• 9.376.848 stemmen

Met onder meer: John Cusack, Jack Black en Lisa Bonet

Gesproken taal: Deens en Engels

Releasedatum: 24 augustus 2000

Plot High Fidelity

"A comedy about fear of commitment, hating your job, falling in love and other pop favorites."

Na een ruzie met z'n vriendin vertelt Rob, eigenaar van een platenzaak, wat z'n top-5 van pijnlijkste "break-ups" is. Tussendoor bespreekt hij z'n problemen met z'n collega's, gaat 'ie op bezoek bij z'n exen en beleeft 'ie ondertussen een nieuwe romance.

avatar van Mug

Mug

Kan dit gezeur nu eens afgelopen zijn. Tv-uitzendingen zijn altijd onder voorbehoud. Zeker als het gaat om belangrijke sportevenementen is de kans groter dat een film/programma niet of op een later tijdstip wordt uitgezonden.

avatar van arne66

arne66

Ik kan het niet echt onder woorden brengen.

Ik heb het gevoel dat de makers van deze film een film wilden maken die niet zo als alle anderen is. Dat is goed natuurlijk, maar dit gevoel was voor mij zo overduidelijk zichtbaar dat dat mij een negatieve indruk geeft. Ze laten de acteur bijvoorbeeld inneens een vreemde actie ondernemen door inneens te gaan schreeuwen.

Zoals ik al zei ik kan het niet echt onder woorden brengen en ik denk ook niet dat iedereen mij hier zal begrijpen.

Verder vond ik het wel een boeiende film. Niet echt moeten lachen of zo, wel 2 keer een glimlachje.

3,5 sterren

avatar van Blue.Sky

Blue.Sky

Leuke film,

goede muziek er in.

avatar van nightbreed

nightbreed

Ik vond John Cusack in deze film een TE zeurderig mannetje.

Jack Black is als vanouds weer lekker irritant bezig

Hmm, Tim Robbins speelt ook mee in deze film. Dat kan ik me niet meer herinneren, blijbaar heeft deze film niet zo'n grote indruk op mij gemaakt dat ik de helft alweer vergeten ben.

Cijfer: 3

avatar van wapper

wapper

1 van de grappigste films die ik heb gezien, zéér vermakelijke film.

avatar van (Willie)

(Willie)

nightbreed schreef:

Ik vond John Cusack in deze film een TE zeurderig mannetje.

Jack Black is als vanouds weer lekker irritant bezig

Cijfer: 3

1. De hoofdrolspeler in het boek is een zeurderig mannetje

2. De rol van Barry is Jack Black op het lijf geschreven.

3. Hoe kan je Tim Robbins nu gemist hebben, hij is toch een vrij essentieel deel van het verhaal (en de herhalende scene in de winkel is briljant)

Ik heb eigenlijk twee tips:

1. Kijk de film eens opnieuw, want blijkbaar was je er niet helemaal bij.

2. Lees het boek eens en zie dat dit een hele goede verfilming is.

avatar van cinefil18

cinefil18

Wat een geweldige muziek heeft deze film ook, het draagt echt bij tot een aparte sfeer die over deze muziekwinkel hangt. Vooral de 'Beta Band'-scène vind ik fenomenaal, mede door het nummer 'Dry The Rain' dat er gespeeld wordt.

Deze film heeft gewoon alles, een goed verhaal voor de filmliefhebbers, het is een verfilming van een een boek voor de lezers en de soundtrack is om vingers bij af te likken.

avatar van Montorsi

Montorsi

Goede muziek en vooral zeer sterke humor. Jack Black in de beste rol die ik van hem gezien heb, ronduit briljant. Verhaal echter wat aan de magere kant, maar is niet storend.

Ruime 3.5*, net geen 4.

