Genre: Komedie / Romantiek
Bekijk via Videoland
Bekijk via CineMember
Zondag om 13:10 uur op ARTE
Plot Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain
"One person can change your life forever."
Amélie is op zoek naar liefde, en de zin van het bestaan. Ze is een serveerster in het centrum van Montmartre, waar ze contact heeft met haar buren en klanten, alsmede met een mysterieuze foto-verzamelaar. Langzaam realiseert Amélie zich dat de weg naar geluk zich niet vanzelf zal openbaren, maar dat ze hier initiatief voor zal moeten tonen. Zij treft haar geluk door zich in te spannen voor het geluk van anderen.
Amélie Poulain
Suzanne
Georgette
Joseph
Toby N. Tucker
Tijd terug gezien, meest saaie film ooit.
Sterk gesproken !
orbit
- 12092 berichten
Tijd terug gezien, meest saaie film ooit.
Sterk gesproken!
maxcomthrilla
Sterk gesproken in die zin, dat de beargumentatie mee zou dingen naar een prijs voor de meest nietszeggende beargumentatie......
Toby N. Tucker
Ik vind vooral de extreem lage waardering van Orbit, die ik toch erg hoog heb zitten als filmkenner, erg vreemd. Maar goed, we zullen het maar door de vingers zien,,
_manga_
saaie film die niet grappig is en die erg snel verveeld moest hem zien op school....
Roel Bogers
Kijk de film over een paar jaar nog maar eens buiten school, want zo kan je natuurlijk geen film beoordelen. Deze film is echt wel een hoger punt, en meer dan 1 afkrakende zin als recensie waard.
Mr Marchoso
Ik vind er genoeg grappige momenten inzitten.
Alleen al die kerel in het restaurant, met z'n voice-recorder .
Die stapt zou uit een Tarantino / Ritchie film.
bjorgie
Vermakelijke film met leuke scenes en een apart verhaal
De muziek vind ik ook erg goed..Ik ken dat piano deuntje ergens van weet iemand misschien waarvan?
Jammer dat je goed de ondertiteling moet volgen en daardoor minder in de film zit
clutch
Vermakelijke film met leuke scenes en een apart verhaal
Die geweldige muziek is van Yann Tiersen, niet verwonderlijk dat het je bekend voorkomt, vaak wordt zijn muziek in oa documentaires gebruikt. Te vaak als je het mij vraagt, neemt toch het speciale van de muziek een beetje weg.
huVILEub
Een goede cursus Frans is de oplossing.
Qar
Ik zou geen cursus Frans volgen zodat je een Franse film kunt kijken.
Ik kon met mijn gebrekkige Frans de film best volgen terwijl ik ook steeds van de ondertiteling moest lezen.
lilgangstah
Originele stijl, met toch wel leuke grappige stukken.
Die typische menselijke kantjes vind ik altijd wel leuk om te zien.
Maar hij verveelt inderdaad naar het einde toe en gaat een te traag vooruit.
_manga_
ik ga hem niet herkijken want de film vond ik vreselijk saai, en hoezo zou ik niet kunnen beoordelen ik heb de film toch gewoon gezien?
of dat nou in de klas, thuis of in de bioscoop is, en dat jij de film meer dan 1 ster waard vind is jouwn mening...
Black Math
Wat hij wellicht probeert te zeggen is dat een film die je verplicht op school moet kijken misschien minder leuk is, puur omdat je hem verplicht moet kijken.
Hoeft natuurlijk niet. Wie weet zie je hem later toch nog eens ondanks je weerzin nu, smaken kunnen soms enorm veranderen, en wellicht vind je hem dan wel leuk, maar misschien ook niet.
mischien dat ik hem ooit nog zie idd maar voor nu blijft de stem staan
Jessen0wnt
Als ik zo vriendelijk mag zijn en mee mag doen: Ik heb deze film ook verplicht op school moeten kijken. Geen idee wat ik heb gedaan die lesuren, maar ik vond de film saai en stom. > Jaartje later gekeken, alleen, en kijk nu us naar mijn beoordeling. Ik denk dat het wel degelijk uitmaakt waar je een film kijkt, zeker met een ''bijzondere'' film zoals Amelie.
