Lost in Translation (2003)
Verenigde Staten / Japan
Geregisseerd door: Sofia Coppola
Met onder meer: Bill Murray, Scarlett Johansson en Giovanni Ribisi
Gesproken taal: Japans en Engels
Releasedatum: 19 februari 2004
Plot Lost in Translation
"Everyone wants to be found."
Bob Harris en Charlotte zijn twee Amerikanen in Tokio. Bob is een filmster die tijdelijk in Japan verblijft voor een whisky-commercial, terwijl de jonge Charlotte is meegesleurd door haar echtgenoot, een overwerkte fotograaf. Als ze op een avond de slaap niet kunnen vatten, ontmoeten Bob en Charlotte elkaar in de luxe hotelbar. Deze toevallige ontmoeting ontaardt al snel in een verrassende vriendschap en Charlotte en Bob besluiten om samen Tokio te ontdekken.
Bob Harris
Charlotte
John
Kelly
Ms. Kawasaki
Concierge
Bellboy
henkovermeer
LOST IN TRANSLATION heb ik vandaag zelf mogen bewonderen. Genomineerd voor 5 Oscars. Soms zijn die nominaties schromelijk overdreven, maar in dit geval zou het mij zeer verbazen als er niet op zijn minst 1... van de 5 nominaties wordt gehonoreerd! Bij mij is de bedwelming na het zien van de film nog lang niet geweken...
De wijze waarop schrijver/regisseur Sofia Coppola (24) twee broze mensen die elkaar volkomen intact laten in de langzame fascinatie die ze voor elkaar gaan ontwikkelen in het voor hen vervreemdende Japan in beeld brengt, heb ik nog maar zelden zo wonderlijk fraai gezien... Op allerlei fronten intrigeert de film, maar zelf werd ik in het bijzonder getroffen door het aangrijpend sterke spel van Scarlett Johansson die in haar 2e film gestalte geeft aan de zoekende Charlotte. Haar komt de Oscar van de beste vrouwelijke hoofdrol zonder enige twijfel toe!
5 sterren!
Ofwel doe je het erom, ofwel is er iets mis met jou interpretatievermogen. Leer lezen.
FisherKing
Zal moeilijk gaan, want tot veler grote spijt is ze niet genomineerd.
raja1
Dat was niet de bedoeling. Mijn excusus.
Hmm, okai ... reageerde zelf nogal heftig ook waarschijnlijk.
Maar sommigen maken er hier echt een sport van om berichten uit context te plaatsen en daarop wat goedkope afbreuk te plegen.
Alles vergeven hoor
Adeline
Bij mij is de bedwelming na het zien van de film nog lang niet geweken...
bij mij ook niet!
wat een prachtige film inderdaad, ik ga niet herhalen waarmee de film reeds is geprezen: ik ben het ermee eens. Zucht, dat Murray zo goed was wist ik dan ook weer niet
gozo
Tegenvaller voor mij, goede film, maar absoluut geen topfilm.
Murray's acteerprestaties en shots van tokyo/ japanners steken als enige elementen voor mij eruit.
Redlop
Het nonchalante charisma van Murray weet je tot de laatste seconde te boeien, te lachen en te ontroeren. Scarlett Johansson vindt zich 'doorsnee' en dat is juist het mooie aan haar.
Als de film zonder muziek maar met alleen straatrumoer was geëindigd dan had ik de volle 5* gegeven. Het zal wel muziek zijn die in Japan voor cool wordt versleten, maar het verstoorde de opgebouwde spanning.
4,5 * en hopelijk de oscar voor Murray.
Het is eigenlijk zo'n bijzonder klein intiem drama, dat het een wonder is dat de film groot uitkomt.
Draait in Nederland 'slechts' in 19 zalen. Zal wellicht snel meer worden, na het succes van afgelopen weekend.
"Tijdens het openingsweekend heeft Lost in Translation uitverkochte zalen getrokken. De film werd door 16.000 mensen bezocht en had een totaal box office van 113.419 euro. " (A-film)
FisherKing
19 Zalen is in ieder geval niet klein. Vrij groot toch, voor dit type film ?
Maar zo'n goed weekend en de goede reacties alom zal wel leiden tot een flinke toename idd. (en dat verdient deze film zeker)
Goodfella
Verdubbeling zelfs, aldus een van de gratis OV-krantjes van vandaag.
rolsnol
Nou wat een ophef weer over een film!!!!!
Voor mij zeker geen aanrader, maar eerder een "suffe film".
Acteerprestaties zijn zeker goed en sommige momenten zijn leuk.
Voor de rest een slaapverwekkende film.
Langdradig en slap.
Komt het niet dat omdat de recensies zo goed zijn dat veel mensen dat beeld gaan volgen ook al vinden ze de film niets aan.
