Lost in Translation (2003)
Verenigde Staten / Japan
Geregisseerd door: Sofia Coppola
Met onder meer: Bill Murray, Scarlett Johansson en Giovanni Ribisi
Gesproken taal: Japans en Engels
Releasedatum: 19 februari 2004
Plot Lost in Translation
"Everyone wants to be found."
Bob Harris en Charlotte zijn twee Amerikanen in Tokio. Bob is een filmster die tijdelijk in Japan verblijft voor een whisky-commercial, terwijl de jonge Charlotte is meegesleurd door haar echtgenoot, een overwerkte fotograaf. Als ze op een avond de slaap niet kunnen vatten, ontmoeten Bob en Charlotte elkaar in de luxe hotelbar. Deze toevallige ontmoeting ontaardt al snel in een verrassende vriendschap en Charlotte en Bob besluiten om samen Tokio te ontdekken.
Bob Harris
Charlotte
John
Kelly
Ms. Kawasaki
Concierge
Bellboy
mpas
Sterke film waarbij de 2 hoofdpersonage heel mooi en gevoelig ontrafelt worden. Het spannigsveld wat zich tussen de 2 karakters ontwikkeld is mooi om te zien.
Smoghler
Niets aan toe te voegen!!!
Madecineman (moderator films)
Ik denk dat de intimiteit van de film af en toe verdoezeld wordt door de humor, maar dat de humor het ook wel aansterkt.
Films met humor kunnen soms nog harder aankomen, dan zonder.
Blijft een zwaar onderschatte emotie humor.
Chr.s
Zojuist herzien, en ik ben het volkomen met Danuz eens. Werkelijk een briljante film. Er wordt zo enorm goed in geacteerd, Scarlett is zo adembenemend mooi, evenals nagenoeg alles in deze film.
Een film die mij zeer dierbaar is. Duidelijk 5 sterren waard.
Naomi Watts
Herzien en ik heb deze film helemaal over het hoofd gezien bij het herwaarderen dus bij deze.
Prachtige film over hoe het klikt tussen twee personen en het volgen van je hart. De chemistry, de naturelle schoonheid van Scarlett, gewoon perfect. Dit is een van de films die bij mij de gevoelige snaar raakt, wat alleen Dolls en Tokyo.Sora op dezelfde manier kunnen. Hoe ik deze over het hoofd heb kunnen zien, gelukkig ben ik deze dagen met herzieningsbeurten bezig anders had dit werkje nog niet in mijn top 10 kunnen schitteren. Natuurlijk de volle 5.
Nu voor de zekerheid elke film doorgelopen en mijn top 10 is eindelijk compleet en definitief.
Hoezo, ben je van plan te stoppen met film kijken?
Naomi Watts
Je hebt gelijk, er kan altijd nog wat nieuws komen wat geweldig is en in mijn top 10 stormt.. Ik bedoelde de films die ik tot nu toe gezien heb maar bedankt voor het scherpstellen.
Mark86
Net gezien en het is allemaal erg mooi in beeld gebracht en geacteerd, maar toch niet helemaal mijn ding. Ik lag wel dubbel bij dat stuk met Bob op die crosstrainer. 'HELP!'
Allemaal erg leuk in elkaar gezet maarja zoals ik al zei niet echt mijn type film. Daarom slechts 3.5*
donnie darko
vandaag ga ik hem kopen, dus verwacht jullie maar aan een extra sterretje of half sterretje als ik hem herbekijk
Tieske
Ik vond de film op een of andere manier erg traag en weinig boeiend. Daarom 3 sterren.
donnie darko
heb hem gekocht(zoals ik had gezegd)voor 7.5 euro.
tegelijkertijd heb ik ook 21 grams gekocht voor 3 euro(!)(weliswaar wel op video, maar toch)
Ga hen allebei kijken vandaag, of misschien morgen, en zal laten weten wat ik van de tweede kijkbeurt vond bij deze en bij de eerste kijkbeurt vond bij 21 grams.
21 Grams
mijn zus vond die wel eigenlijk helemaal niet goed, maar heb hem toch maar gekocht omdat hij maar 3 euro kostte. Maar als mijn zus zegt dat hij slecht is, kan ik hem nog goed vinden, dus we zullen wel zien.
donnie darko
heb je lost in translation nu weeral uit je top 10 gekieperd, dan betekent dat toch dat je niet een definitieve top 10 had van de films die je al had gezien.
Tsss, zo liegen.

