• 9.379.524 stemmen

Suicide Squad (2016)

Actie / Avontuur | 123 minuten / 136 minuten (extended cut)

Genre: Actie / Avontuur

Speelduur: 123 minuten / 136 minuten (extended cut)

Alternatieve titel: Task Force X

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: David Ayer

Met onder meer: Will Smith, Jared Leto en Margot Robbie

Gesproken taal: Engels, Japans en Spaans

Releasedatum: 4 augustus 2016

Plot Suicide Squad

"Worst. Heroes. Ever."

De geheime overheidsorganisatie A.R.G.U.S, onder leiding van Amanda Waller, doet een beroep op een strijdmacht bestaande uit een aantal supercriminelen. Ze staan bekend als Task Force X of ook wel de Suicide Squad. Ze krijgen gevaarlijke opdrachten toegewezen in ruil voor een kortere gevangenisstraf.

Floyd Lawton / Deadshot

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

TornadoEF5 schreef:

Ik zou ze uberhaupt naar geen enkele Marvel/DC-film meenemen. En mochten ze dat per se ooit willen, dan moeten ze dat maar zelfstandig gaan doen vanaf een bepaalde leeftijd met hun zakgeld. Al heb ik zo een vermoeden dat dat zakgeld altijd wel al aan andere dingen zal opgaan.

Zonde, ik kan je vertellen dat het ontzettend leuk is om met je kids naar dit soort films te gaan. Veel voorpret en napret en natuurlijk figuren en boekjes verzamelen. En feitjes opzoeken in de encyclopedies!

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

predator schreef:

Ik heb nog geen kinderen hoor, en ik betwijfel of het er ooit van zal komen.

avatar van robinbeckers

robinbeckers

(verwijderd) schreef:

En in dit geval? Is dat niet jammer van het verschil tussen een normaal en IMAX scherm?

Lekker naar VUE (Eindhoven) gaan. Bioscoop ervaring is vele male beter t.o.v. IMAX, terwijl ik altijd helemaal into IMAX was, daar heeft VUE verandering in gebracht. Het blijft natuurlijk nog altijd een mening:

De entree is al direct fijn binnen komen.. overzichtelijk, duidelijk, de sfeer die in mijn ogen de bioscoop uitstraalt, bepaalde rust wellicht beter omschreven.

Het personeel is erg vriendelijk, rustig en zeer behulpzaam (in hoeverre het moeilijk mag zijn om in een bioscoop de pijltjes te volgen, moest ik toch nog even wennen aan het 'nieuwe' in een voor mij nieuwe bioscoop).

Viel op dat het echt zeer netjes en opgeruimd was. Nogmaals, de sfeer/rust vind je de hele tijd terug.

Ik vond de Dolby Cinema zaal zeer fijn! De stoelen zaten top, ruim plaats en dan vooral voetenruimte was dik in orde! Gelukkig hier gewoon de bekerhouder naast je in de armsteun i.p.v. op de achterkant van de stoel voor je.

De hoogte van stoelen hebben ze goed gedaan, echt trapsgewijs zodat je geen hoofd in je gezichtsveld hebt.

Puur genieten van de zaal die, ja hoor hier komt ie weer: rust, uitstraalde.. gewoon 1 simpele LED kleur als randen onder de wanden en that's it.

Onder de film ook, nergens afleidende lampjes van bijvoorbeeld de nooddeur wat voor mij heel goed werkte.. ik had toen ik ging zitten al direct het gevoel: gevoel van in een bioscoop zitten waar je gewoon echt voor de film(beleving) komt.

Dan rest me nog het scherm, ik zag eigenlijk geen verschil qua grootte t.o.v. IMAX, al zal IMAX toch iets groter zijn. Wat ik wel zag: helder, duidelijk, details.

Het beeld is zowel zonder als met 3D bril haarscherp en is echt genieten. Ik kreeg geen enkele keer last van mijn ogen dat ik bijvoorbeeld moest scherp stellen of doordat het te snel ging weer moeilijk focus kon leggen op datgene waar de focus hoort te zijn.. nee dat beeld was echt zeer fijn en een lust voor het oog!

