• 9.375.261 stemmen

History of the World: Part I (1981)

Komedie / Historisch | 92 minuten

Genre: Komedie / Historisch

Geregisseerd door: Mel Brooks

Met onder meer: Mel Brooks, Dom DeLuise en Madeline Kahn

Gesproken taal: Frans, Latijn en Engels

Releasedatum: 29 oktober 1981

Plot History of the World: Part I

"Ten million years in the making. The truth, the whole truth, and everything, but the truth!"

In een aantal sketches wordt de draak gestoken met verschillende periodes uit de geschiedenis van de mensheid, zoals de tijd van de holbewoners, de Romeinse tijd en de Franse Revolutie.

Moses/Comicus/Torquemada/Jacques/King Louis XVI

Marcus Vindictus

Chief Caveman

avatar van janssen16

janssen16

leuke komedie, soms wel beetje erg flauw maar voor de rest wel leuke film

avatar van D-ark

D-ark

2,5 meligheid op de top toe toch een erg leuke film met een geweldige brooks

avatar van Waku

Waku

Typische engelse homor.

Spottend, satirisch en op het randje.

Af en toe inderdaad een beetje flauw maar leuk om te zien.

Angrod_Pallanén

Tweede film vandaag die ik al meerdere malen heb gezien maar na een jaar nog steeds vergeten ben te becijferen.

History of the World is één van de hilarischte films die ik ooit heb gezien. De humor sluit zo perfect aan op de mijne dat ik de grappen na zoveel keer kijken nog steeds geweldig vond. De opening is al geweldig en dat niveau houdt de film vrijwel de gehele tijd vol. Alleen de Spaanse Inquisitie vond ik een dieptepunt en dan ook harstikke saai. Voor de rest, top film in zijn genre.

Jammer dat er nooit een Part 2 kwam.

3,5

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Angrod_Pallanén schreef:

Jammer dat er nooit een Part 2 kwam.

Dat is nooit de bedoeling geweest; de titel was ook een grap.

Angrod_Pallanén

Ow Ik las destijds in de tv-gids dat er nooit een deel 2 is gekomen dus de titelgrap heb ik nooit meegekregen. Maargoed, dan was Scary Movie toch niet zo origineel.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Dit is meligheid ten top, maar wel geweldig.

it's good to be the king

avatar van U-96

U-96

• 2077 stemmen

Goodfella_90 schreef:

Dat is nooit de bedoeling geweest; de titel was ook een grap.

Totdat iemand met een vervolg komt. Dan lijkt de grap totaal te zijn weggeveegd.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Klopt. Maar ik vind het niet erg, want ik vond het toch niet grappig.

avatar van ©o®&Marlous

©o®&Marlous

deze film is mega lollig

superflauw , dit is 1 grote pretfilm

avatar van TimD

TimD

Een hele leuke film, tophumor van het niveau van de Naked Gun, ook al wordt de film soms ietswat langdradig.

avatar van joepvdz

joepvdz

Ik vond dit een zeer vermakelijke film, jammer dat part II nooit is uitgekomen..

En idd it's good to be the king..

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

het begin is erg leuk, op het einde zwakt hij toch wat af. 3*

avatar van TimD

TimD

Dat met die 15 geboden was een meesterlijke grap.

avatar van Film Pegasus

De voorloper van Scary Movie. De humor wisselt van flauw tot leuk gevonden. Groot probleem is dat men bij veel moppen even wacht, alsof de film het publiek dan aanspoort om te moeten lachen. Dat haalt het tempo er wat uit en zo lijken de grappen geforceerd. Dit doet me denken aan Kentucky Fried Movie van de Zucker broers, met een lang stuk verhaal waar men een hoop sketches bij gooit om aan een langspeelfilm te geraken. Toch leuk om eens te zien.

avatar van euroburger

euroburger

Humor was dik in orde, helaas weinig visuele grappen, en behoorlijke nietszeggende saaie stukjes.
Geen aanrader, maar kijkt wel lekker weg, zeker omdat er af en toe gewoon heel leuke scenes bij zitten, die de telkens wegzakkende film er weer bovenop helpen.

Maar het stukje van de Franse guillotine waar de koning onthoofd had moeten worden, maar dan gewoon weg kan rijden met paard en wagen slaat nergens op.

avatar van Matchostomos

Matchostomos

History of the World: Part I en blij dat Part II er nooit is gekomen!!!