Pastichio Rocker

Het is jammer dat ze van Rob een soort van Likeable Larry hebben gemaakt. In het boek is hij tot de laatste bladzijde een ontzettende egoistische lul. Voor de rest wel een vermakelijk filmpje die een muziekliefhebber zeker wel kan waarderen. De scene met Tim Robbins als new-age goeroe in de winkel is hilarisch! 3,5.

avatar van markq1

markq1

leuke film

avatar van Montorsi

Montorsi

zag vandaag weer een stukje, toch maar een 4*

avatar van thegoodfella

thegoodfella

de eerst 75 minuten waren heel sterk. vond het een beetje een combinatie van American Beauty en Californication.vind het altijd een heerlijk trucje als de hoofdrolspeler echt tegen te kijker spreekt hoe vaak ik het ook al heb gezien ( Fight club,Kiss kiss bang bang,A clockwork Orange, American beauty en zo kan ik nog wel ff doorgaan) alleen jammer dat hij na het einde toe heel erg afzwakt

avatar van gotti

Zag het laatste half uur weer. Werk toch wel fijn hier. Zo'n net niet cheesey einde, die je met een grote glimlach achter laat, mede door de heerlijke solo van Jack Black.

avatar van thunderball

thunderball

Deze vandaag eens bekeken, wilde hem al jaren zien, maar telkens kwam er iets tussen, nu eindelijk gelukt (althans de eerste 10 minuten gemist)!

Allereerst was ie wel wat anders dan ik had verwacht. Destijds zag je voornamenlijk de stukjes in de winkel met Black en ik ging er dan ook van uit dat zo de hele film voor een groot deel zou zijn.

De relatie verwikkelingen, of beter gezegd het terug kijken op je vorige relaties en denken aan die ene die je nog steeds als de ware ziet, waarbij volgende relaties in het niet vallen, vond ik wel erg herkenbaar en kon me dus goed in het personage van Cusack in leven.

Toch had de film van mij wel een tikkeltje meer anarchistischer gemogen, wat meer Black en de scene's met hem blijven dan ook het leukst.

3,5 ster.

avatar van Dutch Ownage

Dutch Ownage

Ik vond het jammer dat Rob in de film tegen de camera praat, zo is het net alsof het een slecht tekenfilm is. Dat maakt de film al een stuk minder serieus en voor mij dus ook minder boeiend, ik wist mijn aandacht er maar met moeite bij vast te houden. Ik vond hem ook niet al te geinig, er zaten een paar goede stukjes in, maar de film werd te langdradig.

Pastichio Rocker

Het is dan ook niet echt een komedie. Jack Black zit in de film als comic relief, maar voor de rest is het toch echt een relatiedrama. Bovendien had de film niet anders gemaakt kunnen worden, omdat de hoofdpersoon zich ook in het boek regelmatig tot de lezer richt. Het boek is trouwens nog veel deprimerender en sarcastischer.

avatar van The One Ring

The One Ring

Heerlijke film. De platenzaak is een leuke locatie voor deze film, de acteurs doen het geweldig en de humor is zeer geslaagd. Maar wat deze film toch dat beetje extra geeft is dat de personages op een bepaalde manier veel echter overkomen dan in andere romantische komedies. Tevens wordt hier een relatie wat realistischer getoond. Het deed me wat aan Woody Allen-films denken en het beste compliment dat ik deze film kan geven is dat het de beste Woody Allen-film is die Woody Allen niet maakte. Dat tegen de camera spreken werkt bij mij wel in dit soort films. Ik ben zelf verder niet zo'n grote muziekkenner als de personages hier, maar ik kon hun enthousiasme wel volgen.

Dikke 4 sterren.

avatar van Beitel

Beitel

Ik heb zitten genieten, een ongelofelijk scherpe film. Maar toch knaagde er wat. De manier waarop Cusack tegen de camera zat te praten, de vele flashbacks: ik bedacht me de dat het beter een roman had kunnen zijn, daar was het perfect voor. En natuurlijk, het bleek een verfilming te zijn.

Toen werd ook meteen duidelijk wat er niet zo geslaagd was aan deze film: het script is fantastisch, zelfs zo fantastisch dat de acteurs en regisseur blijkbaar besloten het een beetje uit te beelden, maar het is het script dat al het werk doet. Nu voel je dat toch wel: er zijn net iets te veel objectieve camerastandpunten en de locaties kennen weinig bijzonders. De acteurs kunnen daardoor nét niet overtuigen, alhoewel je daar weinig van merkt door het fantastische script.

