• 9.378.991 stemmen

Suicide Squad (2016)

Actie / Avontuur | 123 minuten / 136 minuten (extended cut)

Genre: Actie / Avontuur

Speelduur: 123 minuten / 136 minuten (extended cut)

Alternatieve titel: Task Force X

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: David Ayer

Met onder meer: Will Smith, Jared Leto en Margot Robbie

Gesproken taal: Engels, Japans en Spaans

Releasedatum: 4 augustus 2016

Plot Suicide Squad

"Worst. Heroes. Ever."

De geheime overheidsorganisatie A.R.G.U.S, onder leiding van Amanda Waller, doet een beroep op een strijdmacht bestaande uit een aantal supercriminelen. Ze staan bekend als Task Force X of ook wel de Suicide Squad. Ze krijgen gevaarlijke opdrachten toegewezen in ruil voor een kortere gevangenisstraf.

Floyd Lawton / Deadshot

June Moone / Enchantress

Keith Griggs

avatar van Indiana007

Indiana007

Zag dat will Smith meedoet.

Had hem niet herkend in de trailer.

Morgen ga ik hem zien.

Gelukkig grote rol voor harley quinn

avatar van New Flame

New Flame

Degelijk, maar niet zo bijzonder dan ik had verwacht. Het is allemaal zeer binnen de lijntjes in tegenstelling tot soortgelijke anti-held Deadpool, die veel frisser en origineler was dan dit. Ik miste een boeiend verhaal en een beetje chemie tussen de personages en men forceerde het wel heel hard om enige misplaatste sympathie op te wekken voor Deadshot (waarschijnlijk omdat het Will Smith is).

Gelukkig zijn er ook een aantal pluspunten die het toch de moeite maakte:

- Harley en The Joker: ik kan niet wachten om hen in een volwaardige Batman-film te zien opduiken.

- Amanda Waller: de cool waarmee Viola Davis zich geen enkel moment liet intimideren was indrukwekkend en ik genoot van haar no-nonsense aanpak.

- The Enchantress: een slechterik met weinig diepgang, maar ze maakte toch indruk door haar bevreemdende aanwezigheid, haar krachten, dat taaltje, de look,... .

Katana, Killer Croc en Diablo waren ook oké, ook al hadden ze maar kleine rolletjes. De andere personages deden me niet veel. Die Captain Boomerang was maar flauw en Flag verrassend 'beige'.

Het zijn dus vooral de vrouwen die voor mij het meest memorabel waren.

Misschien ben ik te gul, maar toch net nog een 3/5.

avatar van LPereboom

LPereboom

Toch een kleine teleurstellingen. Had toch wat beter verwacht dan ik had gehoopt. De film is heel warrig en alles door elkaar. Het verhaal is simpel en niet zoals het moet zijn! De film moet het dan vooral hebben van leuke actie scenes en af en toe een tikkeltje humor! Robbie, smitt en leto doen het voortreffelijk al komt die laatste te weinig aanbod!! Hij speelt The joker schitterend en zalig om te bekijken... maar je ziet hem te weinig verschijnen! De soundtrack vond ik ook verfrissend en was zeker een extratje... Als fan geef ik hem een 7/10! Maar het kon echt veel beter!

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Voor mij toch wel verrasend meegevallen had hier echt naar uit gekeken. Maar had al slechte dingen over gelezen dus had een beetje schrik dat hij zou tegenvallen. Maar is mij zeer goed bevallen. Heb mij geen seconde verveeld. Cast deed het zeer goed vooral Smith en Margot en Leto waren zeer goed. Leto gaf terug een frisse wind als joker maar kwam er inderdaad helaas wat te weinig in. Verhaal stelt wel niet veel voor en is inderdaad zoals hierboven geschreven soms wat warrig. Maar is denk ik ook een beetje normaal met zoveel personages ze kunnen natuurlijk niet elk personage uitdiepen dan zou de film 4 uur duren ofzo Maar door de humor, cast en de actie was ik dit snel vergeten en heb er mij niet aan gestoord. Persoonlijk vind ik deze veel beter dan batman vs superman waar ik ook hoge verwachtingen van had maar zwaar teleurgesteld was. Muziek was ook zeer goed en paste perfect bij de scenes. Ayer geeft het prima gedaan!! 8/10