Jammer weer. 2 1/2 sterren
Hobbes
Dat is wel heel makkelijk scoren zeg. Dan kan ik net zo goed zeggen dat jij enkel lager stemt om aan te geven dat jij wél lager durft te stemmen ook al vond je de film geweldig.
Blijkbaar was de film aan jou niet besteed. Your loss.
sydney
Rolsnol! Misschien moet je beter kijken hoe mensen stemmen die qua smaak méér bij jou in de buurt liggen en dan niet zomaar klakkeloos kijken naar het stemresultaat van de meeste mensen hier bij deze film. Dat is het grote voordeel van MM. Selectief te werk gaan met tips, door te kijken naar de waardering van smaakgenoten.
Deze film of dit soort films is niet aan jou besteed. Kijk zo' n films dan niet zou ik zeggen!
Nee, zeker niet kijken, er zou wel eens een overzicht van verschillende/genuanceerde meningen kunnen staan bij deze film. Dat willen we ten allen tijde vermijden natuurlijk.
Je geeft het zelf al aan, "selectief te werk gaan met tips" ... vandaar is het best goed dat hier ook wat negatief advies staat. Zeker bij zo'n film die de hemel ingeprezen wordt. Als iedereen hem goed vindt, heb je zowiezo meer reden om hem toch te zien.
sydney
Helemaal mee eens eigenlijk. Misschien een beetje verkeerd overgekomen. Mijn bedoeling was om te verduidelijken de manier hoe ik te werk ga op deze site, om zo min mogelijk "missers" te zien.
Maar vanuit het oogpunt van diversificatie van meningen heb je helemaal gelijk!
Alleen betwijfel ik dat iemand vantevoren in zijn/haar ogen "suffe" films wil zien. Vandaar mijn bovenstaand verhaal.
Probleem is dat je dat vantevoren niet kunt weten.
sydney
Probleem is dat je dat vantevoren niet kunt weten.
Ahum... Daarom mijn betoog om meer af te gaan op smaakgenoten...
Maar ik weet dat ook dan "missers" niet te voorkomen zijn... Maar je kunt het wel beperken.
Ik vond alleen dat in de post van Rolsnol teveel werd afgegaan op de mening van de massa. That's all!
sydney
Ik zou wel eens willen weten wie mijn smaakgenootvriendjes zijn
Kijk eens om je heen zou ik zeggen!
Moet je nagaan hoe graag ik dat zou weten. Ik werk trouwens al jaren op het omgekeerde principe. Ik zoek de negatieve posts er meestal uit. "Begreep er niets van", "te langdradig", "gebeurde niks", "warrig", "saai", "style over substance" .. meestal het soort film dat ik wel weet te appreciëren.
Waarschijnlijk niet, maar als je overal goeie kritieken hoort, en dan hier nog een 5 paginas vol lovende kritiek aantreft ... krijg je toch zo'n "waarom ook niet" gevoel, dat soms moeilijk te negeren is. Nu geef ik ook toe dat rolsnol z'n massa verhaal nogal makkelijk is. Gewoon een film op het lijf geschreven van de doorsnee filmfan, vandaar dat hij hier zo goed scoort.
Ik ga nog wel eens een recensie schrijven waarom ik 'm 'slechts' met 3,5 sterren waardeer. Jordy, blabla en [email protected] geven alledrie 3 sterren.
Je moet helemaal niets, je mag minder dan 4 sterren geven. Kijk aan.
sydney
Wat mij betreft mag zelfs iemand 1,5* geven. Maar niet achteraf klagen dat ze misleid zijn door de massa.
Het omgekeerd te werk gaan zoals Onderhond bedoeld is precies hetzelfde wat ik bedoel in wezen. Je zoekt dan MM'ers op die qua smaak verder van jou af staan. Bij een slechte waardering wordt je opeens geïnteresseerd.
Maar voordat ik afdwaal. In essentie had ik het over het afgaan op de massa. Dat is altijd verkeerd. Selectief je keuze maken, daar is een site als MM uitermate voor geschikt. Daar zijn we het over eens denk ik... Het wordt op deze manier babylonisch...
FisherKing
In dat kader verwacht ik enthousiaste posts bij La Vita e Bella, The Dancer in the Dark, Breaking the Waves, Fight Club, Memento, Requiem for a Dream, Happiness.
titia
19 Zalen is in ieder geval niet klein. Vrij groot toch, voor dit type film ?
Op de site van de distributeur (www.afilm.nl) staat een persbericht, en er komen 6 (grote) zalen bij. Film doet het goed!!
SilverGun

Przesluchanie
Drama, 1989

Der Kommer en Dag
Drama, 2016
upper classjapanoverspelhotel roomage differencefotograafcommercialkaraokehomesicknessculture clashmidlife crisisjet lag pop starmelancholyunsociabilityeenzaamheidtokio, japanoudere man jongere vrouw relatienostalgicunlikely friendshippost-credits scenevrouwelijke regisseuracteurlyrical lovingintrospectiveserenewistfulhopeful