Genre: Horror / Drama
Met onder meer: Lim Soo-jung, Moon Geun-young en Yum Jung-ah
Gesproken taal: Koreaans en Duits
Releasedatum: 11 augustus 2005
Plot Janghwa, Hongryeon
"Our sorrow was conceived long before our birth."
Twee zusters wonen in een huis met hun vader en de mentaal labiele stiefmoeder, na het herstellen van een onbekende ziekte. Vreemde dingen beginnen in en om het geïsoleerde landhuis te gebeuren, bovendien beginnen de spanningen onder de vier toe te nemen.
Su-mi
Mi-hee
Sun-kyu
Doctor
NO;
Een film die je zeker twee keer gezien moet hebben om het einde te begrijpen. Het einde is heel verassend en zit heel goed in elkaar. Dit is absoluut mijn favoriete Koreaanse film. Dat ene schrikmoment ( ik schrik maar van één scene) is zo goed getimed dat je nog steeds kunt schrikken als je de film voor de 2e, 3e 4e keer ziet. Zo'n goede timing heb ik in nog geen andere film gezien. Eigenlijk verwacht je het wel maar doordat dat schrikmoment eigenlijk op dat moment komt dat je het eigenlijk niet meer verwacht schrikt zelfs de doorgewinterde horrorliefhebben nog.
ik vind het jammer dat veel mensen koreaanse horrorfims nog steeds willen vergelijken met Ringu en andere Japanse horrorfilms.
Er is een duidelijk verschil in stijl tussen Japanse, Koreaanse en Thaise horrofilms. Ik geef deze film een 5 uit 5.
helaas is er al een Amerikaanse remake van gemaakt.
is er al een remake of komt die nog??
ik wil die graag zien,,
om te vergelijken,.. het verhal is vast minder spannend als er 2 blonde snollen in spelen ipv die mystery meisjes...
ik hoop alelen wel dat het 1e uur wat meer spanning heeft want ik vond er toen nog niet zo veel aan eigenlijk
sinterklaas
Ik heb hem ook maar eens geprobeert, ik had gedacht dat het een ijzingwekkende horror was maar dat was het dus niet. Het was eigenlijk meer een soort drama. Afgezien dat ik wel de rillingen kreeg van die hele enge bleke zwartgekleede vrouw met slangenogen die langs dat bed kruipt. Of die aanrechtscene Het doel van deze film zijn eigenlijk de waanbeelden van die twee zusters die nogal luguber zijn en daarom zien mensen dit als horror.
Ik vond het zelf ook een goede film, goed verhaal. Ik had wel meer enge dingen verwacht maar ok. Er word goed in geacteerd en het verhaal is ook erg ingewikkeld en er worden ook allemaal dingen doorelkaar gehaald. Het heeft ook een grote open einde. De film heeft iets weg van het korte verhaal Memories van dezelfte regiseur. En wat was die stiefmoeder lekker gestoord zeg, tjezus. Ik moest ook een beetje lachen om die scene aan de eettafel, hoe die vrouw ineens helemaal gek werd alleen omdat die stiefmoeder een dom verhaal verteld.
Ik snapte ook niks van die zak, dan zit er ineens een pop in en dan ineens de lijk van Sun-Yeong.
Een goede film met een goed verhaal maar deze valt niet in de categorie van Ju-On: The Grudge zoals het achter op de hoes staat. Deze film is net iets serieuzer.
is het zo dat die moeder van die 2 meisjes zelf moord pleegde opmdat ze zo depresief was,, en op een 1 of andere manier is dat andere meisje dan ook dood ik weet dus niet hoe dat komt? want dat zie je dus helemaal niet,,
Op een een of andere vreemde manier is dat meisje onder de kast gevallen en gestikt. Zo heb ik het tenminste begrepen. Maar inderdaad wel vaag.
Flipman
Er werd een mooie spanning opgebouwd, maar daar deden ze af en toe iets te lang over. De clou van de film is ook niet bijster origineel, en bovendien onbevredigend. Ik dacht: "Oh, is dít 't??"
