• 9.374.764 stemmen

Met onder meer: John Cusack, Jack Black en Lisa Bonet

Gesproken taal: Deens en Engels

Releasedatum: 24 augustus 2000

Plot High Fidelity

"A comedy about fear of commitment, hating your job, falling in love and other pop favorites."

Na een ruzie met z'n vriendin vertelt Rob, eigenaar van een platenzaak, wat z'n top-5 van pijnlijkste "break-ups" is. Tussendoor bespreekt hij z'n problemen met z'n collega's, gaat 'ie op bezoek bij z'n exen en beleeft 'ie ondertussen een nieuwe romance.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Best leuke komedie.

Verhaaltje is wel erg uitgekauwd maar de uitwerking toch erg aangenaam. De platenzaak is een erg leuke setting en zorgt meteen voor een fijne sfeer en een aantal leuke dialogen over de favoriete platen van de personages. De cast is ook wel weer lekker op dreef, Cusack bewijst weer perfect te zijn voor dit soort rollen en Black is weer erg leuk in de bijrol. Ook Tim Robbins is erg grappig en zorgt voor een van de leukste scènes uit de film.

avatar van Aapje81

Aapje81

Een van mijn favorieten ik herken zoveel in deze film. Ik heb hem al tig keer gezien maar ik kan nog steeds genieten van de eindeloze discussies over muziek de uitbarstingen van Black en Cusack. Heerlijke film kan het niet anders zeggen.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Saaie film, J.Cusack is al geen favoriet voor mij en dan zijn 2 uur durende gebabbel in zijn eigen werd me toch wat teveel. Gelukkig kwamen er nog wat vrouwen in deze film voor.

avatar van tboezem

tboezem

Ik vind Cusack over het algemeen erg goed acteren, vooral ook in Runaway Jury, en ook hier waren de acteerprestaties goed. Maar erg grappig kan ik de film niet noemen. Naar mijn idee bleef de film eindeloos opbouwen om pas veel later tot bloei te komen. De enige momenten waarop ik dan ook echt kon lachen waren in de tweede helft, en dan ook alleen om de karakteristieken van Iben Hjejle (Laura) en bij de ''Dus zullen we het hierbij laten?''- scène van Tim Robbins. Hilarisch.

Het geheel vond ik toch te sloom en tijdens het kijken heb ik om niet verveeld te raken een aantal keer iets anders moeten doen om de film na ong een kwartier weer te hervatten, een enkele keer met tegenzin.

Lichtpuntje is de rol van Jack Black. Hij brengt de film naar een iets hoger niveau en houdt de sfeer er gedurende de twee uur nog enigszins in.

Het verhaal zelf en de opzet vond ik erg positief en origineel. Niet vaak wordt je als kijker direct aangesproken. Ook de manier waarop het heden (met Laura) en het verhaal van de ''5 (...) breakups'' parallel lopen is knap uitgewerkt.

3 *

avatar van RaoulDuke

RaoulDuke

Een in wezen vrij sombere en sarcastiche roman als uitgangspunt voor een romantische komedie, dat word meestal niks, maar pakt hier verrassend goed uit, mede dank zij de goede casting van John Cusack en de geweldige bijrol van Jack Black. Verder is de muziek natuurlijk top.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Opzicht, een vermakelijke komedie. Jack Black was echt geniaal, ik heb me kapot gelachen om hem . De rest van de cast was ook goed op dreef. Vaak zaten er erg grappige scenes in, andere vrij langdradig. De muziek was ook in orde, en de platen-zaak was een leuke setting.

avatar van serpico

serpico

De leukste top 5 waarmee Rob op de proppen komt is eigenlijk die van de 5 meest fantastische dingen aan Laura. En dat zegt in feite al genoeg.

Een muzikale romkom als High Fidelity is, bleek het zwaartepunt, zelfs nog meer dan op muzikaal, te liggen op romantiek. Voor mij onverwachts, maar zeker niet onaangenaam. High Fidelity is in alles een sfeerfilm. De sfeer in de platenzaak, het soort deprimerende plek waar je je desondanks helemaal thuisvoelt, is zeer sterk. Jack Black en Todd Louiso zijn als overenthousiaste baliemedewerkers ook geslaagd, grappig en origineel (vooral Jack Black), en met de muzikale kant van de film zit het ook wel snor. Maar wat écht sterk en memorabel is, is de melancholieke sfeer die bij Rob thuis hangt wanneer Laura afwezig is.