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Zucht. Ik heb eigenlijk niet veel met superhelden-films normaal gesproken, maar ik dacht dat dit zo'n uitzondering ging worden. 2 uur lang knallen dacht ik, maar alleen al nu ik alle nieuwsberichten en reacties globaal lees ben ik teleurgesteld. Ben ik de enige die niet wist dat humor een belangrijk deel had hierin? Had eigenlijk iets serieus verwacht a la de Batman-trilogie, maar de enige vergelijking die ik tot nu toe heb gezien is fucking Deadpool, een film die ik nooit van mijn leven op zou zetten. Zal wel zuur overkomen dit maar toch. Was ik nou maar geen dingen vooraf gaan lezen, iets dat ik normaal gesproken eigenlijk nooit doe.

Hopelijk vind ik morgen alsnog ergens in m'n slaapkamertje de energie om m'n bed uit te stappen en 12 uur in de bios te zitten aangezien er een goede 3 kwartier tussen die slaapkamer en de bioscoop zit...

avatar van Shinobi

Shinobi

"Suicide Squad is even worse than Fantastic Four."

Bron: Suicide Squad Isn’t Even the Good Kind of Bad

Pijnlijk.

John Milton

Yes. That's really ripping it to shreds...

avatar van ibendb

ibendb

Normal is a setting on the dryer.

Suicide Squad: dé film waar enorm naar uitgekeken werd sinds de release van de eerste trailer op Comic Con 2015. Na Batman V Superman werd dit enthousiasme bij velen wat ingetoomd en werd er plaats gemaakt voor angst. Angst dat dit een even grote ramp zou worden, want BvS was stront van de bovenste plank. Dat terzijde, ik heb alle trailers (na de eerste) proberen te vermijden omdat ik té hard uitkeek naar deze film. Jammer genoeg werd iedere nieuwe trailer voor élke film in de bioscoop gedraaid waardoor ik ze wel moest zien. Nu moet ik eerlijk zijn en zeggen dat de film helemaal anders is dan de trailers doen schijnen.

De film begint erg rommelig: de villains worden geïntroduceerd op een enorm snel tempo zodat er meer backstory aan Harley Quinn en Deadshot zou kunnen gegeven worden. Het is meteen duidelijk dat de filmmakers weten dat dit de favorieten zijn van de fans, vooral HQ. Jammer genoeg werd dit iets teveel door ons keelgat geforceerd waardoor we ze wel leuk moest vinden.

Eenmaal dat de Squad samengesteld is en op pad gaat, ging het bij mij nog iets verder de mist in: alles leek te veel op een video game. De herhalende 'hinderlagen' kwamen niet natuurlijk over en ook de vechtscènes verliepen iets té smooth.

Maar dan herpakt de film zich. Vanaf de Squad Waller gered heeft uit de toren en The Joker neercrasht met de heli, wordt er even nog wat tijd genomen om diepgang te creëren bij enkele personages. Bij de meeste lukt dit. We krijgen een wat andere kant van HQ te zien en ook El Diablo krijgt zijn eigen (voorspelbare) achtergrondverhaal. De enige waar we weinig tot niets over te weten komen, is Killer Croc. De hele film liep die er ook maar bij 'om de hoop te vullen'.

De eindbattle is erg badass, dat moet ik de makers nageven. Alleen wordt er hier te veel gefocust op het 'eigenlijk zijn wij allemaal good guys'-gegeven, wat jammer is voor een film over echte slechteriken. De enige die nog steeds door en door slecht lijkt is The Joker. Jared Leto doet zijn best, dat zien we, maar toch mist hij dat beetje extra gekkigheid en charisma dat Heath Ledger wel had.

