• 9.374.549 stemmen

Geregisseerd door: Stephen Frears

Met onder meer: Glenn Close, John Malkovich en Michelle Pfeiffer

Releasedatum: 3 mei 1989

Plot Dangerous Liaisons

"Lust. Seduction. Revenge. The game as you've never seen it played before."

Frankrijk, 1788. De verveelde markiezin De Merteuil vraagt haar ex-geliefde Vicomte de Valmont om een gunst. Haar ex-echtgenoot gaat trouwen met de jonge aantrekkelijke Cecile de Volanges. De markiezin wil graag dat Valmont Cecile verleidt vlak voor haar trouwdag. Maar Valmont heeft een andere uitdaging in gedachten: Madame de Tourvel, een mooie, maar getrouwde vrouw. De markiezin daagt Valmont uit, ze gelooft niet dat hij in staat is haar te verleiden. Lukt het wel, dan is de beloning een laatste nacht met haar.

Marquise Isabelle de Merteuil

Madame de Rosemonde

Cécile de Volanges

avatar van jackie

jackie

Mooie film en zeer goed geacteerd met name John Malkovich en Glenn Close.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Cruel Intentions is ook op dezelfde novel gebaseerd, maar die lijkt me dan weer ontzettend tegenvallen. Aan de andere kant ben ik toch weer ontzettend benieuwd, dus misschien huur ik 'm ooit nog 'ns.

avatar van Jos2

Jos2

Zag stukjes van Valmont (de film van niemand minder dan Milos Forman, nar hetzelfde verhaal, die bovendien ongeveer tegelijk uitkwam), maar dat leek me toch minder.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Deze film is best de moeite waard, won ook wat oscars geloof ik!

Cruel Intentions is ook goed, omdat die film in het heden plaatsvindt!

En in beide films zit wel een mooie dame

avatar van neo

neo

En in beide films zit wel een mooie dame

Ik mag aannemen dat je het over uma thurman hebt .een prachtige film met veel diepgang.

bedrog,misleiding en wraak zijn de thema's die erg belangrijk in de film naar voren komen.de manier manier waarop malkovich acteert is van grote klasse.cruel intentions was zeker geen slechte remake,maar verteld het verhaal niet met de grote klasse zoals dat in deze film gebeurt. 4 sterren

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Uuh had het eigenlijk over Michelle Pfeiffer, maarre Uma mag er ook wezen hoor.

En wat betreft Cruel Intentions: Sarah en Selma

avatar van gotti

Erg goede film met uitstekende rollen van Malkovich en Pfeifer. Verhaal deed e erg aan Cruel Intensions denken. 4*

avatar van EmDee

EmDee

Moet dat niet andersom zijn?. Deze film is veel ouder.

avatar van Jordy

Jordy

Verhaal deed e erg aan Cruel Intensions denken. 4*

Cruel Intenstions is dan ook op dit verhaal gebaseerd..

...zoals hierboven al te lezen was.

avatar van gotti

Moet dat niet andersom zijn?. Deze film is veel ouder.

zo bedoel ik het ook maar ik had cruel intensions eerder gezien dan deze film.

avatar van gotti

...zoals hierboven al te lezen was.

niet gezien. lees nooit alle berichten

avatar van hugohei

hugohei

Voor de completerigheid : in 1960 is de roman al verfilmd door Roger Vadim, met Jeanne Moreau erin en Trintignant. Ook naar de eigen tijd gehaald (hip Parijs, met veel jazz). 'Valmont' van Milos Forman zag ik op tv en was ook behoorlijk goed : met Annette Bening en Colin Firth en Fairuza Balk.

avatar van Goodfella

Goodfella

Het bewijs dat (houterige) kostuumdrama's niet altijd persé saai hoeven te zijn!

avatar van RealMovieFan

RealMovieFan

Hele mooie film, mooier dan Valmont (1992)

**** en halve ster

avatar van RolfWolf

RolfWolf

Hartverscheurend liefdesdrama! Hoogtepunt: de beruchte ladykiller John Malkovich die zijn masker laat zakken en (stiekem met heel veel pijn in het hart) de beeldschone en onschuldige Michelle Pfeiffer zijn liefde opzegt. Zij is verbijsterd en tot in het diepst van haar ziel getroffen, en hij blijft ijskoud herhalen "it's beyond my control".

Mooie bijkomstigheid: de spannende titanenstrijd tegen de klok en om de roem tussen Frears en Forman, die in beide gevallen door de eerste is gewonnen.

avatar van fiona depp

fiona depp

Mooie en in een bepaald opzicht humoristische film. Goed geacteerd en mooi gefilmd.

avatar van fiona depp

fiona depp

Valmont is ook wel mooi, maar wel wat meer ingetogen. Dangerous Liaisons is uitbundiger.

catweasel

Wat is Glenn Close toch een geweldige actrice.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

ik moet 'm nog kijken! is het de moeite waard?

catweasel

Zeker weten, Close en Malkovitch boeien de hele film.

Vooral Close speelt de rol van haar leven, ze is helemaal thuis tussen de geweldige decors en kostuums.

avatar van pablo petresco

pablo petresco

Glenn Close is nog enger in déze film dan in Fatal Attraction. En aan het einde van de film heb ik zelfs begrip voor haar handelingen. In de rennaisance werden vrouwen onderdrukt en als honden behandeld, eigenlijk zegt Close in deze film: Als jullie mij behandelen als een hond, dan zal ik me ook als een hond gedragen. Een zeer symbolische film met de mooiste actrice aller tijden: Michelle Pfeiffer.

catweasel

Heb de film laatst herzien, maar ik blijf bij dezelfde waardering. De zesde plaats in mijn top tien is dik verdient! Glenn Close bewijst dat ze geweldig kan acteren, en Malkovich is subliem. Ik wacht met smart op een nieuw kostuumdrama met dezelfde klasse en stijl.

