• 9.376.689 stemmen

Les Triplettes de Belleville (2003)

Animatie / Komedie | 80 minuten

Met onder meer: Jean-Claude Donda, Michel Robin en Suzy Falk

Gesproken taal: Duits en Frans

Releasedatum: 18 september 2003

Plot Les Triplettes de Belleville

Champion is een eenzaam jongetje, dat woont bij zijn grootmoeder, Madame Souza. Wanneer zij ontdekt dat fietsen zijn grote passie is, zet ze voor hem een rigoureus trainingsplan op, om van hem een echte kampioen te maken. Als deelnemer aan de Tour de France wordt hij gekidnapt door mysterieuze mannen in zwarte pakken. Samen met haar hond Bruno gaat Madame Souza op zoek naar Champion. De tocht voert haar naar de mega-stad Belleville. Hier krijgt zij onverwacht hulp van de Triplettes, drie excentrieke dames die ooit een beroemd zangtrio vormden.

Triplet (stemrol)

General Gaulle / Sports Commentators / Homeless (stemrol)

Additional stemrol (stemrol)

Madame Souza (stemrol)

Adult Champion (stemrol)

avatar van Jimmy009

Jimmy009

Grappige film die, alhoewel het een tekenfilm is, ook goed is voor volwassenen. De onrealistische achtergronden maakt het ook zo grappig. 4*

avatar van gotti

Herzien doet wonderen. Heerlijke film. Beetje traag nog wel...

avatar van speedy23

speedy23

Hoe noemt men deze stijl van animatie? Vraag ik mij al een poosje af.

avatar van silhoupin

silhoupin

Een waar kunstwerk, deze film. Dit soort animatiefilm zie je tegenwoordig niet meer. Het is zo origineel en zo wondermooi.

De film is zeer traag, en soms kunnen er saaie momenten komen, maar door de prachtige tekenstijl, de bewegingen, de geluiden, blijf je er aan vastgenageld met je ogen.

Niet alleen het getekende is mooi, ook de 'camerastandpunten' in de film zijn origineel.

Het verhaal op zich, is al zeer mooi en zelfs ontroerend. Die zielige hond krikt dat ontroerende nog wat op. Deze hond heeft dromen, en hoe zijn deze in beeld gebracht, eveneens prachtig. Voor deze film heb je in een kijkbeurt ogen te kort, er zijn zoveel prachtige details in één enkel shot. Het enige mindere aspect in de film is dan dat het soms iets te traag wordt qua verhaal.

Een ontroerend kunstwerk.

avatar van ILDIB

ILDIB

Normaal ben ik geen fan van die druilerig getekende stripfiguren maar dit was echt geweldig. De sfeer, de muziek het tempo, bijzonder leuk. Een film die je kluistert zoals dat zo mooi heet. Enig minpuntje was de achtervolging op het eind, beetje te sukkelig van de boeven.

Gizzmann

Heerlijk wanneer een film niet tegenvalt

Geweldige film was dit. Schrok in het begin wel, was niet de stijl die ik verwacht had. Maar ik wist van wat stills die ik gezien had dat het nog wel zou veranderen. En toen het dat eenmaal deed was het toch wel echt prachtig. Een erg prettige, leuke maar ook absoluut ironische tekenstijl (geweldig, die vreselijk dunne sportende zoon met zijn dikke kuiten en de vreselijk dikke hond die de hele dag binnen zit en van die ontzettend magere beentjes heeft). Zeer warme penseel-achtige inkleuring en gezellige priegellijntjes. Hier en daar ook wat typische 3D computereffecten die ik dan weer wat minder vond, maar echt storend waren ze niet. En het verhaaltje, tja, hoe kom je er op? Bijna niemand zegt wat en toch zijn er geweldige personages. De moeder is echt gewoonweg een van de liefste filmpersonages ooit. Grappig is de film ook, maar heb geen een keer hard moeten lachen. Wel had ik de hele film lang een glimlach op mijn gezicht en kwam er af en toe een gniffel vrij.

Er werd zeer creatief en goed gebruik gemaakt van muziek, toch vond ik de muziek niet altijd zo geweldig. Niet helemaal mijn ding waarschijnlijk. Ik ben het ook met ILDIB eens wat betrefd het einde. Had veel meer vaart in mogen zitten, kwam ontzettend suf over. Misschien was het de bedoeling maar het werkte gewoon niet echt. Al was de auto die achterover de heuvel afklapt wel weer gaaf

Gewoon een prettig en goed verzorgd animatieproject met een erg aanstekende sfeer. Lekker door de warme en sprakeloze straten van Frankrijk waar kleine vrouwtjes op een hond kunnen rijden en muziek maken met een fietswiel. Een film die gewoon propvol zit met kleine (en af en toe best geniale) vondsten. Ook de droom sequenties van de hond waren sterk! Verdiend een stevige 4,5*

avatar van speedy23

speedy23

Gizzmann schreef:

De moeder is echt gewoonweg een van de liefste filmpersonages ooit.

Zijn grootmoeder.

Ook goed

timburton

Toen ik deze film had gezien geloofde ik mijn ogen niet. Ik had al 3 jaar lang geen film gezien die beter was dan Twin Peaks (Pulp Fiction). Maar deze tekenfilm verandert wellicht alles. De stijl, het verhaal... Alles! Ik ben verliefd op deze film en geef daarom 6 sterren. Helaas is dit onmogelijk een geef ik deze film dus 5 sterren. Waarschijnlijk zijn er niet veel mensen met me eens. Dus geen domme reacties graag.