Margot Robbie als HQ is geweldig. Ze zet een geweldige acteerprestatie neer en brengt Harley Quinn echt tot leven. Jammer is dat ze voornamelijk rondparadeert met oneliners. Viola Davis doet ook haar best, maar ze verbleekt in mijn ogen wat naar de achtergrond. Cara Delevigne doet waar ze het best in is: een mooie heks zijn.

Suicide Squad heeft me zeker niet teleurgesteld, maar wist op sommige vlakken niet volledig te presteren. Zo zijn enkele grote plotgaten en voorspelbaarheden bijna onvergeeflijk. De film is grappig (alhoewel het merendeel van de goede grappen in de trailers zit), spannend en gewoonweg leuk om naar te kijken. Ik snap dat vele critici en menig fan deze film met de grond gelijk zullen maken, maar ik heb me uitstekend vermaakt.

Ik geef Suicide Squad een 3,5* omdat het toch niet heeft kunnen zijn wat het wilde zijn, maar toch een aangename rit was.

TornadoEF5

Ondanks alles, nu al de film met de beste single ooit. Dat zal dan ook wellicht het hoogtepunt van de film worden, die ik wel eens ga kijken later dit jaar.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Is nihilistisch geweld leuk in ‘zomer van angst’? - NRC

1* in NRC, maar wat een zure en in mijn ogen om verkeerde redenen negatieve mening. Recensent lijkt enkel te vinden dat zo'n film met verheerlijking van geweld niet kan nu terroristen mensen opblazen. Ik weet ten eerste niet of er sprake is van verheerlijking (moet de film nog zien) maar daarnaast zou dat altijd moeten kunnen. Sowieso worden al decennia mensen geteisterd over de hele wereld, maar toentertijd hoorde je deze persoon niet.

Oh ja, inhoudelijk weet hij werkelijk helemaal niets over de film te zeggen, ook knap in een recensie.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

mjk87 schreef:

Het komt een beetje over alsof je je vader voor het eerst in 20 jaar meeneemt naar de bios en hij er ook over mee wil praten zonder echt door te hebben wat hij gezien heeft. Rare vergelijking met een jaren-60-film terwijl er elk jaar een handjevol superheldenfilms uitkomt, wat geblaat over wapenverheerlijking, nog een keer "ondergetekende" eronder als de kers op de taart, en klaar.

John Milton

Manman. Met de ontevreden geluiden over de VK recensies ben ik het niet altijd eens (soms wel), maar met deze wereldvreemde wanreview moet ik jullie 100% gelijk geven. Geen enkele poging om de film in zijn eigen subgenre van de superheldenfilm te beoordelen. Politieke en maatschappelijke realiteit mogen best naar voren worden gehaald, maar dit is nauwelijks to-the-point.

avatar van Cikx

Cikx

Vond dit wel een aardige review waar verschillende meningen aan bod komen:

Suicide Squad Review (Non-Spoilers) - YouTube

avatar van IH88

IH88

Dezelfde recensent van het NRC heeft deze lovende recensie geschreven over Independence Day Oudjes redden de aarde in superieure blockbusterfilm - NRC. Juist ja, diezelfde film waar de hele wereld aan gort wordt geschoten en hele steden verwoest. En diezelfde recensent maakt zich bij Suicide Squad druk over gekke antihelden met wapens... Hoe serieus moeten we zo iemand en zijn recensies nog nemen?

John Milton

Dat hij zo'n stuk wrakhout (naar verluidt) als Independence Day: Resurgence wel kan waarderen is al opmerkelijk, maar in het licht van die aanmerkingen op de plaats van Suicide Squad in ons huidige klimaat, is het helemaal dubieus. Die naam onthoud ik.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Het hebben van een duidelijke eigen mening is belangrijk, maar dit is gewoon onbekwaamheid, net als die voorbeelden van de Volkskrant die ik al eens aanhaalde. Hij begrijpt het niet.

avatar van DiDa

DiDa

Ik zie trouwens dat de NL reviews een stuk positiever zijn dan de Amerikaanse....

