• 9.376.097 stemmen

Geregisseerd door: Tom McCarthy

Met onder meer: Peter Dinklage, Patricia Clarkson en Bobby Cannavale

Releasedatum: 14 april 2005

Plot The Station Agent

"Loneliness is much better when you have got someone to share it with."

Finbar McBride is zeer begaan met treinen en repareert derhalve treinen in een modelbouwwinkel. Als de eigenaar van die winkel plotseling overlijdt, erft hij van hem een oud stationsdepot. Noodgedwongen besluit hij dit huisje te betrekken. Fin is bijzonder klein en wordt door veel mensen beschouwd als "dwerg". Er gaat geen dag voorbij of hij wordt nagekeken. Daar heeft hij zelf geen problemen mee, omdat hij de problemen niet opzoekt. Echter als hij het depot betrekt raakt hij verstrengeld met de omwonenden. De lengte van Fin lijkt op het eerste gezicht alleen maar de aandacht te trekken. Er ontstaat echter al snel een hechte band met een aantal omwonenden. In het bijzonder met Olivia, een artieste die haar scheiding probeert te verwerken, en met Joe, een kook-talent die iedere discussie eindeloos weet te rekken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Lijkt me wel een aparte film... Er is een trailer van uit:

Hier...

avatar van pascal83

pascal83

lijkt mij ook een leuke film

avatar van SSeagal

SSeagal

tsja.....ben benieuwd

avatar van sydney

sydney

Ja, geweldige film. Begint heel slow, maar je leert zo de personages goed kennen. De film draait reeds in Zweden en heb hem 3 dagen geleden daar gezien. Veel humor en je gaat je ongelofelijk inleven in het leven van "fin". 4,5 ster, omdat het einde mij ietwat tegenviel, anders 5. Ik heb genoten.

Even nog een correctie op het verhaaltje naast het plaatje. Hij besluit niet om station agent te worden, maar gaat daar noodzakelijkerwijs wonen omdat hij het huisje geërfd heeft gekregen. Overigens een belangrijke toevoeging is dat Fin bijzonder klein is en door het leven moet gaan als "dwerg". Daar heeft hij zelf nooit problemen mee, omdat hij de drukte niet opzoekt. Als hij het oude depot betrekt, zijn er mensen om hem heen die hem begrijpen, maar ook mensen die (hoe ongeloofwaardig ook) foto's van hem maken.

[Edit]Het verhaaltje is inmiddels aangepast[/Edit]

avatar van yosemite44

yosemite44

Door de "national board of review" gekozen als op twee na beste film van het jaar...

avatar van streeter

streeter

Uitstekende film. Ik ergerde mij wel een beetje aan het hoofdfiguur - hij was zo geirriteerd. Het bewees dat zelfs grizzly-beren in de reet van een dwerg kunnen kruipen.

avatar van dj-littl-e

dj-littl-e

leuke film,die joe die maar aandacht blijft vragen..

ik heb er met veel plezier naar gekeken

avatar van De Knip

De Knip

Film waarin 3 karakters vrienden worden, elkaar door uiteenlopende redenen uit het oog verliezen om vervolgens weer bijelkaar te komen. Klinkt erg standaard zo'n plot, maar de karakters worden erg goed uitgediept en een ieder zal zich in deze film kunnen inleven. Heb er een goed gevoel aan overgehouden:

****

avatar van Pedorstroika

Pedorstroika

Echt een mooie film. 3 mensen die totaal niet bij elkaar passen, maar wel vrienden worden. Ook een leuk rolletje van Michelle Williams (Dawson's Creek) die trouwens wel ongeveer hetzelfde karaktertje speelt.

2 keer gezien nu en 2 keer leuk...

De Knip schreef:

****

Helemaal mee eens....en dezelfde score.

avatar van markpennings

markpennings

Film over een liliputer, erg saai, er gebeurt eigenlijk helemaal niks, ook stom einde. Wordt te veel gepraat in deze film, en de liliputer is te eigenwijs. Er zijn mensen die van dit soort films houden, maar ik dus niet. Qua film lijkt het een beetje op lost in translation, ook niks aan maar wel goed beoordeeld door de pers.

Oke, totaal niet eens met wat de meneer hierboven zegt

Enorm leuke, ontspannen kleine film. Die hoofdpersoon van 1 meter 30 is gewoonweg briljant en de rest van de cast is ook erg goed gekozen. Naar het einde toe werd het iets minder, maar vooral het eerste halfuur is echt geweldig.

Ik twijfel tussen 3,5 en 4, maar ik hou het wel op het laatste als morele steun aan de kleine film

avatar van MovieMatje

MovieMatje

markpennings schreef:

Ga jij maar lekker fijn een film van Jean Claude van Damme kijken ofzo......

avatar van floor

floor

Beetje rare film over een liliputer niet veel aan, hij erft een paron waarin hij gaat wonen, en daar ontmoet hij een vrouw en een man. Beetje stereo type film met een liliputter.

floor schreef:

Beetje stereo type film met een liliputter.

Als deze film iets niet is , is het wel stereotype.

avatar van Jordy

Jordy

Leuke, aparte, hartverwarmende film inderdaad.

avatar van sydney

sydney

kos schreef:

Als deze film iets niet is , is het wel stereotype.

Precies... Het laat het stigma zien dat op deze mensen wordt geplakt. De film wil juist het vooroordeel wegnemen.

Inderdaad hartverwarmend.

avatar van juicy

juicy

Hele goede film,alleen van het einde had ik wat meer van verwacht!!!

avatar van djeebee

djeebee

steengoeie film

avatar van empirekees

empirekees

Mooie film. Het is zoals ik het wil noemen een 'cruisefilm'. Een film die gewoon lekker door kabbelt met een niet zo groots verhaal maar wel erg boeiend en mooi.

