• 9.375.864 stemmen

Les Triplettes de Belleville (2003)

Animatie / Komedie | 80 minuten

Met onder meer: Jean-Claude Donda, Michel Robin en Suzy Falk

Gesproken taal: Duits en Frans

Releasedatum: 18 september 2003

Plot Les Triplettes de Belleville

Champion is een eenzaam jongetje, dat woont bij zijn grootmoeder, Madame Souza. Wanneer zij ontdekt dat fietsen zijn grote passie is, zet ze voor hem een rigoureus trainingsplan op, om van hem een echte kampioen te maken. Als deelnemer aan de Tour de France wordt hij gekidnapt door mysterieuze mannen in zwarte pakken. Samen met haar hond Bruno gaat Madame Souza op zoek naar Champion. De tocht voert haar naar de mega-stad Belleville. Hier krijgt zij onverwacht hulp van de Triplettes, drie excentrieke dames die ooit een beroemd zangtrio vormden.

Triplet (stemrol)

General Gaulle / Sports Commentators / Homeless (stemrol)

Additional stemrol (stemrol)

Madame Souza (stemrol)

Adult Champion (stemrol)

Freud

Verfrissend, grappig, charmant, mooi, grappig-absurd, en vooral schitterend getekend en geanimeerd (enkel de oma mocht wat maar hebben) Het verhaal stelt niet veel voor, maar door de schitterende vondsten (de treinen en de hond! de maffiosilijfwachten!! de kikkers!!! de achtervolging!! de massage! de benen van de renners! ...) die massaal in de film aanwezig zijn merk je dat pas achteraf. Dat is natuurlijk een minpunt, maar bederft het amusement tijdens de film absoluut niet.

Freud

Bovendien wordt deze film schandalig door iedereen genegeerd!!!

Hij moet hier in Nederland nog in premiere gaan Freud. Ben wel benieuwd.

avatar van Menni

Menni

Hij draait op Film by the Sea en staat al op mijn lijstje potentiële toppers.

avatar van Phooze

Phooze

Films > Algemeen > The Triplets Of Bellville:

De film staat op de site, dus bericht van forum hierheen verplaatst.

The Triplets Of Bellville

Trailer op apple.com

Het schijnt een classic te zijn, maar niet op iMDb te vinden. Misschien dat iemand wat meer info vindt over deze film, ik kan verder niet veel vinden.

Erg mooie tekenstijl, erg apart. Lijkt me prachtig om naar te kijken.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Qua stijl is het zeker een lust voor het oog, alleen jammer dat het geheel qua verhaal wat tekort schiet. Gelukkig wordt het nooit vervelend, vooral omdat er altijd wel wat leuks te zien is.

Les Triplettes is dus eerder een aaneenschakeling van grappige, ontroerende of ronduit bizarre momenten die echter altijd de bovenhand hebben op het grote verhaal. Een klassieker zou ik het niet durven noemen, wel een uitstekend staaltje Europese animatie.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Grappig is trouwens ook dat er amper wordt gesproken, en als er eens iets gezegd wordt, is het afwisselend in het Frans, Nederlands of een soort brabbeltaaltje dat verdacht veel op Engels lijkt ...

avatar van titan

titan

Originele, grappige, absurde en karikaturale film. Tip voor filmliefhebbers in het algemeen en een absolute aanrader voor fans van Tati en Jeunet in het bijzonder. 4*

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Briljante animatie, erg gedurfd en origineel. Alleen is dat nog niet voldoende om er ook echt topfilm van te maken. Als ik zou vergelijken met die andere animatiefilm die dit jaar de hoogte is in geprezen (Spirited Away) dan ontbreekt het bij Les Triplettes de Belleville alleszins aan een memorabel verhaal. Alle prachtige visuele vondsten uit Les Triplettes (en het zijn er nog al wat: de dromen van de hond, de treinen die langs het raam passeren, de achtervolging van de boot) kunnen dat gebrek toch niet helemaal verdoezelen. Er had gewoon meer ingezeten.

Yak

Jammer dat hij in zo verrekt weinig plaatsen draait.