Is nihilistisch geweld leuk in ‘zomer van angst’? - NRC

Het ironische is dat hij toegeeft aan die angst, en dat hij blijkbaar liever in een maatschappij wilt wonen waar films zoals deze worden gecensureerd. Dit geeft hij alvast aan, maar zover zal zijn verstand wel niet reiken (mag ik hopen).

avatar van DiDa

DiDa

Warner Bros. Reportedly Had Two Competing Cuts of ‘Suicide Squad’ - screencrush.com

Het gebeurd zo vaak dat de studio en regisseur hele andere ideeën over de film hebben. Ik denk dat Suicide Squad typisch weer een gevalletje is waarbij de studio een hele andere cut uitbrengt dan de regisseur voor ogen had. Dit is niet de eerste keer dat dit David Ayer gebeurt. Zijn film Sabotage met Schwarzenegger onderging hetzelfde. De studio wilde meer actie en de film verkopen als een old school Schwarzenegger film met als resultaat re-shoots en een rommelige film waar verhaaltechnisch weinig meer van klopt. Dit schijnt bij Suicide Squad hetzelfde te zijn. Ben benieuwd. Ik ga hem vanavond zien!

avatar van Basto

Basto

• 11964 berichten

De enige reden om hier heen te gaan, was dat ik het eerdere werk van Ayar erg kan waarderen. Heb helaas al een kaartje gekocht, zou anders definitief zijn afgehaakt, nu ik bovenstaande gang van zaken lees. Ben wel klaar met al die superhelden films.

Maar we gaan het nu zien, kan eigenlijk enkel meevallen. En wie weet komt de Director's cut ooit nog eens uit.

TornadoEF5

Ik vind de artwork trouwens echt wel zot. Jammer dat ze de single er trouwens al weer af hebben gehaald. Als ik als regisseur zo word tegengewerkt, zou ik trouwens de boel saboteren... . Kijk niet raar op als er plots een brandje ontstaat zonder een duidelijk aanwijsbare oorzaak waarbij een groot deel van het materiaal verdwijnt, of er plots een kwaliteitsvolle versie van de film gelekt wordt op illegale downloadsites bij een hypothetische film van ik.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Is nihilistisch geweld leuk in ‘zomer van angst’? - NRC

Op zich zegt-ie dat hij er zelf geen zin meer in heeft, en dat is een standpunt wat je in moet kunnen nemen. Niet helemaal oneens met zijn gedachtetrant: het is discutabel hoe je het superhelden-format kunt omdraaien en de slechterikken de hoofdrol geeft. En eigenlijk verandert er dan niet veel aan wat dit soort films leuk en onderhoudend maakt. Legitieme kritiek op het genre, maar volgens mij zijn experts nog verdeeld over de werkelijke negatieve invloed van geweldsfictie. Na het zien van dit soort type films kiezen verreweg meer mensen niet voor geweld dan dat ze dat wel doen.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Is nihilistisch geweld leuk in ‘zomer van angst’? - NRC

De wereld lijkt zijn spoor op ieder vlak kwijt te raken. Alles is racisme, in Amerika is de politie doelwit, mensen radicaliseren en iedere gek loopt met mes of pistool op straat.

Anno 2016 dus de volgende golf van terrorisme...................Films!!

Dus naast de gaming industrie nog een verdorven mogelijkheid dat kan uitlopen op agressie. Vroeger was het de muziek van Rammstein of noem ze maar op, daarna de FPS die massaal aftrek vond en nu de films die een ieder ertoe drijft om maar lekker erop los te gaan knallen in je straat.

De wereld draait door maar de mens draait nog sneller door. Teveel mensen kalken de wereld vol met zomaar zelfbedachte stellingen zonder ook maar bewijs te gaan leveren.