Er zaten heel wat leuke kleine elementen in de film zoals b.v. dat 'Joe' eerst een pocket boekje leest en later met een dikke pil zit. Tenminste dat viel mij op.

En inderdaad wat hier boven al meerdere keren is geschreven is het einde wat minder. Anders had het aantal sterren ook hoger gelegen. Maar toch nog...4*

(De tip 100 is vaak interessanter dan de top 100)

Ik vind het een saaie film, er zit totaal geen vaart in verder is het een beetje appart verhaal.

2 Sterren.

avatar van PatrickL

PatrickL

Mooie sympathieke film. Er wordt uitstekend geacteerd door de hele cast en het scenario is erg goed. Over het einde: Is het niet een stervens/wensdroom van Fin? Hij valt dronken neer op de rails, hij wordt vervolgens overreden door een trein, ziet vervolgens een fel licht en daarna gaat alles ineens goed terwijl daarvoor alles in een neerwaartse spriraal zat (Olivia aan de pillen/drank vanwege het verdriet over haar zoontje en conflict met haar ex, en Joe die niet meer op komt dagen), of heeft hij gewoon mazzel gehad en heeft de trein hem ontweken omdat hij in het midden lag?. 4*

GerwinF

Ik denk gewoon het laatste...

avatar van tamira

tamira

ja dat denk ik ook!

Verder een hele goeie film, lekker rustig. Komt erg realistisch over.

Alleen einde had ik iets anders gezien, maar aan de andere kant misschien maakt dat de film juist beter.

avatar van stribbel

stribbel

Op een goede vrijdag avond hebben we deze film bekeken met 5 man. Al snel waren er nog maar 3 over. De 3 die met volle hoop zaten te wachten op een mooi stuk! kwamen bedrogen uit. We zijn met andere woorden gewoon verkracht van ellende! We zagen een dwerg die leek op Napoleon Dynamite. Dus geen grappige dwerg maar een dwerg die niet meer zei dan ja en nee. Het is de meest zieke film die we in tijden gezien hebben. Een goede tip is! Verspil je tijd niet!!!!

stribbel schreef:

Had je dan een grappige dwerg verwacht dan? De film gaat o.a. over mensen die dat verwachten bij dwergen. Zegt genoeg over jou dus

avatar van stribbel

stribbel

GerwinF schreef:

We zagen een dwerg die leek op Napoleon Dynamite. Niet dat dwergen grappig zijn!!! Het zou een komedie moeten voorstellen. Dus dan verwacht ik dat die dwerg meer te vertellen heeft dan zijn leven over treintjes.

avatar van Relschopper

Relschopper

GerwinF schreef:

Oowww... Ging de film DAAR over?? Ik dacht dat het ter bevordering van de dwergwerp stichting was?? Want het liefst zou ik deze irritante, mensenhatende dwerg een eind wegwerpen!

Al met al, pure bagger deze film...

En waarom komt deze nu nog in de bioscoop? Ik heb de film een tijd geleden al gezien en kassucces zal het ZEKER NIET worden!

avatar van Pitbull

Pitbull

Of het een kassucces wordt betwijfel ik ook, maar gelukkig is dat niet altijd de reden om een film uit te brengen.

Wat een schitterende film, waar Garden State (een redelijk vergelijkbare film) mij niet raakte, deed deze dat des te meer.

En een komedie in de zin van 'grappen' is het niet, maar ik heb de laatste jaren weinig films gezien die me zo vaak deden glimlachen.

De chemie was er vanaf het eerste moment en toen Fin naar het depot verhuisde werd het nog beter. De gehele lokatie ademde zo'n rust, pracht en gemoedelijkheid uit. Ik wilde daar ook zijn, met ze praten en lachen, hoe raar de hoofdpersonen ook eigenlijk zijn (qua karakter).

Geweldige film, die maar om enkele personen draait, met ook een zeer leuke rol van het kleine donkere meisje (Cléo) trouwens.

Zonder dat alles duidelijk gemaakt wordt over de personen, weet je wat hun problemen zijn, hoe ze daarmee worstelen en (onbewust) steun zoeken bij elkaar.

Ik vind het einde helemaal niet minder, zo blijf je in de veronderstelling dat alles verder kabbelt en dat ze er nog steeds zijn, wandelend over het spoor. Ze leven als het ware verder in mijn gedachten.

Klein meesterwerkje en bij nader inzien verhoog ik m'n stem naar 4,5*

avatar van davidov

davidov

Zojuist in de sneak gezien.

Vanaf het begin wist de film mij te boeien, de merkwaardige sfeer die de hele tijd hangt rond het mopperende mannetje is zeer komisch en ook weer droevig. De film heeft veel humor, ook al is het vrij vaak nogal zwart.

Mooi om te zien hoe Fin zich aanpast in de loop van de film en hoe ook de mensen om hem heen aan hem wennen. Heerlijke film, een absolute meevaller. De film tuft rustig voort met hier en daar een kleine grap en weer een interessante situatie met 1 van zn nieuwe vrienden, waardoor de film tot het einde interessant blijft.

Enige nadeel vond ik het einde toch wel, niet zo zeer als dat er een knaller van een slot moet zijn, maar meer dat het einde zo ontiegelijk abrupt was. Ik dacht letterlijk: "huh, wat krijgen we nou? nu al? ma...ma...maar de scene leek nog niet eens af, laat staan het hoofdstuk..."

Ach....als dat het enige minpuntje is dan blijft het toch een ijzersterke film. 4.5* voor dit "kleine" meesterwerkje