• 9.376.911 stemmen

Met onder meer: John Cusack, Jack Black en Lisa Bonet

Gesproken taal: Deens en Engels

Releasedatum: 24 augustus 2000

Plot High Fidelity

"A comedy about fear of commitment, hating your job, falling in love and other pop favorites."

Na een ruzie met z'n vriendin vertelt Rob, eigenaar van een platenzaak, wat z'n top-5 van pijnlijkste "break-ups" is. Tussendoor bespreekt hij z'n problemen met z'n collega's, gaat 'ie op bezoek bij z'n exen en beleeft 'ie ondertussen een nieuwe romance.

avatar van angelakian

angelakian

redelijke film niet mijn soort film iig... Op het einde vond ik hem wel beter worden en kwam er zo af en toe een glimlach op mijn gezicht maar meer ook niet...

mmm eerst 1 ster gegeven ik geef hem toch maar 2 sterren

avatar van Gilgamesj

Gilgamesj

Ik was bang dat deze film in het zelfde moraal zou vallen zoals zoveel films dat doen. Maar gelukkig bleef de film trouw aan zijn goede opening en werd de film geen moment voorspelbaar en moralistisch. Geen geforceerde grappen, goed geacteerd, onvoorspelbaar. Kortom; heerlijke film, een van de betere komedies (hoe je dit ook wil interpreteren) die ik de afgelopen tijd heb gezien.

avatar van ThomasQuinn

ThomasQuinn

Ik wil graag even toevoegen dat ik ook de manier van vertellen in deze film erg mooi vind. Het afwisselen van 'normale' filmstijl met monologen tegen de camera, en de vloeiende overgang tussen de twee, maken deze film mijns inziens tot een belangrijkere film dan anders het geval zou zijn geweest.

• 12092 berichten

Matige film, ventje in een platenwinkel voor nerds is bezig met (ex)vriendinnetjes.. weinig boeiends aan. Wel wat leuke quotes over muziek, maar that's it. Niet genoeg om een hele film op te baseren imo.

Verbaast me dat ik de eerste ben die Chasing Amy noemt. De hele film lang zat die titel in m'n hoofd.

High Fidelity heeft ook een beetje weg van een (vreselijk slechte) Kevin Smith film, maar dan van het comic wereldje naar het muziekwereldje gebracht.

Herkenning genoeg in deze film, maar "een feest van" was het allerminst. Als ik saaie muziekelite wil bezighoren over oudelullen muziek met een streepje Stereolab of Massive Attack om hun zogenaamde kennis van recente muziek te onderstrepen, dan ga ik wel gewoon naar MusicMeter. Tekenend waren de "club"scenes. Bedenkelijk voor een film over muziekliefhebbers.

Cusack doet het verder wel aardig (al deed dat 'in de camera praten' gedoe me een beetje denken aan speciale afleveringen van TV soaps), Jack Black is een lomp figuur/acteur. Die derde hing er ook maar bij als behangpapier. Het hele romantische gebeuren is redelijk saai en weinig overtuigend.

Leuk voor mensen die enthousiast kunnen mee applaudiseren met de Top 5jes van kutmuziek die doorheen de film gescandeerd worden. Ik vond er erg weinig aan.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Nee dus, niet alleen. Ik heb ook weinig met die muziek en toch vind ik het een erg goede film.

Jammer, dacht ik net een universele waarheid gevonden te hebben. Volgende keer beter

avatar van cinefil18

cinefil18

het is jammer dat je maar tot vijf punten kan geven, want deze film verdient zó veel meer

mijn 'all time-top five films': 'High Fidelity' op 2!

5 dikke sterren *****

avatar van illMattie

illMattie

Ik hou er niet van als acteurs in de camera praten. Verder wel een aardige film.

avatar van saiko

saiko

Het einde was echt verschrikkelijk! Ik vond de rest van de film ook niet veel beter. Slap gelul, domme personages een ze wil me wel, ze wil me niet lovestory. Bah!

avatar van tevelenco

tevelenco

Tegenvallende film.

Zeker gezien het hoge gemiddelde hier.

De film begint erg saai en het koste me dan ook moeite om hem niet uit te zetten.

Het 2de deel was iets beter maar echt boeiend of grappig werd hij voor mij nergens.

Nee niet mijn film.

avatar van Bomber

Bomber

Zeer intelligente film, erg goed geacteerd, met een grappige Jack Black als bijrol. Dit is nou typisch een voorbeeld van een film die gemaakt is voor weinig geld en het moet hebben van de leuke scenes, sterke dialogen, een echte acteerfilm, eigenlijk wel een verademing tussen die grote hollywoodfilms in!

