Genre: Actie / Fantasy
Met onder meer: Christopher Lambert, Clancy Brown en Sean Connery
Releasedatum: 26 juni 1986
Bekijk via Prime Video
Plot Highlander
"There can be only one."
Geboren in de Hooglanden van Schotland in 1518, Connor Macleod is onsterfelijk. Wanneer hij tijdens een gevecht gewond raakt en niet sterft, wordt hij verbannen uit zijn dorp. Hij ontmoet een andere onsterfelijke, Ramirez, die hem het zwaardmanschap leert en de manieren van onsterfelijke. In het New York van 1986 is de locatie van de Gathering, waar Macleod en een paar overgebleven onsterfelijken moeten strijden voor The Prize, waarmee je de macht op aarde voor altijd hebt.
Connor 'The Highlander' MacLeod
Rachel Ellenstein
Sunda Kastagir
Aman Fasil
*eef
Aardige film, maar zeker niet de beste van Christopher Lambert. Leuk dat Sean Connory erin zit.
veron35
Een geweldig goede film. En dat nummer Princes of the univers van Queen is hun beste.
dik verdiende 5*
VictorKruger
Super Film, maar moet wel in de tijd geplaatst worden. Een stukje jeugdsentiment is ook debet aan mijn positieve mening. Eind jaren 80 heb ik deze film voor het eerst gezien en was er gelijk van onder de indruk. (inmiddels eerst op video en later DvD aangeschaft). De combinatie van avontuur, SF, goede muziek en een sterke cast maakt deze film tot één van mijn favorieten in dit genre. Wel jammer dat de rest van de Highlander films zo bagger zijn. En wat de TV-series betreft; die kunnen niet bij de originele film in de schaduw staan.
Zeker een enorme 5 waard!!!
pjizzle
"I've got somethin to say! It's better to burn out, than fade away!"
Gedeeltelijk jeugd sentiment maar dit blijft echt altijd 1 van mijn favoriete films.
De muziek is geweldig en de sfeer die de film uitdraagt is ook echt super.
Voor de rest is alles wat er onder de naam Highlander is gemaakt een ware flop (hoewel het eerste seizoen van de serie er nog mee door kon).
Ze hadden na deze film nooit meer wat uit moeten brengen wat iets aan het verhaal veranderde. Vooral deel 2 heeft dit prachtige verhaal echt de nek omgedraait door 1 of andere vage reden te bedenken waarom Connor ineens toch niet meer de laatste was...
Voor mij is het dan ook echt een zeer toepasselijke tagline die de film heeft:
There can be only one!
sinterklaas
Vorige week nog op de kofferbakmarkt gekocht. (na het en paar keer te hebben uitgesteld om deze te kopen) en gisteren gezien.
Het is inderdaad een hele goede film. Lambert speelt goed en daarnaast hebben we nog een prachtrol van Connery. Er zitten ook een hoop leuke momenten in en de muziek van Queen zorgt voor een goede achtergrond. De decors zien er wel spotgoedkoop uit. Je zag echt dat bepaalde dingen met een witte doek zijn gedaan en die bliksem schichten zien er ook nep uit. Ze hebben trouwens ook de goedkoopste plekjes van new york op gezocht. maar ach, dat staat de vermaak niet in de weg. Het is gewoon een klassieker. Maar wat een hoop vonken als de zwaarden of ander ijzer maar een beetje elkaar aan raken. Ook leuk hoe die twee die hele kasteel afbreken met die zwaarden. Die man(weet niet meer hoe die heet) die door zijn buik werd gestoken en er toch nog goed vanaf is gekomen speelt er ook een heel leuk rolletje bij. Voor de rest is dit gewoon een klassieker. Met Lambert op zijn best.
PS: Wil graag ook de volgende drie delen hebben (ook al zijn ze uitgemolken) Alleen is het wel raar dat ze deel 2 niet op dvd hebben in Nederland maar deel 3 en 4 weer wel.
veron35

