Genre: Horror / Drama
Met onder meer: Lim Soo-jung, Moon Geun-young en Yum Jung-ah
Gesproken taal: Koreaans en Duits
Releasedatum: 11 augustus 2005
Plot Janghwa, Hongryeon
"Our sorrow was conceived long before our birth."
Twee zusters wonen in een huis met hun vader en de mentaal labiele stiefmoeder, na het herstellen van een onbekende ziekte. Vreemde dingen beginnen in en om het geïsoleerde landhuis te gebeuren, bovendien beginnen de spanningen onder de vier toe te nemen.
Su-mi
Mi-hee
Sun-kyu
Doctor
Leotjo
Ik vond dit een mooie film met prachtige beelden, kleuren en muziek. Er zaten ook de nodige enge schrikmomenten in.
Snapt iemand hoe het zit met die zak? Was het een hallucinatie van Su-Mi of was die stiefmoeder echt zo slecht dat ze Su-Yeon erin stopte en er met een bijl of ging slaan?
megaman
zou iemand mij een berichtje willen sturen met wat uitleg over deze film want ik snap er zelfs na 2X kijken nog geen bal van. wie heeft nou wat gedaan? die gestoorde zus of die bitch van een stiefmoeder?
in ieder geval vast bedankt, wie dan ook
Leotjo
in ieder geval vast bedankt, wie dan ook
Ik zou graag ook wel een berichtje met uitleg willen ontvangen...na 2 keer kijken zijn nog best wel wat dingen onduidelijk.
Justice4All
Eén van de beste Aziatische horrorfilms ooit die ik gezien heb. 4****
basblaauw
ik ben ook benieuwd, net gezien maar begrijp het laatste halfuur ook niet helemaal
verder wel hele mooie en spannende film
megaman
attentie: wil iemand die het verhaal beter begrijpt een uitleg willen geven doormiddel van een berichtje naar megaman en leotje.
idd vast bedankt!
basblaauw
hier staat een goede uitleg in het engels (wel vrij lang, maar de moeite meer dan waard, WAT een film!)
Liana
nou ik vind de film echt gigantisch, echt een meesterwerk.
A Tale of two sisters is eigenlijk een heel zielige film, ik probeer het jullie eens uit te leggen waarover het gaat.
Su-Mi is na de dood van haar zusje en haar moeder ernstig ziek geworden, ze lijdt onder een shizophrenie en de stiefmoeder is haar tweede ik. Dus alles wat de stiefmoeder deed, deed ze dus zelf. Maar niet alleen dat, omdat Su-Mi de dood van haar zusje niet verwerken kon, en zichzelf de schuld daarvoor geeft, dat ze haar niet helpen kon (helemaal aan het eind) Beeldt ze zich Su-Yeon in haar hoofd, zodat de wereld voor in orde schijnt te zijn. De vader en Su-Mi waren dus de hele tijd alleen thuis.
notsub
Ik heb geboeid zitten kijken, maar blijf toch met vragen zitten na afloop. Het is allemaal vrij raadselachtig wat zich allemaal afspeelt. De sfeer en de aparte muziek maken de film wel lekker creepy. Ook het tempo, dat best traag is, draagt hieraan bij. Best de moeite waard, alleen al omdat het een originele film is. 2.5
Finisterra
Gisteren een horroravondje ingelast. Mijn broer koos Wilderness (die ik overigens vond tegenvallen) en ik deze. Ook al had ik er nog nooit van gehoord, maar de cover en de uitleg deden mij het beste vermoeden.
Velen struikelden over de trage aanloop, deze vond ik juist enorm goed. Langzaam maar zeker wordt de spanning opgebouwd. Wat al van in het begin opviel, was de prachtige vormgeving. Idem voor de decors en beelden. Het camerawerk was ook van een hoog niveau.
Eigenlijk is dit zoveel meer dan een horrorfilm. Ik zou dit eerder omschrijven als een mysterieus, donker drama met wat horrorelementen. Het verhaal deed zich perfect uit de doeken en draaide naar het einde toe uit op een echte mindfuck. Dat de draadjes alsnog aan elkaar geknoopt werden, vond ik zeker niet nefast voor de gehele beleving. Al kan ik mij voorstellen dat sommigen dit wel zo ervaarden.
Het horror en drama aspect waren perfect verweven en zorgden bij mij voor een unieke ervaring. Subliem.
voskat
Absoluut briljant.