Naomi Watts
Dat risico loop je bij herzieningen, nog steeds een geweldige film maar er zijn wat storende factoren, zelfs de geweldige prestatie van Johansson kan die niet doen vergeten.
donnie darko
ga hem vanavond voor de tweede keer kijken, maar verwacht eigenlijk dat ik hem beter ga vinden, want de eerste keer was nogal een rare situatie gaande en kon ik niet echt volop genieten van de film. Nu dus wel, en ik hoop dat ik er een betere film in ga kunnen zien als vroeger.
Vroeger vond ik hem ook al goed maar niet echt een klassieker.
Paalhaas
Net voor de 2e maal gezien en mijn stem gaat omhoog van 3,5/5 naar 4,5/5. Het zal wel zo'n avond zijn geweest met precies de goeie film voor je gemoedstoestand misschien, maar wat een mooie film, zeg.
Ik ben trouwens anderhalf jaar terug een maand in Japan geweest en ik kan je vertellen dat de Japanners in deze film zeker niet overdreven worden weergegeven, zo zijn ze écht!
Een heel mooi gefilmd verhaal over een bij voorbaat gedoemde liefde. Prachtig om te zien hoe een getrouwde vrouw het een 30 jaar oudere getrouwde man die ze nauwelijks kent kwalijk neemt dat hij een one night stand heeft gehad met de zangeres van de hotelbar.
Wat me vooral opviel aan de film was de screenplay. De hoofdrolspelers zwijgen liever dan dat ze leuteren over niks. Iedere scene wordt (op precies het goede moment) afgekapt, daar waar bij vrijwel iedere andere Hollywood-film er nog een saaie zin achteraan zou komen die de hele sfeer van de scene zou verzieken. En zo weet Coppola op schitterende wijze de eenzaamheid van de hoofdrolspelers en de daarmee samenhangende, stilzwijgende verbondenheid van de hoofdrolspelers in beeld te brengen.
Tenslotte leveren Murray (kan ik nu toch wel één van m'n favoriete acteurs noemen) en Johansson (OFF-topic: wat is ze toch mooi!) topprestaties en kom ik na twijfelen tussen 4/5 en 4,5/5 toch uit op 4,5/5.
p.s. Kan iemand me vertellen wat Murray op het einde in haar oor fluistert?
Naomi Watts
Het was juist Coppola's bedoeling dat je het niet hoorde. Je kan het interpreteren hoe je wilt.
donnie darko
en het denkbare is ook bij mij gebeurd. De tweede maal dat ik hem nu gezien heb, heb ik zoveel meer ontdekt, en een zoveel mooiere film gezien als de eerste keer.
Ik heb hem in alle stilte bekeken, en dat hielp. Niemand om irritante dingen tussen de scenes door te zeggen, alleen ik die volop van de film geniet.
Het begin is direct heerlijk met de fragmenten dat je ziet dat ze allebei niet kunnen slapen.
En dan het telefoongesprek van Scarlett, hoe zielig!!
Voor de rest heb ik ook een paar keer moeten lachen, en niet zoals in andere romantische komedies, zie je echt dat Bob en Charlotte voor elkaar gemaakt zijn. Ze zijn zo mooi samen en spelen allebei zo super, dat ik er geen woorden voor heb. Ik denk dat dit na ESOTSM wel de mooist geacteerde film is die ik ooit heb gezien.
Lost in translation komt op plaats 8 in mijn top 10 en krijgt een dikke 5 sterren.
Pieter Montana
Als ik al die reacties hier hoor dat de film na een 2de kijkbeurt beter wordt moet ik hem misschien wel nog eens huren.
BTW:
Scarlett Johansson veroorzaakt ongeluk
Actrice Scarlett Johansson heeft een ongeluk veroorzaakt toen zij met haar auto probeerde te ontkomen aan opdringerige fotografen.
De 20-jarige Hollywoodster, bekend van de films Lost In Translation en The Island, reed op de parkeerplaats van Disneyland in op een auto waarin een gezin zat. Niemand raakte gewond.
Directeur Arnold Cousart van het fotopersbureau JFX Direct geeft toe dat zijn fotografen Johansson volgden, maar ontkent dat zij het ongeval hebben veroorzaakt. Ze reden volgens hem ,,minstens 36 meter'' achter Johansson aan.
De politie in Los Angeles onderzoekt of paparazzi harder kunnen worden aangepakt als ze Hollywoodsterren in gevaar brengen. Aanleiding is een ongeluk in mei waardoor actrice Lindsay Lohan gewond raakte. Een fotograaf zou haar opzettelijk hebben aangereden om foto's van haar te kunnen maken.
Bron@Het nieuwsblad
donnie darko
zeker doen, dat opnieuw kijken, ik stond versteld van het verschil tussen de twee kijkbeurten. De tweede keer genoot ik gewoon veel meer van de film.
mazdalfa
Hele mooie film. De koele Japanse afstandelijke maatschappij tegenover de naar intimiteit hunkerende mens (Bob en Charlotte).