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik ben gisteren aardig verrast door deze film. Ik had niet gedacht dat hij zo goed zou zijn als hij was. De dvd waarop ik hem zag was niet optimaal; de beelden zagen er grauw en wat korrelig uit en ik denk niet dat dat gewoonlijk zo is. Daarbij kon ik een hele scène niet zien omdat de dvd stoorde, maar zover ik weet heb ik niks belangrijks gemist.

De film moet het hier vooral van het acteerwerk hebben. Gelukkig zet iedereen van deze topcast dan ook meteen zijn of haar beste acteerprestatie neer. Malkovich is werkelijk geniaal als Valmont, maar toch weet Glen Close nog de show te stelen. Wat een geweldige performance, zo zie je ze niet vaak. Zelfs Keanu Reeves deed het niet zo slecht als altijd, al steekt hij van de gehele cast nog wel het slechtst af. Maar al met al kunnen we stellen dat deze droomcast de geweldige intrige goed weet uit te beelden.

4 sterren, met kans op verhoging.

avatar van FisherKing

FisherKing

Prachtprestaties van John Malkovich en Glen Close, maar helaas is het wel een verfilming van een boeketreeks-werkje.

Dus geen diepgaand scenario, soms ook niks mis mee.

3.5* voor het acteergeweld, en de aankleding en kostuums.

Overigens een van de lelijkste posters ooit.

avatar van olivier

olivier

FisherKing schreef:

Ik raad je ten stelligste aan om er ooit toch eens even een overzicht van de franse literatuur op na te slaan vooraleer je dergelijke uitspraken doet!

olivier schreef:

Juist! Het oorspronkelijke boek: 'Les Liaisons Dangereuses' van Choderlos de Laclos, werd in zijn tijd als een meesterwerk beschouwd. Zelfs Marie-Antoinette, die het boek met een blanco kaft bezat, vond het blijkbaar interessant.

In die tijd deed het onderwerp en de uitvoering ervan, nogal wat stof opwaaien.

avatar van olivier

olivier

Het boek wordt zelfs nog steeds erkend als absoluut meesterwerk. Neem een willekeurige bloemlezing van brievenromans en ik garandeer je dat 'les liaisons dangereuses' tot de vijf belangrijkste zal gerekend worden. Bovendien is het boek nog steeds ongelooflijk leesbaar en vormt het voor mij één van de absolute hoogtepunten uit de Franse literatuur! Prachtige verfilming trouwens!

catweasel

Dangerous Liaisons blijft toch een van de beste films die ik ooit gezien heb. Glenn Close is op haar best en Malcovich is zeer overtuigend. Swoosie Kurtz laat zien dat ze niets voor Close onder doet, maar vooral Uma Thurman en Michelle Pfeiffer stelen de show.

Stephen Frears levert een meesterwerk af en ik ben dan ook zeer benieuwd naar zijn nieuwste film: The Queen. George Fenton maakte de mooiste score uit zijn carriere, maar liep helaas zijn Oscar mis.

Winnaar van drie welverdiende Oscars, maar in principe hadden dat er zeven moeten zijn. Dangerous Liaisons was alle nominatie's waard. Naar mijn mening zelfs nog een beetje ondergewaardeerd op deze site, want Dangerous Liaisons verdient zeker een plaats in de top 250!

***** welverdiende sterren!!!

avatar van charlie345

charlie345

ja! deze film is een van de beste jaren 80 films ooit!

hier spreekt dan ook een zeer groot fan van John malkovich!

alle acteurs zijn zeer van hoge kwaliteit, en is technisch volgens mij best simpel opgenomen ookal blijft geluid en licht altijd een moeilijk vak.

de toen nog zeer jonge Uma speelt voor haar leeftijd ook heel goed je krijgt ook echt zo'n hekel aan haar in de film omdat ze zo'n goed vreselijk irritant naiëf kind speelt tergelijke tijd krijg je met iedereen medelijden in het verhaal.

de jonge Keanu speelt eigenlijk voor zijn jonge leeftijd een zeer goede rol als nichterige speelbal, erwijfdheid was erg in in die tijd, zelfs malkovich kan er wat van maar je begrijpt ook waarom pfeiffer zich te pletter valt voor de rol die John heeft daarin.

je wordt ook meegetrokken in die liefdes momenten, dat het echt wel opwindend is voor de kijker, vind ik persoonlijk.

John was een zeer aantrekkelijke klootzak hij wordt nu echt oud maar ook het hele verhaal over die tijd, volgens mij was dat wel de waarheid hoe dat toen ging met die rijken van toen, ze hadden geen reet te doen ook, veel te veel geld maar zo saai als je maar kon bedenken, waardoor mensen rare dingen gingen doen zover om zelfs hun reputatie op het spel te zetten.

een heerlijke film en laat goed zien wat hypocrisie, leugens en geobsedeerde lust teweeg kan brengen...

wanneer komt er weer zo'n soort film die niet op deze lijkt maar wel dit soort dingen laat zien.