John Cusack speelt zijn rol met verve. Zowel Robs depressiviteit en alle genante momenten als zijn humor en liefde worden bovengemiddeld sterk aan de oppervlakte gebracht, geholpen natuurlijk door de platenzaak die voor een dergelijke output van emoties ook wel de volmaakte setting is. Met in de camera pratende mensen heb ik nooit echt problemen gehad, sterker nog, het heeft een behoorlijke toegevoegde waarde in een film als High Fidelity, die handelt over de diepste en meest herkenbare emoties des levens. Het blijft natuurlijk altijd een beetje glas ijs, maar in High Fidelity worden emoties op een bijzonder menselijke en herkenbare manier benaderd door Rob.

Ook fijn voor de kijker is dat Rob van humor niet ontstoken is, en de hele reis langs zijn exen en zijn fascinatie voor lijstjes is dan ook daadwerkelijk grappig. Geholpen wordt hij natuurlijk door de bijrollen van, naast Jack Black en Iben Hjejle, vooral Tim Robbins. Maar wat ik eigenlijk het leukste aan de film vond, was dat het zo ontzettend herkenbaar was allemaal. Niet de muziekkennis, het was eerder een deuk op je ego dat je zo weinig van muziek bleek af te weten, maar Robs gedachtekronkels. Zijn woede, zijn ideeën, zijn twijfels, en vooral zijn hamvraag: ben jij veranderd, of ben ik veranderd? High Fidelity biedt muziekliefde met werkelijke emotionele fundering.

Enige dat af en toe een beetje rammelt is het script. Scènes die te lang duren of te weinig inhoud hebben. Maar eigenlijk heeft ook dat wel zo zijn charme, past het wel bij de film. Maar het voorkomt ook dat de film echt briljant wordt. Maar toch. Als de film meer verhaalgestuurd zou zijn geweest, was het een hele andere film geweest.

avatar van Lucsz

Lucsz

Verschrikkelijke rom-com die dan gelukkig wel over een platenzaakdude gaat, maar even goed vreselijk is. Het verhaaltje focust zich op de muzieksmaak van Rob en op de liefdesperikelen van Rob en juist dat laatste is wat deze film echt ontzettend saai maakt. Het is eigenlijk gewoon precies hetzelfde als elke andere rom-com met Jude Law of weet ik welke Hugh Grant er nog op stal staat.

John Cusack speelt een sympathieke vent in deze film die een heleboel problemen heeft met het op de rails houden van zijn liefdesleven, en dat is het wel zo'n beetje. Afgezien van de leuke platen die zo nu en dan voorbij komen (maar ook genoeg minder leuke), gebeurt er weinig in deze film. Jammer.

avatar van Kisje

Kisje

Had er meer van verwacht (op vlak van z'n humor). John Cusack, die naar mijn mening altijd mooi z'n rol vertolkt. Leuk filmpje, maar niet meer of minder.

avatar van Reint

Reint

We hebben er zin an (0.05 op Canvas)!

avatar van Rosicky

Rosicky

Best een leuk filmpje, maar af en toe wat te veel gezever. Prachtrol voor Jack Black, wat een held is die man. Voor de beter uitvoering van dezelfde film zie (500) Days of Summer.

avatar van ILDIB

ILDIB

Leuke momenten, maar soms te langdradig. Black en die kale gast waren geweldig.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Zeker leuk.

Word lekker luchtig gehouden en word daardoor ook niet echt traag ondanks de speelduur. Diepgaander zou de film ook geen goed doen.

Alleen jammer dat het muzikale gedeelte me niet boeit..

avatar van Groznyy

Groznyy

Een film die wel aardig wegkijkt, maar daar blijft het ook bij. Er moet niet teveel nagedacht worden, het plot is voorspelbaar en Cusack zet wel een aardige vertolking neer. Alleen, ik zie geen enkel element waarvan ik "wauw" kan zeggen.

avatar van Thomas83

Thomas83

Opnieuw gekeken van de week en ik had gedacht hem nu alleen maar meer te waarderen, maar het tegendeel blijkt waar.

