Genre: Drama / Romantiek
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Gil Junger
Met onder meer: Jennifer Love Hewitt, Paul Nicholls en Tom Wilkinson
Plot If Only
"He loved her like there was no tomorrow."
Samantha is tot over haar oren verliefd op Ian. Ian houdt ook van Samantha maar kan zijn gevoelens moeilijk uiten. Zij is eerder impulsief en studeert viool aan de London Music School, alhoewel ze een zangcarrière ambieert. Hij is een gefocuste jonge business executive. Wanneer Samantha na haar recital verongelukt, stort Ians wereld in. Maar wanneer hij 's morgens wakker wordt, blijkt Samantha levend en wel naast hem in bed te liggen. Ian, die zijn droom als een voorteken ziet, doet er alles aan om haar dood te voorkomen en zijn onvoorwaardelijke liefde voor haar te bewijzen.
Samantha Andrews
Superintendent
Trahem
Concert MC
y.A.S.d.
een romantische cliche bijna, alleen wel leuk dat er eerst een verhaal gebeurt in zijn visioen. maar vond t wel behoorlijk leuk om te kijken, een 3.5
Whunter
In mijn waterige ogen heerlijk acteerwerk. Ze sleepten me helemaal mee de film in. Die ga ik zeker nog een keer bekijken met een grote zak chips. 4,5
mynameisunique
Dit is echt een mooie film, staat in mijn top
ik snap ook niet waarom er zoveel negatieven reacties
over deze film zijn.
p.s. weet iemand waar je de dvd kan kopen?
( freerecordshop heeft hem niet en bol.com alleen een import :S )
bartman
Wat een lege film. De romantiek is totaal niet overtuigend -totaal geen spanning tussen die twee - en ontzettend gemaakt. Geen boeiende dialogen, heel saai en een zwak verhaal dat zonder humor wordt neergezet (iets dat het verhaal had kunnen redden).
Het mannelijke hoofdpersonage is weliswaar weinig uitgediept maar nog te slikken. Die vrouw speelde erg slecht en gemaakt en dan was er nog die bedroevende bijrol van dat kind bij het "eerste" concert (waar achteraf van gezegd werd dat hij er van zou walgen..).
Jammer dat ik heb doorgezet en hem niet na een kwartier al heb uitgezet toen je al zag aankomen dat het niks ging worden. Ik werd er warm noch koud van. Afrader!
inge*
Prachtige film en super geacteerd, vond alleen wel dathij op 1 dag wel té vaak vertelde hoeveelhij van haar hield dus dat had ietsjes minder gemogen
J.Bell
Best wel heel erg mee eens...
Malick
Het probleem met dit gegeven is dat er twee uitstekende acteurs ter beschikking moeten staan anders kan het verlopen zoals ik het nu zag. En dat is dat ik geen goed woord over heb voor de beiden hoofdrolspelers. Buiten dat ze het niet kunnen dragen lijken Jennifer Love Hewitt en Paul Nicholls meer een koppel dat alleen maar ruzie maakt zonder enige boeiende en frisse dialogen te voeren. Er is geen vonk die oversloeg, er is geen spanning, eigenlijk een heel lege film. Waar was de romantiek? Om niet de hele film af te kraken wil ik toevoegen dat het gegeven zekers weten potentie had. Helaas dat het vervolgens vrij standaard wordt afgelopen zonder ergens iets gedurfd te doen. Mag ik wel even melden dat Tom Wilkinson de hele film naar een hoger plan trok met zijn kleine performance. Machtige acteur die naar mijn mening nog te weinig waardering krijgt voor zijn verdienste in de filmindustrie.
MissyNador
Een prachtige film. Heb mijn traantjes niet binnen kunnen houden op het laatst. Zo mooi.
teigetje37
Een van de mooiste en ontroerendste films die ik heb gezien.
In het begin is het even verhaal opbouwen en dan is het een kippenvel film.
Jammer dat deze film zo weinig over bekend is.
Een echte aanrader.
Met een glans rol van Jennifer Love Hewitt en Paul Nicolls.
Waardering: 5 sterren een meesterwerk.
kanjertje
Begon ietwat saai, kwam vrij traag op gang maar werd alsnog een erg mooie liefdesfilm
Paddooh
Toen ik de film aanzette dacht ik, dit wordt niks. Maar nadat Hewitt dat ongeluk kreeg in de taxi vond ik het moeite waard om de film af te kijken. Uit eindelijk vond ik het een leuk film (Ik denk dat, dat kwam door dat paranormale geval) en kon ik echt mee leven met Paul Nicholls buite dat hij heel erg geslote was . De min punten zijn: De karakter van Nicholls ik vond het heel erg vaag.
Hewitt kon haar emoties niet goed uiten. bijvoorbeeld (een raar gezicht trekken terwijl ze eigenlijk gekwets zou moeten zijn)
Anders was het een wel een 4 geweest.
Carl
Tranentrekker, maar wel een hele mooie. Vond hem wat langzaam op gang komen, maar het voortdurende sfeervolle spel maakte de film hélemáál!
3,5
Katharina
Ik moest ook ff doorzetten, maar ik ben toch wel erg blij dat ik dat heb gedaan. Het einde had ik echt totaal NIET verwacht, en was erg mooi. Ik had geen zin in deze film, maar hij was zeker het kijken waard!
Katharina