Dan krijg je een dilemma. High Fidelity is een heerlijke kijkervaring, maar als verfilming voegt het eigenlijk niets toe en zou je het op basis daarvan moeten afkeuren. Uiteindelijk overheerst het goede gevoel, maar toch gaat er wel wat van de waardering af.

avatar van Jisraw

Jisraw

Ik geef 3 sterren voor Jack Black de film valt onder de catogarie: saai. Weinig diepgang en John Cusack komt soms onbedoeld arrogant over, verder spreekt hij me niet echt aan.

Jisraw schreef:

John Cusack komt soms onbedoeld arrogant over

Ik snap niet dat mensen dit een reden kunnen noemen terwijl dat juist de bedoeling is van het script.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

De film gaat na herziening een half sterretje omlaag, maar dat heeft alles met mij en niets met de film te maken. High Fidelity was eigenlijk precies zoals ik 'm nog in mijn hoofd had. Grappig, subtiel, herkenbaar en memorabel. De rolbezetting is vrij perfect, het geheel heeft iets liefs en vooral erg komisch. Waarom dan een verlaging? Omdat het geheel wat braaf is, het me nergens echt overrompelt. Het blijft toch gewoon een redelijk simpele komische film. Wel vrijwel perfect gemaakt, maar daardoor toch ook weer beperkt. Dikke 3,5* dus

avatar van Film Pegasus

Een zeldzaam bewijs dat romantische komedies ook voor mannen aangenaam zijn. Aparte aanpak met heel leuk ideeën rond de platenzaak en de lijstjes die zorgen voor de nodige subtiele humor. Een klassieker is het niet, maar als komedie blijft hij toch in m'n geheugen gegrift. De film begon op tv maar eerst rond middernacht en toch heb ik me geen moment verveeld (gezien het late uur). Een aanrader en een komedie waar ze er nog meer van mogen maken.

avatar van PeterMcCartney

PeterMcCartney

Heerlijke film. De acteurs zijn goed gecast. Zeker Jack Black. Leuk dat The Boss ook even te zien was.

4,0

avatar van picah.q

picah.q

De film was laatst op tv en ik zag dat hij volgens de vpro-gids 4 sterren waard is. Dus ik was geintreseert en heb hem gekeken, en ik moet zeggen ik vind het leuker dan dat ik verwacht had. Ik vond het vooral leuk hoe Rob alles uitlegte aan mij "ons", orgineel kan ik het noemen. De film is speelt zich ook af op een lekker tempo, hij bleef erg boeiend. Top film 4

avatar van Spetie

Aardige film, waarvan de eerste helft erg leuk is, maar die uiteindelijk richting het einde een heel stuk afzwakt. De acteurs vullen hun rol in ieder geval zeer goed in. Black en Robbins zijn leuk in hun bijrollen, alleen Cusack vond ik af en toe net wat te overdreven overkomen. Als de film een kwartier korter was geweest had deze zeker 0,5* erbij gekregen.

3,0* is echter zeker wel verdiend.

avatar van SSeagal

SSeagal

Leuke onderhoudende comedy. Jack Black was weer zeer grappig en Cusack deed zijn ding goed. Tim Robiins vond ik vooral grappig als Seagal wannabe, dat staartje, die scene in de winkel dat hij net zo staat als Steven Seagal altijd staat en dan zijn relaxte stem na probeert te doen, hahahaha Toppertje! ****

avatar van mister blonde

mister blonde

Denk niet dat Robbins' Personage op Seagal is gebaseerd

avatar van Katharina

Katharina

Leuke film. Alleen ik heb me enorm lopen ergeren aan de manier waarom Cusack praat (en nog erger, fluisterd).

avatar van Franklin1975

Franklin1975

Ik heb gisteren deze film zitten kijken en ik dacht hem al eens eerder gezien te hebben, maar ik herinner mij er niks van.

Maar een erg fijne film is het zeker.

En Catherine Zeta-Jones hadden ze wel een grotere rol mogen geven

avatar van kanjertje

kanjertje