Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Mathieu Kassovitz
Met onder meer: Halle Berry, Penélope Cruz en Robert Downey Jr.
Releasedatum: 18 maart 2004
Plot Gothika
"Because someone is dead doesn't mean they're gone."
Een psychologe wordt wakker als patiënte in de kliniek voor criminelen, waar zij zelf werkt. Ze ontdekt dat ze beschuldigd wordt van de moord op haar echtgenoot, maar ze kan zich daar niets van herinneren. Terwijl ze radeloos haar geheugen tracht terug te krijgen, merkt ze dat een wraakzuchtige geest haar manipuleert.
Miranda Grey
Irene
Rachel Parsons
Turlington
X.MagnuM
Toen ik negen was heb ik ooit eens stukje van deze film gezien, en toen durfde ik hem niet eens af te kijken:P
Maar ik heb hem laatst helemaal gezien, en ik vond'm wel leuk.
Maar ik had de film beter verwacht.
aerts007
NAdat ik de synopsis had gelezen kon ik niet alleen elke plotwending voorspellen, maar ook de belichting en de dialogen.
Misschien is het camerawerk ingenieus, ofzo, maar er is wel wat meer aan een film dan zwierende kranen.
Graag lottocijfers voor komende Zaterdag a.u.b!
Moet zo te horen een makkie zijn.
J-fan
Deze film was een aanrader van een vriendin die zoals ze zei
'doodsangsten uitstond en niet meer kon slapen'.
Dit viel zooo ontzettend tegen.
Ik vond er niet zoveel aan, maar heb hem toch netjes afgekeken.
Het einde was overbodig en wilde eigenlijk zeggen: 'pas-op-ik-ben-zogenaamd-geen-saaie-film'
Ik heb dit ook aan mijn vriendin gemeld en nu zegt ze dat ze de film keek toen ze 10 was.... typisch.
medansavamhel
Een sublieme film die erg goed in elkaar zit en enkele goede schrikmomenten bevat. Absoluut een van de betere Thriller films naar mijn mening.
NightWolf
Niks speciaals en het einde zie je al van verre aankomen. Schrikmomenten waren er niet of slecht gebracht. Toch te doen voor één keertje.
stefan dias
Geen momentje gegriezeld bij deze pulp boordevol cliché's. Ergerlijk flikkerende lichten, elektriciteit die telkens net niet uitviel, een onweer, jawel…
Ik vroeg me trouwens al af wat Halle Berry met zo'n oude dikkerd moest als echtgenoot: oh, ja, het was een pedofiel, dus kan hij maar best oud en dik en vies zijn.
En de ontknoping van de 2de moordenaar was zó voorspelbaar dat ik toch nog iets beter verwachtte en uiteindelijk toch nog bijna verrast werd.
Nu ja: ik geloof ook niet in spoken. De meest wijze woorden uit deze film.
MoviefreakRob
ik vond het een heel mooi verhaal!
Lekker spannend!
Toch goed om een avondje te griezelen!
Halle Berry past goed voor deze rol!
4.5
noedell
vond dit een zeer freaky filmpje werd er zelf helemaal gek van!!
ma opsich wel een mooi verhaal
MoviefreakRob
ik heb toch maar een 3.0 gedaan!
4.5 vond ik een beetje overdreven
jamey
Goeie film !! mooi verhaal, komt uit dat geesten eigeljk alleen maar gerechtigheid willen..
Niet weerzinwekkende schrikmomenten maar zeker spannend !!
voor mensen die snel bang zijn bij dat soort films ( ben ik ook) is dees tog aan te raden
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11922 berichten
Dat willen ze altijd...maar ik vraag me altijd af waarom ze het nooit gewoon direct kunnen zeggen wat er aan de hand is, ipv allerlei vage signalen en hints te geven.
aerts007
Dan zouden de films maar 20 minuten duren.Lijkt me van de geesten geen goed idee!
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11922 berichten
Waarom niet? Het zou ons een hoop rommel bespaard hebben...
JDSsmetje
echt stomme film !
Daar hebben we veel aan.
JDSsmetje
Dat ze dit een horror film durven te noemen slaat echt nergens op want het heeft totaal niets te maken met horror.
Inderdaad, dit is geen horrorfilm. Kanaaltwee (2be) noemde dit wel gewoon een thriller.
RideOnAppie
Dit is de eerste horrorfilm die ik gekeken heb
't was op vakantie, filmavond in de kantine, ik was 11 geloof ik, o mijn god, wat heb ik die nacht wakkergelegen.
Later heb ik 'm nog eens gehuurd, ik vind 't zeker een goede film, en ik zou 'm zo nog een keer kijken, Verhaalinhoudelijk vind ik 'm goed, alles sluit aan. top
bild
Mooie sfeervolle thriller met erg goede cast.
charmed one
een geweldige thriller met een goeie spannende sfeer.en een goeie cast.
hellblazer93
Best goede film met een goed verhaal en goed acteerwerk ook. Vrij verwarrende film als je even niet oplet. Niet echt voorspelbaar, de 2e moordenaar had ik ook niet zo snel bedacht.
charmed one
hij is inderdaad ook niet voorspelbaar. dat is alleen maar beter. daarom is hij nog spannender.
TragieStar.*
Spannende film. Heb erg genoten van het begin tot het einde.
Eng is de film niet maar er zaten wel schik momenten in.
Halle Berry acteerd weer eens schitterend zoals altijd. Het verhaal is ook goed. En ga de film gauw weer eens kijken is al een tijdje geleden.
En zeker ook niet voorspelbaar hoor.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Leuk thrillertje, alhoewel ik meer had verwacht.
Cast doet het geweldig, zoals ik van ze gewend ben.
Plot was erg interessant, alleen de film kwam veel te traag op gang, en een sterke spanningsopbouw miste het ook wel. Schrikmomenten waren wat cliché, maar oke.
Einde red de film toch wel, alhoewel ik wel dacht dat Robert Downey Jr. een wat grotere rol daarin zou spelen (gezien die aanleiding dat hij toch opeens de tattoo ging opzoeken). Achja, maakt het er niet slechter op, en waarschijnlijk in deze film wel beter zelfs.
Vanwege het plot en de cast nog een 3,5
maikel01
Hallo mensen , ik heb Gothika nog niet gezien maar is het wat? Alvast heel erg bedankt als je wilt reageren
wavanbuuren
Er zijn pas 14 pagina's aan comments geschreven, dus logisch dat je dit vraagt
moviemafketel
- 19752 berichten
Plot zag ik destijds ook niet aankomen. Dacht eerder dat Robert Downey jr. overal achter zat, maar dat bleek dus allemaal anders te zijn En Halle Berry en Cruz in een film is ook altijd prettig kijkvoer.
DwarreI
Erg jammer dat Kassovitz na het briljante Haine is gevallen voor het grote geld en de weinig interessante hollywood pulp.
Bibelonseberg
Ik ben dan wel geen ECHTE horror kenner maar vond deze film toch best wel griezelig op z'n tijd. Verrassende wendingen in de film. En het fijne van deze film is dat tie best eng en spannend is zonder dat je na de aftiteling de hele tijd met koude rillingen loopt en over je schouder aan het kijken bent. Prima film dus.

Netflix komt binnenkort met de Zack Snyder-films '300' en 'Rise of an Empire'

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video