• 9.379.780 stemmen

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 24 november 2004

Plot The Incredibles

"No gut, no glory."

Mr. Incredible is een superheld. Althans, dat was hij, tot een lading rechtszaken er voor zorgde dat alle superhelden door de overheid een nieuwe, anonieme identiteit aangemeten kregen. Bob Parr, zoals Mr. Incredible nu heet, leeft met zijn vrouw Helen (de vroegere Elastigirl) en hun drie kinderen (Violet, Dash en Jack Jack) een normaal leventje, dat hem totaal niet bevalt. Als hij opnieuw de kans krijgt om de rol van superheld te spelen, grijpt hij die dan ook met beide handen aan.

Bob Parr / Mr. Incredible (stemrol)

Helen Parr / Elastigirl (stemrol)

Violet Parr (stemrol)

Dashiell 'Dash' Parr (stemrol)

Buddy Pine / Syndrome (stemrol)

Lucius Best / Frozone (stemrol)

Mirage (stemrol)

Jack-Jack Parr (stemrol)

Jack-Jack Parr (stemrol)

Edna 'E' Mode (stemrol)

avatar van JustBunny

JustBunny

Zeker leuk!Sowieso toch al een grote fan van Pixar dus.Kon niet meer stuk.Leuk verhaal Pixar is toch weer een leveltje hoger gegaan,kwa effecten en zo.Hoop ook zeer zeker op een tweede deel,maarof dat erin zit weet ik niet.En vind het dan ook zeker een aanrader.4,5*

avatar van izzie

izzie

grappig

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Onweerstaanbaar leuk. Komt er een vervolg? Ik wil een vervolg! 4,5*

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Jaaaa, de belangrijkste prijzen gewonnen voor animatie in 2005, tercht natuurlijk voor deze leuke en vrolijke film.

Verder veel animatie gezien dit jaar/vorig jaar ?

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Ik heb Shark Tale niet gezien, maar hij was allicht beter dan Shrek 2. Die vond ik een tikkie tegenvallen.

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Onderhond schreef:

Verder veel animatie gezien dit jaar/vorig jaar ?

Ja, ik en vele anderen hebben vele andere animatie gezien.

avatar van Desperado

Desperado

Toch wel 1 van de beste animaties die ik ooit gezien heb.

Veel actie en weinig stiltemomenten....

Perfect 5*

avatar van fckn_wckd

fckn_wckd

Kinda offtopic vraagje.

Ik check op moviemeter de films die in de bios, videotheek en tv komen.

Wat mij al een paar keer is op gevallen dat de releasedate's van dvd's in de videotheek niet kloppen.

Dit is al een paar x gebeurd...

Zoals the incredibles, die heb ik vandaag al gehuurd but correct me if i'm wrong maar is het vandaag (gister) niet 11 maart?

Dit is niet de eerste film waarbij ik dat heb geconstateerd...

maar ik vind het niet erg, word je tenminste aangenaam verrast

avatar van Jordy

Jordy

Hij is officieel pas vanaf ná dit weekend te huur, als een videotheek besluit zich niet aan deze regels te houden kunnen wij daar verder ook niets aan doen

avatar van fckn_wckd

fckn_wckd

laten we dat ook zomaar houden ook

avatar van samiro

samiro

Leuke vermakelijke film !!!!!

avatar van roberto

roberto

leuke film alleen begon ik me op het einde te vervelen duurde te lang

avatar van Royco

Royco

Leuke film maar om te zeggen dat het een topfilm was vind ik een beetje overdreven.

hooguit 3.5.

avatar van Stevo

Stevo

Wat een topper dit. Supermooi geanimeerd. Vooral als ze in het water zitten. Net echt. Wat ze tegenwoordig uit die computers stampen is niet normaal meer. Ook het verhaal is gewoon leuk en zit vol humor. De film zakt nergens echt in.

