• 9.379.030 stemmen

Gesproken taal: Duits, Engels en Nederlands

Releasedatum: 30 september 2004

Plot Simon

"He'll change your life"

Simon vertelt het verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de Amsterdamse oerhetero en hasjdealer Simon en de schuchtere homoseksuele tandheelkundestudent Camiel. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Thailand wordt de vriendschap ernstig op de proef gesteld, waarna de twee elkaar uit het oog verliezen. Als ze elkaar twaalf jaar later toevallig weer tegenkomen, blijkt Simon ernstig ziek te zijn.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Quido

En dat het in Amerikaanse films zo niet nog vaker voorkomt, buiten de standaard Hollywood-werkjes.

BoordAppel

Neem willekeurig tien Amerikaanse tienerkomedies en er wordt al meer gescholden en geneukt dan in alle Nederlandse films bij elkaar.

Dit is geen tienerkomedie lijkt me.

avatar van Spetie

BoordAppel schreef:

Daar gaat de vergelijking toch helemaal niet over? Bovendien is het die films ook overbodig, maar dat zijn ook geen toppers. Het gaat erom dat het in deze film overdreven veel overbodig en zeker niet functioneel neem bijvoorbeeld de scene onder de douche met Johnny de Mol voorkomt. Daarmee heeft Theunissen gewoon een punt.

qua vloeken valt het wat mij betreft ook wel mee.

Quido

Overbodig naakt ... bestaat dat? Het ging Theunissen om iets typisch Nederlands. BoordAppel geeft met zijn statement alleen al aan dat dat in ieder geval onzin is. Of de film een topper is, doet er niet toe.

BoordAppel

Nee inderdaad, en dat dit geen tienerkomedie is ook niet.

Tuurlijk wel, in een tienerkomedie is het normaal dat er veel nutteloze sex in zit. In een zichzelf serieus nemende film niet.

Niet dat dit in deze film per se het geval is, maar in een hoop andere NL films wel.

Quido

Dus in een film die gaat over het gewone leven is sex wel nutteloos?

avatar van Spetie

Quido schreef:

Dus in een film die gaat over het gewone leven is sex wel nutteloos?

bepaalde scenes zoals ik reeds eerder noemde zeer zeker wel.

Quido

Jij mag ze niet functioneel vinden, wat mij betreft zeggen ze allemaal iets over het leven en de levenswijze, al dan niet humor en 'vrijheid', van Simon en zijn gezin. Al praat ik niet graag in termen van functioneel danwel overbodig. De één belt nu eenmaal gelijk stichting Korrelatie bij het zien van een tepel, de ander merkt het niet eens.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

kos schreef:

Vróeger ja, toen het nog spannend was om af en toe een blote borst te showen...

BoordAppel

Het misverstand wordt ook gevoed doordat wij er wat minder preuts mee omgaan dan die Amerikanen. Hier geen strategisch wapperende lakens.

avatar van Rien

Rien

Theunissen schreef:

Veel grof taalgebruik en een hoop sex.

Nou nou nou, dat viel echt wel mee hoor :s

Gewoon conversaties zoals het er in het echte leven aan toe kan gaan, prima weergeven en nergens overdreven.

avatar van gotti

Vind het ook nogal conservatief geneuzel. Of doet iedereen die hier tegen is het ook altijd netjes onder de dekens?

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik vond de vriendschap tussen Simon en die homoseksueel niet zo goed uit de verf komen. Er wordt te weinig getoond waarom deze twee duidelijk verschillende mannen toch contact met elkaar zoeken. Daarnaast is het ook niet helemaal wars van vals sentiment.

Overigens is het dan wel weer een lekker typisch Nederlandse film, met vrije seks, drugsgebruik en grote jongetjeslol. Aimabel, maar zeker niet zo goed als de hype doet geloven.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Donkerwoud schreef:

Kan ik me volledig bij aansluiten. Het stoorde me verder niet, maar een echt meesterwerk heeft al dat stereo-type gedoe rond homo's, Joden en negers niet nodig. Daardoor bleef het voor mij vooral komedie. 3,5*

avatar van stefott

stefott

'k Heb deze film bij Nederlands gekeken en vond er niet veel aan. Veel te overdreven Hollandse ellende in de vorm van seks en drugs . Grootste gedeelte van de klas vond 't wel geweldig dus het zal aan mij hebben gelegen.

1* meer kan ik er niet van maken.

avatar van gotti

Hollandse ellende in de vorm van seks en drugs? Die ene joint en twee paar blote tieten die je in beeld ziet? Wat een puriteins geneuzel...

avatar van Earth

Earth

Bij nadere bestudering een aardige film..... maar dat het de beste NL film op het forum is gaat mij iets te ver.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Toch wel vreemd dat dit standaard-filmpje in de top 250 staat. Ik zal nooit een reet van die lijst begrijpen.

avatar van J. Courbois

J. Courbois

Ik vond het een goede film hoor. Wat nou sex, drugs en groftaalgebruik...? Ik heb het idee dat veel mensen deze woorden gelijk associeren als ze zien of horen dat het een Nederlandse film is... Jammer, daarbij als het zo is, wat dan nog. Misschien hoort het bij ons erfgoed.

Cees Geel vindt ik heerlijk spelen, lekker nonchalant en goed gebekt. Dialogen liepen naar mijn gevoel lekker en vondt het geheel geloofwaardig overkomen. Kleine achtergedachte bij de film is dat het iedereen kan overkomen en geniet van de tijd die je resteerd. Niet erg diep gedacht, maar moet dat dan bij iedere film? Daarbij geen happy end, hou ik wel van... 4sterren, het is een goede film

avatar van speranza

speranza

In het begin van de film walgde ik van het door Cees Geel gespeelde personage. Aan het einde van de film had ik juist veel sympathie voor genoemd personage. De vele seks scènes aan het begin van deze film zijn functioneel gebleken. Ik vind dit de op één na beste Nederlandse film aller tijden.

avatar van Resh

Resh

Ben zeer benieuwd, ga hem morgen kijken. Volgens mij de enigste Nederlandse film in de top 250

avatar van Reinbo

Soldaat van Oranje

avatar van brabusRUS

brabusRUS

IK ben ook benieuwd dus vanavond kijken!

avatar van Dark Knight

Dark Knight

Erg leuke film. Heeft NL toch nog een geslaagde film weten te brengen (met het genre komedie een beetje normaal houd ik niet van NL komedies). 4,0************

avatar van Quentin

Quentin

Simon.

avatar van Quaest

Quaest

Resh schreef:

Welke is een aanrader voor vanavond?

Simon of L.A. Confidential ?

Neem gewoon LA op en Simon kijken Dat doe ik nu ook XD

avatar van Zinema

Mooie film die nipt de balans weet te houden tussen drama en komedie. Een van de zeldzame Nederlandse films die het predikaat goed verdiend.

avatar van Rik^

Rik^

Een van de beste Nederlandse films imo. Net weer gekeken en ik blijf daarbij.