Genre: Animatie / Familie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Polar Express
"A journey like you’ve never imagined."
Een jongen die twijfelt aan het bestaan van de Kerstman, komt in een fantasiereis naar de Noordpool terecht op een magische trein. Daar zal hij de Kerstman persoonlijk mogen ontmoeten, samen met enkele andere kinderen.
- Trailer (YouTube)
- Trip to the North Pole (BoekMeter)
- The Polar Express (BoekMeter)
- Game (GamesMeter)
- The Polar Express (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Know-It-All
Hero Girl (stemrol)
Billy - Lonely Boy
Smokey / Steamer
Hero Boy (motion capture)
Hero Boy (stemrol)
Lonely Boy (stemrol)
Hero Girl (motion capture)
Drs. DAJA
The Polar Express van Robert Zemeckis is op de nummer 6 van de Top 25 met de beste kerstfilms ooit terecht gekomen. Dit is na de Top 25 met beste horror films van de nieuwe jaren '00 mijn 2e lijst waarin dagelijks wordt afgeteld naar de nummer 1 positie. De nummer 1 wordt op kerstavond bekent gemaakt en tot die tijd wordt er dagelijks een videoreview online gezet. Check it out: Kerst Top 25, nr 6: The Polar Express | MovieSense - Online filmmagazine
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Eén van de mooiste kerstfilms die ik ooit gezien heb. Hij heeft een sfeertje van "Alice In Wonderland" over zich. Al de locaties zijn zo betoverend mooi en magisch. Het hele avontuur is zeer aangenaam om te volgen, ook heel véél originele vondsten (die hele reis van dat meisje haar ticketje...).
Deze film heeft zoveel leuke momenten, te veel om op te noemen. Ik begrijp niet dat deze film door bepaalde users zo laag gescoord word. Origineler dan dit kan een kerstfilm toch niet worden?
De film sluit daarbij ook nog eens perfect af met dat belletje! Een aanrader voor iedereen die zich nog eens kind wilt voelen!
kobe bryant fan
Slecht,slecht,slecht.
Saai verhaal waar ze op reis gewoon de banaalste dingen zoeken om toch maar wat boeiende scenes te tonen.1 lichtpunt aan deze film is de animatie en dat Tom Hanks het inspreekt voor de rest saaie film.
Djumbo
niet boeiend genoeg..... maar wel leuke stukjes.... ik vond hem echt maar matig
Matchostomos
Als één van de eerste films, zoniet de eerste, die de motion capture techniek in zijn gehele toepast, stond The Polar Express nog zichtbaar in zijn prille schoentjes. De techniek oogt nog te artificieel om een magisch en realistisch gevoel op te wekken. Enkel de meer cartooneske figuren komen beter uit de digitale verf dan de realtistisch bedoelde figuren, die eerder stijf en angstwekkende overkomen. En dat mag niet de bedoeling zijn. Het oog voor detail is dan weer selectief verspreid. Meermaals op die manier dat het opscheppend overkomt. Zo is de speelse Zemeckis uit de periode van Back to the Future reeds een lang vervlogen ‘fenomeen’.
John Lee Hooker
Zag 'm een tijdje terug, ik vond het er goed uit zien.
Die sliding op het ijs, de soep in de kantine, dat ventje bovenop met die drank. Het was allemaal wel leuk bedacht.
Ook grappig dat ze Tom Hanks hierin hebben gedropt als tekenfiguur, hij leek er aardig op.
Akkiej
Destijds in de bios gezien. Als meisje van 12 was ik zeer verbaasd over hoe echt een 3D-film kon lijken. Ik vond het echt een magische film en heb toen zeer genoten. Maarja, nu 7 jaar later kan ik me eigenlijk alleen nog maar een paar scenes met de trein herinneren. Wat er daarna gebeurde, al sla je me dood. Dus dat wordt binnenkort herkijken!