En oja, de recensie is verder ook echt geen zak waard. Krijgt die gast ook nog betaald daarvoor????

Ik heb een reeks persoonlijke aanvallen verwijderd. Houd de discussie puur inhoudelijk bij de film en respecteer de mening van de ander.

avatar van Indiana007

Indiana007

Wel erg vette poster

avatar van NERD

NERD

Vond de film erg bleek. Personages die totaal niet aanslaan, grappen die aan mij en zo te horen de hele bioscoopzaal voorbij gingen en ook een verhaal dat mij eigenlijk totaal niet kon boeien. Heel tegenvallend allemaal, en gewoon helemaal geen leuke film om te kijken. Sloeg overal de plank mis. Niet zo duister als batman, niet zo grappig als deadpool, niet zo sympathiek en "gezellig" als Guardians of the Galaxy. Het was eigenlijk gewoon helemaal niets, en dat is dan ook mijn beste (en meest nietszeggende) opsomming van deze film; het was gewoon eigenlijk helemaal niets. 2 sterren.

avatar van Basto

Basto

• 11964 berichten

Escape from New York meets Ghostbusters

Tegen de verwachting in heb ik me hier prima mee vermaakt. In plaats van weer een hoop superhelden onzin, bleek het een geinige Escape from New York rebooth, waarbij niet één maar een handvol criminelen worfen ingezet een probleem op te lossen dat de overheid zelf niet aan kan. Het strijdtoneel is wederom een vervallen metropool en als er een nanopil in de bloedbaan wordt geinjecteerd en de baas neeerstort met een helikopter en in handen van de bad guy(girl) valt, is het duidelijk dat Ayar zijn klassiekers kent. Het eind heeft veel weg van Ghostbusters, geen superhelden, maar ancient curse shit! Vermakelijk. Helaas is het nihilistische randje er flink afgeveild.

De film is verder een groot rommeltje en er had zeker 20 miniten extra om de montage vloer moeten eindigen (waarschijnlijk alle reshoots), maar dat mocht de pret niet drukken. Moest ook vaak denken aan Big Trouble in Little China, die ook gekraakt werd bij ontvangs, maar inmiddels is uitgegroeid tot cult klassieker. Het mengen van te veel genres als gevolg van tomeloos enthousiasme valt vaak niet ditect goed.

Het zag er ook allemaal erg tof uit, dus ik blijf fan van Ayar en hoop ooit nog eens zijn cut te zien.

4* met groeipotentie.

avatar van Shinobi

Shinobi

"The worst of the worst."

David Ayer is een gedegen regisseur en schrijver, maar het is verbazingwekkend te noemen dat dit wanproduct uit zijn koker is gekomen. Hoewel er steeds meer geruchten naar boven komen dat de directie van Warner Bros. een flinke hand in deze miskleun heeft gehad.

Van tevoren verheugde ik me hier zwaar op, omdat deze opzet tot de verbeelding spreekt; een stelletje losgeslagen en bovenal psychopathische criminelen die noodgedwongen de held moeten uithangen. De introductie van deze antihelden is leuk gevonden, ondanks de dik aangezette soundtrack die te pas en onpas zijn intrede doet. Eigenlijk is dit al een voorbode voor de neerwaartse spiraal die komen gaat.

'Suicide Squad' schotelt je namelijk een verhaal voor dat kant noch wal raakt. Als kijker voel je je enigszins bestolen door de uitkomst, vooral omdat men het wederom presteert om met een uitgekauwd clichématig vehikel te komen. Nergens maar dan ook nergens is de duistere sfeer te proeven die in de eerste trailer aanwezig is. In plaats daarvan word je geconfronteerd met een rommelige pacing waar nauwelijks enige visie in is te zien. Best knap dat zo een simpel, doch sterk gegeven zo vakkundig om zeep geholpen kan worden.