Prachtig camerawerk en een soepel lopend verhaal. Geen enkele overbodige dialoog te ontdekken. Zie daar de kracht van "minder is meer".
Ik ben altijd al een liefhebber geweest van Bill Murray. Zijn ingetogen humor ligt mij veel meer dan de lach-of-ik-schiet-humor van veel van zijn collega's. In 'Lost in Translation' brengt Murray dat ingetogen spel tot nieuwe hoogten. Met dank aan de gevoelige hand van Sofia Coppola. Het had hem de Oscar op moeten leveren...maar ja, we weten allemaal dat de Academy regelmatig miskleunt. En dan is er nog Scarlett Johanson. Pas 21, maar nu al een actrice van formaat.
Ik zal de carierres van Scarlett en Sofia nadrukkelijk blijven volgen.
donnie darko
welke waren die storende factoren dan, als ik het vragen mag?
kelu
Vond het wel een aardige film niet bijzonder, hou niet zo van dit soort films. 3*
prospero
Ik had al eerder gehoord van deze film, maar de titel klonk op het eerste gezicht nou niet echt uitnodigend.
Totdat ik een vriend van mij leerde kennen en hij deze film gewoon een keer in de dvd-speler stopte.
Ik wist letterlijk niet wat me overkwam, vanaf de eerste minuut was ik volledig gebiologeerd door de beelden op mijn tv.
De eerste scene met het perfecte achterwerk van Scarlett Johanson, de ongelooflijk mooie en fascinerende beelden van Tokyo en natuurlijk het enorm boeiende dialoog.
Als Scarlett naar een tempel toegaat en de camera op een gegeven moment naar boven draait, zie je de blaadjes van een boom scherp afgetekend tegen de lucht terwijl de rest van het beeld eigenlijk een beetje vervaagt. Alleen dat kan me al tot tranen roeren omdat het zo ongelooflijk mooi gefilmd is en ook precies in de sfeer en het gevoel van de film past. Daar zijn bijna geen woorden voor.
De film was voor mijn gevoel veels te snel afgelopen, mij achterlatende met de brandende vraag: Wat zegt Bill tegen Scarlett in de laatste scene ?!
Maar wat eigenlijk nog veel meer bijzonder was, dat ik door deze film "de wereld" een beetje anders ging bekijken. Ik vroeg me af wat ik nou eigenlijk tot nu toe met mijn leven gedaan had en ik kreeg de enorme drang om meer van de wereld te zien, beginnend in Tokyo.
Dus daarom staat deze film op 1 in mijn persoonlijke top-10. Zeker omdat deze film een impact heeft gehad op mijn eigen leven. Petje af voor Sofia Coppola, want mij heeft ze zeer zeker geraakt met deze film.
Gwendoline
Geweldige film. Vooral de rust die om de locatie's heen hing. Although het einde een beetje vraagtekens achter liet, het is goed zo. Klaar. Maar inderdaad, wat zei Bill tegen haar in de laatste scene....? Kunnen we zelf niet wat leuks verzinnen?
Naomi Watts
Het was Coppola's intentie ook dat je het gefluister niet zou horen, ze wou dat de kijker dit met eigen interpretatie zou invullen.
markie1978
De meest saaie film die ik ooit gezien heb, kan me de goede kritieken daarom ook niet begrijpen, het zal wel komen om dat mevrouw Coppola familie is van de grote master Coppola, maar dochter kan vaderlief niet eens benaderen. Van acteur die in een kinderfilm als ghostbusters heeft gespeeld, kun je natuurlijk ook niet te veel verwachten. Ik vond het nog een prestatie van mezelf dat ik de film helemaal uitgezien heb, dat koste ik en mijn vriendin erg veel moeite.
De zelfde avond heb ik nog The punisher gezien, dat was wel een goede spannende aktie film.
fabbyke
Je moet nu ook niet gaan verwachten dat Lost In Translation een actie film is he er staat drama/komedie als je alleen maar van schieten en nog eens schieten houd moet je deze film zeker niet zien.
markie1978
Ik hou niet alleen van actie films maar ook van romantische en kommedie, maar in deze film zie ik ook geen humor.

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Przesluchanie
Drama, 1989

Der Kommer en Dag
Drama, 2016
upper classjapanoverspelhotel roomage differencefotograafcommercialkaraokehomesicknessculture clashmidlife crisisjet lag pop starmelancholyunsociabilityeenzaamheidtokio, japanoudere man jongere vrouw relatienostalgicunlikely friendshippost-credits scenevrouwelijke regisseuracteurlyrical lovingintrospectiveserenewistfulhopeful