Neem daarbij nog het geluid wat meer dan dik in orde is.. ook hier weer genieten. Die bass klopt op de een of andere manier gewoon perfect met hoe het hoort te zijn. Zeker niet te hoog en al helemaal niet te laag. Bij IMAX heb ik echt het gevoel dat het hard hard staat omdat het maar moet.. bij Dolby lijkt het meer met gevoel te zijn gedaan.

De spraak is erg clean en zeer fijn te verstaan, water wat je zou horen stromen klinkt gewoon zo realistisch.. nee zo heb ik het nog nooit ervaren. Dit is een lust voor het oor!

Voor mij voortaan dus VUE (Eindhoven)!

avatar van robinbeckers

robinbeckers

John Milton schreef:

Als ik de keuze had zou ik ook voor 2D gaan, maar ik moet zeggen dat ik Imax 3D (andere techniek) erg goed kan hebben (lees: er weinig last van hebben). Star Trek Beyond viel me op dat front mee, al prefereer ik nog steeds 2D in verreweg de meeste gevallen. Geluid in Imax is wel van een heel ander niveau, wat mij betreft. En het scherm is inderdaad heerlijk groot.

Gravity in Imax was overweldigend. En ik zal nog steeds af en toe naar Pathé Arena gaan om daar iets in Imax mee te pakken. Maar ik denk dat ik bij deze film 2D zou doen. Hoe dan ook, het blijft persoonlijk Denk niet dat het heel veel uitmaakt. Eventuele 3D nadelen (als ze er al zijn) worden door schermgrootte en geluid goedgemaakt, denk ik. Tenzij je inderdaad een ervaring hebt zoals Zwolle hieronder, maar die heb ik niet gezien in de bios. Dat was geen Imax neem ik aan, Zwolle84?

Al eens bij VUE geweest? Wellicht mijn bovenstaand bericht als tip meenemen

avatar van Cikx

Cikx

Teleurstellende eerste reviews. 36% op Rotten Tomatoes op dit moment

avatar van catdog

catdog

• 2026 stemmen

Nu maar hopen dat dit de box office niet al te veel gaat aantasten want alles leek er op te wijzen dat Suicide Squad een mooie run gaat krijgen in de bioscopen. De reviews maken me niet bang. Batman v Superman heeft me ook meer dan tevreden gesteld. Heb elke trailer en clip al voorbij laten komen en het lijkt mij een heerlijk anti-helden feestje te gaan worden. Ook met deze film neemt DC veel meer risico's dan andere comic book movies dus het eindresultaat zal niet zonder een paar haperingen zijn, iets waar Batman v Superman ook last van had, maar dat zal denk ik op mij weinig invloed hebben op mijn overall experience. Die was bij Batman v Superman ook meer dan positief. Voor elk vaag zij-plotje stond daar weer een sensationeel gevecht met Batman tegenover, maar vreemd genoeg lijken enkel de negatieve punten bij de DC films te blijven hangen.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ach in het Veronica magazine krijgt de film 4 sterren!

avatar van John Milton

John Milton

Cikx schreef:

Teleurstellende eerste reviews. 36% op Rotten Tomatoes op dit moment

dat valt me echt tegen! Ik had verwacht dat hij het bij de critici op zijn minst wat beter zou doen, zo niet veel beter. Nou goed, ik ga alsnog!

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Waar komt de IMDb rating van 9.2 vandaan? Vroegere releases over de grenzen of iets anders? Inmiddels is er al over de 5,000 keer gestemd, gister over de 3,000.

avatar van Basto

Basto

• 11967 berichten

(verwijderd) schreef:

Je kan gewoon stemmen kopen bij de clickfarms in China en India. Doen alle producenten van blockbusters. IMDB is totaal onbetrouwbaar.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

In combinatie met haters en fanboys die zonder de film gezien te hebben rond deze tijd massaal beginnen te stemmen.

avatar van horizons

horizons

Vanaf 15.000 stemmen op imdb kun je een lijn gaan ontdekken. Bij de grotere blockbusters dan vooral.