Ik keek hem met mijn broer, en ik moet toegeven, ik schrok me een aantal keren echt kapot! Ook al wist ik wat er zou gebeuren, de timing was zo perfect dat het toch nog effect had! Dat vind ik knap.
Nou, vooruit, toch drie punten in plaats van de geplande tweeënhalf.
BlueSword
net gekeken, vond hem niet zo goed als de meeste hem vinden, vond het verhaal maar een beetje vaag maar uiteindelijk snap ik het toch wel, wel mooi verhaal en best wel zielig, maar echt eng vond ik de film niet, op 2 kleine stukjes na, dat ze bij dat bed kwam, en dat stukje onder die gootsteen, niet echt eng maar wel creepy.
voor de rest vond ik de film veelste sloom op gang komen en word er te weinig gesproken.
ReplicaF
Wel heel spannend maar tegen het einde aan toch iets verwarrend aan het worden.Ik ben er nog niet helemaal uit hoe het nou allemaal precies in elkaar zit.Verassende plotwending,als je erachter komt wat er WERKELIJK speelt.
Maar ik zou niet zeggen dat dit een Horrorfilm is maar meer een psychologische Thriller/Drama.
Erg aan te bevelen.
Een dikke 3,0
movierider
ik ga hem vanavond zien, ben erg benieuwd! ..(en verwacht er misshien wel veelste veel van)
ik houd wel van films met rare spanningsbogen, gekheid, misterieuze verhaallijnen etc etc.
Dan moet dit toch geen missen zijn?!
movierider
..Nou ik heb de film gezien en was aan het eind erg onder de indruk, maar.. nu ga ik toch echt even uitvissen hoe&wat (het is een erg moeilijk te begrijpen film, dat zeker! pff!)
Voorlopig even 4 sterren van mij. ^^
soom
Ik weet gewoon niet echt wat ik hier nu van moet denken. Waarschijnlijk ben ik gewoon écht te dom om nou precies te begrijpen wat er in de eindscenes gebeurde. Ik volgde het de hele film door, dacht ik, ik had voor mezelf al uitgedokterd hoe precies de vork in de steel zat en zat met die gedachten de rest van de film te bekijken. Vandaar misschien, dat ik op een gegeven moment gewoon het spoor niet meer volgde. Het plot zit om die reden wel steengoed in elkaar, omdat ik gewoon echt het idee had dat het op een bepaalde manier zou gaan lopen, en bij 1 bepaalde scene hield ik werkelijk van de spanning m'n adem in. Gauw nog maar eens zien, dus.
Hando
Ik begreep er op een gegeven moment ook niet veel meer van, maar sfeerfvol en eng was het wel.
Coco111
ik verklaar het zo:
dat hele gebeuren zou waarschijnlijk allemaal een droom moeten zijn
en dat su-yeon door het ongeluk met de kast is gestorven.
ik snap er ook nie veel van maar ik zou zeggen. laten we het maar zo verklaren hmm?
darkjaap
een erg spannende film zoals een horrorfilm echt hoort te zijn
alleen vond ik het verhaal een beetj on origineel.. een zeer spannende film die voor de horrorfilmfans echt aante raden is voor de mensen die een goede film zoeken kunnen deze beter links laten liggen maar voor de spanning alleen al is deze film 3 * waard
* * *
Erwinner
Mooie boeiende thriller met erg mooie kleuren en shots.
Een film met veel dreiging afgewisseld met veel drama. De acteurs
waren zeer indrukwekkend.
Het laatste halfuur was idd. een beetje jammer en kost ook bij mij
0.5 punt.
Joeri_000
Kan iemand een link of PB sturen met daarin de uitleg van snapte de film op gegeven moment niet meer.
Baggerman
help me even A.U.B want ik wil het echt snappen!!!
Ik vond het ook zeer verwarrend, maar dit begreep ik eruit (vast fout!):
- De stiefmoeder is eigenlijk de halfzus van de twee meisjes???
- De echte moeder pleegde zelfmoord in de kast na het horen van het bestaan van de halfzus (uit een overspelige relatie van vader!)
