• 9.374.183 stemmen

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

Met onder meer: Tom Hanks, Daryl Sabara en Nona Gaye

Releasedatum: 9 december 2004

Plot The Polar Express

"A journey like you’ve never imagined."

Een jongen die twijfelt aan het bestaan van de Kerstman, komt in een fantasiereis naar de Noordpool terecht op een magische trein. Daar zal hij de Kerstman persoonlijk mogen ontmoeten, samen met enkele andere kinderen.

Hero Boy (Adult)/ Father / Conductor / Hobo / Scrooge / Santa Claus

Sister Sarah / Mother

Know-It-All

Hero Girl (stemrol)

Billy - Lonely Boy

Smokey / Steamer

Hero Boy (motion capture)

Hero Boy (stemrol)

Lonely Boy (stemrol)

Hero Girl (motion capture)

petey schreef:

ik denk dat wij ook niet echt tot de doelgroep horen.

Er komt een nieuwe filmkeuring speciaal voor deze film:

Tot 6 jaar en jonger...

FisherKing schreef:

Er komt een nieuwe filmkeuring speciaal voor deze film:

Tot 6 jaar en jonger...

Moet je daarvoor je legitimatiebewijs laten zien?

jassonn

Ze zijn er trouwens wel vroeg mee dit jaar.Had de trailer vandaag voor Harry Potter zitten.

avatar van cornelis

cornelis

jassonn schreef:

Dit is dan ook niet 'de' trailer maar de/een teaser. Voor de grotere films maakt men vele maanden voor de release (soms zelfs als de film nog opgenomen wordt) vaak al een teaser. De uiteindelijke trailer zal hooguit 2 (misschien 3) maanden voor de release worden vertoond.

Teasers zijn veelal een stuk korter dan trailers, en zijn vaak veel spannender of grappiger, omdat men dan voornamelijk uit is op naamsbekendheid en nog niet probeert om al te veel informatie over de film te geven.

Van Potter 3 bestaat overigens ook een goede teaser.

jassonn

Het was de trailer waar hier boven ook naar gelinkt wordt.Voor een teaser vond ik hem erg lang duren,maar het zou best kunnen.

cornelis schreef:

De Teaser vindt je hier (High Res) De link in mijn bericht hierboven zou dan toch echt de eerste trailer moeten zijn, of een 2e teaser natuurlijk. Het is maar hoe je het bekijkt.

avatar van Esteban

Esteban

Tenenkrommend? Niet echt imho, maar de muziek zat echt wel fout naar het einde toe. Het lijkt me niet meer dan een bijzonder gezellige kerstfilm met een graatmager verhaaltje en een (té?) zoetig sfeertje vol mooie plaatjes. Of zoiets in de hedendaagse wereld door kinderen ouder dan 8 nog gesmaakt word, betwijfel ik. Maar ik ben bereid het kleinste kind in me boven te halen

avatar van cornelis

cornelis

morpheus schreef:

of een 2e teaser natuurlijk.

De bestandsnaam waar je naar verwijst is nota bene zelfs

teaser2_hi_a.mov

cornelis schreef:

De bestandsnaam waar je naar verwijst is nota bene zelfs

teaser2_hi_a.mov

Goed punt

avatar van vivian

vivian

het verhaal is al geschreven in 1985 en is een bekend kerst verhaal.

mij lijkt het een hele mooie animatiefilm!

avatar van Menni

Menni

Nag.. nag.. nag.. Het zal ook nooit anders, wederom een film al onder de sneeuw pissen nog voor 'ie is verschenen. Zemeckis, de koning van 'fris gebrachte en volledig acceptabele clichés omdat ze nou eenmaal waar zijn' brengt een héérlijk warm kerstverhaal.. Ben zééér benieuwd! En vond de trailer a-dem-be-nemend, It's a Wonderful Life regionen! Maar zeik vooral verder hoor.