LesAutres
Ik vind dit echt een van de mooiste films die ik ooit gezien heb. Het is sprookjesachtig door de gebeurtenissen, de kleurtjes en de muziek (en de kabouter natuurlijk), maar toch ook realistisch.
Een prachtig contrast tussen realisme en surrealisme. En nog met humor ook.
Black Math
Weer eens gezien en de top 10 positie blijft rotsvast staan. Zowat alles lijkt te kloppen. De sfeer, de muziek, de beelden, de kleuren, de montage, de hoofdrolspeelster. De interacties tussen de verschillende karakters zijn zowel hartverwarmend als humoristisch, zonder dat het mierzoet wordt, mede omdat Amélie ook een scherp randje heeft.
Het enige nadeel aan deze film lijkt te zijn dat als je Parijs zelf bezoekt, de filtertjes zullen ontbreken. Misschien toch maar eens een goede zonnebril uitzoeken.
planet_of_death
Voor slechts 5 euro bij Free Recordshop. Waarom heb ik deze film nog niet.
Splinter
Voor de tweede keer gezien, mijn oordeel blijft onveranderd.
Op zich een leuk filmpje, maar naar mijn mening heel erg overgewaardeerd. Onbegrijpelijk hoge plaats in de top 250. De sfeer en de muziek in de film is goed, maar het verhaal is matig, de actrice irritant en het is allemaal veels te zoetsappig.
3 sterren is meer dan genoeg.
Poepgezicht
Ik heb hem maar eens gekeken na al die positieve berichten van zoveel mensen. Ik vond er niets speciaals aan. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog.
De personages waren heel leuk uitgewerkt. Het verhaal was matig. Weinig humor. Het einde was dan wel weer leuk gedaan.
Kim1989
mischien dat ik hem ooit nog zie idd maar voor nu blijft de stem staan
Ik ben het helemaal met je eens, vond het ook een verschrikkelijk saaie film. Moest hem ook op school kijken, maar heb ook totaal geen zin om hem weer opnieuw te gaan kijken.!
Naomi Watts
Toch best wel een 'hip' filmpje voor school. Wij keken bij Frans altijd Liaisons Dangereuses
yassmin
Ja deze film word nu ook echt veel bekeken bij ons op school. Ik heb hem in voorgaande jaren al 2 keer op school gezien, maar ook nu op dvd kan ik er geen genoeg van krijgen. En dan zeggen mensen dat Franse films niet leuk kunnen zijn..
Doe mij maar een Franse film als A L'Interieur als schoolfilmpje
Van Amelie zou ik nou niet echt blij worden.
pippo il buffone
Heb me vaak afgevraagd waarom mannetjes vaak dol zijn op deze film ,en vooral de hoofdfiguur, terwijl ook romantisch aangelegde wijfjes er van gruwen.Mijn poging tot een verklaring:A./Tautou combineert het uiterlijk van een lekkertje met de psychologie van een chronisch onzeker k*tje bij wie altruïsme een schreeuw om hulp is.Daarrmee is ze voor veel mannetjes een idealtyp:lekker maar er geen misbruik/gebruik van makend.Wijfjes weten echter dat types als A. irl niet bestaan en storen zich aan zo'n figuur in een film(mensen zijn nu eenmaal dol op psychologisch realisme)wezenloos "omdat dat niet gebeurt in het echt".
Natuurlijk ruil ik mijn verklaring graag in voor 1 die meer....feel good is.
Black Math
Mwah, ik ken irl echt iemand die wel erg op Amélie lijkt qua uiterlijk maar vooral qua innerlijk.
anunvilya
Prachtig (L)(L)
Hedendaags sprookje met de mooiste beelden van parijs en een kunstige sfeer.

Cidade de Deus

Requiem for a Dream
Drama, 2000

Das Leben der Anderen
Drama / Thriller, 2006
parijs, frankrijkdriehoeksverhoudingghost train sex shopshynessmontmartre dochtergarden gnomejourney around the world fotografiemagisch realismemontmartre, paris