Genre: Komedie / Romantiek
Gesproken taal: Frans en Russisch
Releasedatum: 6 december 2001
Bekijk via Videoland
Bekijk via CineMember
Te zien in één bioscoop () (re-release)
Plot Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain
"One person can change your life forever."
Amélie is op zoek naar liefde, en de zin van het bestaan. Ze is een serveerster in het centrum van Montmartre, waar ze contact heeft met haar buren en klanten, alsmede met een mysterieuze foto-verzamelaar. Langzaam realiseert Amélie zich dat de weg naar geluk zich niet vanzelf zal openbaren, maar dat ze hier initiatief voor zal moeten tonen. Zij treft haar geluk door zich in te spannen voor het geluk van anderen.
Amélie Poulain
Gina
Suzanne
Georgette
Joseph
Ik lees net dat de Special Edition op 31 januari uit komt. Het is een dubbeldvd met DTS geluid.
narva77 (crew films)
Klopt! Releasedatum was eerst 15-02-2003.
Wist ik al via dvd-home.nl
Weet niet of ik em ga kopen, ik heb de 'goedkope' versie al, was te snel met bestellen
Linda
Ik ga mijn stem na hem nog een keer gezien te hebben toch maar eens verhogen met 0,5.
4,5 sterren nu.
narva77 (crew films)
De release van de Special Edition dubbeldvd van Amelie is verzet naar 27 februari...
d@ Smint
Eindelijk gezien, maar vond het allemaal niet super. Beetje langdradig en zoetsappig. Ondanks dat toch een paar leuke momenten. 3 *: niks meer, maar ook niks minder.
FisherKing
Wat me hier opvalt is dat mensen die niks van films begrijpen hier laag op stemmen. Niks begrijpen van script schrijven, niks begrijpen van fotografie,niks begrijpen van filmmuziek, niks begrijpen van casting, niks begrijpen van wat film zo uniek kan maken ....
Zelfs mijn ouders waar Sissi op 1 staat en zo, vonden deze film zeer indrukwekkend ; (en ik heb geen geweld gebruikt)
(geen veroordeling enkel een nuchtere constatering) Blijft toch een persoonlijke gebeurtenis wat films met je doet....
Ramon K
Ach......je weet dondersgoed dat je hier weer een boel reacties op krijgt...'over smaak valt niet te twisten', 'ik mag toch wel een eigen mening hebben' of 'het verhaaltje IS toch ook mager?'
Er zijn zoveel mensen die niet alle aspekten van een film bekijken...zoveel mensen die dit simpele verhaaltje over eenzaamheid en zoeken naar 't schijnbaar ongrijpbare geluk niet kunnen voelen....zich niet kunnen identificeren met de hoofdpersoon.... of de prachtige beeldgrapjes en situaties in Amelie niet kunnen waarderen. Ik haat 't wanneer mensen de schoonheid van bepaalde dingen niet kunnen zien en ik haal dan ook alles uit de kast om ze te overtuigen, tot het onredelijke aan toe! En dat levert me hier nog al wat commentaar op ooit.
Ik zie 't eigenlijk zo......het is tevergeefs! Gevoel geeft nu eenmaal meerwaarde aan een film, dat is de doorslaggevende factor. En dat gevoel wordt bepaald door je denkbeelden nu, je karakter en je verleden. Daarbij komt nog dat veel mensen film niet als kunst zien, maar slechts als vermaak. Natuurlijk geven ze dat niet toe....iedereen wil serieus genomen worden namelijk. Wat ik wil zeggen eigenlijk fisherking is dat je grotendeels gelijk hebt......alleen niemand wil dat horen! Ik wilde 't ook zeggen, maar de gedachte aan die eindeloze kritieken weerhield me ervan. Er zijn zoveel filmblinden hier op deze site, misschien wel including me, niemand zal 't toegeven en discussies zullen onneindig en zinloos zijn....wow...ik laat mijn gedachten weer te ver gaan.....dadelijk begin ik weer over de nutteloosheid van 't bestaan.