Deel 3 is volgens mij ook niet in nederland uit gekomen. En er zijn 4 films na deze te koop. Ook Highlander: The Source. En Highlander: The Search for Vengeance (tekenfilm) komt binnekort uit.
sinterklaas
Deel 3 is er wel hoor. En Endgame ook. (wat duur trouwens). Ik snap dan ook werkelijk niet waarom ze deel 2 hebben overgeslagen.
DragQueen
een geweldige film, met naar mijn mening een origineel verhaal, en een ijzersterke soundtrack. ( maar ja, ik ben dan ook een queen fan ) christopher lambert is op zijn best in deze rol. en sean connory is natuurlijk altijd toegevoegde waarde. de flashbacks van connor, van verleden naar heden zitten prima verwerkt in de film. en in tegenstelling tot de vervolgen, vind ik dat connor hier zijn beste rivaal treft. de beelden van het oude schotland zijn perfect weergegeven, en de special effects en zwaardgevechten zijn prima voor deze tijd. al is de film hier en daar mischien wat gedateerd, ik vind beslist dat het z'n charmes heeft. verder stem ik deze film wat hoger vanwege jeugd sentimentele redenen, en het feit dat queen de soundtrack verzorgd. zij hebben de film goed aangevoeld, en de muziek past precies bij het thema. " he, ít's a kind of magic. '' ik geef de film 5 verdiende sterren. hoewel ik de vervolgen wel een stukje minder vind.
Pastichio Rocker
Debiele film, maar wel vermakelijk. Kreeg bij sommige stukken (de zogenaamde romantische scenes) toch wel het schaamrood op mn kaken, wat slecht zeg! Toch heeft de film een bepaalde magie. Vooral de flashback scenes zijn goed te doen. Jammer van de Queen muziek (ik heb namelijk een hartgrondige hekel aan die overgewaardeerde kutband).
Queen heeft een handjevol aardige nummers gemaakt, maar is inderdaad een overschatte kitchband.
DragQueen
Jammer, ik denk dat dit vooral komt omdat de meeste alleen de dolgedraaide commerciele hits kennen.. ze hebben zo'n omvangrijk oevre gemaakt. maarja, niet iedereen wil zich de moeite nemen om het non-commerciele werk van hun te verkennen. daarbij verschillen smaken / meningen natuurlijk.
Ik ken de meeste van hun albums, hoor. Non-commercieel werk hebben ze nooit gemaakt, trouwens. (Niet dat dat erg is.)
DragQueen
hiermee bedoel ik dan ook de fillers op de albums. vooral op de eerdere albums staan toch best sterke tracks, die beter zijn als veel van hun bekende hits. en bovendien muziek technisch zeer ingenieus in elkaar zitten. die zijn overigens nooit als single uitgebracht. ( bv: prophets song, march of the black queen etc etc ) naar mijn mening absoluut geen overgewaardeerde band. ze wisten met bepaalde albums toch wel de techniek tot nieuwe hoogten te pushen.
Pastichio Rocker
duidelijk geen muzieksmaak / verstand...
Ik mis hier een uitleg waarom dat zo is. Dus kom maar op.
Highlander is een aardige film, meer niet. Het acteerwerk is degelijk tot matig, de (zwaard)gevechten houterig, de romantische scenes lachwekkend slecht, en de muziek van Michael Kamen wordt weggeboetseerd door de, in mijn ogen, kitscherige pulpsongs van Queen.
En toch heeft de film iets... Ik denk dat het verhaal van onsterfelijken die elkaar tot de dood bestrijden tussen het gewone volk een hoop mensen aanspreekt. There can be only one!
En ik vind jou een uitermate sneu ventje dat als je het er niet mee eens bent maar op de man gaat spelen en maar roept dat ik geen verstand heb van films en/of muziek. ieder zijn eigen mening manneke.
DragQueen
Ten eerste geef jij ook geen behoorlijke uitleg over het feit dat je queen maar een overgewaardeerde kutband vindt. als je dat nou eens fatsoenlijk kan beargumenteren, geef ik ook niet zo'n reactie als deze. als je een grootse en invloedrijke band als queen zo afwimpeld heb je in mijn ogen ook niet echt kijk op muziek. dan kijk je gewoon niet verder dan je neus lang is, denk ik.
Pastichio Rocker
Queen maakt(e) naar mijn mening oubollige kitscherige carnavalsmuziek die wellicht in de smaakt valt bij Eurovisie Songfestival bezoekers en luisteraars, maar mij (en een hoop met mij) niet kunnen bekoren. Misschien leuk voor een feestje in de skihut op een druilerige zaterdagavond in de kinderdisco, maar in mijn vrije tijd wens ik dit soort musicalmeuk niet te horen, behalve als ik straalbezopen ben en het me geen zak meer uitmaakt wat er gedraaid wordt. Highlander zou dan ook een stuk beter zijn als Russell Mulcahy alleen de muziek van Michael Kamen had gebruikt en Queen had terugverwezen naar het Songfestival, waar ze thuishoren. Maar ja, ik ken dan ook alleen de hits van deze overhypte kutband (en dat vind ik ook wel genoeg).
