• 9.378.931 stemmen

Geregisseerd door: Sam Raimi

Met onder meer: Tobey Maguire, Kirsten Dunst en Willem Dafoe

Releasedatum: 4 juli 2002

Plot Spider-Man

"Go for the ultimate spin."

Na door een genetisch gemanipuleerde spin gebeten te zijn, maakt het lichaam van de nerd Peter Parker radicale wijzigingen door. Hij kan tegen muren oplopen, web-vloeistof uit zijn polsen spuiten, en hij ontwikkelt een spinnen-zintuig. Hij neemt de naam "Spider-Man" aan, en besluit zijn nieuwe krachten te gebruiken om de slechte Green Goblin te bestrijden. Ondertussen probeert hij de aandacht te trekken van zijn mooie klasgenote Mary Jane Watson.

Spider-Man / Peter Parker

Maximilian Fargas

Joseph 'Robbie' Robertson

avatar van dirkwybo

dirkwybo

de Van deze film had Ik eigenlijk niet veel verwacht.Toch was Ik aangenaam verrast.De film komt goed op dreef en verveelt geen minuut.alvast een dikke 4

avatar van DragQueen

DragQueen

Goede eerste spiderman film, met een perfect gecaste maguire, dunst, en natuurlijk dafoe als the goblin. zij vertolken hun rollen op een sterke manier. de special effects zijn geweldig uitgewerkt, en ook een flinke portie actie ontbreekt niet. het spiderman verhaal wordt op een prachtige wijze tot leven gewekt naar mijn mening. met de sfeer zit het ook dik in orde. 4,5 sterren.

avatar van Dirigent

Dirigent

Ook een leuke superheld je hebt nu : Batman, Superman en nu ook nog Spider-Man en ook hierbij wisten de makers van de film er weer in te slagen om voor een lekker vermakelijke film te zorgen!

* * *

avatar van markCL007

markCL007

Heb em gister gekocht voor 5 euro.

Ik had eerst nooit hoge verwachtingen maar ik moet zeggen dat de film echt super was. Alles lijkt te kloppen en het is een zeer vermakelijke film.

4.5 ster

• 1960 berichten

Deed me sterk denken aan de Power Rangers en dat is niet positief. Mary Jane is een vervelend wijf in deze film. En wat Peter Parker eerst aanhad was een pyjama en toen had ie waarschijnlijk een zondagmiddag niets te doen en tadaa, daar was een prachtig soepel Spiderman-pak op maat. Alsjeblieft mensen, dit is toch niet een goede film. Vermakelijk, ala, maar goed?

@marcCL007

Als je vind dat alles lijkt te kloppen, moet je eens op moviemistakes.com kijken. En als je bedoelt dat de Spiderman saga goed gevolgd wordt, dan ben ik het daar ook niet mee eens. Spiderman uit de comics kan bijv. niet zelf webspul aanmaken, in de film wel. Onlogisch dat het dan ook uit zijn polsen moet komen. Daar komt het bij een spin ook niet vandaan.

wel leuke film niks aan toe te voegen

4.0***

avatar van Baklap

Baklap

Lekker hoor verfilmen die hap Striphelden zijn altijd leuk om naar te kijken en ook Spiderman. Had wat donkerder gemogen van me zonder gelijk te denken aan de 3de.. 3,5

avatar van Patat

Patat

Nadat ik "Superman" en "Batman" aan een kijkbeurt onderwierp kon natuurlijk "Spiderman" ook niet ontbreken. De film heeft natuurlijk als groot voordeel dat hij recenter gefilmd is dan de twee bovenstaande wat resulteert in spectaculaire special effects wanneer Spiderman zich -hoog boven de stad- voortbeweegt via zijn webben. Soms zijn de special effects iets overdone door CGI, maar al bij al valt het binnen de perken.

Het verhaal wordt langzaam opgebouwd: we zien Peter Parker van een studentikoze gast uitgroeien tot een ware superhero, in de hoop in de smaak te vallen bij zijn buurmeisje waar hij al jaren verliefd op is. Hij bindt de strijd aan met de Green Goblin, een interessante anti-held, maar haalt toch niet het niveau van the Joker of the Pinguin in de Batmanfims.

Al bij al een goede Hollywoodfilm: groots aangepakt, goede special effects en een degelijk verhaal. Het einde -met het buurmeisje- kon wat beter, maar er valt mee te leven. Leuke superhero-movie.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Spider-Man vind ik een leuke Superheld en deel 1 is dan ook goed gelukt, Vanavond ga ik deel 2 kijken en ik hoop dat hij ook leuk is maar goed Tobey Maguire deed het best goed als Spider-Man en doet de film zelf ook heel leuk neerzetten kortom : Een goede film en ik verheug me op Deel 2.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

tommykonijn schreef:

ik vind deel 2 soms wat minder leuk , maar wel beter geacteerd enso

avatar van Friac

Friac

Degelijk popcornvoer. Wel ergerde ik me blauw aan de overdaad van CGI-effecten, die er op sommige momenten zo enorm onrealistisch uitzien zodat ik me niet eens meer kon inleven in de scènes.