De meeste personages schurken tegen het matige aan en stralen geen tot weinig charisma uit, alleen Deadshot en Harley Quinn zijn de moeite waard. Het is te merken dat de focus daar gelijk naartoe gaat middels hun flashbacks en motieven. Overigens is de hele heisa rondom Jared Leto's vertolking van The Joker te verwaarlozen, gezien hij te kort in de film zit en slechts miniem indruk kan maken.

Het gebrek aan Rated R content is op zich te vergeven, maar de actie laat veel te lang op zich wachten. Bovendien zijn de actiescènes simpelweg te degraderen naar ondermaats. De zoveelste slow motion shot, het afknallen van lelijke CGI monsters, en geen enkel memorabel moment. Gaap. Cara Delevingne die tegen het einde aan lachwekkend acteerwerk aflevert - kun je het wel acteren noemen? - kan er dan nog gerust bij.

Al met al een lamlendig gebeuren waar stiekem een goede film in zit verborgen, maar dit komt er helaas nooit uit. DC stelt wederom teleur en het is nog steeds wachten op een adaptatie die wel kan vermaken. Mocht je nog geïnteresseerd zijn, er zit tussen de eindcredits nog een extra scène.

1,5 Sterren.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Ik ben ook erg gedesillusioneerd door de titel "zomer van angst". Ik heb geen enkel idee waarom ik angst zou moeten hebben............................. Ik vind het moeilijk om dit allemaal te bewoorden, maar ik walg van onze levenshouding en van onze houding naar anderen toe.

Ik ben het eens met je en vele anderen ook. De media is daar voor een groot deel de boosdoener maar dat we als een groot naïef collectief ook alles nog geloven zal het moeilijk worden allemaal. Ikzelf kijk geen journaal meer en volg verder zo goed als geen ander nieuws meer (behalve werkgerelateerd). Maar de mens is altijd al bruut geweest dus er is al die eeuwen echt niets veranderd behalve de middelen en de rechtspraak die we mogen genieten.

Ontopic: Een film die zou kunnen aansporen tot geweld? Dat geloof ik niet... geweld zit in de mens en komt door boosheid naar boven. Een game die aanspoort tot geweld? Dat geloof ik ook niet. Muziek dan, Rammstein, Death/Black Metal en noem het maar op? Ook dat geloof ik niet.

Nee agressie wordt gecreëerd tijdens de beginfase van de mens tot zijn uitbarsting. Dit kan komen door bijvoorbeeld mishandeling (geestelijk, lichamelijk), een afwijking (neurologisch zoals ODD en CD), en indoctrinatie. Ikzelf heb de wereld games gespeeld die betiteld zijn als agressie oproepend, niks aan het handje. Ik luister graag naar Rammstein, niks aan het handje. Ik zie graag psychologische thriller-horror met het liefst een zeer donker en luguber randje, niks aan het handje.

Ondanks al die agressie oproepend middelen waarmee ik mijzelf mee overspoeld heb, kan ik met gerust hart jullie mededelen dat ik nog nooit van mijn leven betrokken ben geweest met agressie. Oké een woordenwisseling daargelaten, maar lichamelijk heb ik nooit agressie hoeven te vertonen. Ik speel de agressie van mij af met agressie-games als ontspanning. Na een dagje ellende niets boven een heerlijke actiefilm met veel dom en bruut geweld, daar fris ik van op. De koptelefoon opzetten met Rammstein - Live Aus Berlin, wat een genot en daar kikker ik van op.

Een film van DC is gebaseerd op Commic books, en daar zit me veel agressie in. Comics zijn verkrijgbaar vanaf 1935. Sindsdien zijn er miljoenen overleden door toedoen van mensen die zijn doorgedraaid door dit papier met kleur (not). Echt als we films ook al tot boosdoeners gaan bombarderen dan kunnen we beter met z'n allen als mormonen gaan leven. Al het `duivelse`zal dan uit ons leven verbannen worden.

Ook al ben ik geen comicfan, ik ben wel filmfan en zeg: "Allemaal kappen met dat gezeik over agressie, laat ons films kijken"!