Genre: Actie / Fantasy
Met onder meer: Christopher Lambert, Clancy Brown en Sean Connery
Releasedatum: 26 juni 1986
Bekijk via Prime Video
Plot Highlander
"There can be only one."
Geboren in de Hooglanden van Schotland in 1518, Connor Macleod is onsterfelijk. Wanneer hij tijdens een gevecht gewond raakt en niet sterft, wordt hij verbannen uit zijn dorp. Hij ontmoet een andere onsterfelijke, Ramirez, die hem het zwaardmanschap leert en de manieren van onsterfelijke. In het New York van 1986 is de locatie van de Gathering, waar Macleod en een paar overgebleven onsterfelijken moeten strijden voor The Prize, waarmee je de macht op aarde voor altijd hebt.
Connor 'The Highlander' MacLeod
Rachel Ellenstein
Sunda Kastagir
Aman Fasil
korenwolf
Geweldige film. Ik heb 'm geloof ik al 20x gezien, maar het blijft me boeien. Het is bijna onbeschrijfbaar wat een gevoel deze film achterlaat.
Misschien nog wel het beste te beschrijven als het gevoel van
"terugdenken aan de tijd die toen was". Heel kryptisch, onbevattelijk,
maar toch mooi.
Who wants to live forever? De voor- en tegens van een eeuwig leven worden prachtig verfilmd. Kun je deze vraag beantwoorden na het zien van Highlander?
Qua film op zich is het acteerwerk niet al te best. Maar het verhaal en het verloop maakt gewoon alles goed.
girl in the moon
Great, great movie! Ik heb deze al vaak gezien maar die blijft de moeite waard!
Stephan
Omdat ik nu zelf ook met een project bezig ben dat "onstervelijkheid" met zich meebrengt, heb 'm recent pas voor het eerst bekeken. Ik was dus onbevooroordeeld door jeugdsentiment.
Wat een tegenvaller.
Het gegeven van onstervelijkheid wordt wel erg simplistisch weergegeven. Je verwacht toch een mooie beschouwing in de vorm van spitse dialogen over de hel waarin deze mensen zich bevinden. Zo'n klassieke monoloog als Hauer in Blade Runner afleverde o.i.d.
Ook de actie was ver beneden de maat. Zwaardvechten zoals kleine kinderen doen, zonder echt voor 'de kill' te gaan. Flikflakkend de benen nemen terwijl 'lopen' toch een stuk efficienter is. Een politiehelicopter die de 'bad guy' aanroept: "Hey come back here!".
Was het nou een comedy?
Affijn. Lambert duidelijk voor zijn dierlijke blik gecast, (in Greystoke nog op zijn plek) maar acteert nog geen deuk in een pakje warme boter. Connery had dan nog wel iets.
De soundtrack van Queen ook totaal misplaatst.
2,5* voor het idee.
Pastichio Rocker
Hehe, eindelijk iemand die het met me eens is wat betreft de soundtrack.
asheng
ik vind anders het muziek idd wel super....maar weet niet of dat komt dat ik queen weet te waarderen of het nou echt leuk is in de film. acteerwerk kan beter, maar stoort me absoluut niet. ook het slechte zwaardspel stoort me niet. gewoon een aardig filmpje....en natuurlijke sentimenten...
Connor Macleod
Deze film moet afgezet worden tegen zijn tijd. De overgangen van vroeger naar het heden zijn geweldig! Een aquarium waarop ingezoemd wordt en vervolgens uitkomt in het verleden, het opstijgen vanuit Madison Square Garden en dan uitkomen op het slagveld. Geweldig! De one-liners van de ultieme badguy the Kurgan zijn memorabel:" It's better to burn out, then to fade away!".
Dat mensen de muziek van Queen niet kunnen waarderen is omdat, wederom afgezet tegen de tijd, er weinig tot geen films waren die dergelijke muziek in films gebruikten. Absoluut geweldig bij de film aangepast en voor mij het beste album van Queen. Het is trouwens ook een van de weinige, zij het niet de enige film waarin Christopher Lambert wel goed speelt, al kun je altijd wel aan- of opmerkingen hebben. Staat bij mij in de top 10.
FunkStarr
- 1922 berichten
Eigenlijk een beetje een standaard film, ondanks het vrij originele concept, blijft toch wel onderhoudend.
Het is geen absolute topper maar toch wel een voldoende.
Goeie actiescenes en vermaak.
Lambert blijf ik toch een b-acteur vinden, ondanks hij het in deze film nog vrij aardig doet.
gauke
Visueel sterk, maar het verhaal is dat niet.
Boenga
1* --> voor de mooie beelden bij het deel van de film dat zich in de late middeleeuwen afspeelt. Maar verder...
De laatste eucharistieviering van Johannes Paulus II was een stuk opwindender en meeslepender...
Arbil
Ik heb 2 jaar in Rusland gewoond. Ik weet nog dat deze vaak op tv was.
Is er ook een tv serie van ?
LEIDENAAR187
Jammer dat er zo weinig gedaan word met het concept van de highlander.
Je kan zoveel mooie kanten op.(bedoel hiermee alle highlander films die allemaal weinig voorstellen)
Een Ridley Scott,James Cameron,Peter Jackson of Steven Spielberg zouden zich aan een paar films moeten wagen,wat een heerlijke films a la gladiator @ saving private ryan zou je kunnen afleveren,in ieder geval in die prachtige omgevingen.