De hoofdpersoon met zijn top-5-lijstjes steeds vond ik wel aardig, ik ben zelf ook best wel van de lijstjes, zij het lang niet zo fanatiek. Wat betreft muziek ben ik ook lang niet zo fanatiek als Rob Gordon en zijn collega's in de muziekwinkel, maar genoeg om een film die zich in dat wat elitaire wereldje afspeelt zeer te kunnen waarderen. Erg leuk al die posters en zo, er is echt aandacht besteed aan dat soort details, en er zitten ook wat leuke popculturele verwijzingen in de film.

De humor is regelmatig ook erg leuk, en Jack Black (min of meer zijn doorbraak) is voor mij toch wel de man die de meeste aandacht naar zich toetrekt. Cusack heeft de juiste kop en nonchalante en wat jongensachtige uitstraling, maar vind ik als acteur toch wat te beperkt. Hij weet je sympathie ook niet volledig te winnen of je op een andere manier te boeien met zijn persoonlijkheid, en daarom kon al dat liefdesgedoe met zijn ex me allemaal niet zo bekoren. Aanvankelijk werkte het nog erg goed met een aantal scènes en momenten die zeer pijnlijk en vrij rauw en echt aanvoelden, maar het gaat maar door en door en door, en ik denk dat ik me na dik een uur al wat begon te vervelen. Tim Robbins zet overigens nog wel een geweldig personage neer, haha. De aftiteling zag er ook leuk uit. 3.0*. De film wordt me gewoon wat te langdradig op een gegeven moment met al dat liefdesgeneuzel. Werkt voor mij alleen als ik echt het "ze horen bij elkaar"-gevoel heb.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Het gepraat tegen de camera staat me enigszins tegen, maar verder kent High Fidelity een paar erg leuke momenten. De twee medewerkers van de platenzaak zijn erg grappig en ook Tim Robbins speelt een leuk personage. Vreemd is overigens wel dat uitgerekend het minst interessante deel van de film - de relatie tussen Cusack en zijn vriendin - de belangrijkste verhaallijn vormt. Ik had veel liever meer gezien van de zoektocht naar zijn oude vriendinnen of het opzetten van zijn eigen platenlabel.

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Erg leuke film. Twee uur geleuter over goeie muziek, daar hou ik echt wel van. Alles is op zo'n Woody Allen-achtige manier in beeld gebracht (recht in de camera praten, flashbacks naar pijnlijke affaires uit het persoonlijk verleden), de dialogen zijn subliem (die bezorgde vader die 'I Just Call to Say I Love You' van Stevie Wonder wil kopen, en de reactie van Jack Black daarop ), de eeuwige toplijstjes hilarisch maf, de soundtrack is geweldig (Marvin Gaye! Springsteen! Dylan! Elton John! Queen! The Velvet!), acteerprestaties zijn prima en er zijn zelfs een paar gastrollen weggelegd voor Catherine Zeta-Jones, Tim Robbins en The Boss himself. Geweldige film dus, vol heerlijk droge humor. Ideaal voor de muziekfanaat.

avatar van Yamato

Yamato

Ik vond dit best een amusante film maar zeker niet hilarisch en laat dat nou juist zijn hoe de film op zijn eigen hoesje wordt omschreven. Wederom een vervelende rol van Jack Black. Ik heb begrepen dat dit een verfilming is van een boek en na het zien van de film kan ik me wel goed voorstellen dat ik het boek waarschijnlijk geweldig zou vinden. De film vind ik middelmatig en eigenlijk vond ik de soundtrack ook niet briljant. Geweldige muziek natuurlijk maar ik zou nou niet meteen zeggen dat het geweldig bij de film paste.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Redelijke film met een overvolle soundtrack, die wel okee is. De humor moet komen van Jack Black en die andere lollige sufferd. Cusack is doodserieus en wordt op den duur erg geforceerd met telkens het doorbreken van de vierde muur. Maar ach, verder wel goed te doen dus en dat samenstellen van top 5jes over van alles en nog wat komt me bekend voor .

avatar van gauke

gauke

Wel leuk maar ik had voortdurend het idee dat er meer uit deze film gehaald had kunnen worden. Het begin is sterk maar dat wordt niet vastgehouden: het verhaal blijft steken en wijst continue naar een happy end (er hadden wel wat meer problemen/moeilijkheden in mogen zitten). Vooral John Cusack speelt de sterren van de hemel.

avatar van Jitse

Jitse

Heb deze via school gezien.