Yak

In één woord formidabel. Hierboven wordt af en toe wat geklaagd over het verhaal wat niet al te best zou zijn, maar zelfs daar heeft linksgetekende weinig op aan te merken - ik kan genoeg films opnoemen waar ik het verhaal maar magertjes vind afsteken tegenover de kolderieke verhaallijnen van Les Triplettes. De film is tegelijk ontroerend, bizar, gewaagd en vooral erg, érg grappig. Ik las in een review 'Als er enige rechtvaardigheid in de wereld bestaat, krijgt Sylvain Chomet in februari een Oscar voor Animatie voor deze fantastische film', en daar heeft de reviewer maar al te zeer gelijk in. Adembenemend. Voorlopig 4,5*, maar er kon nog wel eens ooit het laatste halfje bijkomen.

Yak

Ik heb even wat plaatjes op mijn site gegooid (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10) en gelijk maar besloten om deze film de maximale score toe te kennen. Ongelooflijk jammer dat hij zo is genegeerd door de filmtheaters in Nederland.

avatar van Zavo

Zavo

Mooie screenshots Yak, ik heb er meteen eentje als nieuwe wallpaper uitgezocht.

Yak

Vandaag kreeg ik eindelijk de soundtrack binnen. Fenomenaal!

Zavo schreef:

Mooie screenshots Yak, ik heb er meteen eentje als nieuwe wallpaper uitgezocht.

Ik ook, heb onmiddelijk die nummer 7 gekozen. Heerlijke kleur en een echte streling voor het oog...

kos schreef:

Wááát?!

Heb je hier een bron van? Ik ken wel wat mensen die heel gelukkig zouden worden van dit nieuws!

avatar van Art

Art

Ik kijk even in de Vara TV-Magazine en hij staat er echt in Eerste Kerstdag om 20:00 (Nederlandse tijd )op BBC2. En heb ook op www.bbc.co.uk gekeken en die geeft precies dezelfde informatie. Wat mij betreft zeer betrouwbaar

speedy23

Ik heb net even de trailer bekeken, en het ziet er allemaal heerlijk klassiek uit. Prachtig...

avatar van lodi

lodi

kos schreef:

Komt met kerst al op TV (BBC)

Wow, bedankt voor de tip. Die ga ik zeker kijken !

Yak

Allemaal kijken, want die 8 stemmen die de film nu heeft is natuurlijk een grote schande.

speedy23

Ge moet U niet opjagen Yakske jong, da's slecht voor Uw hart...

Freud

Die tien afbeeldingen hier hebben zoveel teruggebracht, dat ik mij opnieuw heb gerealiseerd wat voor schitterende film dit wel is. Verhogen naar 4.5, meer zit er echt niet in, maar minder zou zonde zijn. Ik ben hier echt verzot op.

avatar van Zavo

Zavo

Allemaal kijken vanavond, dan heb je weer een film voor je top 10 van 2003!

avatar van Diesel

Diesel

Zavo schreef:

Allemaal kijken vanavond, dan heb je weer een film voor je top 10 van 2003!

Dacht precies hetzelfde

Stel je eens voor dat iedereen opeens deze film in zijn/haar top tien heeft staan

In ieder geval, ik ga zeker kijken....

avatar van Redlop

Redlop

Op zich origineel om een animatie in de stijl van Toulouse-Lautrec te maken. Maar die stijl hindert me op den duur en het verhaal kon me al heel snel niet meer boeien. Grappig vond ik het al helemaal niet. Erg sterk getekend ook niet. Die hond had ik nog wel kunnen tekenen. Jango Reinhardt mocht vaker te horen zijn.

avatar van Diesel

Diesel

Geweldige 'weird animation', een leuk verhaal en af en toe meeslepend muziek. Jammer dat het soms allemaal iets te langzaam ging.

Al met al 3 sterren en een plaatsje in mijn top 10 van 2003 (tja, het was een zeer slechte filmjaar).

avatar van electic

electic

Komt het zien! Verlengde 2CV, vallende kikkers, dikke mensen, grote neusen en andere gekheid. Cool man!

avatar van davidov

davidov

ik geef de film 4*, uniek gemaakt erg vreemd maar wel origineel (duh het is uniek dat zei ik al)

vond alles vet, de bodyguards, de kikkers, autos, fietsers etc...behalve de oma's en de hond....die vond ik maar bleeugh...wat traagjes en oninteressant. maar voor het kunstwerk er omheen is het het cijfer wel waard

avatar van Ghola

Ghola

Heerlijke film, alleen al die prachtige karikaturen zorgden voor een constante glimlach op m'n gezicht. Dat werd alleen maar versterkt door een aantal even bizarre als geestige situaties. De animatie was schitterend, maar het verhaaltje stelde weinig voor. 3,5 dikverdiende sterren.

Staat de film ook niet bekend als Belleville Rendezvous?