bioscoopzaal

Op zich een erg originele en goedgemaakte animatiefilm, maar helaas heeft The Polar Express een fatale fout: de digitale hoofdpersonages. Vooral de drie kinderen zijn zo houterig geanimeerd, en hun gezichtsuitdrukkingen zo stroef en onnatuurlijk, dat elke close-up bijna onverteerbaar wordt. De voice-acting is best in orde, maar ik kon me maar niet over de 'lelijkheid' van de hoofdpersonages heenzetten. Ik vraag me dan ook af wat het nut is van het perfect nabootsen van menselijke personages. Zemeckis had er beter aan gedaan om echte mensen in zijn schitterende sprookjeswereld te laten rondlopen. Want zoals het nu is, is het gewoon niet om aan te zien. En dat is jammer, want afgezien van de drie hoofdrolspelertjes ziet de film er zonder overdrijven verrukkelijk uit.

Vooral het eerste halfuur is bijzonder avontuurlijk, en de treinreis naar de Noordpool zit vol met onverwachtse en originele vondsten, niet alleen visueel. Er geslaagd vond ik ook de voice-acting van Tom Hanks, die zowat alle grote rollen voor zijn rekening neemt.

Maar helaas, dubbel helaas, blijft de film niet zo fris als het begin deed vermoeden. Ongeveer halverwege maakt de speelse toon plaats voor de obligate 'character moments', worden er twee tenenkrommende liedjes gezongen en krijgen we harkerige zedenlesjes voorgeschoteld die nog maar eens het belang van vriendschap en liefde benadrukken. Bovendien is Santa zowat de allergriezeligste Kerstman die ik ooit heb gezien. Alle standaard-ingrediënten zijn op z'n plaats (rode jas, bolle buik, blozende wangen), maar hij lijkt meer op een botox-Marco Bakker dan op de goedheiligman. Erg akelig.

Al bij al een nobele poging, met een paar ijzersterke scènes in het begin, maar de opgesomde minpunten wegen helaas té zwaar door om hem van harte aan te bevelen.

3 sterren.

avatar van pjotr

pjotr

Alles wat ik tot nu toe gezien heb van The Polar Express vond ik niet om aan te zien.

Daarom vond ik het artikel in de nieuwe filmkrant wel treffend.

...Wel viel te constateren dat de geanimeerde kinderen aan boord van de Poolexpres griezelig veel aan echte kinderen deden denken. Echt griezelig. Ze bewegen als kinderen, lijken op kinderen, en als je goed genoeg oplet ruiken ze er waarschijnlijk ook nog naar. Maar door hun net iets te holle oogkassen, levenloze ogen en net niet helemaal organisch bewegende bekjes doen ze niet zozeer denken aan de vrolijke kids die ze moeten voorstellen, maar aan goedgeklede kampslachtoffertjes, of welgemanierde zombies....

avatar van adeila

adeila

Dit wordt dit jaar mijn kerstfilm. Als ie draait tenminste op tweede kerstdag in de ochtend in de originele versie. Ben Benieuwd heb al wel de trailer en de website van de film bekeken, en ook ben ik hem al een paar keer tegen gekomen als trailer in de bios. Vorig jaar kerst zelfs al. Ik vind het wel leuk dat Tom Hanks een stem ingesproken heeft, benieuwd hoe hij dat gedaan heeft

avatar van AHWA

AHWA

Aardig kerstfilmpje, maar de animatie is inderdaad niet zo mooi.

Kreeg wel een aantal keer een flashback naar Forrest Gump en naar Back to the Future.

avatar van stinissen

Zeer zwakke film met zoals al eerder genoemd erg houterig geanimeerd.

De film zelf heeft geen enkele magie en het deed me helemaal niets.

Nou heb ik zelf al weinig met zulk soort films uitzonderingen daar gelaten (Nemo).

De personage's zijn hoekig en stralen geen enkele emotie uit.