Robin Hood: Men in Tights heb ik in mijn kinder-en jeugdjaren kapotgedraaid. Toen was die film voor mij ongetwijfeld een 'meesterwerk'. Nu is dat veranderd naar de gemiddelde komedie, die mij nauw aan het hart blijft liggen en de nodige nostalgie met zich mee brengt.
Dit kan niet worden gezegd van History of the World. De film ligt in de lijn van Brooks' andere films en is in die zin 'belachelijk' als geen ander. Maar hier is dat in de negatieve betekenis van het woord. History of the World is té belachelijk voor woorden(het muzikale intermezzo bij de Spaanse Inquisitie, de ontdekking van het vuur,...en ga zo maar voort, werkelijk geen enkele grap heeft mijn mondhoeken ook maar een millimeter doen bewegen. Ook moderne elementen als de man met een radio op zijn schouder konden er deze keer bij mij niet in.
Daarnaast springt Brooks onzorgvuldig om met de verdeling van de verschillende periodes. Het is begrijpelijk dat hij weinig tijd besteed aan de oertijd, maar het gedeelte rond de Romeinse tijd wordt zonder meer te lang uitgerokken. De verveling sloeg dan ook snel toe.

History of the World: Part I begon met een redelijk geslaagde parodie op 2001: A Space Oddysey, maar daarna valt de film compleet in panne.
Één dezer dagen ga ik The Producers en Young Frankenstein aan een nieuwe kijkbeurt onderwerpen en in tegenstelling tot deze film, mag Brooks daar zeker en vast op mijn sympathie rekenen.

avatar van euroburger

euroburger

Matchostomos,

helemaal met je eens, op een bepaalde manier vielen de grappen gewoon slecht,

lachen heb ik wel gedaan, maar met de nodige moeite.

Uiteindelijk in niets te vergelijken met het goed uitgebalanceerde "Men in Thights", dat ik als een van de weinige Brooks film de perfectie vindt benaderen.

Jammer van de aankoop...

avatar van peter74

peter74

saai, saai, saai.

avatar van veron35

veron35

Weer een geweldige Mel Brooks film. Tot dat de inqusitie is af gelopen dan word hij een stuk minder, maar nog wel leuk. Ik was zo lang naar deze dvd op zoek tot dat ik hem in de aanbieding (nog wel) bij van leest zag liggen. Echt geweldig. Sommige grappen zo als dat de rivier voor hun open waneer mozes zijn handen om hoog moet doen omdat bij beroofd word zijn geweldig.

Een kleine 5*

avatar van Marcellus

Marcellus

totaal niet grappig, ik wil mijn 92 minuten terug!

1e Mel Brooks die ik zie eigenlijk, iemand raadde het mij aan omdat ik fan ben van de Pythons.

Zal Men in Thights wel ff zoeken.

Enige waar ik echt moest lachen was bij Ceasar's paleis en bij dat Hitler on Ice dat in "part II' zou moeten komen.

Keek daar best naar uit eigelijk...

Maargoed, al met al, 1,5*

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Marcellus schreef:

Keek daar best naar uit eigelijk...

Als dat stuk je beviel moet je toch eens op zoek gaan naar 'The Producers' van eveneens Mel Brooks.

avatar van veron35

veron35

Net weer gezien. Ik denk dat dat de 15e keer was. Vooral die grap met het laatste avond maal is geweldig. "Iemand hier aan tafel heeft mij al verraden", zegt Jesus. Mel Books zegt dan "Judas!, wil je wat bisschopwijn." MEESTERLIJK!

avatar van wim-film

wim-film

Het is heel vreemd met deze film de een blijft lachen en de ander krijgt er slechte zin van of wordt kwaad van die humor.

Ik heb die film misschien wel 10 keer gezien en ik vind het lachen.

avatar van otherfool

otherfool

Bijzonder langdradig en saai, het zwakste werkje van Brooks (wiens stijl me soms wel, dan weer absoluut niet aanstaat). De grap met de 15 geboden was nog het sterkste...

1*.

avatar van Amusette

Amusette

Geweldige film. Eigenlijk is elke film met Mel Brooks wel grappig.

en zowiezo:

It's good to be the king

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

De grappen wisselen van hilarisch tot melig in deze film en dat is soms jammer. Gelukkig domineren de hilarische grappen de film wel dus uiteindelijk is de film wel zeer vermakelijk.

avatar van nightbreed

nightbreed

Zeer vermakelijke onzin geregisseerd door de koning van de meligheid, Mel Brooks.

Cijfer: 3,5

Angrod_Pallanén

De enige film waarvan je een deel 2 wil en daar maken ze in Hollywood geen vervolg van...ze snappen er ook nix van

avatar van Hannibal

Hannibal

Misschien over 60 miljoen jaar? Dan gaat de film over ons.