Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: John Cusack, Jack Black en Lisa Bonet
Gesproken taal: Deens en Engels
Releasedatum: 24 augustus 2000
Plot High Fidelity
"A comedy about fear of commitment, hating your job, falling in love and other pop favorites."
Na een ruzie met z'n vriendin vertelt Rob, eigenaar van een platenzaak, wat z'n top-5 van pijnlijkste "break-ups" is. Tussendoor bespreekt hij z'n problemen met z'n collega's, gaat 'ie op bezoek bij z'n exen en beleeft 'ie ondertussen een nieuwe romance.
Rob Gordon
Ian Raymond
Vince
Justin
The Eye
Op zich leuke film, maar duurde veel te lang, had wel een half uurkorter gekunt, was-ie ook wat krachtiger geweest.
Flipman
Een komedie waar ik geen moment heb kunnen lachen, maar die toch leuk is! Bovendien wordt in deze film The Jesus And Mary Chain naar waarde geschat!
gemaster
Heeeeerlijke film! Dat iemand deze film te lang kan noemen snap ik echt niet. De deleted scenes die op de DVD staan hadden van mij er allemaal ingemogen. Vooral de scene waarin Rob op bezoek gaat bij de vrouw die de platencollectie van onschatbare waarde wil verkopen voor 50 dollar is een juweeltje. Jack Black steelt de show met zijn aanstekelijke rol waar hij helemaal voor geknipt is. De vele discussies over muziek waren erg vermakelijk, niet in de laatste plaats omdat ze precies mijn smaak hadden.
4 dikke sterren en ik denk dat ik Marvin Gaye's 'Let's Get It On' maar weer eens opzet.......
Madecineman (moderator films)
Heerlijk, heerlijk van de bovenste plank inderdaad ik heb echt met heel veel plezier naar deze film gekeken. Sommige zaken waren ook zo ontzettend herkenbaar geweldig gewoon. Ik moest ook gelijk denken aan mijn eigen "vaste" platenzaak hier in de stad. Ook zo'n pracht van een winkel waar ze nog vanalles op vinyl verkopen en waar je ineens met een wild vreemde de laatste van de Beasty Boys aan het bediscussieren bent.
Ook enkele zeer sterke memorabele scenes; Zoals Rob nadat Laura het uitgemaakt heeft daar zit in z'n platenzaak. Dikke wallen onder de ogen, peuk in z'n mond geen dubbeltje meer waard. Of als Ian Raymond de platenzaak inloopt en de gedachten van Rob verbeeld worden. Dat deed het vreugde gejuich van mij en 2 vrienden waar ik deze film mee zat te kijken ten volle losbarsten.
4 sterren zeker waard misschien komt er zelfs nog wel eens een halfje bij....
seth gecko
ik had eerst het boek gelezen dus wist wel waar ik aan toe was.
standaard verhaal dat leuk uitgewerkt is dankzij vooral de leuke dialogen.
het feit dat john cusack het woord vaak direct tot de kijker wendt is leuk uitgewerkt.
cusacks acteertalent en gebruikelijke 'timide' cool zorgt ervoor dat het truucje werkt en je als kijker betrokken voelt.
naast cusack valt ook jack black leuk op als geflipte muziekfanaticus.
ook tim robbins is grappig als minnaar met totaal fout kapsel en catherine zeta jones heeft een kleine maar sexy rol.
een film over lijstjes,muziek en liefdesperikelen
3.5 ***
93.9
Het boek was zoveel 'rijker' door allerlei platentitels en veel meer uitdieping van personen.
Vaak blijft het teleurstellend een boekverfilming.
Toch leuk, maar ben je een zelfrespecterende muziekfreak:
doe 'ns niet zo lui en lees het boek!
as
Vaak blijft het teleurstellend een boekverfilming.
Toch leuk, maar ben je een zelfrespecterende muziekfreak:
doe 'ns niet zo lui en lees het boek!
93.9
Ik heb 'm gisteren nog eens gekeken.