Wat ik me trouwens afvroeg bij deze film. Wist hij aan het einde, voor het ongeluk, dat hij degene was die het niet zou overleven?
selientje
Het zou kunnen. Hij ging die taxi in terwijl hij wist dat van die kant een auto zou botsen, en toen hij het zag probeerde hij haar ook te beschermen.
Near_Dark
Deze film toont nog maar eens aan dat je moet doorzetten en niet meteen een film afzetten na 20 minuutjes kijken als je't tegen dan nog maar niks vindt !!
In't begin vond ik Ian een echte lul, hij bleef zich maar verontschuldigen tegenover Samantha voor erg persoonlijke en relatiegebonden zaken die hij telkens vergeten bleek te zijn.
Vervolgens wordt het helemaal ongeloofwaardig als Ian een belangrijke zakendeal aan zijn neus ziet voorbijgaan omdat zijn presentatie even werd onderbroken door zijn vriendin, alsof die zakenlui zich hier zo aan zouden storen..?
De tragische gebeurtenis kwam ook véél te vroeg, je had amper kans om de personages te leren kennen, laat staan dat je al met hen zou meeleven en je ondersteboven zou voelen door dit voorval.
Maar wacht eens even....
Vanaf dan, goed 30 minuten in de film, begint het warempel plots écht goed te worden !
Dan word je getrakteerd op een erg liefdevol en romantisch drama dat absoluut de moeite is om voor te blijven zitten !!
7,5/10.
Laat je niet afschrikken door het ondermaatse eerste half uur, want dan mis je een mooie film die een ode brengt aan de liefde.
Een aanrader
rose
Samen met de Notebook een van de mooiste liefdesfilms.
Dan ga ik hem toch maar kijken dan.
rose
Ik vind de acteerprestaties echt super in deze film
Elineloves
Ik heb deze film een aantal jaren geleden voor het eerst op dvd gezien. ‘If Only’ was in Nederland nooit in de bioscoop te zien maar verscheen direct in de winkel.
Omdat ik Hewitt een leuke actrice vind, heb ik de film toen gekocht.
Er zitten veel herkenbare situaties in, bijvoorbeeld dat Samantha graag gewaardeerd wil worden door haar geliefde. Zij heeft me in deze film ook een andere kant laten zien. Hewitt schittert hierin niet alleen om haar acteer talent maar ook om haar zangtalent, ontzettend mooie soundtracks.
Je ziet in deze film een diepere betekenis van liefde. Als je de kans krijgt, moet je die aangrijpen om je fouten te verbeteren. Veel drama, emoties maar ook grappige momenten volgen elkaar op in deze film. De eerste keer dat ik hem zag heb ik dan ook regelmatig een traantje moeten laten.
Gisteren heb ik hem op tv niet gekeken, omdat het op zo'n raar tijdstip was, maar zal hem zeker binnenkort nog eens herzien op DVD.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Geweldig.
Nooit verwacht dat ik nog ooit een romantische film zou zien die zowaar nog echt in de buurt zou komen van Titanic en The Notebook. Romantische films zijn niet me ding, maar deze uitblinkers kijk ik maar al te graag.
Plot is goed, en mooi in beeld gezet.
Cast en acteerwerk is ook dik in orde. In het begin ergerde ik me rot aan Paul Nicholls, en dacht dat ik no way sympathie noch empathie voor hem zou kunnen opbrengen, maar na een tijdje werd het beter en lukte dat wel en vond ik hem ook leuk en grappig spelen..
Dat optreden was ook erg ontroerend, zowaar nog een traantje moeten wegpinken.
Einde zat ik nog een beetje over te twisten, en had met deze optie niet echt rekening gehouden, (dacht dat ze het ofwel allebei zouden overleven, ofwel alleen de vrouw dood zou gaan), en achteraf gezien is dit ook misschien wel het beste uitgangspunt (anders zou het of voorspelbaar of droevig zijn, oke nu is het ergens ook wel droevig, maar op een andere manier)
Kortom: dikke aanrader
Loisb
Dit is mijn persoonlijke top film. Normaal gesproken ben ik niet zo van de romantische films, maar deze vond ik super!
Mede door actrice Jennifer Love Hewitt; zij is een van mijn favorieten. Op het einde zeker een traantje gelaten, zo mooi, heel gevoelig. Muziek kwam helemaal tot zijn recht.
Aanrader!
lil'angel
Wauw, dit is een van de mooiste en romantische films die ik ooit heb gezien!!
een heel apart verhaa; met een verrassend eind!!
fantastisch deze film!!
TragieStar.*
Ik vond het echt een hele goede en mooie film.
Wat ik overgens niet had verwacht.
Jennifer Love Hewitt schitterd weer zoals altijd. En het verhaal is heel emotioneel en warm.
Verder ook een paar grapjes en veel drama.
Je gaat je gewoon helemaal inleven in de hoofdrolspelers.
Ook een heel mooi einde.
TragieStar.*
Daar ben ik het overduidelijk niet mee eens. Ten eerste vind ik het geen afrader. Ten 2de was er wel overduidelijke chemie tussen de 2 spelers.
En het gaat om de romantiek en de momenten met elkaar en de drama die daar in voorkomt en het is geen film met humor