Nog niet eerder een film gezien die deze twee genres zo perfect en effectief samenbrengt.
Shane
Een ontzettend sterke film, die prachtig gefilmd is en met een paar hele enge scene's. Het verhaal is idd wat moeilijk te begrijpen, maar ik denk dat ik het wel snap.
Het zusje en de moeder zijn beide omgekomen in de kast, en sindsdien is de hoofdpersoon(sorry maar ikben de namen vergeten) gek geworden. En ze is dus vanaf dat ze thuiskomt uit de inrichting gewoon alleen met haar vader. klopt dit? Laat please even wat weten of het klopt... Er is dan nog één ding wat ik niet snap, en dat is de stiefmoeder. Is zij nou echt of zit ze ook in de verbeelding van de hoofdpersoon?
Inieder geval een ontzetend sterke film, terwijl ik normaal niet gek ben van japans/koreaans/chinese horror. Ik vond ju-on, dark water, ringu en de amerikaanse remakes ook niet goed. maar deze toch wer wel!
Matchostomos
A tale of neverending complexity
A Tale of Two Sisters getuigt van een grote dosis lef en bewustzijn. Men pretendeert namelijk een klassieke, haast voorspelbare aanpak van suspense om de kijker als vanouds de stuipen op het lijf te jagen, en deze film slaagt daar verrassend en nagenoeg perfect in.
Daarnaast weet deze prent ook op visueel vlak enorm sterk uit de hoek te komen, niet alleen dankzij het mooie camerawerk, maar vooral dankzij een knap spel van symbolisch kleurgebruik. Naast de monotone geluidssoundtrack bevat de film dus een nieuwe onderliggende dimensie om spanning te creëren.
Ook ik ben van de orde om te zeggen dat het complexe verhaal met de daaraan vasthangende plotontwikkelingen deels afdoen aan de gehele sfeer.
Het idee achter deze verteltechniek zorgt anderzijds wel voor een dramatisch sterke impact, uiterst zeldzaam in dit genre.
Een aangename verrassing die smaakt naar meer en een quotering die met veel blijdschap wordt uitgereikt…4*
stevo21
Brrrrrr. Af en toe wisten ze de spanning zeer goed op te bouwen. Lekker griezelen. Was alleen wel een ingewikkeld verhaal, wat pas op het einde een beetje duidelijk wordt.
parvus_flamma
erg goede film, goed plot, moet je lang over nadenken. Ook schrok ik me rot toen ik dat meisje aan die tafel zag zitten als de stiefmoeder onder de tafel kijkt. Zonder geluid maar mn hart bonkte in mn keel. knap gemaakt.
movie*freak
Ik vond hem wel eng maar ik snap de verhaal niet zo goed kan iemand het mischien uit leggen, liever in een prive bericht.
saw1991
Deze lijkt me best wel goed.
Ik ga hem wel eens huren.
Maar kan iemand me vertellen is dit echt horror of zit er meer drama of iets anders ???
maurice74
Horror niet, wel ontiegelijk griezelig. Ik ben een fan van horrorfilms en vind dit tot op heden de allergriezeligste film die ik ken. Zou 'm zeker niet voor het slapen kijken.
Horror niet, wel ontiegelijk griezelig.
Waarom is het dan geen horror?
SilverGun
hor·ror (de ~ (m.))
1 genre van romans, films enz. die een griezeleffect beogen
Ik denk dat A Tale of Two Sisters eerder drama is. De film beoogd IMO niet primair een griezeleffect.
Knub
Over de uitleg:
Als Su-Mi en de vader alleen in het huis zouden
zijn en de stiefmoeder een soort hallucinatie was van Su-Mi, hoe verklaar je dan de scenes (zonder Su-Mi) waarin de vader spreekt met de stiefmoeder? "Er is iets vreemd in het huis sinds de meisjes terug zijn" etc.
Moet hem echt nog eens gaan bekijken.
Heeft iemand ook "Ring around the Rosie" gezien. Vond hem wel erg veel van "A Tale.." weghebben. Soort van Re-Make?
Over de uitleg:
Als Su-Mi en de vader alleen in het huis zouden
Moet hem echt nog eens gaan bekijken.
Uitleg:
Dat is gewoon Su-mi zelf die zich schijnbaar verbeeld dat ze de stiefmoeder is. De echte stiefmoeder komt pas in het huis helemaal aan 't einde van de film na het gedeelte waar Su-mi op de bank zit en zich nog voordoet als de stiegmoeder.
kiriyama
Verassend sterke film.
