• 9.455.365 stemmen

Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (2001)

Komedie / Romantiek | 122 minuten

Met onder meer: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz en Dominique Pinon

Gesproken taal: Frans en Russisch

Releasedatum: 6 december 2001

Plot Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain

"One person can change your life forever."

Amélie is op zoek naar liefde, en de zin van het bestaan. Ze is een serveerster in het centrum van Montmartre, waar ze contact heeft met haar buren en klanten, alsmede met een mysterieuze foto-verzamelaar. Langzaam realiseert Amélie zich dat de weg naar geluk zich niet vanzelf zal openbaren, maar dat ze hier initiatief voor zal moeten tonen. Zij treft haar geluk door zich in te spannen voor het geluk van anderen.

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Dit soort informatie staat ook op DVD home.

Ze hebben daar ook regelmatig prijsvragen, heb daar voor het eerst in m'n 40 jarige bestaan wat gewonnen , de Original sin dvd.

Dat was ook mijn bron..

narva77 (crew films)

Kunnen we geen inschrijving via MM regelen; Ik denk dat hier minimaal wel 20 gegadigden voor te vinden zijn....

Geldt die aanbieding via BOL.COM nog?

avatar van tovenaar

tovenaar

de Original sin dvd.

oef

avatar van GerwinF

GerwinF

Ik houd het voorlopig bij de 2 DVD versie, ti's zo'n mooi hoesje!

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

oef

Ach, het is maar een krijgertje en ik ken slechtere films.

avatar van EmDee

EmDee

Extra's

-Audrey Tautou's Funny Faces

Alleen daarom wil ik die DVD weil hebben.

avatar van pjotr

pjotr

In Frankrijk is er een special edition dvd uitgekomen met behalve Amelie ook alle korte- en reclamefilmpjes van Caro en Jeunet als extraatje. weet iemand of deze filmpjes ook te krijgen zijn MET Engelse subtitles ? ( want dat was bij deze editie niet het geval )

avatar van Linda

Linda

leuke en vooral grappige film.

ook op een hele aparte, originele maar wel heel leuke manier gefilmd. zaten ook hele leuke komische momenten in. kortom , een hele leuke film, maar ik vond het ook weer geen meesterwerk. 4 sterren

narva77 (crew films)

Ben ik dan echt de eerste die het is opgevallen?

BRUNA

avatar van SlingBlade

SlingBlade

Mooie film, het enige jammere eraan was dat dezelfde muziek als in platoon erin voorkwam onder het tv kijken

BOL

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

draait al een heel jaar in de bioscoop.

avatar van Yak

Yak

Inderdaad, 52ste week in Babylon

avatar van neo

neo

was trouwens vanwege een jaar in roulatie maar 1 euro op donderdag bij een hoop bioscopen waar de film nog draait.gemist helaas.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

moet je maar niet ziek worden he.

narva77 (crew films)

Morgen ga ik de NL dvd van Amélie ophalen, maar helaas, ik was te snel met bestellen. Maandag komt hij uit op koopvideo en dvd, maar het is geen Special Edition. Die komt pas in Februari uit.

Haastige spoed is...

Ja, ik baal er ook van. Ik wou dat de SE tegelijk uit kwam.

Ook besteld dan?

avatar van aburefan

aburefan

het eerste 20 minuten vond ik erg goed gevonden en enorm komisch, daarna vond ik het iets minder worden, en het verhaallijn met die schilder vond ik een beetje saai, toch 4 sterren.

avatar van GerwinF

GerwinF

Shalkon vondt je de film zo slecht? een 0,5!?

avatar van MoM

MoM

Amelie staat helemaal bovenaan m'n lijstje van favorite films. Heerlijk om de bios uit te lopen met zo'n fris, vrolijk en prettig positief gevoel!

avatar van Ed

Ed

Is de dvd die je hier overal van ziet liggen het aanschaffen waard? Heeft iemand 'em?

narva77 (crew films)

Hij is redelijk goedkoop, hij is met DTS-geluid, maar er zitten bijna geen extra's op.

Het is niet de Special Edition, die komt in februari pas uit. Helaas was ik te snel met bestellen...

avatar van De Knip

De Knip

Origineel verhaal, sprookjesachtig. Een amusante film - ook goed gefilmd - maar om nu te zeggen dat ik dit een van mijn topfilms vind, neu...

***

avatar van StuF

StuF

deze film weet mij helemaal vrolijk te maken. en amelie heeft ook wel zo veel weg van mijn ideale vrouw he... slim, lief, enthousiast, vrolijk, grappig, alleen een beetje te stil.

avatar van Yak

Yak

StuF schreef:

slim, lief, enthousiast, vrolijk, grappig

En ongelooflijk mooi!

avatar van StuF

StuF

die ogen he? zwijmel...

avatar van gotti

StuF schreef:

....Ze is gewoon de ideale vrouw!

avatar van jay73

jay73

StuF schreef:

slim, lief, enthousiast, vrolijk, grappig, alleen een beetje te stil.

Dat onzekere van Amelie is juist zo leuk aan haar.