RuudC
Niet echt de tijd van het jaar om een film als deze te bekijken, maar het is niet de reden waarom ik deze film met slechts twee sterren beloon. The Polar Express is een bijna klassieke kerstfilm. Het verhaal is zeer voorspelbaar en ook hier best leuk. Ik ken betere kerstfilms, waardoor ik deze normaal gesproken drie sterren geef. Waar ik echt over val zijn de verschrikkelijke animaties. Ik geef doorgaans weinig om crappy effecten, maar het lukt me niet om naar een emotieloze computersmoel te kijken. Langzaam maar zeker begin ik de klassieke tekenfilmtijd te missen.
daxclusive
Deze animatiefilm over kerst, verdiend toch wel een 5 ster van mij.
Het verhaal was inspirerend en prachtige camerabeelden.
Van begin tot het eind 2 jaar geleden met veel plezier en bewondering op kerstavond bekeken. Een film die ook zeker in de collectie blijft staan.
Ducoz
Ik vond het opzich een aardige animatie film, zeker voor het jaar 2004.
Alleen vond ik het gedeelte dat ze daad werkelijk op de noordpool waren niet zo interessant.
De reis er omheen was veel "spectaculairder" en mooier en leuker om te zien.
Die kerst stad was dan maar saai en niet levendig, ook de 'santa' vond ik minder.
soom
This is the Polar Express.
Best een beetje magie, vergezeld van een hoop kneuterige dingetjes, dit is fijn. Mooi allemaal, goeie stem heeft die Tom toch wel. Het is mooi genoeg, in elk geval. Lief op een bepaalde manier, het trok me helemaal mee, al vond ik bepaalde dingetjes wel wat flauw.
Erg fijn, mooi kerstig, om alvast in de sfeer te komen. Maar niet de beste.
What would you like for Christmas?
- Ik zou willen dat mensen elkaar in hun waarde laten.
- Ik zou geen verdriet en pijn, lijden en strijd willen.
- Ik zou een paard willen.
- Ik zou een ontmoeting met Agnetha willen, of met Anni-Frid.
- Ik zou willen dat ik heel veel marsepein kon eten.
Mrs.Congeniality
Het is alweer een tijd geleden dat ik deze film heb gezien, maar ik weet nog wel dat ik de animatie en dan vooral van de personages wel erg houterig vond lijken. Niet echt heel mooi gedaan. Echter de wereld eromheen is wel erg mooi gemaakt en ook het verhaal is leuk.
wess16
Mooie beelden, te kinderlijk verhaaltje. Sommige kinderfilms zijn ook leuk voor volwassen, maar daar behoort deze niet toe. Wanneer gaat Zemeckis weer zulke heerlijke films maken als Forrest Gump en Back to the Future?
Donkerwoud
Het doet niet zoveel meer dan clichés oplepelen tegenover schitterende maar uiterst doodse animatie. Tikkeltje zielloos dus.
Perry Meer
leuke film zeker in het begin de treinreis enzo maar eenmaal op de Noordpool gearriveerd vond ik
het een beetje inzakken, ik kan mij voorstellen dat kinderen dit in geweldige film vinden
misschien ben ik ook niet helemaal de doelgroep
3, elfjes
Mescaline
Leuke vermakelijke, spannende en bovenal heel erg mooi gemaakte animatie film.
Polar Express behoord voor mij toch echt wel tot 1 van de betere animatie films die ik heb gezien, het verhaal is zeer fantasie rijk maar weet ook tot en met het einde te boeien.
De geest op de trein was ook mooi en mysterieus gemaakt en voegde echt magie toe aan het verhaal.
En natuurlijk het eindshot dat enkel de kinderen de bel nog konden horen en de ouders hun fantasie lang geleden al verloren waren.