Hij krijgt een halve punt aftrek, want hij is gewoon ronduit slecht als je bedenkt dat ze er zo'n liefdevolle (voor muziek) film van hadden kunnen maken.
Nu zaten er heel veel storende zaken in.
Waarom speelt het zich nu in Chicago af i.p.v London?
Veel bands en platen zijn helemaal niet bekend in Amerika.Verder zit de hele film zo in een keurslijf, zo Amerikaans, zo net-niet.
Wanneer worden de rollen 'ns omgedraaid en worden Amerikaanse films opnieuw gemaakt maar dan door Spaanse, Deense regisseurs.
Dat blonde meisje uit Mifune vond ik ook het beste spelen, gaf de film nog wat aanzien.
Ik vond die Cusack matig in z'n rol.
gemaster
Misschien moest ik maar eens een uitzondering maken en ook eens een boek gaan lezen. Dit boek lijkt me namelijk erg gaaf.
Madecineman (moderator films)
...want hij is gewoon ronduit slecht als je bedenkt dat ze er zo'n liefdevolle (voor muziek) film van hadden kunnen maken.
Zonder het boek gelezen te hebben (deze staat nog wel op mijn verlanglijstje maar ja mijn "boekproductie" is nu eenmaal een stuk lager dan mijn "filmproductie") denk ik, dat wat je vaak bij boekverfilmingen hebt, het een kwestie van keuzes maken is. Je kan volgens mij onmogelijk alle essenties uit een boek in een film van pak 'm beet 2 uur kwijt. Ik denk zelf dat hier meer de (on)mogelijkheden van dertigers en hun relaties als hoofdthema is gekozen en niet zozeer de muziek. De muziek zorgt meer voor een leuke aankleding van het geheel.
Nu zaten er heel veel storende zaken in.
Waarom speelt het zich nu in Chicago af i.p.v London?
Vreemd want ik vond High Fidelity juist helemaal niet zo amerikaans. En een keurslijf
Man deze film vond ik juist erg energiek en plezierig. Ook bijzonder herkenbaar op sommige vlakken. Het maakt dus wat mij betreft ook niet zo gek veel uit waar de film zich afspeelt, Londen, Chicago, hetzelfde verhaal zou zich net zo goed in Tilburg kunnen afspelen.
Ik vraag me af of dat per definitie een betere film opleverd.
Londen inwisselen voor Chicago.......Dat zegt toch al genoeg????
Verder is het een echt Britse aangelegenheid.
Van een Britse tweedehandsplatenverkoper ineens een Amerikaan maken is zo ongeloofwaardig.
De meeste Amerikanen werken toch op kantoor en zitten met een Budweiser American Football te kijken
i.p.v te verzwelgen in een plaat van Elvis Costello?
Lees het boek en dan begrijp je me (misschien).
Stel:
We nemen 'Het Gouden Ei' van Krabbe.
Een Amerikaan ziet er wel wat in en gaat 'm verfilmen en noemt het "The Vanishing".
Waardeloos slecht zou ik 'm vinden en zou gewild hebben dat gewoon een Nederlander 'm verfilmd had.
Gelukkig is dat natuurlijk ver voor die US rip-off gebeurd.
Hetzelfde heb ik met "Hi-Fidelity", niet zo zeer dat het hele verhaal veranderd is, maar het feit dat Amerikaanse producties niet goed de juiste emoties kunnen overbrengen.
Weet gewoon zeker als het een volledig Britse productie was geweest het wel gelukt was.
Nivola
Stel:
We nemen 'Het Gouden Ei' van Krabbe.
Gelukkig is dat natuurlijk ver voor die US rip-off gebeurd.
Sorry dat ik je uit je mooie droom moet helpen, maar de 'Amerikaan' die de US rip-off van 'Het Gouden Ei' verfilmde was dezelfde die ook de Nederlandse versie regisseerde...
Brooklyn
Londen inwisselen voor Chicago.......Dat zegt toch al genoeg????
