• 9.374.148 stemmen

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Mike Mitchell

Met onder meer: Ben Affleck, Christina Applegate en James Gandolfini

Releasedatum: 2 december 2004

• Bioscoop Vrijdag 13 februari in één bioscoop (Culemborg)

Plot Surviving Christmas

Als de rijke Drew Latham gedumpt wordt door zijn vriendin lijkt het erop dat Drew opnieuw de kerstdagen in zijn eentje moet doorbrengen. Maar op advies van zijn therapeut gaat hij terug naar het huis waar hij vroeger met zijn ouders heeft gewoond. Drew besluit nu om het gezin, dat nu in het huis woont, een groot geldbedrag te betalen als ze tijdens de kerst willen doen alsof ze zijn familie zijn.

Drew Latham

Christine Valco

Missy Vanglider

Heinrich

Horace Vanglider

Letitia Vanglider

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Beetje standaard kerstfilm maar kon wel een paar keer lachen, zonder Gandolfini was het waarschijnlijk niets geworden.

avatar van otherfool

otherfool

damon schreef:

heeft deze film in de nederlandse bioscopen gedraaid?

Volgens mij niet, en aangezien de film slechts 11 miljoen dollar heeft opgehaald in de VS mogen we hier van een flop spreken.

Overigens niet een flop die het helemaal niet waard is om te kijken; daarvoor zaten er nog net teveel geslaagde grappen in. Zonder nu van een echt leuke of goede film te spreken trouwens... wacht gerust op het moment dat-ie hier eens op TV is.

2*.

avatar van Mug

Mug

Het is wat, als alle grappen verpest worden door een schmierende en overacterende Ben Affleck. Het woord 'irritatie' is nog zeer zwak uitgedrukt.

Gandolfini had niet voor niets een onherkenbare metamorfose ondergaan door een volle baard te laten staan, zodat mensen hem niet zouden herkennen.

Het "met-kerstmis-moet-je-samenzijn-met-je-familie"-moraal wordt om de drie minuten herhaald, veel grappen zijn gejat uit South Park afleveringen (mams die op een porno-site staat) en menige Jos Lanting klucht-blijspelen.

Gandolfini en O'Hara blijven ferm overeind, maar Afflecks ADHD aanwezigheid verpest alles. Gelukkig zijn er toch nog een aantal grappen (te tellen op één hand) die beloond werden met een glimlachje.

1 kerstster...

avatar van Quentin

Quentin

Had een matige maar genietbare Kerstfilm kunnen zijn, ware het niet dat Affleck ronduit verschrikkelijk vervelend en slecht in deze film is. 1,5*

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

James Gandolfini maakt één en ander goed in deze verder nogal flauwe, voorspelbare, simpele en dus.. matige film. Ben Affleck is het ene moment best (verrassend) grappig, een ander moment zou ik 'm wel als piek willen gebruiken en 'm goed boven op de kerstboom kunnen rammen. De film ergert niet, kent zelfs een paar scénes die een lach tevoorschijn wisten te toveren, maar deze 'Surviving Christmas' is gewoon een te simpel, moralistisch en nét iets te vaak niet leuke kerstfilm. Helaas.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

In Amerika kunnen ze geen genoeg krijgen van kerstfilms. Maar, nog veel erger, kunnen ze geen genoeg krijgen van kerstfilms met mierzoet moralistisch gedoe. Altijd moet aan het einde een boodschap naar voren komen dat "kerst draait om familie en samenzijn". Leuk voor die mensen daar, maar de iets nuchtere mensen kunnen hun teiltje er alvast bij pakken. Surviving Christmas bevat datzelfde geleuter. En dat is jammer, want verder was dit een best sympathiek en amusant filmpje. Niets bijzonders, maar grotendeels van de cast doet het best aardig en de bijrollen van een Udo Kier of Stephen Root doen de film goed. De film is daarnaast best op wat geestige momenten te betrappen. Enkel dat eeuwige zoete gezeik doet de film wel de das om.

2,5 sterren.

avatar van Aapje81

Aapje81

Surviving Christmas heeft zeker zijn momenten en de familie speelt niet onaardig maar Ben Affleck werkt ontzettend op de zenuwen. Het matige scenario doet de film ook geen goed. Applegate blijft een prettige verschijning en zorgt voor pluspunten.

Matig.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

brabusRUS schreef:

Niet grappig en geen kerst gevoel. Verwachte er wel wat meer van. Ik hoop op wat betere kerstfilms komende dagen.

Net op de BBC gezien. Toch iets leuker dan de eerste keer. Heb dit keer wat meer moeten lachen en had ook een beter kerstgevoel bij deze kijkbeurt. Raar maar waar. Ben toch iets veranderd in de afgelopen 6 jaar.

avatar van Kondoro

Kondoro

Surviving Christmas

Ik wou vanmorgen weer eens even een kerst film zien, daar had ik namelijk echt even zin in. Ik kwam op Netflix Surviving Christmas tegen en bedacht me dat dit nog wel eens een erg leuke film kon worden. Heb niet veel informatie gezocht van te voren en ben gewoon direct in de film gegaan. Helaas vond ik de film toch wat tegen vallen en had hem wel iets anders verwacht. Surviving Christmas was namelijk erg traag in opbouw en zo 'spectaculair' of iets dergelijks vond ik hem nou ook niet.

Het verhaal was best saai om te volgen een het concept vond ik nou ook niet iets speciaals. Het acteer werk van de meesten zijn toch wel aan de slechte kant. Nee, Surviving Christmas was nou niet de leukste kerstfilm die er is, grappen zijn soms wel geinig maar daar blijft het ook wel. Jammer!

avatar van scorsese

Matige film waarin een rijke man een gezin betaald om met hem samen kerst te vieren als een familie. Op zich een leuk gegeven dat hier en daar ook wel grappig is (soms ook wat flauw). Ben Affleck is vooral tijdens de eerste helft nogal irritant. Dit wordt enigszins goedgemaakt door James Gandolfini en Christina Applegate.

Ugh.

Er is wel meer mis met deze film, maar de wanprestatie van Affleck hier is toch hét element dat er bovenuit steekt. Een compleet gebrek aan komische timing, acteertalent en gevoel voor dramatiek maken zijn hoofdrol tot een ware beproeving, en bij uitbreiding de gehele film.

Het helpt verder ook niet dat de situatiehumor echt vervelend is eerder dan grappig gestoord. Een beetje scherp geknor alla Bad Santa is best leuk, maar de personages hier zijn werkelijk vervelend en hun gejengel begint dan ook erg snel op de zenuwen te werken.

En verder is er eigenlijk niet zo heel veel. Het idee is simpel maar eigenlijk nog best leuk, het is gewoon de uitwerking die echt niet te pruimen is. Zure en vervelende kerstfilm, maar dat had ik eigenlijk ook wel kunnen verwachten van Mitchell.

avatar van Film Fan

Film Fan

Pete_033 schreef:

Wat was dit een flauwe en irritante film door Affleck. Hij begint je zo op de zenuwen te werken. Zo kinderachtig en ongeloofwaardig. Wel jammer want Gandolfini was wel op dreef.

Affleck kan beter blijven regisseren en nooit meer zo`n rol spelen.

Een kerst komedie als ongeloofwaardig bestempelen. Dan snap je het concept van een komedie niet helemaal.