• 9.374.662 stemmen

History of the World: Part I (1981)

Komedie / Historisch | 92 minuten

Genre: Komedie / Historisch

Geregisseerd door: Mel Brooks

Met onder meer: Mel Brooks, Dom DeLuise en Madeline Kahn

Gesproken taal: Frans, Latijn en Engels

Releasedatum: 29 oktober 1981

Plot History of the World: Part I

"Ten million years in the making. The truth, the whole truth, and everything, but the truth!"

In een aantal sketches wordt de draak gestoken met verschillende periodes uit de geschiedenis van de mensheid, zoals de tijd van de holbewoners, de Romeinse tijd en de Franse Revolutie.

Moses/Comicus/Torquemada/Jacques/King Louis XVI

Marcus Vindictus

Chief Caveman

avatar van Freud

Freud

Fantastische grappen, die meestal leuker zijn als je ze achteraf beschouwt dan als je ze ziet. Maar het geheel was wel érg chaotisch, en er zat zo weinig lijn is dat het een beetje ergerlijk werd, en bovendien kom je op die manier nooit echt in de film (wat bij Young Frankenstein daarentegen veel beter ging, vandaar dat die dus ook tijdens de film grappig is, in plaats van enkel achteraf als je zit na te kaarten met iemand anders die de film ook heeft gezien) Als film dus compleet mislukt, maar omdat het nu achteraf is en ik voortdurend zit te gniffelen als ik eraan terugdenk krijgt hij toch nog 2.5 sterren.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Hou best van een flauwe parodie op zijn tijd, maar vond dit niet al te bijzonder. Een aantal momenten waren bijzonder geestig (Mozes en zijn geboden en de overval voorop), maar daartegenover staan een paar matige, flauwe momenten die totaal niet aanslaan. Vooral de grappen die werden uitgemolken tot langdradige sketches begonnen erg snel te vervelen.

Toch nog een kleine 2,5 sterren. Vooral voor Mozes.

avatar van Film Pegasus

De voorloper van Scary Movie. De humor wisselt van flauw tot leuk gevonden. Groot probleem is dat men bij veel moppen even wacht, alsof de film het publiek dan aanspoort om te moeten lachen. Dat haalt het tempo er wat uit en zo lijken de grappen geforceerd. Dit doet me denken aan Kentucky Fried Movie van de Zucker broers, met een lang stuk verhaal waar men een hoop sketches bij gooit om aan een langspeelfilm te geraken. Toch leuk om eens te zien.

avatar van otherfool

otherfool

Bijzonder langdradig en saai, het zwakste werkje van Brooks (wiens stijl me soms wel, dan weer absoluut niet aanstaat). De grap met de 15 geboden was nog het sterkste...

1*.

avatar van Zinema

Dit is een van de leukere Mel Brooks-komedies, die ondanks een grote berg meuk ook een paar kleine pareltjes heeft gemaakt. Hines en Brooks' vaste cast schitteren in deze melige film. Goed.

avatar van rep_robert

Wisselvallige film.

Het begint echt hilarisch, de aapmensen waren hilarisch en ook de humor was goed.
Het Romeinse tijdperk duurde veel te lang, tuurlijk zaten er hier en daar leuke grappen(ook een Young Frankenstein grap: Walk this way). Daar tegenover stond gewoon een te lang verhaal, met saaie dialogen en lange periodes zonder grap. Eenmaal op de vlucht werd het weer iets beter, toch niet goed genoeg.
Het idee van een musical over de Spaanse inquisitie is leuk, maar daar blijft het ook bij. Alleen de nonnen konden een glimlach op m'n gezicht tonen.
De Franse Revolutie begon echt grappig, kakte in het midden weer wat in en eindigde weer met een hele meuk flauwe humor.

Al met al een redelijke film, met paar keer goede grappen waar ik toch scheel heb gelegen van het lachen.

