Genre: Misdaad / Thriller
Met onder meer: Gene Hackman, John Cazale en Allen Garfield
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 1 augustus 1974
Plot The Conversation
"Harry Caul is an invader of privacy. The best in the business. He can record any conversation between two people anywhere. So far, three people are dead because of him."
Harry Caul is een afluisterexpert, die zijn geld verdient met het afluisteren van andere mensen. Wanneer hij een gedeelte van een gesprek opvangt, meent hij iets op het spoor te zijn. Hoe meer stukjes hij bij elkaar sprokkelt en hoe vaker hij zijn tapes beluistert, des te meer hij ervan overtuigd raakt dat er zich spoedig een drama zal afspelen. Of is het slechts zijn fantasie die op hol slaat?
Harry Caul
Amy Fredericks
Martin Stett
Receptionist
Goodfella
Lijkt mij eigenlijk ook, maar zou het geluid van die opname dan niet helemaal vervormd moeten zijn omdat het te dicht bij de bron is opgenomen?
En het blijft inderdaad een fantastisch mooie film. Zag hem vorige week voor de 2e keer.. Het tempo is zo heerlijk langzaam, da's echt een verademing af en toe. Grappig dat bijna iedereen waarmee ik de film keek 'm juist daarop afrekende..
FisherKing
Steeds beter wordt ie. Alles blijft in mijn hoofd zitten, de fatele momenten van geluid opnemen in combinatie met het beeld, da s echt kunst. Kom op, ik geef gewoonweg een 5.
Stephan
't is mijn nummer 1 in mijn top 10, dus ik ben het helemaal met je eens
Dit moet in de top 100.
Wow, nog gelukt ook!
Overigens in januari op regio 2 dvd.
Hobbes
Overigens in januari op regio 2 dvd.
dat is heel goed nieuws! een must-have
De regio 2 gaat dezelfde extra's bevatten als de regio 1 en die zijn niet verkeerd:
-Audio commentary from director Francis Ford Coppola
-Audio commentary from editor/sound designer Walter Murch
-'Close Up On The Conversation' featurette
-Original theatrical trailer
Freud
Zeer fascinerende film, die op een zelden geziene manier een schitterende sfeer opbouwt, een beetje zoals Lynch in het eerste deel van Lost Highway, met zo van die nauwelijks hoorbare mysterieuze geluiden, echt supergoed.
Wat het verhaal betreft verbaast het mij wat ik hier lees in de reacties, ik was ervan overtuigd dat hij het zich allemaal heeft ingebeeld, toch zeker op het einde als hij zijn appartement sloopt. Je kunt ook denken dat die directeur is vermoord door zijn vrouw en haar vriend, door hem naar dat hotel te lokken via die opnames waar ze hem dan opwachtten als hij zou komen om hen te betrappen (en misschien zelf met moordplannen) maar dit lijkt mij voor deze film eerder een verzonnen complot dat zich helemaal in het hoofd van (naam vergeten) de hoofdpersoon afspeelt. Er zijn immers te veel onverklaarbare elementen: ze kunnen zijn telefoonnummer gewoon niet hebben, bijvoorbeeld. Bovendien zou dan die moord op het balkon in het hotel echt zijn, en dat zou de hele film veranderen in een belachelijke misdaadfilm, terwijl het nu een fascinerende trip is in het hoofd van een eenzame man die zijn voyeuristische job niet meer aankan en compleet doordraait.
tims
Zo'n fantastische film....en wat is die Gene Hackman toch eigenlijk een kanjer van een acteur.
ToniMono
Ik ben zeer geïnteressseerd in deze film. Probeer 'm al maanden te pakken te krijgen, maar tot nu toe nog zonder succes. Iemand suggesties? Eventueel via een privébericht, ik hou me warm aanbevolen.
lodi
Als Engelse ondertiteling geen probleem vormt, bijvoorbeeld bij play.com.
tovenaar
Ik heb hem bij Boudisque gehaald in Amsterdam voor een eurootje of 15. Ze hebben ook een internetshop, http://www.cult.nl, daar kun je hem ook bestellen voor 15 euro.
ToniMono
Dank je tovenaar. Arnhem-Amsterdam is even te omslachtig, dus ik kies voor de digitale snelweg
Herzien.
Prachtscore van David Shire. Prachtig camerawerk van Bill Butler en wat me nog steeds verbaast, de film oogt nog zo jong. 5 vette sterretjes blijven staan. Leuk mysterieus rolletje van Teri Garr.