Er zullen best wel volwassenen zijn die dit leuk vinden maar ik hoor daar niet bij, ik denk zelf dat kinderen dit niet kunnen waarderen.

The Polar Express en de Exorcist: The Beginning zijn voor mijn de grote verliezers van dit jaar. Al met al een heel magere beoordeling.

avatar van Goodfella

Goodfella

"Beliiiiiiiiiiiiieeeeeeeeve...!"

Wat Henk zegt. Zemeckis kan zich beter weer bezig gaan houden met dingen als Back to the Future, want dit is een zielloze miskleun van jawelste. De treinreis an sich biedt overigens heel aardig vermaak, maar die geforceerde kleffe bende die daarop volgt schoffelt alles vakkundig onderuit. "The true spirit of Christmas is in your heart", zegt Tom Hanks als de kerstman-met-moraal. Natuurlijk een beetje ongeloofwaardig als je net de meest afstandelijke en emotieloze kerstfilm ooit hebt uitgezeten.

BS

12 november 2003 .. toen heb ik de trailer gezien en hier gepost.

Tering, daar zitten al weer 2 verjaardagen tussen !

Nu einderlijk issie binnen dus binnenkort een uitgebreidere post.

Wachten kan lang duren soms

heb hem net gezien ik IK vond hem WEL leuk

Kijk,het is een animatie-film met veel ehm .. menserlijke trekjes erin.Zoiets is natuurlijk moeilijk maar ik vind dat ze het niet slecht hebben gedaan.

Het begin en het hele trein-gebeuren ( vooral met het ijs) is aerg goed gedaan.Daar zit lekker veel vaart en actie in.

Later wordt het toch meer een kerstfilm ( JOH!) met mooie momenten erin.Het eind laat zich raden en is zoet, maar ja, dat hoort nu eenmaal bij zo'n films!

Verwacht je dat ze eindigen met een grote explosie ... zit je toch echt naar de verkeerde film te kijken hoor

Als kerstfilm doet hij het bij mij best goed.De onderwerpen worden hier en daar wat benadrukt ( hoort natuurlijk ook ) en het is best een gemoedelijke film om te zien.

Kortom, geen slechte film als je een beetje nadenkt wat je te wachten staat.

Ik kom uit op 3,5 ster

Bioscoopzaal, is het wel een aanrader?

Disneyclassicfan schreef:

Bioscoopzaal, is het wel een aanrader?

Ja en nee. Technisch goed gemaakt (op die CGI-mensen na) en grotendeels best vermakelijk, maar het tenenkrommende einde en de zoetsappige liedjes zijn soms té veel van het goede.

Maar op zich is hij nog wel okee hoor, en toch nog net iets beter dan de recentie animatiefilms Shrek 2 en Shark Tale.

avatar van Menni

Menni

Oh, Zemeckis, wat HOU ik van jou!

avatar van pjotr

pjotr

Ehm?...:)

FisherKing

Van die cast hierboven klopt niet veel. Michael Jeter ???

Wie weet wie er bij de cast/stemmen horen ?

jassonn

Kijk eens op IMDB zou ik zeggen

FisherKing

Die is warrig wdb. Liever input van degenen die de film gezien hebben.

bioscoopzaal

Het klopt zoals het er staat. Naast Hanks hebben Daryl Sabara (het jochie) en Jeter (de machinist) de grootste rollen.

BS

Voordat ik ging kijken heb ik ook even op imdb gekeken voor de stemmen.Vind ik altijd wel leuk om te weten.

Als je de hele lijst erbij haallt staan de spelers er 2 keer in ...

Wel leuk detail is dat voor dat jochie de broertjes Sabara samenwerken.Info waar je niks aanhebt, komen we bij de dvd wel achter ( hoop ik )

avatar van ratjetoe

ratjetoe

leuke film voor de kerstdagen

avatar van zombie

zombie

ratjetoe schreef:

leuke film voor de kerstdagen

Volgens mij kan ik dan nog beter naar "Seed of Chucky"...