Maar ik moet er toch steeds aan denken: wat als op moviemeter alle mensen gingen stemmen die naar de bioscoop gingen. Ik verwacht toch echt wel regisseur Nijenhuis in de top 250. Ahem ik dwaal af... discussie voor elders.

YouDrunkGoHome

Laten we hopen dat de critics er dit keer wel flink naast zitten want nog zo'n domper als Batman v Superman kan ik denk ik niet aan.

avatar van RedLine

RedLine

Ik had door de trailer eerlijk gezegd al een flop verwacht. Vond de humor veel te nep en het hele stijltje sprak me niet zo aan. Ik ga m waarschijnlijk wel kijken en hoop dat het me toch een leuke avond kan bezorgen.

avatar van John Milton

John Milton

YouDrunkGoHome schreef:

nehhh het moet beter zijn dat dat, of op z'n minst vermakelijker!

avatar van AlphaMale

AlphaMale

Basto schreef:

Vreemd genoeg is dat waar. Voor een paar honderd euro kan iedereen honderden ratings en zelfs reviews kopen. Zoek maar eens naar 'Buy IMDB ratings'.

Jammer, ik hoopte dat deze film nog beter zou worden dan Deadpool...

Ik wacht nog even tot wat meer mensen zijn geweest...

avatar van voskat

voskat

Ik verwacht dat het beste aan deze film de eerste twee trailers zullen zijn.

Op vrijdag weet ik meer...

avatar van Basto

Basto

• 11967 berichten

AlphaMale schreef:

Jammer, ik hoopte dat deze film nog beter zou worden dan Deadpool...

Ik wacht nog even tot wat meer mensen zijn geweest...

Het zal vast even kinderachtig zijn als Deadpool.

John Milton schreef:

nehhh het moet beter zijn dat dat, of op z'n minst vermakelijker!

Kan me inderdaad niet voorstellen dat deze minder is maar ik had echt gedacht/gehoopt dat dit een topper zou worden. Natuurlijk heb ik 'm zelf nog niet gezien, wie weet vind ik het wel een topfilm! Maar buiten de rt score geeft de snel dalende imdb score me nu ook een akelig gevoel van déjà vu..

avatar van tattoobob

tattoobob

Basto schreef:

Het zal vast even kinderachtig zijn als Deadpool.

Niet jouw genre denk ik

avatar van AC1

AC1

Basto schreef:

Dat verklaart veel! Die verdomde Frank Darabont toch!

avatar van horizons

horizons

AC1 schreef:

Dat verklaart veel! Die verdomde Frank Darabont toch!

Dan moet die man ondertussen toch failliet zijn! Zelfs op moviemeter stemmen gekocht!

avatar van rep_robert

horizons schreef:

Krijg nu zelfs zwaar zin om the Shawshank te kijken als zelfs mn favoriete YouTube reviewer Chris Stuckmann een C geeft aan the Suicide Squad. Niet dat ik wat tegen TSR heb haha, blijft toch een vakkundige film die perfect op je gevoel inspeelt.

avatar van altijdcritic

altijdcritic

Dat het al zo lang duurt voordat ze hem uitbrengen zegt al veel.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Toch jammer dat juist de Batman-franchise klappen krijgt. Niet één maar twee slecht ontvangen titels op rij...

Suicide Squad - Comic-Con First Look [HD] - YouTube

Wat kan er in een jaar een hoop veranderen zeg.

Deze eerste trailer geeft me nog steeds kippenvel!

avatar van synec

synec

rep_robert schreef:

Chris Stuckmann een C geeft aan the Suicide Squad.

Jeremy Jahns was dan wel weer zeer positief. Vind ze beiden de beste reviewers op YT.

avatar van AC1

AC1

Donkerwoud schreef:

In het land waar ze superhelden hebben uitgevonden vind het volk BvS toch wel behoorlijk goed.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Volgens mij is het zeldzame geval dat pers/publiek de film hekelen. Ook in de VS. Al kom ik sporadisch mensen tegen die het verklaren tot onbegrepen meesterwerk, maar die heb je vrijwel altijd bij grote producties.