DragQueen
Ja, ja.. daarom hebben ze wereldwijd ook meer als 300 miljoen platen verkocht, en de grootste stadions ter wereld uitverkocht. maar nu is het echt bevestigd voor mij.. je hebt er echt geen verstand van. maar ik laat je maar in het ongewisse. veel plezier in de kinderdisco trouwens. en niet te zat he.. anders gaat de mooie muziek aan je oren voorbij..
Terry Bogard
Wow wow WOW. Wordt Queen hier gedisst? Blijft dan weg van een Highlander board want Highlander IS Queen zoals The Good, the Bad and the Ugly Morricone is. Hoewel de film ongelooflijk sterk is op zichzelf is het toch de muziek die het afmaakt. Als ge zelf ni graag Queen hoort, geen probleem maar geeft de Freddie wel het respect dat em verdient. Queen overspant tien genres. No way, NO WAY da ge Queen eurosongtrash kunt noemen. Dan baseert ge u louter op hun poppy eighties periode (die ook ni slecht is btw
). Stone Cold Crazy, I Want it All, Fat Bottomed Girls... totally rock 'n roll!
En de romantische scènes slecht? Highlander heeft dé allermooiste romantische scène ever. "Where are we Connor? - At the highlands... Where else?" On-ge-looflijk... Da iemand zoals Chistopher Lambert zo goe kan acteren
Natuurlijk begeleid door Queen! "Who dares to love forever?" Als ge die scène ni vat dan mist ge de point van de film. A stroke of genius. Ondergewaardeerd. 12 sterren.
OlafS
Wat ik vroeger leuk vond valt me nu toch behoorlijk tegen, eigenlijk is alles slecht behalve het verhaal. En om nog even over Queen door te gaan, ben absoluut geen Queen fan maar in deze setting is de muziek nog wel te pruimen.
Beitel
Ik heb een zwak voor de serie vanwege het interessante verhaal, maar dit is gewoon jaren '80 camp met ongepaste voorliefde voor Queen. Het is een film bedoeld om nu met jeugdsentiment terug te zien. Ik herken dat gevoel maar mist de nostalgie om het daarmee gelijk als leuke kijkervaring te ervaren.
Pastichio Rocker
Inderdaad. Vroeger vond ik deze film geweldig, maar toen ik hem laatst terug zag op DVD had ik vooral zoiets van: 'wat is dit voor rommel?'. Ik denk dat de hoge scores die hier worden gegeven ook vooral te maken hebben met dat gevoel van nostalgie en jeugdsentiment, en ik betwijfel dan ook zeer of deze mensen de film onlangs nog hebben gezien. Vroeger als kind zijnde maakte je je gewoon niet druk om dingen zoals acteerwerk, special effects en muziek. Dat gevoel belet me dan ook om de film geen lager cijfer te geven.
Terry Bogard
Ik heb em vandezomer gekocht en had em al tien jaar ni meer gezien. Ondertussen heb ik em al 7 keer opnieuw gezien
Toegegeven: den eerste keer da ge em terugzie zijn der een paar klein stukskes die soms een beetje eh... scheef geacteerd zijn ma da valt weg bij een tweede kijkbeurt en valt in het niet bij alles wat de film wél goed doet.
Down_By_Law
Ik kan me goed voorstellen dat Queen niet door iedereen gewaardeerd kan worden. Uiteindelijk is het allemaal extreem over the top en theatraal (voor mij is dat juist wat Queen zo'n geweldige band maakte). Maar carnavalsmuziek???? Dat vind ik een gigantische belediging. De LP's "Queen II" (1974), "Sheer Heart Attack" (1974), "A Night At The Opera" (1975), "A Day At The Races" (1976) en "News Of The World" (1977) kunnen wat mij betreft op het lijstje met beste albums aller tijden, naast grootheden als Bob Dylan en The Beatles. En zoals hiervoor al eens gezegd is, deze albums bevatten vaak betere songs dan de welbekende hits.
ArthurDEZUTTER
highlander=een geweldige cultfilm! er zijn heel wat leuke momenten in de film, en het verhaal is 1 van de beste in het genre.
dat de muziek van queen zo afgekraakt word door sommigen kan ik niet begrijpen. ja, sommige nummers zijn wat over the top, maar luister eens naar the show must go on, i want to break free of another one bites the dust. dat zijn bekende nummers die naar mijn mening niet over the top of theatraal zijn. maar ja, ieder zijn menig, nietwaar?

Highlander: The Source
2007

Highlander: Endgame
2000

Highlander III: The Sorcerer
1994

Highlander II: The Quickening
1991

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Slasher 'I Know What You Did Last Summer' plaatst zich hoog in de Netflix Top 10

Thriller 'A Time to Kill' met Matthew McConaughey morgen op televisie

Paramount deelt trailer van de Taylor Sheridan-serie 'The Madison' met Kurt Russell

Blackadder Back & Forth
Komedie / Historisch, 1999