
De minste Zemeckis film tot nu toe. Het verhaal is flinterdun, het is hem dan ook om de kerssfeer te doen. En dat zal je weten ook, de film is doordrengt van het clichematige kerstmoraal, op zich niks mis mee behalve dat de ondergetekende niet zo van die kleffe bezigheden houd, en klef is The Polar Express. Het volgende probleem dat ik heb met deze film is door veel personen hier al aangehaald, namelijk de animaties.
Ik ben het daarin volledig eens met bioscoopzaal, De film bevat een paar prachtige scenes, zeker tijdens de treinreis is de film net een prachtig schilderij en bevat het hele mooie beelden en long tracking shots. Het is ook in die scenes dat je ziet dat je naar een Zemeckis film kijkt (afgezien van Tom Hanks in zowat iedere rol
). Blijft het feit dat de personages er verschrikkelijk uitzien, bijna eng gewoon.
Het is leuk geprobeerd maar helaas niet mijn ding, grote kans dat het kindervolk deze film veel meer zal waarderen maar ik kom niet verder dan 2 sterren.
tims
Vanmiddag met 3 kleine kinderen naar Polar geweest.
Ze zaten op het puntje van hun stoel...vergaten zelfs om popcorn te zeuren...heb ze zien schrikken...zien huilen...
Na de film kwamen ze superlatieven tekort...de mooiste film die ze ooit gezien hadden.
Ik heb ze niet gehoord over houterige animaties...weinig emoties ed.
Ze waren gewoon helemaal gelukkig.
Esteban
Goedkeuring van de kinderen lijkt inderdaad het enige wat een film als deze nodig heeft. Maar dan moet ik ook wel kwijt dat m'n zusje een paar jaar geleden (en de bijhorende vriendjes/innetjes) bij élke film zei.
RIFLE (radewijk)
Het is gewoon een gezellige film voor samen met de familie, de goedkeuring is voldanig. De exkantianum is ook onterecht merk ik gedane op.
Leuk hoor hypsonesie van Tom Hanks
tims
Leuk hoor hypsonesie van Tom Hanks
Ben blij dat je het zo ziet.????????????????????????
Hagele
Praten met woorden die niet eens bestaan is niet grappig...
Overigens vond ik de film best wel te doen. Ik las in de metro vorige week dat deze helemaal met de computer gemaakt is zeg maar. Petje af daarvoor. 3,5*
Hobbes
Ik heb me gewoonweg heerlijk vermaakt. Ondanks dat de karakters soms wat houterig waren (de kerstman zag er niet uit). het verhaal was gewoon lekker spannend, meeslepend, grappig etc. Gewoon leuk. Geweldige kerstfilm gewoon.
Nieuw stopwoordje?
JosH60
Goeie prent heb me zitten vermaken. De emotieloze houterige kindertjeshebben me in jet geheel niet gestoord. Als kerstfilm heel goed te pruimen. 4*
Chloe
Van de kerst gezien, en ondanks dat het een kinderfilm is vond ik ( 32 jaar jong) het ook een super leuke film. Heerlijk om je even weg te dwalen in dit verhaal.
darkcity
Heel erg leuk, echt ultieme kerstfilm.
Had ten eerste niet zoveel verwacht, gewoon een kinderachtig filmpje, viel ontzettend mee, ziet er natuurlijk fantastisch uit, leuk was vooral de achtbaanmomenten waarin je als het ware door de ogen van de kinderen kijkt en bijv een enorme afdaling maakt, erg leuk .
Leuke rollen van Hanks en lieve kindertjes, gewoon fantastische film ! 4 sterren !
Freud
Visueel overdonderende film (vooral dan het eerste deel) die wel erg te lijden heeft onder een infantiel scenario. Hoewel er zeker goede dingen in zitten, absoluut, maar het totaalplaatje is eerder negatief (misschien als ze dat slijmerige duet achteraan op de trein er hadden uitgelaten
) De muziek was trouwens over het algemeen hopeloos, zeker als je je indenkt wat bijvoorbeeld Danny Elfman hiermee had kunnen doen. Maar de film als belevenis heeft me aangenaam verrast, de personen waren niet allemaal even fluks geanimeerd maar vooral de decors waren adembenemend, het verhaal is idioot maar wel op een aangename manier gecentreerd rond een klein handvol personages, en de film ziet er absoluut super uit. 3 à 3,5 , maar omdat het bijna nieuwjaar is geef ik 3,5 .
ex_uva
Veel animatie, betekent dit dat en team van tekenaars goedkoper is dan een team van acteurs?
RoBoTBeNDeR
Heb deze fil bekeken en vond er niet veel goed aan, muziek was flauw en sommiga dingen konden veel beter.
Mensen die deze film aanpreizen moete hierbij ook nog is nadenken dat vele mensen die aan films werken hun baan verliezen (decorbouwers bv,...) en vervangen worden door mensen met een slecht kapsel, huidproblemen en een meestal een domme bril... inderdaad computernerd's
1* vo de moeite
EmDee
die nerds kunnen over het algemeen iig wel beter nederlands dan wat jij ons voorschotelt.
Da Jando
De decorbouwers voor al die animatiefilms kunnen nu wel inpakken ja
Menni
Eén groot voordeel natuurlijk: geen mensen met huidproblemen meer in de WAO!
Edie
Ach, dat valt mee hoor... Ik geloof niet dat die vervangen worden! Ik hou zelf niet zo van dat computer gedoe, en zie liever lekkere modelbouw (total recall) of grote decor's (the grinch) dan zo'n computer gefrabriceerde film.
Wel tekenfilms lijken overgenomen worden door computers, misschien begrijpelijk aangezien tekenen enorm veel moeite / tijd / geld kost. Wellicht dat de tekenaars / karakterontwerpers wel gewoon een functie in deze digitale films hebben kunnen?
Ik zou er niet te bang voor zijn..
queenie
erge tegenvaller hoor. speelt te lang op die trein af en er gebeurt niet veel. Wel mooi gemaakt dat wel, lijkt net echt. 2* voor de animatie
robbie1
na al deze slechte kritieken te hebben gelezen wil ik toch ook ff reageren ik vind het een meesterlijke film 4 sterren van mij hoor het is een gezins kerstfilm en daar slaagt die perfect in
Yoke
The polar express brengt je weer helemaal in kerssfeer. Voor kinderen een heel mooie film en zelf volwassenen kunnen er van genieten. Je moet natuurlijk ook geen spectaculaire plotwendingen verwachten ofzo het is nog altijd een kinderfilm hé. Gewoon een 100 minuten weer geloven in de kersman

Op tv of op streaming? Zó kijk je 'The Polar Express' tijdens kerst

'The Polar Express' wordt nu al weer heel veel gestreamd: 'Tijdloze familie-ervaring'

Kerstvakantie met de kinderen: Pathé Thuis komt met de voordelige 'Holiday Kids Classics'

'Tom Hanks in gesprek met Disney over rol in nieuwe Pinocchio-film als Geppetto'

Tian Mi Mi
Drama / Romantiek, 1996