Ik had het eigenlijk niet verwacht maar deze film bleek een topper. Toen ik het verhaal las leek het me een soort van the ring (amerikaanse versie) waar ik niets aanvond. Niets is echter minder waar, waar bovenstaande titel alles fout deed, deed deze (bijna) alles goed.
De cinematografie, sfeer en belichting vond ik erg sterk en ook van de editing en soundtrack was ik onder de indruk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het laatste half uur minder vond. Maar de eerste 80 min. ofzo waren geweldig. Ben zelfs een paar keer geschrokken en er zaten lekker creepy scenes in.
Jammer van het laatste half uur, had dat wat minder gefocust op plotwendingen en meer op de goed opgebouwde sfeer, had deze zeker een 4.5 gehad. Desondanks was dit een erg lekkere en verassende kijkervaring.
Absoluut briljant.
zeker wat een kei goede en zeer spannende film
het verhaal zet je aan het denken en houd je bezigis heel goed
goed acteerwerk en briljant verhaal.
4,5 ster
prutnek
ik vond dit dus niks
de schrikmomenten waren uiterst voorspelbaar
ze werden bovendien precies zo gebracht als in ringu,lijkt eng maar is het niet
en het verhaal tja,dat die griet zo schizo is als de pest
is het enige wat me duidelijk werd
voor de rest begreep ik er geen hout van,na herzien misschien ja maar het kan toch niet de bedoeling zijn dat je een film met schrikmomenten 2,3 x moet zien
nee ik ging hier goed voor zitten maar een totale deceptie werd mijn deel
Stijntje
soms wat langdradig, maar verder erg mooi geschoten.
Wel erg mooie beelden van het Koreaanse platteland!
3.5
*correcties met dank aan collega
Lucretia
Een film die je zeker twee keer gezien moet hebben om het einde te begrijpen. Het einde is heel verassend en zit heel goed in elkaar. Dit is absoluut mijn favoriete Koreaanse film. Dat ene schrikmoment ( ik schrik maar van één scene) is zo goed getimed dat je nog steeds kunt schrikken als je de film voor de 2e, 3e 4e keer ziet. Zo'n goede timing heb ik in nog geen andere film gezien. Eigenlijk verwacht je het wel maar doordat dat schrikmoment eigenlijk op dat moment komt dat je het eigenlijk niet meer verwacht schrikt zelfs de doorgewinterde horrorliefhebben nog.
ik vind het jammer dat veel mensen koreaanse horrorfims nog steeds willen vergelijken met Ringu en andere Japanse horrorfilms.
Er is een duidelijk verschil in stijl tussen Japanse, Koreaanse en Thaise horrofilms. Ik geef deze film een 5 uit 5.
helaas is er al een Amerikaanse remake van gemaakt.
NO;
deze ga ik morgen met een paar vriendinnen kijken.. het lijkt me een aparte boeiende film..
het einde weetik al (helaas) per ongeluk gelezen toen ik wat info over deze film ging zoeken.. maar ja misschien ook wel handig hij schijnt nogal ingewikkeld te zijn toch?!
NO;
ik had veel over deze film gehoort en dat hij moeilijk te begrijpen was enzo..
maar ook dat hij heel goed was,,
nou wist ik ongeveer al de kern van het verhaal wat een beetje zonde is maar misschien ook wel nodig om het verhaal te snappen als de af-titeling begint!!
alleen ik weet nou niet zeker of ik het goed begrepen heb..
is het zo dat die moeder van die 2 meisjes zelf moord pleegde opmdat ze zo depresief was,, en op een 1 of andere manier is dat andere meisje dan ook dood ik weet dus niet hoe dat komt? want dat zie je dus helemaal niet,,
maar goed,,
dat andere meisje geeft zich zelf de schuld van wat haar moeder en haar zusje is overkomen,,, en moet naar een inrichting omdat ze helemal gek is!
als ze daar weg komt mag ze weet naar huis maar omdat ze zich zelf nog steeds de schuld geeft..
doet ze net als of zij dr moeder en dr zusje heeft vermoord alleen dan niet in eigen persoon maar in stoefmoeder persoon..
die stoef moeder is dus haar 2e ik?
en op het laatst komt pas de echte stiefmoeder,en moet ze weer naar de inrichting omdat ze nog steeds helemaal gek is
is dat het???
help me even A.U.B want ik wil het echt snappen!!!
ik geef het een 4

Kokuhaku