- Het jongste zusje vond de moeder, waarna het lijk met kast ena la op haar valt. Ze stikt na een lange lijdensweg.
- Doordat de tweede zus ruziet met de halfzus gaat ze niet kijken, waardoor de jongste zus sterft.
Misschien moet ik de film nogmaals zien, want ik vond het moeilijk om er een touw aan vast te knopen. Toch heb ik me vermaakt!
Halcyon
M'n zoveelste Aziatische spookfilm alweer, maar ben nog steeds niet onder de indruk van dit genre. Zoals altijd met open mind naar gekeken, maar op één scène na vond ik de film nergens eng. En dat kan toch niet de bedoeling zijn van een horrorfilm?
Esthetisch perfect in orde, dat wel. Mooie kleuren en goed gebruik van de jump cuts. Ook het klassieke truckje van de kijker in slaap wiegen en hem dan genadeloos een vlijmscherpe speldenprik toedelen is een basisinstrument van de cinematografie. Geen onaardige methode, al duurt dat in slaap wiegen voor mij altijd net iets te lang waardoor de uiteindelijke climax nooit het gewenste effect bereikt. Maar goed, één keertje is het toch gelukt en de desbetreffende scène mag wat mij betreft tot een bescheiden klassieker omgedoopt worden.
Verder heb ik me geërgerd aan het nodeloos warrige einde dat bovendien nog eens veel te lang aansleept. Vervelend, maar vooral overbodig. Het enige wat ik tijdens die tien minutenlange beeldencollage kon denken was "waarom?". Maar goed, A Tale of Two Sisters was al met al een onderhoudende film, ook al heeft ie me niet gebracht wat ik er van verwachtte.
Coco111
Ik vond het ook zeer verwarrend, maar dit begreep ik eruit (vast fout!):
- De stiefmoeder is eigenlijk de halfzus van de twee meisjes???
nee volgens mij had de zus zich laten verbeelden dat zij de stiefmoe is en dat ze ook verbeelde dat ze zus nog leefd. ze heeft immidels een geesteziekte
asheng
ik snap de hele einde niet meer! moet het maar nog eens kijken...maar wil niet meer in me up kijken..niet eng maar wel vet creepy momenten. zat net in de stuk dat die geest in zwart kwam toen er 1 tegen me aan begont e praten via msn....schrok me de apelazerus -___-"
*spoiler!!*
maar volgens mij wel dat depresieve moeder het overspel ontdekte en na tijdje zelfmoord pleegde in kast die vervolgens op zusje viel en deze ook stief door verstikking. maar nadat de zus..(ja sorry..ben geen ster in onthouden van namen
) ..lulu werd door posttraumatische stresssyndroom bladibla, ging ze meerdere persoonlijkheden ontwikkelen of geesten zien. maar wie zat in die jutte zakken. wie heeft ze vermoordt in die zat...was dat echt alleen een pop? en wies die zwarte geest? de moeder, de zusje? denk de moeder gezien ze uit kast kroop en op eind vergrijpt aan stiefmoeder....is die halfzus uit een overspelige relatie? kan toch niet..daar is ze te oud voor. maar wat is het wel en wat is er met haar gebeurd??? wat is de rol van de geest in het hele verhaal? come on.....3,5 sterren..misschien later 4 als ik verhaal beter begrijp
oh jah..wat hebben asians met haren-over-het-hoofd-hangende-en-raar-kruipende-geesten.
nickvanzutphen
helaas is er al een Amerikaanse remake van gemaakt.
De Amerikaanse remake komt pas in 2009 uit onder de titel "The Uninvited"
MrHorror
ik vond het toch echt een ijzingwekkende horrorfilm! het kroop echt onder je huid, vooral omdat het tempo zo traag is.
Tifamientje_XIII
Ja ik begreep meer naar het einde toe maar minder en minder...