De Knip
Knip zijn mening:
Film is een vorm van kunst, maar het MOET wel vermakelijk zijn. Amelie is dan meer een kunstwerk dan vermaak. Ik zeg niet dat het niet vermakelijk is, maar MEER kunst dan vermaak dus. Duidelijk?
Mik
Ga gerust door Ramon. Ik vind het wel vermakelijk, misschien iets voor in het forum? Ramon's HoeK
Ramon K
Hahahaha....ik krijg steun uit onverwachte hoek!
Da Jando
Wat een leuke film zeg, al die dingetjes in het begin waar mensen van houden enzo...komt me echt bekend voor.
Ook toevallig, er hang hier al een hele tijd een schilderij, en opeens zie ik hem in die film, degene die de oude man aan het maken is
Maar echt een orginele film. 4.5 sterren.
wackyboy
Heeft iemand enig idee of hier ook engelse ondertitels op zullen staan?
Voor diegenen die deze film, net zo als mij, erg fantastisch vonden; bij de Free Record Shop is de film Delicatessen te koop, van dezelfde regisseur als Amelie en die kost daar maar 9 euro of zo.
Die film is ook erg de moeite waard.
Phooze
Prachtig !
Mooie shots, goed ge-acteerd leuk, onderhouden verhaal. Wat wil je nog meer......
4,5 ster
herman78
ik zou weinig meer kunnen bedenken.
maar jij wel, anders gaf je wel 5 ipv 4.5
Phooze
Euh, tja, ik geef meestal na de eerste keer kijken geen 5. Misschien komt dat nog !
renske
Prachtige en grappige film met het nadrukkelijke camerawerk dat ik herkende van Delicatessen. Ik miste wel een klein beetje de zwarte humor van Delicatessen. Ik moest af en toe denken aan de film Chacun Cherche Son Chat, dat zich ook afspeelt in een buurtje in Parijs en dat ook een schattige jonge vrouw met zwart haar als hoofpersoon heeft. Niet dat dat er verder toe doet.
Vooralsnog geef ik 4 sterretjes, wordt waarschijnlijk wel 4,5.
herman78
Beetje magertjes hoor, Renske.
Het meisje in Chacun Cherche Son Chat is me nauwelijks bijgebleven, op Amelie ben ik nog altijd semi-verliefd.
narva77 (crew films)
Hmm, ik vind Amelie niet te vergelijken met het meisje uit "Chacun Cherche Son Chat", Amelie is veel leuker!
Die vier sterren valt me tegen, Renske
herman78
Precies. En ik maar denken dat Amelie een echte vrouwenfilm was.
renske
Ik wil best reageren hoor, maar hoe moet ik dat doen als elke opmerking na die van mij is beknipoogd?
Op deze manier ga ik dus nooooit 4,5 aan Amélie geven.
Goed, zand erover. Schluss.
En nu mag je je stem verhogen.
Biss
Kan iemand mij vertellen of de "gewone" versie of de "special edition" ook Engelse ondertitels heeft...om een of andere duistere reden is geen enkele (web)winkel in staat deze info te geven!
Alvast bedankt allen!
Mail rechtstreeks de distributeur: [email protected]
herman78
Sorry Renske. Ik wilde je stemgedrag niet op een dergelijke manier beinvloeden...
Joehoe, ik heb net de Collector Edition dvd gekocht die vandaag is uitgekomen. Genummerd, maar dat is allemaal bullshit natuurlijk. Ok, ik zou graag nummer 0001 hebben, dat wel.

Cidade de Deus

Requiem for a Dream
Drama, 2000

Das Leben der Anderen
Drama / Thriller, 2006
parijs, frankrijkdriehoeksverhoudingghost train sex shopshynessmontmartre dochtergarden gnomejourney around the world fotografiemagisch realismemontmartre, paris