• 9.378.954 stemmen

Geregisseerd door: Tom McCarthy

Met onder meer: Peter Dinklage, Patricia Clarkson en Bobby Cannavale

Releasedatum: 14 april 2005

Plot The Station Agent

"Loneliness is much better when you have got someone to share it with."

Finbar McBride is zeer begaan met treinen en repareert derhalve treinen in een modelbouwwinkel. Als de eigenaar van die winkel plotseling overlijdt, erft hij van hem een oud stationsdepot. Noodgedwongen besluit hij dit huisje te betrekken. Fin is bijzonder klein en wordt door veel mensen beschouwd als "dwerg". Er gaat geen dag voorbij of hij wordt nagekeken. Daar heeft hij zelf geen problemen mee, omdat hij de problemen niet opzoekt. Echter als hij het depot betrekt raakt hij verstrengeld met de omwonenden. De lengte van Fin lijkt op het eerste gezicht alleen maar de aandacht te trekken. Er ontstaat echter al snel een hechte band met een aantal omwonenden. In het bijzonder met Olivia, een artieste die haar scheiding probeert te verwerken, en met Joe, een kook-talent die iedere discussie eindeloos weet te rekken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Fisico

Fisico

Kleine minimalistische film over vriendschap en vertrouwen. De drie hoofdpersonages groeien naarmate de film vordert naar elkaar toe. Allen dragen hun rugzakje mee en wantrouwen daarom andere mensen, hoewel Joe zich altijd zeer open opstelt, maar zelden in zijn ziel laat kijken. Dat laatste geldt nog meer voor Finbar die gebukt gaat onder zijn gestalte en vooral de botte reacties die hij daarop krijgt. Hij zondert zich vervolgens af van alles en iedereen. Zijn enige passie zijn trainen. Het is de sleutel om tot hem door te dringen en zijn vertrouwen te winnen.

Erg veel gebeurt er niet in de film. De minieme karakterontwikkeling is ingetogen en sereen. Prima acteerwerk van allen. Leuk ook om steeds Michelle Williams te spotten, had ik graag ook nog iets prominenter in beeld willen zien. Een film die treurig, maar ook hartverwarmend is. Die Bobby Cannavale, het personage Joe dus, bracht op zijn enthousiaste manier wat luchtigheid in de film zodat de balans goed zat.

avatar van clubsport

clubsport

er gebeurt niet heel veel in de film wat het geloofwardig maakt dat de 3 zo naar elkaar toegroeien , de ingetogenheid is redelijk gedaan , voor de rest kon ik hier niet zoveel mee , het acteerwerk is verder wel goed .

avatar van El  Loco

El Loco

Erg fijn filmpje dat zowel grappig, ontroerend, confronterend als ongemakkelijk is. Tom McCarthy weet op ieder moment de juiste snaar te raken. Of het nu Olivia is die tot tweemaal toe Fin bijna omver rijdt of de ongemakkelijke momenten als Fin voor de zoveelste keer geconfronteerd wordt met zijn lengte,... iedere keer weet McCarthy het juiste te doen. Nooit te veel drama of overdreven komisch. De film heeft ook best een aangename, lome sfeer waarin alles plaatsvindt. Het stationsdepot is erg afgelegen en buiten de babbelzieke Joe met zijn koffie/foodtruck en een paar voorbijgangers zien we niemand in de buurt komen van het stationsdepot en ook in het dorp gaat het er rustig aan toe.

Erg fijne en prima uitgebalanceerde film.

avatar van teigertje

teigertje

• 2079 stemmen

Een mooie en hele leuke en serene film met een lach en een traan.

Met een naturel en uitstekend spelende cast.

Een film over een aantal mensen, die elkaar niet kennen.

Maar naar elkaar toe groeien.

Hun eigen verhaal en worstelingen, in hun leven hebben.

En een bijzondere vriendschap krijgen.

Van genoten.