• 12092 berichten

Zeer charmante comedy eigenlijk.. net niet zoetsappig en al die nerds in die platenzaak zorgen natuurlijk voor de nodige adempauzes

Onderhond schreef:

Die muziek in die film is inderdaad te tenenkrommend en clichée voor woorden, maarja.. hij zal dan ook wel op een groter publiek gokken dan de échte muziektrivialisten (wat dus eigenlijk niet helemaal klopt dan)

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

High Fidelty is precies het soort film waarvan ik hou. Erg vermakelijk, je verstand op nul zetten en genieten maar.

Het verhaaltje is superleuk, de uitvoering nog iets beter.

Cusack acteert goed, Jack Black en de andere werknemer zorgen voor de nodige humor en Tim Robbins heeft een leuke bijrol.

Deze film volgt net als American Beauty en Ghost World een persoon met een 'eigen' kijk op de wereld en dat is precies iets voor mij. De situaties waarbij hij terechtkomt tijdens het afwerken van z'n lijstje, zijn relatie, zijn platenzaak, zijn one night stands, alles is leuk en geinig aan deze film.

3,5* met optie tot meer na herziening, ooit..

avatar van predator

predator

• 1952 stemmen

Hele leuke, fijne film. Vooral de bijrollen en al het gepraat over muziek vond ik geweldig. Volgens mij wel echt een mannenfilm, ik herkende er wel een hoop in.

Is en blijft 4,5*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Gister met de hele familie naar zitten kijken, hij lag al een tijd in de vrieser want we hebben hem pas vorig jaar gekocht in een afprijsbak bij blokker.

Maar ik vond het een erg goede film, met nodige humor en een kerel die altijd in zich zelf lult. Er gebeurt niet echt veel maar het is echt de moeite waard om te kijken. Met ook nog goede rollen van Cussack en Jack Black.

Fijn

4,0 ****

avatar van _Daan_

_Daan_

Noemen ze dit komedie? bah wat een elende film! zaten soms wel leuke stukjes in maar dat was ook alles.. en de muziek was wel aardig..voor de rest? een zootje.. 2,0

avatar van mister blonde

mister blonde

Blijft een goede film. Perfect is ie niet, maar de scènes in de platenwinkel zijn eigenlijk allemaal geniaal. Acteerwerk is prima, (Cusack speelt zelden in slechte films), maar het zijn vooral de bijrollen die de film dragen. Jack Black en Tim Roberts en (ook wel) Zeta Jones zorgen voor geweldige momenten.

Het herkenbare in deze film (ook voor filmfans), maakt het, ehm ja een feest der herkenning dus. Aanstekelijke film, met aanstekelijke humor. Alleen wat beter je huiswerk doen Frears als het gaat om Evil Dead. 4 sterren blijven staan. Kijk ook eens de deleted scenes, staan ook een aantal scenes (zeker 2 of 3) die erg de moeite waard zijn.

avatar van mister blonde

mister blonde

Mug schreef:
Gelukkig bevat de dvd een aantal gedelete scènes, incl. het hoogtepunt van het boek de vondst van een aantal verzamelobjecten uit de collectie van een man die er vandoor is met een jonge griet. Zijn vrouw wil daarom voor straf deze collectie voor een wel zeer lage prijs wegdoen.

Die scène bedoelde ik dus vooral! Ongelofelijk dat ze dat niet in de film hebben weten te manoeuvreren.

ronengel

Ik ben benieuwd. Het boek heb ik een tijd geleden gelezen en dat vond ik bijzonder grappig; eigenlijk is ieder boek van Hornby zeer de moeite waard.

Montorsi

gaat deze film vanavond nog door op TV? Ik vermoed dat tennis voorang krijgt namelijk..

avatar van bigmen99

bigmen99

ja door dat k*t tennis gaat het niet door

ik leest wel in de krant of ze gewonnen heb of niet ik wil gewoon film kijken

hmm....

dan maar even een CSI herhaling kijken

bigmen99 schreef:

ja door dat k*t tennis gaat het niet door

ik leest wel in de krant of ze gewonnen heb of niet ik wil gewoon film kijken

ook weer niet zo gek hoor als een Nederlandse speelt.. wordt vast nog wel een keer herhaald binnenkort.

ronengel

Daar is ook iets voor te zeggen; bij de NOS kappen ze gewoon vlak voor het laatste matchpoint dus ach...

avatar van lowhusky

lowhusky

!! wordt laat vandaag

avatar van volrath

volrath

Een sport waar je spontaan een whiplash van krijgt is schijnbaar belangrijker dan 2 leuke films op een avond... T zelfde is altijd woensdag op Canvas, dan staat er weer een leuke film geprogrammeerd en dan zet je hem op, heet de zender ineens Sporza en dan is er sport op... balen zeg!

volrath schreef:

sport is heel belangrijk ja, belangrijker dan film. Of iets leuker is valt over te twisten, ik vind Wimbledon van een dermate hoge belangrijkheid dat daar best het een en ander voor mag wijken.

avatar van 606

ik haal eruit dat de film niet is geweest lijkt sbs 6 wel