De schrijver vond het niet erg en zei zelfs: "dit verhaal is meer dan alleen geografie"
waar hij groot gelijk in heeft...
Madecineman (moderator films)
Verder is het een echt Britse aangelegenheid.
i.p.v te verzwelgen in een plaat van Elvis Costello?
Maar nu doe je de amerikanen en hun muziek wel erg te kort hoor! Net alsof popmuziek een typisch britse aangelegenheid is. Waar vind de Rock & Roll, Blues, Grunge, Hiphop, Country, Soul, Gospel voor een groot deel zijn oorsprong? Toch zeker in de VS. Nee ik denk echt wel dat er amerikanen zijn die net zoveel liefde voor muziek hebben dan britten of nederlanders.
...maar het feit dat Amerikaanse producties niet goed de juiste emoties kunnen overbrengen.
Waarom dan wel?? Wat zou er nu zo heel anders geweest zijn volgens jou als de hele productie brits was geweest? Ik zie echt het verschil niet. De film en de themas zijn toch vrij universeel lijkt mij.
[edit] Enige 'statistische' onderbouwing vanuit IMDB;
US Users 10077 beoordeling 7.6
Non US Users 10771 beoordeling 7.6 [/edit]
93.9
klopt maar de tweede keer met de hete adem van Twentieth Century-Fox in z'n nek.
cornelis
Vergis je niet, Sluizer wilde indertijd ook aan de NL versie al een happy end breien...(maar hij werd gelukkig tegengehouden door TK)
mazdalfa
En terug naar de film, want die is uitstekend.
Perfecte casting (broer en zus Cusack, Tim Robbins en Jack Black zijn hilarisch, Cath Zeta Jones een lekkere hersenloze troela) en een heerlijke set van dialogen. Hier en daar heeft de film even last van een dipje in snelheid, maar dat duurt nooit lang.
Een aanrader voor iedereen die van film houdt. En voor de mensen die van film én muziek houden is dit zelfs een must!
marie-jose
Hele goede verfilming, al haalt ie het net niet bij het boek. Vooral John Cusack en Jack Black zijn exact zoals ik me bij het lezen van het boek had voorgesteld. Waarom de film zich ineens in Amerika afspeeld ipv London heb ik niet begrepen en vond ik (als anglofiel.....) toch wel een beetje een afknapper. Het heeft gewoon een heel andere sfeer....... Maar verder is ie top!
manic
Als ik mij niet vergis staat er op de dvd een toelichting op die keuze.
BoordAppel
Wat een heerlijke film is dit toch. Continu een glimlach op mijn gezicht met af en toe een harde lach ertussen. Prachtig script, erg herkenbaar soms en erg goed acteerwerk. Vooral van John Cusack, toch een beetje een onderschatte acteur.
Verhoogd naar een 4,5*.
93.9
Het veranderen van London naar Chicago is diezelfde missiedrang die de Verenigde Staten niet alleen op militair, politiek en economisch gebied over de wereld exporteren en expanderen, maar vooral ook, en daar ligt Lars Von Triers (en ook mijn) grootste walging, op cultureel gebied.
as
Bovenstaande heeft er geen reet mee te maken (hoewel ik het er best mee eens ben) Cusack was gewoon een ontzettende fan van het boek en was de de aanstichter voor de film. Thats it.
AHWA
Ik heb weer heerlijk zitten genieten van Cusack en Black, en van Zeta-Jones natuurlijk
Heerlijke dialogen, Cusack speelt echt een wereldrol, en het constant praten tegen de camera vind ik hier erg leuk gedaan.
Ik ga van 4 naar 4,5*.

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Stand by Me
Drama / Roadmovie, 1986

Naked
Drama, 1993
chicago, illinoismusic recordrock 'n' rollrecord storedisc jockeypoprecord collection ex-girlfriendmusic journalist relatieproblemenrecord labelflashbackfear of commitmentbreaking the fourth wallverliefd wordenuitmakenrecordrecord albummusic scenebreaking up with boyfriendmusic culturerecord storetop fiveflashbacksdating history