• 9.379.389 stemmen

Geregisseerd door: Sam Raimi

Met onder meer: Tobey Maguire, Kirsten Dunst en Willem Dafoe

Releasedatum: 4 juli 2002

Plot Spider-Man

"Go for the ultimate spin."

Na door een genetisch gemanipuleerde spin gebeten te zijn, maakt het lichaam van de nerd Peter Parker radicale wijzigingen door. Hij kan tegen muren oplopen, web-vloeistof uit zijn polsen spuiten, en hij ontwikkelt een spinnen-zintuig. Hij neemt de naam "Spider-Man" aan, en besluit zijn nieuwe krachten te gebruiken om de slechte Green Goblin te bestrijden. Ondertussen probeert hij de aandacht te trekken van zijn mooie klasgenote Mary Jane Watson.

Spider-Man / Peter Parker

Flash Thompson

Maximilian Fargas

Joseph 'Robbie' Robertson

avatar van 11501150

Je hebt gelijk dat Spiderman misschien niet de film is om dat soort actualiteiten onder de aandacht te brengen.

Ik vond het een slechte film en dat was 1 van de vele vele redenen. Gewoon een film zonder diepgang, waarvan (en daarom viel het gebrek aan diepgang op) ook de entertainment waarde voor mij te laag is.

En vind je echt dat het verhaal niet ten koste is gegaan van overdadig effect bejag. Als er naar mijn mening iets was in de film dan was het het overdreven effect bejag. Vervelend lopende zin, ik weet het, maar ik vond het ook een vervelend lopende film

avatar van as

as

Tsja, laten we het er dan op houden dat we ieder onze mening hebben over de film.

avatar van pjotr

pjotr

11501150 schreef:

Ahum....X-men heeft ook de diepgang van een knikker....

Ik vond juist dat Spider-man 2 redelijk veel diepgang heeft voor een superheldenfilm (ik weet wel dat je deel 1 hier bedoelt maar toch... ).

avatar van 11501150

x-men heeft geen oppervlakkige diepgang. Vandaar dat het ook diepgang wordt genoemd.

avatar van Jordy

Jordy

Eén X-Man weet ik niet, maar allemaal bij elkaar vormen ze een mooie metafoor voor onderdrukking van minderheden, de holocaust, e.d.

Precies!!

avatar van Jordy

Jordy

Mijn bericht was btw een reactie op een inmiddels verwijderd bericht

avatar van -{film-freak}-

-{film-freak}-

weet iemand miss hoeveel spider man 1 heeft op gebracht en hoeveel spider man 2 tot nu toe al heeft opgebracht

avatar van jassonn

jassonn

@{Film-freak}:

Spider-Man

Spider-Man 2

avatar van nice guy eddy

nice guy eddy

-{film-freak}- je geeft spider-man een 5 en ROTK een 0.5 rare smaak heb jij.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

matige film, belachelijk dat ie zoveel heeft opgeleverd.

2,5 ster.

over gewaardeert, gewoon normale standaard film..... emotie komt absoluut niet over een aktie is ook niet verassend......en net als deel 2 voorspelbaar.... 2.5*

avatar van clairest

clairest

Dit genre is niet mijn ding. Mooi gemaakt, helemaal niets op aan te merken eigenlijk. Hij krijgt van mij 3,5 sterren, maar ik vind het vooral een hele gave film voor mijn zoon van 12.

avatar van Flipman

Flipman

Wat mij aan Sam Raimi's Spider-man films nogal stoort is dat American Feeling gedoe. En het kostuum van The green Goblin vond ik ook niet mooi, heel lelijk zelfs: het feit dat zijn mond niet kan bewegen, het hele kostuum ziet er zo camp uit!

Maar dat patriottisme, aan het eind van de film, dat al die etters op de brug het voor Spidey opnemen met de tekst: "If you mess with ONE New Yorker, you mess with ALL of us!" Die oproep tot eenheid, dat hypocriete Amerikaanse, BWLEH! In de eerste film was het nog niet eens zo erg, maar in deel 2: Gatver, tenenkrommend was dat!