En hij was wel goed eng
* 4.5
Patat
Net zoals de meesten begrijp ik het laatste half uur van de film ook niet 100% wat hem toch een aantal punten kost. Het eerste dik uur is immers enorm spannend met een constant broeierige sfeer. Nog een groot pluspunt is de uitstekende zorg waarmee alles gefilmd is: het prachtige kleuren- en schaduwgebruik zorgen voor een heerlijke duistere sfeer. Misschien wordt er meer duidelijk bij een tweede kijkbeurt.
plorp
wel een geslaagde film. al moet ik zeggen dat dit nou niet meteen horror is. er zitten dan wel mooie creepy dingen in maar het gaat meer richting drama op. maar ik heb er evengoed wel van genoten en was op bepaalde punten best vermakelijk
3,5
Maurien
Ik heb hem vdg voor de eerste keer gezien,Ik snap die film nog niet,

maar wie is er nu gek? Su-mi of de stiefmoeder??
Ja,ik weet het;Su-mi zit in die psychiatrische instelling,maar toch??
(ik kan de film pas punten geven nadat ik hem begrepen heb)
maxo922
Waarom moeten die verhalen altijd zo ingewikkeld? Als die wat makkelijker was had ik hem zeker een hogere score gegeven. maarja, hij was wel goed in elkaar gezet, en deze film speelt echt met je, want zo ongeveer iedereen die deze film heeft gezien begrijpt er niks van. Er was ook best wel goed geacteerd vond ik zo. Ik zit eigenlijk te twijfelen tussen 3,0 en 3,5, maar omdat ik zo lief vind wordt het toch maar * 3,5
Tonypulp
Ongelooflijk...echt ongelooflijk.
Deze film is misschien wel het beste wat ik ooit heb gezien, en nee, dat is niet wat ik dacht toen de film afliep!
Alles behalve, ik wist niet wat er nou was gebeurd ik had geen enkel idee, ik was verward en vond het einde maar niks..
Alles er omheen was perfect, de sfeer was ongekend goed en de acteer prestaties ijzersterk..
Maar wanner je dit leest http://www.imdb.com/title/tt0365376/board/thread/69288079
Zal je mond open vallen van ongeloof, álles maar dan ook écht alles in deze film heeft een groot aandeel aan het plot, het is een lange tekst maar ik verzeker je, wanneer je het hebt gelezen zul je tot dezelfde conclusie komen als ik, dit is een ongekend meesterwerk.
Ik had zelf al verschillende dingen bedacht, en wat ik hier op MM lees is ook allemaal erg leuk, zo zie je dat iedereen er een andere kijk op heeft, maar op imdb staat het zoals het is, en daar is over na gedacht, daar is erg goed over na gedacht..
Wanneer ik het las, en tegelijkertijd aan de film dacht, kwam alles nogmaals langs, alle puzzelstukjes vielen op hun plek..
Ik heb de laatste tijd veel indrukwekkende films gezien, maar deze stijgt er met kop en schouders bovenuit, ik adviseer iedereen die link te checken, want dit is werkelijk briliant..
mister blonde
Ligt in de 5 voor 5 bakken bij Bart Smit.
Die dvd lijkt prima. Is dat ook zo? Of zijn er weer addertjes onder het gras?
A. Jacobsen
Na een stukje van deze film gezien te hebben op een franse zender en omdat deze stukjes me wisten te overtuigen, vooral visueel, heb ik hem aangeschaft. Het feit dat hij in de 5 voor 5 euro bakken ligt speelt natuurlijk ook mee.
De kwaliteit en de aspect ratio van de goedkope dvd zijn comme il faut.
De speelduur is 110 minuten, daar ik op imdb lees dat de film 115 minuten duurt zou het kunnen dat men iets cruciaal heeft weggelaten, maar ik vermoed van niet.
mister blonde
Het lijkt er inderdaad op dat alles in orde is. De originele speelduur wijkt op een beelddrager vaak 4% af, dus dat zal ook goed zijn. Heb ook niets gelezen qua geknipte versies of zo.
Tonypulp
Prachtig gezegd, omschrijft precies wat deze film je brengt

Kokuhaku
Drama / Thriller, 2010