Gizzmann

Is helemaal niet zo raar hoor, is best wel een geweldige film

avatar van Wouter

Hoog gemiddelde ook.

avatar van film88888

film88888

Zeer relax filmpje, en ook prachtige tekenstijl zoals silhoupin al zei, een waar kuntstwerk inderdaad. De film is zeker en vast orgineel. Nog wel tof verhaal, en het camerawerk viel ook best mee, en de film kijkt wel lekker weg, maar er zitten inderdaad soms saaie stukken in. Verdient een 3,5 deze prachtige animatie film

timburton

Vreemd dat dit meesterwerk nog steeds niet in de Top 250 staat.

Weer gezien!

Wauw.

En hij blijft leuk.

Voor mij voelt dit aan als een gemiste doelkans voor een lege goal.

De stijl is zo ongelofelijk mooi uitgewerkt (cell shaded rocks!) dat ik bijna moest huilen als ik zag welk flauw verhaaltje ze er tegenaan gegooid hebben.

Bij bepaalde scenes (het publiek in de bar, de schitterende auto's in de achtervolging, het perspectief van de wielrenners op de Ventoux) droomde ik weg hoe het anders (en beter) zou kunnen geweest zijn.

De muziek was behoorlijk origineel maar onvoldoende aanwezig om de saaiere scenes naar een hoger niveau te tillen.

Enkel voor de visuele pracht is dit 4.5 sterren waard maar het slappe verhaaltje trekt dit naar beneden tot 3*. Jammer.

Mister Pigeon schreef:

Voor mij voelt dit aan als een gemiste doelkans voor een lege goal.

Les Triplettes de Belleville bleef juist leuk omdat het zo'n makkelijk en goed te volgen verhaal had. Daardoor was de aandacht juist ook helemaal op de animatie. Het gíng dus ook helemaal niet over de story. By the way: De film staat nu op nummer 30 van beste animatie's ever. Toch wel flauw dat Shrek 2 hoger staat. :S

avatar van tim d.s.

tim d.s.

Ik vond hem goed, heel origineel, mooi uitgewerkt, grappig, maar soms wat traag.

Had dit maar een beter verhaal gehad...

timburton

ik verwacht veel van de nieuwe film: Wall-E.

Geschreven door dezelfde scenario schrijver als die van Les Triplettes de Belleville. Dames en heren! Deze film is van Disney! Nooit gedacht dat ze na Enchanted nog zo'n gewaagde film zouden maken.

klute89

Een erg mooie animatiefilm, en overstijgt met gemak de animatie films van Walt disney en dreamworks. Dat komt eigenlijk ook omdat het geen kinderlijke animatie is en ook een cynische en maatschappij kritische toon uitdraagt.

De film draagt een cynisch beeld uit over Amerika en de culturele gewoontes aan de andere kant van de oceaan, het land van de onbegrensde armoede en extreme rijkdom. Drie dametjes op leeftijd in de film ( de zangeressen) zijn een goed voorbeeld hiervan, zij zijn de vergane glorie in de film, eerst hadden ze het goed en stonden ze veel op het podium, maar door hun leeftijd zijn ze naar de armoede grens gedreven en leven ze van kikkers, op alle manieren bereid! Terwijl de rest zich rond eet aan de hamburgers.

Ach, ik ben blij dat ik niet in Amerika woon. 4*

klute89

Ik moet nog wel toevoegen dat niet de hele film cynisch is en maatschappij kritisch is, dat komt pas eigenlijk op gang als de moeder en de hond aan de andere kant van de oceaan zijn, het hele begin stuk in Frankrijk bevat eigenlijk zo goed als geen maatschappij kritische en cynische stukken.

Dus het cynisme en de maatschappij kritiek is maar een klein stuk van de film niettemin viel het wel bij mij op.

Voor de rest kijkt de film heerlijk weg en geniet je van de prachtige animatie, kleuren, uitzichten en de belachelijke proporties.

klute89 schreef:

Toch wel vond ik. Wanneer had schattige dorpje een lelijke vieze stad verandert (á la Walonië), dat is toch ook al erg veel kritiek niet?

timburton schreef:

Ja je hebt gelijk, daar heb ik zelfs niet eens bij stilgestaan

avatar van lesamurai

lesamurai

Mooie animatie die niet geweldig is maar enigzins indrukwekkend is. De film zorgt namelijk voor de sfeer die een speelfilm met reeele mensen ook veroorzaakt.

lesamurai schreef:

dat zou je kunnen zeggen, wat mij echt opviel toen ik hem voor het eerst zag was dat het helemaal geen kinder animatie is en dat hij bij vlagen ook zeer kritisch is op de maatschappij.

avatar van lesamurai

lesamurai

Jazeker, erg intressant

avatar van Legan

Legan

Een prima animatie met sfeervolle aparte animaties. Met goede muziek en weinig dialogen. Het was tevens een satire, gebruikmakend van cliché 'veronderstellingen' over volkeren. En het begon al gelijk met de snobistische amerikanen .

Toch kreeg de animatie mij niet te pakken. Het verhaal, de muziek, de sfeer, de animaties, ... allemaal redelijk goed maar nergens echt uitstekend, apart, ...

7,1 uit 10 (3,5*)

timburton

Waarom vindt iedereen deze film toch zo APPART? Het is een fantastische film (mijn favourite!), maar appart? Ik kan je lijst met veel appartere films geven.

timburton schreef:

De film is eigenlijk al appart omdat het geen kinder animatie is, althans zo denk daar over.

klute89 schreef:

Okeej, okeej. Maar appart is toch anders.

timburton schreef:

Okeej, okeej. Maar appart is toch anders.

het is een apparte film door de thematiek, en het verbeelden van de thematiek in deze film.