Leuk filmpje, alleen spijtig dat we het boek er net voor al helemaal gelezen en geanalyseerd hadden (en de dialogen dan ook vaak nog letterlijk overeenkwamen ook)

avatar van flaphead

flaphead

ik vond dit dus zeker geen komedie (lachmomenten zijn op 1 hand te tellen), het is meer 'oppervlakkig drama' over relaties. en daar hou ik niet zo van. verhaal matig, acteerwerk redelijk, verder alles standaard. de film wordt dan ook compleet 'gered' door alle muzikale referenties, die voor de nodige vermaak zorgen als muziekliefhebber.

avatar van Olifantenstaart

Olifantenstaart

Sombere en saaie film. Kon mij geen moment boeien, vooral John Cusacks depressieve looks zijn er teveel aan.

avatar van lijkesnijer

lijkesnijer

De hele film is best strak naar het boek verfilmd, en het boek vond ik erg goed. De hele film staat of valt wel bij of je van het eindeloze geneuzel over muziek houdt

John Cusack vind ik heel sympathiek en eigenlijk heb ik een gloeiende hekel aan Jack Black die altijd aandacht moet trekken, zo ook hier, maar om eerlijk te zijn lijkt het wel of Hornby het boek geschreven heeft met Black in zijn gedachten, zó goed past hij in die rol.

Kabbelt heel lang voort en wordt nergens spectaculair, maar wel een mooie film.

avatar van Ste*

Ste*

• 2072 berichten

Een van de vele cynische relatiekomedies, maar gelukkig heeft het een prettig muzieksausje dat het toch wat specialer maakt.

Zonder dat extraatje was er weinig aan geweest, want het hele Rob/Laura-plot wil maar niet echt boeien. Persoonlijk had ik verwacht dat zij al snel uit beeld zou verdwijnen, en niet de main issue zou worden. Heel de film lang is het me eigenlijk niet duidelijk geworden waarom hij haar zo nodig terug wilde, en ook het punt van de hele film blijft te vaag. De laatste 20 minuten gaan uiteindelijk nergens meer echt naartoe.

Het begint fris en veelbelovend, maar het verzandt uiteindelijk toch in saaiigheid. Pluspuntjes voor Jack Black en de andere platenzaakcollega. Leuk gespeeld. Had eigenlijk wel meer scenes met hen willen zien, in plaats van al dat gezeur met Laura.

Mja, leuk tussendoortje, maar maakte helaas niet zijn volle potentieel waar.

avatar van Robi

Robi

Nee, deze film zal bij mij uiteindelijk toch vooral herinneringen oproepen aan een eindeloos geouwehoer over relaties. En misschien nog een klein beetje aan lijstjes en plaatjes. Maar vooral geouwehoer.

avatar van Anyaamsreob

Anyaamsreob

Erg toffe film. John Cusack is sowieso heel erg geschikt voor dit soort rollen en ik ben gek van muziek refferenties in films. Black had van mij wel wat rustiger gemogen.. then again dat drukke hoort bij hem. Mooie volgorde aan relaties en voorbeelden en duidelijk uitgelegd. Zeker een film om nog eens, of een paar keer te zien in een kortere tijd.

avatar van TMP

TMP

Degelijke film met een origineel uitgangspunt en aardige uitwerking. De film is wel erg afhankelijk van het hoofdpersonage Rob, een goede rol van John Cusack. De overige twee medewerkers van zijn platenzaak hangen er maar een beetje bij. Jack Black is iets te druk om echt leuk te zijn. Nog wel aardige bijrollen voor Catherine Zeta-Jones en Tim Robbins.

avatar van mikey

mikey

Vervelend dat cusack telkens in de camera praat

avatar van the new guy

the new guy

Ik vind het vrij lastig om uit te leggen waarom ik dit nou zo'n goede film vind; Er gebeurt geen fuck. Geen fuck heeft ertoe geleid dat ik 2 uur lang heb genoten van praten over relaties, huh? Geen fuck heeft me laten grinniken en geen fuck heeft ervoor gezorgd dat ik met kippenvel naar het einde van de film zat te kijken. Het moeten de sfeer, de acteurs en de muziek samen zijn die ervoor zorgen dat dit een fantastische film is. Ik raad m iedereen aan, maar niet als je wilt lachen, niet per se als je iets over muziek wilt leren en ook niet als je weg wilt zwijmelen. Eigenlijk moet je de film kijken als je eigenlijk niet precies weet waar je nou zin in hebt, dan komt het helemaal goed.