Polar Express is een blijvertje voor mij,
feel good in alle glorie!
elayz
1e kerstdag gezien op tv, heb me prima vermaakt ben normaal niet zo`n fan van kerst films maar deze is toch wel erg leuk!
brabusRUS
Leuk idee, maar matig uitgewerkt
De graphics van de film waren erg matig en een grote teleurstelling. Vooral de mensen zagen er niet goed uit. De emoties waren vaak niet duidelijk. Het leek alsof de mensen blind waren. Alsof ze door je heen keken. Deed mij denken aan computerspelletjes.
Ook vond ik de film erg kinderachtig. De humor was erg kinderlijk. Het duetje van de twee kindjes had van mij ook niet gehoeven. Erg jammer.
O ja, de stem van Santa Clause deed mij denken aan het Barack Obama. Apart!
Tarkus
Mooie animatiefilm, die net zoals de (later uitgebrachte) Kuifjes-film het procedé kent van de geanimeerde personages.
En het is net dat wat ik niet zo graag zie, de animaties voor de decors, dieren en machines zijn heel mooi, maar je krijgt naar mijn mening net het omgekeerde effect met de menselijke personages, die ik dus helemaal niet mooi meer vind. Ik ben eerder een voorstander van Live-animation, echte acteurs in een animatiedecor (a la Mary Poppins zeg maar).
Wat het verhaal betreft is deze film wel mooi, typisch voor de kerstperiode en ik denk dat vooral de kleinsten onder ons hier veel pret aan zullen beleven, vooral ook omdat men de mogelijkheid heeft om de prent in het Nederlands te bekijken.
brandsma
Prachtige film!
Vooral als je de film bekijkt vanuit het bijbelse perspectief. Hou het kindje uit het kerstverhaal uit de Bijbel in je achterhoofd en de film geeft meteen een diepere dimensie.
Er zitten zoveel vergelijkingen in, dat ik me soms afvraag of de auteur het niet stiekem hier op gemunt heeft.
Aangegeven wordt bijvoorbeeld dat ‘zien is geloven’ niet altijd waar is maar juist andersom. Op het moment dat het kereltje besluit te geloven, dán pas gaat hij de dingen horen én zien. Want het meest bijzondere; een ontmoeting blijft vervolgens niet uit van de persoon waar het daadwerkelijk om draait.
Tevens zegt de conducteur op het eind: “Het doet er niet toe wáár de trein heen gaat….het gaat erom OF je instapt.” Want juist op het moment dat hij instapte.. toen begon pas écht het avontuur.
De rest van de vergelijkingen mag je zelf ontdekken….
Ik moedig je aan; Laat je inspireren door deze film. Pak je persoonlijke ticket aan, besluit om in te stappen en je zult zien… het avontuur gaat beginnen! Want vanaf dan zul je dingen zien en horen die je niet voor mogelijk had gehouden!
Jic
Zowiezo is het goed te vergelijken het is allebij een ***verhaal.
Kinderen vonden het leuk daar ging het om, was niet van WAUW wat goed dus 3 sterren op zijn plaats !
Prachtige film!
De rest van de vergelijkingen mag je zelf ontdekken….
SnakeDoc
De muziek blijft ook briljant! Echt één van de betere kerst animaties.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Herzien.
De animatie is anno 2012 niet het sterkste punt van the Polar Express. De meeste mensen zien en vrij lelijk uit en ook de sfeerplaatjes op de Noordpool hadden er beter uit kunnen zien, maar het blijft vlak en houterig - op enkele uitzonderingen na.
De film lijkt geïnspireerd op de Coca Cola reclame (er komt nog een verwijzing voorbij), maar de trein in de reclame ziet er sfeervoller uit. Wel weet de film het echte kerstgevoel zo nu en dan weer te geven. Geinige vondst met de opkomst van de Kerstman, terwijl het hele plein rood staat en massaal een staande ovasie geeft.
Wel vreemd dat Tom Hanks de stemmen van drie personages vertolkt, terwijl hij geen stemmentalent is. Ze leken allemaal dan ook erg op elkaar. Verder ontbreekt het aan humor.