Toch heeft de film lange periodes waar er niets gebeurd, als er een verhaal in zou zitten maakte het niet uit, aangezien het plot flinterdun is irriteren de humorloze momenten toch wel een beetje. Hierdoor leek de film extreem lang te duren.

Stenen tijdperk en Mozes : 4,00
Romeinse Tijdperk : 2,00
Spaanse Inquisitie : 2,00
Franse Revolutie : 3,50

Gemiddeld een 2,88, dus 3*

avatar van maxo922

maxo922

Nee, ik vond er weinig aan. De grappen zijn vooral erg kinderachtig en de film voelt daardoor erg zwaar aan om te kijken. Hier en daar wel een geslaagd geintje maar meer ook niet. Vond Mel Brooks ook erg irritant in deze film. De aankleding kwam mij, ondanks de datum van productie, erg amateuristisch over. Bar weinig interessants in deze film te vinden.

* 1,5

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Erg flauw en bovenal veelal niet grappig. Goed zoeken naar geslaagde grappen...

avatar van The Oceanic Six

Nou ben ik toch zeker een liefhebber van Mel Brooks achtige humor, maar deze History of the World heeft in totaal 0 keer laten lachen of zelfs glimlachen. Niet leuk, niet scherp, niet vermakelijk. Jammer, want met dit thema moet je natuurlijk kunnen lachen. Het enige leuke was bij de aftiteling de fake aankondiging van History of the World Part II met een schaatsende Hitler en Jews in Space

avatar van stultmeister

stultmeister

Een overdreven film met kinderachtige humor. Soms zat er nog wel een gortdroge grap (ik hou eigenlijk heel erg van droge humor) in waar ik om moest glimlachen. Verder niet veel aan.

1,5 ster

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Vond deze vroeger helemaal geweldig. Jammer genoeg vind ik nu enkel het begin van de film in de oertijd nog leuk. Daarna wordt het allemaal een stuk minder, zijn het meer van die flauwe woordgrapjes of van die vulgaire humor. Die van de Franse Revolutie vond ik echt een afknapper. Mel Brooks heeft leukere dingen gedaan zoals "Spaceballs".

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1985 stemmen

Hoewel sommige grappen minder waren, heb ik mij toch goed vermaakt met deze komedie. Madeline Kahn was zoals altijd super. De beste delen waren het stuk over de Franse Revolutie en het stuk over het Laatste Avondmaal.

Comicus: "Alright, alright... Jesus!"
Jezus: "Yes?"
Comicus: "What?"
Comicus: "What?"
Jezus: "Yes?"
Comicus: "Jesus!"
Comicus: "Yes?"
Jezus: "What?"
Comicus: "No, YOU said what!"

avatar van jono

jono

In History of the World: Part I worden er diverse tijdsperioden op de hak genomen. De film begint in de tijd van de holbewoners, daarna komen achtereenvolgens het Romeinse rijk, de Spaanse Inquisitie en als laatste de Franse revolutie aan de beurt. De plot slaat nergens op: het is anderhalf uur lang onbenullige kolder. Zo nu en dan wordt het zelfs te banaal voor woorden. Er zijn slechts een handvol grappen die een glimlach opwekken, maar over het algemeen is het allemaal erg flauw. Indertijd was het misschien allemaal erg grappig, maar dit heeft de tand des tijds duidelijk niet doorstaan.

De film eindigt overigens met een hilarische teaser van History of the World: Part II, die er echter nooit zou komen. En dat is eigenlijk meest geslaagde grap van de film. 2,5*

avatar van Perry Meer

Perry Meer

Haha wat een onleuke film en dat was die toen ook al.

avatar van flaphead

flaphead

Simpel: zo slecht dat het weer goed is. Eigenlijk is alles slecht, het acteerwerk, editing om van te huilen zo fragmentarisch, aankleding, veel teveel flauwe grappen... en dat maakt het dus wel weer vermakelijk, voor een deel dan. Tip: in enigszins dronken of anderszins lichtelijke bedwelmde status kijken is aangeraden.