Geregisseerd door: Paul Thomas Anderson
Met onder meer: Jeremy Blackman, Tom Cruise en Melinda Dillon
Gesproken taal: Engels, Frans en Duits
Releasedatum: 23 maart 2000
Plot Magnolia
"Things fall down. People look up. And when it rains, it pours."
Een willekeurige, regenachtige dag in San Fernando Valley (Los Angeles). De levens van een stervende vader, zijn jonge vrouw, een verpleger, een beroemde verloren zoon, een politieagent die wanhopig op zoek is naar liefde, een nieuw en een voormalig wonderkind, een tv-presentator en zijn aan cocaïne verslaafde dochter komen samen in een web van verwikkelingen. Door de speling van het lot, toeval en menselijke interactie kruisen alle paden, een dag om nooit te vergeten.
Frank T.J. Mackey
Stanley Spector
Earl Partridge
Rose Gator
Driello
Zijn manier van doen leek me heel erg op van die typische motivatie goeroes. Ik heb geen pasklare voorbeelden. Waar het mij om ging, en wat ik wellicht niet geheel duidelijk heb verwoord, is dat ik het gevoel had dat hij een aantal van dergelijke types heeft bekeken en zoveel mogelijk heeft getracht hun te imiteren. Een voorbeeld daarvan is de overdreven dicti aan het eind van woorden die hij tracht te benadrukken. Dat heb ik vaker zo gezien en het kwam in de film erg gekopieerd over.
Naomi Watts
Klopt ook wel, hij heeft wat afgekeken van Tony Robbins meen ik.
Fortune
Hij speelt dan ook een extreme obsessieve motivatie-goeroe.
Is acteren niet ook kopiëren?
AC1
En ik zit duidelijk in het eerste. Ik heb 3 uur op het puntje van mijn stoel gezeten voor een film die het toch hoofdzakelijk van dialogen moet hebben.
En karakters .. het is een 'ensemble piece', hè.
Driello
Hij speelt dan ook een extreme obsessieve motivatie-goeroe.
Is acteren niet ook kopiëren?
Ik ben het met je eens als je met je laatste zin niet bedoelt dat acteren kopieren is. Kopieren kan soms een deel zijn, maar naar mijn mening is dat nooit genoeg om een goede rol neer te zetten.
In deze film vond ik dat Cruise meer aan het kopieren was dan aan het acteren. Vandaar mijn stelling.
piedy-94
Ongetwijfeld één van de mooiste film die ik tot nu toe heb gezien. De film duurt 3 uur, maar daar heb ik niets van gemerkt. De structuur van de film is niet alleen uniek, maar de personages ook. Er is geen enkel personage waar je van denkt: oh nee, moet ik hier ook weer ene paar minuten naar kijken voordat de film weer leuk wordt. Diegene die dit script heeft geschreven behoort bij de top, want clichés worden in deze film gelukkig vermeden. Het is ook door deze film dat ik Julianne Moore voor het eerst zag, wat een schoonheid die vrouw.
Mac Hammer Fan
Heb de film gedurende twee uur als een vervelende praatfilm waar veel gescholden wordt ervaren. Sommige karakters - maar niet alle - vond ik irritant, vooral Tom Cruise. Het laatste uur was beter, maar dat kon de balans voor mij niet meer positief doen overhellen. Niet mijn smaak, al is mijn mening subjectief. Heb ook niet alles van de film begrepen, bvb de kikkerregen.
jumpstylemovie
Het begin van de film was even inkomen. Je word doodgegooid met namen en verschillende situaties. Toen ik voor de gein even op Select drukte zag ik dat ik nog 3 uur te gaan had! Dat was wel even schrikken maar het was nergens voor nodig. De tijd ging snel want na ongeveer een uurtje beginnen de verhaallijnen erg boeiend te worden en wil je hem graag afzien. Op dat moment zat ik te denken aan een 3* - 3,5* maar toen kwam die kikker scene en je merkt hoe goed iedereen acteert. Ik vond dat echt een geniale scene.
3,5* - 4*
jumpstylemovie
Voordat ik het vergeet, ergens midden in de film zat een scene dat alle personages gingen zing. Ontzettend slecht en genant.
LimeLou
- 2048 berichten
Ah kom op zeg, die zang-scène was juist prachtig! ik respecteer je smaak en ben blij dat je de kikker-scène ook goed vond. Maar die zang-scène was juist een erg emotioneel en goed geplaatst moment.
Jessen0wnt
Het is juist lekker spontaan, en goed fout. In zo'n grote film, zo'n scene er tussen stoppen is alleen maar een feit van ballen hebben. En daarnaast is het liedje een mooie overschakel naar een andere kant van de film.
jumpstylemovie
Die kikkerscene was spontaan en dat vond ik gedurfd maar dat liedje is way to cheesy
richiedoom
Net of je opeens naar een musical zat te kijken, en ik haaaaaaaaat musicals....................
Driello
Het mag dan een 'feit zijn van ballen hebben' dat betekent nog niet dat het goed is. Ik vond het ook een wat vreemd intermetzo.
Jessen0wnt
Ging niet over of het goed of niet goed is. Ging erover of het misplaatst was, in mijn ogen niet.
Fortune
Is ook een vreemd intermezzo natuurlijk maar op die manier zijn alle personages even met elkaar verbonden.
Jessen0wnt
Maar wie ben je om in deze tijd iets ''af te rekenen'' omdat iets vreemd is? Dat moet toch aangemoedigd worden lijkt mij
Fortune
Normaal is het niet om in een assemblage film even iedereen 'Wise Up' te laten zingen.
Maar goed op het einde vallen er kikkers uit de lucht wat nog een stuk vreemder is dan dat ze een liedje zingen met z'n allen.
Dit is ook wel een film waar veel mensen bij zeggen 'wat een vreemde film' maar dan ben je te veel bezig met wat vreemd is in een film dan te kijken wat er mee bedoelt wordt of de waarde ervan in te zien.
Leo1954
- 2073 berichten
Alleen maar niet normaal of vreemd is denk ik niet de reden waarom die scenes in deze film zitten. En apart gaan doen zou helemaal verkeerd zijn.
Je zult verbaasd staan als je googled op "why the frogs fall from the sky in magnolia" bijvoorbeeld.
Wise-up was van origine geschreven voor de film Jerry Maguire uit 1996. Zelf vind ik het één van de hoogte punten, het is echt prachtig. Geniet er nog eens van
Julie
De film heeft mijn aandacht er toch zeker 188 bijgehouden. Ik hou wel van dit soort scenario's, doet me een (heel klein) beetje aan 21 grams denken.
De acteerprestaties zijn overtuigend. John C Reilly is nooit mijn favoriete acteur geweest. Ik heb hem tot nu toe alleen maar in 'flauwe' rollen gezien. Deze rol vond ik misschien iets beter dan de andere die ik heb gezien, maar nog steeds hangt hij zo wat de 'zieligaard' uit. Swat
Goeie film
maxroelofs
Inderdaad prachtig, in het begin voelt het nogal vreemt maar dat gaat snel over in een overdonderend gevoelig gezongen nummer, mooiste muziekmomentje uit de filmgeschiedenis!
richiedoom
Heb m gister voor de 2e keer gezien en mijn stem blijft staan. Er zitten echt prachtige scenes in, en de 'kikkerregen' vond ik deze keer verrassend genoeg helemaal niet zo storend. Wat mij echter af en toe wel stoorde, is dat de film soms veel te moralistisch wil zijn, en het wordt dan ook echt in je strot geduwd. Bijvoorbeeld wanneer Earl Partridge vertelt over zijn vrouw en dat hij zo spijt heeft dat hij dr heeft bedrogen en dat je nooit naar mensen moet luisteren die zeggen dat je geen spijt van dingen moet hebben en blablabla Ik bepaal verdorie zelf wel waar ik wel of geen spijt van heb!
Verder gewoon een goede film, maar vliegt af en toe gewoon uit de bocht.
wood23
Dit is echt een zeer goede film met een boodschap.Mensen die deze film slecht vinden,snappen de film in mijn ogen gewoon niet.Briljant acteerwerk van alle acteurs,zelfs die met de kleinere rollen.Een film over het lot,toeval,hoop,verdriet en veel meer en dan overgoten met een psychologische en licht filosofisch sausje.Dit is ook het soort film die mensen gewoon moeten kijken om te zien dat niets is wat het lijkt,en dat de pijnen van mensen soms verder en dieper gaan dan men denkt.Al lijkt dat niet zo.AANRADER!!!
nadrin
Dit is een prachtige intense film.
De drie uur durende film laat je geen moment los en sleurt je van de ene emotie in de andere.
Krachtige emotionele beleving, met steeds weer de zelfreflectie die je als kijker ondergaat.
En ondanks dat Magnolia nu reeds twaalf jaar oud, blijft hij als nieuw.
En laat me toe om een quote te gebruiken die ik eens las
"deze film moet je niet kijken, maar deze film moet je voelen"
i rest my case