Het verhaal van Spiderman zit goed in elkaar en Sam Raimi weet het erg goed naar voor te brengen. Willem Dafoe als the Green Goblin is perfect gecast, en ook Tobey Maguire doet het lang niet slecht als Peter Parker. Als verfilming van een graphic novel lijkt deze me vrij goed geslaagd, en ik ben dan ook warm gemaakt voor deel twee en drie.

avatar van AGE-411

AGE-411

De tekenfilm, dat was oerdegelijk!

Ik herriner me dat ik als 6 jarige echte gebeten waas door dat programma ! M'n lievelingsprogramma! Elke keer wel een of ander zuurspuwend reptiel, vliegende Venom, oktopuskop, en meer zulke ongein.

De film werd helaas niets omdat het belange niet zo spannend is als de tekenfilm en je gewoon heel de tijd op saai, vervelende zever moet luisteren.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Wat speelt Dafoe toch weer meesterlijk slecht! En dat bedoel ik goed, want hij kan als géén ander zo'n slechte rollen spelen dus erg goed van Dafoe net als de rest van de Cast overigens.

avatar van Tim Esmann

Tim Esmann

erg leuke actie/avontuur, met een echte held spider man gespeel door Tobey maguire.

De geliefde Kirsten(marie Jane) heeft een rot verleden gehad, krijgt het leven van een ster op broadway.

Het verhaal is kristal helder en heeft een goede uitleg.

ik vind het een 4.5 waard

avatar van otherfool

otherfool

Aardig eerste deel van de inmiddels alweer 3 (tijd om te stoppen!) met een goed gecaste Maguire als sulletje Parker. De Green Goblin vind ik (eigenlijk net als alle SM bad guys) maar zo zo maar de film haalt het op de charme van de 2 jonge hoofdrolspelers.

3,5*.

avatar van N811

N811

De eerste is de slechte van de 3.

Erg jammer.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Zeker weten de leukste van de 3,goede actie,goed verhaal en de vijanden zijn ook beter en leuker dan in b.v. deel 3,wat ik veel te overdreven vond.

De acteerprestaties zijn ook goed gelukt maar niet van heel hoog niveau als van film als:Goodfellas,The Green Mile etc. etc.

Heel erg vermakelijk dat wel!

avatar van niethie

niethie

Geweldige superheldenfilm die erg goed in elkaar steekt en vol zit met een paar schitterende en adembenemende actiescenes en effecten die ervoor zorgen dat je van het begin tot het eind met open ogen zit te kijken, ook waren de acteurs allemaal erg leuk in hun rollen en zit de film gewoon erg goed in elkaar iets wat ervoor zorgt dat iedere keer dat ik de film opnieuw zie ik er weer met veel plezier naar kijk. 4 sterren

avatar van matitie

matitie

psycholamp schreef:

Waar moet het dan wel vandaan komen

matitie schreef:

Waar moet het dan wel vandaan komen

Het zou idd. een vreemde film worden als het bij Peter Parker ook uit zijn kont zou komen. Lijkt me ook niet fijn slingeren van gebouw naar gebouw. Maar in de strips gebruikt hij patronen met webspul, niet dat dat zeer logisch is. Het lijkt me iig niet fijn, dat er webvloeistof uit je polsen komt, zodra je ze buigt.

avatar van N811

N811

Deel 1 is de minste van de reeks.

avatar van The Oceanic Six

Ik vond de 1e juist wel sterk. Mooie introductie in de trilogie die volgt. Ik heb Spiderman nooit gevolgd dus ik begon zonder verwachtingen aan de film. Ik kreeg een interessant verhaal te zien met goed acteerwerk, goede muziek en genoeg goede actie. Vermaakte me er prima mee.

avatar van film master

film master

mooie leuke gezellige film,

Willem Dafoe acteert goed, Tobey Maguire speelt goed als spiderman.

avatar van Berniertje

Berniertje

Heb hem afgelopen week gekocht en bekeken. Heb er zeker geen spijt van. Goeie actiefilm met geweldige acteurs, zal hem binnekort zeker nog een keer bekijken.

avatar van Mary_Shaw

Mary_Shaw

psycholamp schreef:

hij moet ze niet buigen maar met zijn middelvinger en zijn ringvinger duwen op het kussentje van de handpalm al is dat iderdaad erg onrealistisch

vermakelijke film vond em wel goed neergezet

Mary_Shaw schreef:

Dat lijkt me helemaal irritant. Dan kun je dus nooit iets omklemmen, of er floept spinnenweb uit je polsen. Ook niet in je handen klappen of met je handen slaan. Het wordt Peter Parker niet gemakkelijk gemaakt.

avatar van missl

missl

stoere film, ziet er allemaal gelikt uit

avatar van Poes

Poes

Vond het een leuke film.

Grappige scenes.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

missl schreef:

stoere film, ziet er allemaal gelikt uit

Welke scene's vind je het beste als ik vragen mag?

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Toen ik deze film vroeger eens bekeek(toen ik ongeveer 12 was) vond ik dit echt geen leuke film.Ik vond hem gewoon te kinderachtig en soms wel wat saai.

Wat ik wel raar vind,want Spider-man 2 en 3 vind ik topfilms!

Daarom 3,5* voor Spider-man