Ruime 3*
Mescaline
Deze kerst voor de 2de keer bekeken en wederom weer erg kunnen genieten ervan.
Polar Express is gewoon zo film die nergens echt saai wordt en veel clichés weet te omzeilen of er net een nieuw randje aan weet te geven.
Ben er van overtuigt dat deze film zowel voor jong en oud is geschikt en velen andere (kerst) animaties achter zich weet te laten.
De kerstsfeer is in ieder geval voor mij ruimschoots aanwezig.
Stem blijft op 4*
The Beast
Gisteren gekeken en ik moet zeggen dat ik me weer even kind voelde met deze film.
Het is een film met een hier en daar redelijk voorspelbaar verhaal, met ook wat onverwachte momenten.
Film vliegt ook voorbij, iets te snel eigelijk, maar daardoor blijft het een leuke en mooie film.
Ook is de film zeer appart met de soort animatie, plus het verhaal was ook op een leuke manier origineel.
De muziek brengt de sfeer er ook weer helemaal in, van genoten.
Ik ben normaal geen fan van animatie films, maar deze film wilde ik toch nog een keer zien, en zeker rond kerst is dit een leuke film, een van de betere kerstfilms!
3.5
Dewi88
Een prachtige kerstfilm vol magie en symboliek. Er is geen betere kerstfilm dan deze!
De film vooronderstelt dat wanneer iemand volwassen wordt, hij het vermogen verliest om de bel van Santa's slee te horen. Dit geloof in de kerstman verschilt van het geloof door een Christen in God en is gebaseerd op 'zien'. De geest bovenop de trein zegt ook tegen de jongen dat 'Seeing is believing'.
De film herinnert de Christen eraan dat 'Faith is being sure of what we hope for and certain of what we do not see'.
De geest op de trein is een geest die aan de jongen vraagt of hij geloof in geesten. Dit verklaart de eerdere 'seeing is believing'. Ten tweede is het de conducteur die zorgt dat de jongen een reis kan maken vanuit de realiteit van zijn ongeloof naar de stad van de Kerstman. Ten derde is het de kerstman die ieder kind beloont dat in hem gelooft.
De kerstman staat voor God die het geloof beloont, de geest op de trein is de Heilige Geest die het leven van de jongen redt en de conducteur is de Christelijke figuur waardoor alleen kinderen naar de stad van de Kerstman kunnen gaan.
We zien natuurlijk ook dat niet iedereen het geloof kan vasthouden zoals een kind dat heeft als hij opgroeit. Dit is een belangrijke les voor kinderen. De jongen in de film hervindt zijn geloof dan ook.
Mescaline
Mooie recensie Dewi88, maar voor de mensen die deze film nog niet hebben gezien kan je beter een paar spoilers plaatsen??
ipman-99
"There's no greater gift than friendship." ...
" !!!
Fantastisch animatie-familiefilm voor bij kerst
!!! Prachtige animatiefilm waar werd gebruik gemaakt van 3D-technieken. Uiteraard een Heropfrissing deze film die ik dikwijls bekijk tijdens kerst en nieuw. Betoverend, avontuurlijk en magisch zijn de woorden die altijd terugkomen bij deze schitterende kerstfilm.
De speciale animatie technieken zijn gewoonweg magistraal.
Deze film ademt in alles kerst uit ..., en is gewoon verplichte kost om tijdens de feestdagen te bekijken
!
Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar
!

Op tv of op streaming? Zó kijk je 'The Polar Express' tijdens kerst

'The Polar Express' wordt nu al weer heel veel gestreamd: 'Tijdloze familie-ervaring'

Kerstvakantie met de kinderen: Pathé Thuis komt met de voordelige 'Holiday Kids Classics'

'Tom Hanks in gesprek met Disney over rol in nieuwe Pinocchio-film als Geppetto'

Tian Mi Mi
Drama / Romantiek, 1996