• 9.455.570 stemmen

Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (2001)

Komedie / Romantiek | 122 minuten

Met onder meer: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz en Dominique Pinon

Gesproken taal: Frans en Russisch

Releasedatum: 6 december 2001

Plot Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain

"One person can change your life forever."

Amélie is op zoek naar liefde, en de zin van het bestaan. Ze is een serveerster in het centrum van Montmartre, waar ze contact heeft met haar buren en klanten, alsmede met een mysterieuze foto-verzamelaar. Langzaam realiseert Amélie zich dat de weg naar geluk zich niet vanzelf zal openbaren, maar dat ze hier initiatief voor zal moeten tonen. Zij treft haar geluk door zich in te spannen voor het geluk van anderen.

avatar van #David

#David

ik vond de film Amelie wel leuk. het was de tweede keer dat ik hem gezien heb. maar de tweede keer is ook wel leuk, want dan kan je veel meer op de kleine details letten van de film. en dat was erg leuk. de film vind ik erg grappig.

de manier hoe de film is opgenomen is erg speciaal, maar daardoor juist erg leuk!

samengevat: een leuke film.

avatar van Anatolia

Anatolia

6 klonen... Toe maar...

avatar van GerwinF

GerwinF

#David schreef:

samengevat: een leuke film.

Leuke reactie, vooral als je hem 2 keer leest erg leuk

Anatolia schreef:

6 klonen... Toe maar...

Of gewoon een groepje vrienden/klasgenootjes die MM ontdekt hebben. Van een clone verwacht je toch minstens dat hij per account en stem uitbrengt

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Wat leuk.

Nou net als de rest van mn klas geef ik hier maar ff mn mening over deze film. Ik vond dit ook nogal een vage film. Het leukste stukje vond ik dat die vis zelfmoordneigingen had. en verder vond ik het wel een leuke film!:)

zoutzak

nog meer mensen in 'cafe les deux moulins' geweest!?

avatar van » k i m

» k i m

Aangezien mijn halve klas hier al opstaat plaats ik mijn reactie er ook bij! Amelie vond ik opzich een grappige film. Wel was hij soms onduidelijk. Ook heeft Amelie soms wel erg aparte gedachtegangen. Verder een goede film! En het is zeker aan te raden om de film twee keer te bekijken want dan snap je de film zeker weten beter!

avatar van SelmaDuim

SelmaDuim

Het lijkt toch meer op één persoon vind ik.

avatar van Ansem

Ansem

In tegenstelling tot mijn klasgenoten, vond ik dit eigenlijk niet zo'n leuke film om eerlijk te zijn.

Het is allemaal een beetje vreemd en onlogisch waardoor het soms wel grappig wordt, maar meestal vond ik het gewoon erg stom om daar naar te kijken.

Ook na een 2e keer kijken werd het er niet beter op, alleen iets begrijpelijker.

Ik vind dit persoonlijk dus geen leuke film, maar dat zal mijn mening dan wel zijn.

avatar van joyce.b

joyce.b

misschien hebben ze elkaar wel beinvloed.....grijnz

avatar van nOuk

nOuk

Ik heb de film gezien op school. Normaal gesproken denk je altijd:”Leuk, een film!”, tot je er een verslag van moet maken! Maar van deze film was het niet zo erg!

Ik had nog nooit van deze film gehoord, iedereen zei dat het een heel mooie film was, en dat vond ik ook! Het is leuk gespeeld en het verhaal erachter vind ik heel mooi!

avatar van johan j

johan j

Ik had de film vorig jaar al gezien en dat kwam mij goed uit, omdat hij de eerste keer wat onduidelijk was. De tweede keer ging het veel beter en kon ik wel lachen om de film. Amelie vind ik wel wat opdringerig maar dat maakt de film ook wel leuk. Deze film is een echte aanrader!

avatar van AsTRoiDE

AsTRoiDE

Ik vond het op zich wel een redelijke film. Maar niet een die ik meteen zo gaan huren of kopen. De rollen worden wel goed gespeeld maar het verhaal is een beetje vaag. Soms is het wel grappig maar verder vond ik er niet zo veel aan. Ik heb hem nu twee keer gezien en dat vind ik vaak genoeg... . Ik snap niet dat de rest van de klas de film echt leuk vond.

avatar van CoRRuPToR

CoRRuPToR

mm.. ik zal een lichte omschrijving geven: De film is een dodelijk saaie K*T film waar af en toe wat leuke stukjes in voor komen, vooral omdat het zo droog is.
[b][i]NIET HUREN, KIJKEN OF KOPEN ALS HET FF KAN.

avatar van Robin N

Robin N

ik vind dit een leuke film. De humor die er in zit is wel droog maar ook wel grappig. ook vind ik dat de film moeilijk te snappen is als je voor dat je de film te zien kreeg geen samenvatting hebt gelezen want soms is de film erg onduidelijk. kort gezegd vind ik dit gewoon een leuke film om naar te kijken.