Het verhaal is misschien zwak maar je moet de dingen die erin afspelen zien. Al is het verhaal zo zwak de film kan nog mooi worden.
En de romantiek is niet altijd overtuigend omdat ze soms andere gevoelens hebben, dat de 1 meer van diegene houd. En dat hun relatie wat minder soepel verloopt.
Ik hoopte namelijk dat je de film wel na een kwartier had uitgezet omdat je anders niet zo'n slecht cijfer had gegeven.
Maar toch goed van je dat je de film helemaal af hebt gekeken en begrijp me niet verkeerd ik respecteer je stem.
Maar wacht eens even....
7,5/10.
Een aanrader
Echt helemaal mee eens! Het begin was vreselijk en later werd het erg mooi. En ik vond ook dat de belangrijke gebeurtenis veel te vroeg kwam, waardoor je de personages niet echt goed heb leren kennen.
Near_Dark
@ Katharina: Da's inderdaad bijna onbegrijpelijk dat de regisseur er in't begin zo'n zooitje van maakte om vervolgens over te gaan in een héél goed Romantisch Drama.
Vroeger zette ik films al na 20 minuten af als ze me dan nog niet interesseerden, gelukkig kijk ik nu elke film uit, zelfs al zijn ze slecht.
Soms hebben slechte films toch nog een verassend goed laatste half uur, erg vreemd allemaal
benthe
Ik ben zeeer benieuwd naar deze film. Vanavond op TV op BBC1, ga hem zeker kijken.

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

Goed beoordeelde dramaserie 'Rivals' krijgt een tweede seizoen dit jaar: wat weten we erover?

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Ima, Ai ni Yukimasu

The Lost Valentine
Romantiek / Drama, 2011

My Sassy Girl
Drama / Komedie, 2008
londen, engelandverlies van geliefdeworkaholicsadnessmusic teacherorkestmusicusrelatieproblemenviolinistliefdeaspiring singerbloedcab driver beste vriendinguitar player group of friendsdeath of girlfriend music schooldeath of boyfriendforgetfulnessimportant meetingbritish man american womanparent getting marriedmusic classself-absorbedchoices