Maar de actie, het webslingeren was erg goed. Het verhaal was erg standaard, maar wel mooi verteld: in deel 2 zie je pas goed hoeveel problemen Peter heeft om er twee identiteiten op na te houden.

Al met al een 3.

avatar van Diesel

Diesel

Flipman schreef:

Inderdaad een misselijkmakende scène..

avatar van Goodfella

Goodfella

Inderdaad. Totdat Dr. Octopus... (maar dat is een spoiler voor deel 2 )

avatar van BB Viper

BB Viper

goed,maar nie overdreven spannend

avatar van Cicero

Cicero

Een strip zoals Spiderman kan onmogelijk verfilmd worden, zelfs niet door Sam Raimi. Vooral dat klimmen en kruipen op de muren en gebouwen zagen er nep en goedkoop uit. Ewan McGregor is gewoon een suffe wurm die niet kan overtuigen als Peter Parker.

Lichtpuntje was Willem Dafoe, als The Green Goblin. *2,5

avatar van Clydorn

Clydorn

Alleen is het niet Ewan McGregor..

avatar van Flipman

Flipman

Je, hoe kom je in Helsnaam op Ewan McGregor? Bovendien vond ik dat klimmen en springen en webslingeren er wel erg cool uitzien!

avatar van Clydorn

Clydorn

Precies, het zag er allemaal goed uit. Alleen het verhaal was ietsjes minder. En iets wat onmogelijk te verfilmen is, is niet meer van deze tijd. Zo goed als alles Kan verfilmd worden

avatar van The One Ring

The One Ring

Clydorn schreef:

Mooi, begin maar aan Das Kapital.

Deze film viel me erg mee. Gewoonlijk hoe ik niet zo van die typische superhelden en al helemaal niet van Marvel maar deze vond ik wel goed.

3,5 sterren.

avatar van braambes

braambes

Lekker vlotte film, weinig verrassend dat wel, maar door de leuke acteurs kan ik probleemloos 3.5* geven.

avatar van leverafronny

leverafronny

Idd braambes (wrm heb je in godsnaam voor die naam gekozen eigenlijk), zo is het. Deed me wel denken aan de eerste batmanfilm (of toch die uit eind jaren 80), maar alleen wat moderner, logisch mss wel! Alleen de bad guy vond ik stukken minder dan de 'Joker' van de vleermuisfilm: niet alleen minder grappig maar ook enorm slecht onworpen. Maar dat mooie liefdesverhaaltje maakte natuurlijk alles weer goed...

avatar van the dude81

the dude81

Heel netjes het Spideyconcept uitgewerkt,. Goed acteerwerk van Dafoe (the Green Goblin), maar wel jammer dat zn outfit een beetje Power Rangers-achtig eruitzag.

****

avatar van cempaka

cempaka

Een leuke film. Het verhaal is simpel, maar ik heb erg genoten van Spider-Man in actie. Het is een fantastisch gezicht om hem zo supersnel en supersoepel door de ruimte te zien vliegen. Ik zou dat ook wel willen...

avatar van movjos

movjos

avatar van sju

sju

aardige comic-verfilming, maar de badguy viel erg tegen. waar hij in de animatie serie nog ogen en een mond had die meebewogen met zijn emoties, heeft hij hier een "droog" masker. jammer...

avatar van Lotteke

Lotteke

Vond m leuk, niet meer niet minder. Keek vroeger altijd de tekenfilms, die vind ik eigenlijk n stuk leuker en de strips natuurlijk.

Toby Maguire en Kirsten Dunst acteren goed en zijn erg leuk om naar te kijken. Heb deel 2 nog niet gezien, maar lijkt me alweer n stuk minder.

Ga m vrijdag(mits ik het vergeet) toch maar weer eens even kijken, voorlopig geef ik 3*

avatar van samiro

samiro