CoRRuPToR schreef:

[b][i]NIET HUREN, KIJKEN OF KOPEN ALS HET FF KAN.

yo man m1ssch13n m0et jij blade 3!!!1 huren man, schijnt echt lijpe sjit te zijn, echt helemaal wack en bruut, check ut en je gaat op je plaat van het lachen!!! haahahaaaaha

sorry kon het niet laten, maar wat ik probeerde te zeggen is dat niet iedere trage film meteen kut is en 0,5 verdient, soms heb je gewoon een kunstwerkje...dat jij dat niet kan waarderen tsjah dat recht heb je, maar sta dan niet zo te showen met je groffe taal, grote letters, en overdreven stemmen.

@admins, ligt het aan mij of regent het momenteel cloontjes en dergelijke?

Zou kunnen dat ze een huiswerkopdracht hebben gekregen om een recensie op MM te plaatsen.

De meeste van deze nieuwe accounts zijn niet gelinkt aan elkaar. Krijgt vooralsnog het voordeel van de twijfel.

davidov

hehe kreeg ik op mijn middelbare school maar dat soort opdrachten

Ga naar MM en breng er een middag door. Ga niet langs AF, en ontvang geen 200,-

Is weer eens wat anders dan Amsterdamse school met CKV

avatar van laura__

laura__

Ik vond de film best wel leuk. Ik heb hem nu 2 keer met mijn klas gezien, voor het vak Frans. Het is niet echt mijn humor, maar sommige stukjes waren best leuk. Ik zal de film niet snel huren of nog een keer kijken.

nog 1 , waar komen ze toch vandaan

avatar van Benninf

Benninf

laura__ schreef:

Het is niet echt mijn humor, maar sommige stukjes waren best leuk.

Misschien is het met ondertiteling wel jouw humor!

Ik vind Amélie echt een leuke film met een van de beste soundtracks in jaren. Echt een mooie en komische film.

avatar van CoRRuPToR

CoRRuPToR

MM... srry voor het taalgebruik.. als je er niet tegen kan doe je je ogen voortaan tog digt... ?? maar ik beoordeel een film zoals ik dat wil en er staat nerges dat je niet gewoon je eige woorden mag gebruiken... en over die waardering als jij vindt dat die waardering te laag is die ik geef ga dan klagen bij de admins, ik heb niet toegelaten dat er zo'n lage waardering gegeven mag worden...

davidov schreef:

@admins, ligt het aan mij of regent het momenteel cloontjes en dergelijke?

Sms/breezer taal is NIET toegestaan op MovieMeter.

avatar van Jordy

Jordy

CoRRuPToR schreef:

er staat nerges dat je niet gewoon je eige woorden mag gebruiken

Dikgedrukte tekst dus blijkbaar niet gelezen dat boven je eerste bericht stond?

avatar van 93.9

93.9

Best aardige film, maar gewoon niet helemaal mijn genre.

Het is een modern sprookje.

Misschien een beetje te makkelijk gezegd, maar ik vind echt de soundtrack beter.

Werkelijk schitterend werk van Yan Tiersen.

kappeuter schreef:

Sms/breezer taal is NIET toegestaan op MovieMeter.

zoutzak schreef:

nog meer mensen in 'cafe les deux moulins' geweest!?

vanwege de toch redelijk grote schare fans, nogmaals deze vraag.

zijstraat van de Rue d'Abesses midden in Montmartre, de mooiste wijk van Paris (imo) ligt dit stukje filmgeschiedenis haha.

binnen herkende ik het wel direct, maar was toch aardig wat veranderd (kerst dit jaar).

avatar van HiLL

HiLL

prachtige film kan niet anders zeggen...en wat is zij betoverend mooi, apart...zucht