Je zou een 1ste deel kunnen maken waarin highlander(gespeeld door Edward Norton
) leeft in de egyptische tijden,wat een omgeving en klassieke film zou je kunnen afleveren!
Waarin die zelfs een scene deelt met Cleopatra of Ceasar!
Een 2e deel die zich afspeelt tijdens middeleeuwen in de 6e eeuw ofzo,waarin die (bijvoorbeeld) king arthur himself tegen het lijf loopt!
Je zou een gedenkwaardige film a la braveheart kunnen afleveren.
Een mooi spektakel.
Een 3e deel tijdens de wereldoorlog,de 1ste of de 2e,een highlander al zolang leeft kom in de oorlog terecht,oog in oog met hitler komt die zelfs te staan.
Ach,noem het maar op.
Wat ik bedoel is dat je echt prachtige films zou kunnen afleveren met zo'n concept,maar er word niks mee gedaan.
De highlander leeft al zolang,gaat niet dood,zoveel meegemaakt,maar wat nou eigenlijk?
Wat was er zo bijzonder in al die films,dan wat gezeik met wijfjes en gevechtten in een bos dat door moet gaan als een decor voor heel lang geleden.
Wat zou het mooi zijn als die deel van de geschiedenis uitmaakt,zij aan zij vocht met king arthur,de liefde bedreef met cleopatra,en persoonlijk hitler vermoordde.
Tja ik noem maar wat voorbeelden hoor.
Nu krijg je saaie verhaaltjes die zich afspelen in saaie omgevingen met wat saaie gevechtten.
Zonde,echt waar.
Wat gebeurt er als je onsterfelijke vastbind in een schip,die je laat zinken in het midden van de oceaan,wat een enge gedachtte,als die daar voor altijd zit.
Of hak z'n armen en benen eraf,hij kan niet doodgaan toch,maar wat dan,als een romp blijven liggen ergens,in een kelder,voor eeuwen...
Je kan leuke dingen verzinnen,mooie omgevingen filmen,mooie gevechtten maken,leuke verhaallijnen,spanning,historisch,drama en humor,je zou klassiekers kunnen afleveren,welke regisseur staat er op????
Maak er wat van!!
Wat zou het mooi zijn als die in
notsub
Sean Connery is duidelijk de beste acteur in de film, die verder een hoop kansen laat liggen. Ook de special effects kunnen beter, maar deze film is ook alweer ruim 20 jaar oud. Toch leuk om weeer eens te zien.
acdc 16
1 van mijn lievelings films christopher lambert zie ik graag spelen van mij krijgt die een 5
FixX
ik ben het met leidenaar187 eens
als ze deze film nu opnieuw zouden verfilmen
met hoe ze nu films maken
``damn monster achtig gewoon awsom`` zou ik zeggen
en dan net als wat leidenaar zegt eerst egypte dan de middeleeuwen, oorlogen noem het maar op
net als het begin van wolverine dat zou fenomenaal zijn
en deze film blijft ook bij mij 1 van mijn favorieten gewoon top
Tarkus
Van deze film was ik wel onder de indruk toen ie pas verscheen, maar nu is hij wel zeer gedateerd, vooral wat de special effects betreft, die zijn nu niet meer om aan te zien.
Maar het verhaal blijft goed en Sean Connery is prima alsook Christopher Lambert, die eigenlijk alleen maar goed was in de Highlander filmen, want nadien heeft men nog bijzonder weinig goeds van hem gezien.
Ik heb de 3 filmen voor een spotprijsje in een box op de kop kunnen tikken, dus op naar deel 2 en 3...
Rosicky
Heel lang geleden een keer op tv gezien. De actiescenes waren wel oke, maar verder kon deze film mij niet bekoren.
mrwhite
idd héhé zeer slechte poster is dit ksal eens kijken voor een ander.
FatMike
- 1976 stemmen
Erg toffe jaren 80 film met een goede soundtrack door een groep
waarvan ik inmiddels bijna al het andere uitspuug! Op Flash Gordon na.....Queen is door iedereen om heen stuk gedraaid
en m'n platen verstoffen in de kast. Maakt voor de film allemaal niet uit.
Hoe gedateerd de film ook is, het blijft voor mij toch genieten.
Effecten zijn typisch uit die tijd, op enkele lompheden na blijt het spul prima overeind. Lambert heb ik niks mee. Een aantal scenes is ie cool, maar over het algemeen een half ei.
Echt genieten is het kijken naar Clancy Brown die vrij onverstoorbaar
op een missie is. De scene waarbij ie als de Kurgan tegen Ramirez vecht op de trap terwijl alles er omheen instort
is super. Type O Negative's Peter Steel hakt de boel kort en klein in een gotisch optrekje!
Ook de kerk-kaarsjes-scene is super. En niet te vergeten de onvoering van Macleod's vriendin met een snelle wagen waarbij de Kurgan verkeersangst heeft!
Highlander bracht de jaren 80 weer terug in m'n huiskamertje!
Hmmm...zo effe een plaatje draaien van A flock of seagulls
terwijl ik m'n Queen platen doorbreek.
4 Sterren.
kirk douglas
geweldige film!!!!!!
dat clancy brown niet al te bekend is geworden door de jaren snap ik niet hier is hij echt geweldig.

Highlander: The Source
2007