Ik vond de film ook absoluut niet te lang. Er mocht van mij wel tijd bij, maar het verhaal was af. Geen afgeraffel of rekken. Een heel mooi produkt.

Ik geef niet snel hoge cijfers, maar ik kan nu even niks anders doen dan 4.5 sterren te geven.

avatar van Tara

Tara

Ik heb me weer prima vermaakt bij deze film.

Ik heb erg gelachen om dat zoontje, Dash. Wat kan die rennen! 4*

Ramon K

Een paar leuke maar standaard actiescene's, een vreselijk clichee boutplot met veel opgelegd sentiment (jippie! familiewaarden. Jippie! geloof in je eigen kunnen) en een vreselijk gebrek aan humor (slechts tweemaal een glimlach op mijn gezicht).... Het wordt tijd dat ik eens kap met dat Pixar- gebeuren en tevens een aantal waarderingen ga bijstellen. Ik ben het trouwens vreselijk eens met de mensen die beweren dat de regisseurs van de Pixarfilmpjes pardoes onderling in te wisselen zijn. Steeds dezelfde moralistische toon, telkens dezelfde visuele stijl (met kleine upgrade).... Als er al sprake is van een auteur, dan is dat Pixar zelf en ik heb er inmiddels genoeg van.

1,5* onder het motto "Ut kiekt".

avatar van FisherKing

FisherKing

Tja, daar heb je een zus voor, om dit soort slecht werk te zien

Ik blijf er ook afzijdig van hoor

Finding Nemo al herkend als zielloos en zielig ? 0,5 van mij al verdiend.

Ramon K schreef:

Denk je niet dat je de film iets te serieus neemt .

Ben het voor een keer weer eens met Ramon eens. We koesteren deze momenten

avatar van MrBrown

MrBrown

Bij mijn op nummer 2 van de animaties........ ****

Weer erg vermaklijk en goed gemaakt.

Reservoir Dogs ?

avatar van Marki_san

Marki_san

MrBrown schreef:

Ques whats on number 1.......

Finding Nemo of Mosters Inc.

avatar van martijn77

martijn77

MrBrown schreef:

Bij mijn op nummer 2 van de animaties........ ****

Weer erg vermaklijk en goed gemaakt.

¿Qué?

avatar van Ziggy007

Ziggy007

Het had heel veel weg van de tekenfilm "The Fantastic Four" uit de jaren '90 op Cartoon Network (alleen de laatste baby dan niet). De rest van de familie was qua specialiteit precies zo in die serie. Samen met nog zo'n superhelden-serie was dat vaste prik voor 'lange' (paar maand?) tijd

Ramon K

Denk je niet dat je de film iets te serieus neemt?

Nee hoor kos. Ik verwacht van elke film (dus ook het luchtige amusement) iets fris en origineels. Ik wil kwaliteit (ook in een film voor jong en oud), ik wil iets dat me aan het scherm lijmt. Dit is oersaai formulewerk.

Ben het voor een keer weer eens met Ramon eens. We koesteren deze momenten

Ik ook. Maar samen een Kurosawa'tje in de bios pakken zal er wel nooit in zitten.

Ramon K schreef:

Dit is toch ook fris en origineel? Die cliche-moraaltjes waar je het over hebt worden met een dikke knipoog gebracht zodat er iets uitrolt wat anders is dan andere films.

Die "dikke knipoog" is al langer dan vandaag een cliché geworden, zeker bij een film als deze, waar het oog dan nog maar half dichtgaat.

Ramon K

.... waar het oog dan nog maar half dichtgaat.

Precies! Half; het moraal ligt er nog steeds duimendik op hoor! Ik vind het ergerlijk. Bovendien is The Incredibles eigenlijk een geanimeerde herhaling van de superheldenfilms van de laatste jaren, met enkele pogingen tot humor. Sorry kos, maar ik kan er echt niks mee.

avatar van zoutzak

zoutzak

wel aardig, nothing more nothing less.

Samuel L Jackson zorgt as usual voor de beste humor.