Dustyfan
Voor wat ik ervan gezien heb, zou ik 2,5* willen geven. Helaas is het me niet gelukt om wakker te blijven bij de film (saai...) en heb ik dan ook niet alles gezien.
Ooit zal ik het nog eens opnieuw proberen...
Saai? :O
Was je niet gewoon doodop na al die drukke dagen?
Dustyfan
Zou kunnen, al had ik net twee dagen vrij genomen.
Misschien lag het er ook aan dat ik net een enorm spannend spionage-boek uitgelezen had, waardoor dit verhaal niet zoveel indruk op me maakte.
De Knip
Pfff....het eerste uur, zeg! Erg trage film en ook vrij eenzijdig.
We zien de gehele film Gene Hackman's trieste leven. Heb weinig verrassends in dit plot kunnen ontdekken.
Nauwelijks enkele spanning. Ik zat steeds ergens op te wachten, maar daar bleef het de gehele tijd bij.
A Bugger's Life, zo had de film ook kunnen heten.
Neen, totaal niet spannend en te traag. Voor mij een afknapper gebleken. Had deze film al ruim een jaar op de pc staan. Gaat er nu subito af;)
*1/2
FisherKing
Pfff....het eerste uur, zeg! Erg trage film en ook vrij eenzijdig.
We zien de gehele film Gene Hackman's trieste leven.
Waar zie jij staan dat het een actie film is ?
De Knip
Film wekte bij mij nauwelijks enige spanning op. De traagheid zou een sfeer moeten scheppen bij de kijker (en dat doet het schijnbaar bij velen), helaas bij mij niet.
En een misdaad/thriller zonder spanning/sfeer....tja dan blijft er voor mij weinig te beleven over.
as
Prachtfilm. Bij vlagen geniaal zelfs.
Wat heb ik hier nog aan toe te voegen!!
Zonder spanning/sfeer? Van sommige meningen begrijp ik helemaal niets. Volkomen eens met Wouter.
ToniMono
Het is mij nog steeds niet gelukt om deze film te bemachtigen. Kan iemand mij vertellen of deze film ook ergens (met NL ondertitels !) leverbaar is?
Met Nederlandse ondertiteling niet, er is wel een mooie regio 2 zonder.
Mischa
De eenzaamheid, de doem, het afluisteren en het niet-luisteren...
Een absolute parel *****
FisherKing
Beter had ik het niet kunnen samenvatten Mischa
mikey
Man krijgt het maar moeilijk als hij een klus moet opknappen, de uitkomst van zijn onderzoek zou wel eens onheilspellende gevolgen kunnen hebben. Heel vreemd idee voor een film. maar een ijzersterke en tragische vertelling. 4.5
Captain Pervert
Leuk camerawerk, erg goed gebruik van creepy geluiden en daar houdt het, wat mij betreft, op.
Wat we overhouden is een redelijk saai eerste deel dat toch weet te boeien omdat je een interessante wending verwacht. Het tweede deel is iets spannender en de sfeer wordt vrij intens. Er volgt een verrassende wending en een zeer abrupt einde (zelden zo abrupt gezien).
Maar al dat hoogdravende gezever over 'wat een karakterstudie van Hackman' en 'Coppola in topvorm', ik had die geluidjes en die camerastandpunten ook kunnen verzinnen.
Ja fijn hoor, maar is dat nou alles? Enkel een sfeer (die weliswaar goed wordt gecreëerd, dat staat buiten kijf) kan een film niet maken. Precies hetzelfde had ik bij Dolls, ook een (ogenschijnlijk) inhoudsloze film die meer over abstracte gevoelszaken en visuele uitingen daarvan gaat dan over concrete gebeurtenissen op het scherm. Ook die vond ik niet geweldig.
Misschien zie ik een complete tweede laag in The Conversation wel over het hoofd hoor (dat hij het zich allemaal inbeeldt lees ik twee pagina's terug?), want dat haalde ik er zelf niet heel erg duidelijk uit. Misschien miste ik essentiële zaken omdat ik geen ondertitels had. En misschien zou juist omdat de film zo plotseling afgelopen was een belletje moeten gaan rinkelen. Maar als ik het allemaal achteraf volgens die theorie bekijk, heb ik zoiets van "oh ja nou leuk doei".
3 sterren en een enkele reis richting trashcan (sorry).
mikey
ik had die geluidjes en die camerastandpunten ook kunnen verzinnen.
Misschien verzin je ooit wel eens iets anders. iets beters.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Paris, Texas
Roadmovie / Drama, 1984