doeze
een ster voor het begin van de film en een ster voor de kikker-scene. Verder vond ik er niet veel aan. Niet mijn ding. Smaken verschillen, he. Te traag......
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Niet mijn soort film. Geweldig acteerwerk: eens. Niet 12 in een dozijn: meer dan eens. Zeer goed uitgewerkt: eens.
Maar: voor mij totaal niet interessant. Ik houd niet van depressieve films. En blijkbaar ook niet van films waarbij je eerst 3 dagen moet nadenken om de diepere betekenis te achterhalen. Iedereen neemt het leven al zo serieus, waarom dan ook diep moeten nadenken bij een film? Dat is altijd de vraag die ik mezelf stel na dit soort films. Doe mij maar goede films, zonder twee, drie of vierdubbele bodems.
Ik weet nu waarom ik deze film zoveel jaar op de plank heb laten liggen. Al kreeg ik het idee tijdens het kijken dat ik de film al vaker heb gezien (maar ik weet het niet zeker)... Dat zegt genoeg, lijkt me.
VincentvanG
Mooiste films die ik (tot nu toe) ooit heb gezien. Zo ontzettend goed gespeeld, geweldige karakters (Tom Cruise weer eens wat anders) en meerdere bijzondere verhalen. Het einde maakt de film af door de geweldige anticlimax: de vreemde en verrassende maar oh zo goed verzonnen kikkerregen. Voor mij zal deze film mij altijd bij blijven!

De drie beste films met een hoofdrol voor de jarige Tom Cruise (59)

Cidade de Deus
Drama / Misdaad, 2002